Odgovori: PRIDRUŽITE SE BOJU OBRTNIKOV IN DVIGNITE VSO GOTOVINO IZ BANČNIH RAČUNOV !!!!

Pregled teme
s.p.
Obrtna zbornica je sama sebi v namen. Mi nismo v dvajsetih letih še niti enkrat imeli nobene koristi od nje. Samo članarino redno pobirajo.
Citiraj
Barca
Tako je pri nas je napisal/a:
Obrtna zbornica Slovenije mora zdaj v svoje dobro delati hajko - pripravlja se namreč zakonodaja, kjer članstvo ne bo več obvezno ampak samo še prostovoljno.

Ko se je to zgodilo Gospodarski zbornici Slovenije, je več kot 1/2 članov izstopilo že prvi mesec in so jim prihodki iz članarin drastično padli.
In OZS dobro ve, da se bo tudi njim zgodil močan osip članstva..
Citiraj
Meta 1
Barca je napisal/a:
Se popolnoma strinjam s tvojim mnenjem, Barca!
Citiraj
Tako je pri nas
banke je napisal/a:
Točno tako je. To "galamo" dela verjetno ta Obrtna zbornica, ki živi od članarine obrtnikov. Bojijo se za svoje "riti" ( sigurne plače) in zdaj kao, da se zavzemajo za obrtnike. Obrtniki so skoraj vsi na nuli, nimajo kaj več dvigovat iz računov. Naj raje prenehajo plačevat članarino tej bandi.
Citiraj
se strinjam...
moje mnenje je napisal/a:
Ok,ti govoriš o enem avtomehaniku, npr. Ki je sam ali pa ima morda še enega vajenca.
Jaz pa govorim o obrtnikih, ki imajo po 20 in več zaposlenih, ki so bili podizvajalci in niso dobili plačanega dela...a davke in prispevke morajo plačat...od česa pa, ljuba duša?
Citiraj
banke
Tisti, ki imajo kaj dvigniti, nimajo na slovenskih bankah, ampak v sefih in v tujini. Slovenski reveži imajo pa samo minuse in kredite, tako da je ta poziv čisto odveč.
Citiraj
Barca
Pred časom sem jim poslala e-mail, naj mi pojasnijo par njihovih zahtev, pa niti slučajno nisem dobila odgovora.
Predvsem ta; "vsak račun šteje" me je konkretno zbodel s svojo nelogičnostjo a še vedno vztrajajo z njim :(

Počistijo naj med svojimi vrstami, uvedejo naj ukrepe proti svojim članom, ki delajo brez računa in naj ne prevaljujejo krivde na uporabnike.
Citiraj
polpa
Pol jim pa ne gre tako slabo. če imajo še denar na banki.
Citiraj
Marella
Torej dvignemo denar, ga imamo doma, da nas obiščenjo drugi "obrtniki" z neprijavljeno dejavnostjo???? Kdo mi bo pa potem vrnil?
Citiraj
mavrični vitez
če so obrtniki nesposobni ni moj problem
Citiraj
moje mnenje
obrtniki so si po eni strani krivi sami da je stanje tako kot je, ker v času gospodarske rasti niso naredili nič za svoje dobro (v smislu zakonodaje), jih zdaj to tepe.

a jim ni jasno, da se zakoni sprejemajo na podlagi predlogov, lobiranja in ne kar sami od sebe. Ko je bil denar so živeli na veliki nogi, zdaj je pa problem.

vprašajo naj se tudi kako in koliko pripomorejo k razmahu sive ekonomije in naj bodo lepo tiho glede goljufanja

sicer se strinjam da jim zakonodaja ni ravno naklonjena, ampak kot rečeno ... vsak mora v prvi vrsti poskrbeti sam zase. Zato pa imajo razne zbornice, da bi le te za njih v državi zlobirale najugodnejše možne pogoje za delovanje ... ampak one so pač nesposobne, tako kot večina drugih državnih uradov ...
Citiraj
it
jazpa je napisal/a:
Jaz isto.
Citiraj
Ego
jazpa je napisal/a:
Itak! Velika večina nima kaj dvignit,oziroma s težavo vzdržuje denarni tok,da ne usahne...Pavljinek & co. pa le naj...
Citiraj
jazpa
Na zalost ne morem nic dvignit, sami vrnem lahko banki.
Citiraj
se strinjam
...in pridružujem obrtnikom oz.jih podpiram. Upam,da so oni tisti,ki bodo potegnili voz nezadovoljstva,da se tudi Slovenci podamo na ulice in jasno in glasno izrazimo nezadovoljstvo s korupcijo, klientilizmom in nesposobnostjo trenutne vlade.
Sama sem, tako kot naša firma in sodelavci že pred časom zamenjala NLB z drugo banko.
Citiraj
Sintalovec
Obrtniki: Do 14. marca bodo pobrali ves svoj denar z bank
Ljubljana, 25.02.2011, 17:38 | STA / M.K.
Obrtniki so sprejeli časovnico državljanske nepokorščine, ki jo bodo izvedli, če z vlado ne bodo dosegli dogovora. Zaradi nepokorščine bi lahko bil izpad v državni blagajni v višini okoli 130 milijonov evrov.


Na zbornici pravijo, da imajo skoraj 100-odstotno podporo članov, ki se strinjajo z načinom protesta. (Foto: Reuters)
Upravni odbor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je na današnji seji potrdil časovnico državljanske nepokorščine, ki jo bodo izvedli, če z vlado ne dosežejo kompromisa o ključnih zahtevah. Tako bodo predvidoma z marcem prekinili plačevanje prispevkov, dvignili denar z bank, če bodo tako odločili, pa pripravili še protest in popolno zaporo Slovenije.

Kot je pojasnil podpredsednik upravnega odbora OZS Jani Ulaga, so v četrtek zaključili z regijskimi posveti na temo državljanske nepokorščine in za izvedbo dejavnosti pridobili skoraj 100-odstotno podporo. Obrtniki bodo tako z marcem najprej prekinili plačevanje prispevkov in davkov, znova pa jih bodo začeli plačevati, ko bodo z vlado dosegli dogovor. Po navedbah Ulage gre za okoli 52.000 članov in 108.000 zaposlenih, torej bi bil izpad v blagajni lahko v višini okoli 130 milijonov evrov mesečno. Ob tem je pojasnil, da je sicer 15 odstotkov članstva (približno 7800 do 8000 članov) že zdaj vsak mesec že nekaj časa insolventnih.

'Vlada naj se ukvarja z gospodarstvom, ne pa arhivi'


Obrtniki vladi in parlamentu očitajo, da dajejo premalo pozornosti gospodarstvu. (Foto: Reuters)
"Nihče od nas ni krivil le te vlade, okrivljene so vse vlade od osamosvojitve naprej," je poudaril Ulaga in ocenil, da se doslej za malo gospodarstvo ni zgodilo nič globalnega, zato je Slovenija v takem kolapsu, kot je. Medtem ko evropsko gospodarstvo že doživlja razvoj, je Slovenija po njegovem mnenju še vedno v krizi. Ob tem je poudaril, da se je OZS vedno pripravljena pogovarjati z vlado. "Nam ni cilj državljanska nepokorščina, ampak dogovor, da dobimo primerne pogoje za gospodarjenje," je izpostavil in dodal, da je "stanje alarmantno".

"Zahtevamo, da se vlada in parlament začneta ukvarjati z gospodarstvom, ne pa s tem, ali so neki arhivi pravi ali ne ... Danes je čas za akcijo v vladi in v državnem zboru za dvig gospodarstva in ne za neka obrobna vprašanja," je poudaril Ulaga. Dodal je, da ima zbornica pripombe tudi na prejšnji teden na vladi potrjen paket za izboljšanje plačilne discipline, saj da je vlada spet pripravila "svoj predlog", ki je sicer delno upošteval nekaj predlogov zbornice. Predsednik upravnega odbora OZS Štefan Grosar je pojasnil, da bodo v državni zbor poslali pripombe v obliki dopolnil na zakone, ki jih je vlada poslala v parlamentarno proceduro.

Področje prisilne poravnave je po oceni Ulage zagotovo eno ključnih področjih, kjer "se lomi slovensko gospodarstvo na hrbtih malega gospodarstva". "Za nas je to legalizirana kraja," je spomnil. Poleg odprave prisilne poravnave in sive ekonomije so za obrtnike ključni še ureditev delovnopravne zakonodaje (obrtniki zahtevajo, da vlada postavi le okvir z minimalno plačo, ostalo pa naj bi bil dogovor sindikatov in delodajalcev) in uvedba 30- oz. 60-dnevnega roka plačila, čemur pa je vlada delno prisluhnila.

"Na tem področju zagotovo vlada nima več tiste kredibilnosti, da bi lahko ona diktirala, kako bodo pogoji gospodarjenja v Sloveniji potekali v naslednjem obdobju," je še poudaril Ulaga in dodal, da se je doslej izkazalo, da so vsi ukrepi več ali manj zgrešili svoj cilj.

Pozivi vladi že od decembra

Obrtniki so že konec decembra lani vlado pozvali k uresničevanju zahtev za izboljšanje poslovnega okolja in zagrozili z državljansko nepokorščino. V začetku januarja so od vlade zahtevali sprejem določenih ukrepov, ki bi omogočili vnovičen zagon slovenskega gospodarstva. Ker vlada zahtev ni v celoti upoštevala, so napovedali izvedbo državljanske nepokorščine. Upravni odbor OZS je na seji konec januarja sklenil, da ostajajo v dialogu s predstavniki vlade, kljub temu pa nadaljujejo z dejavnostmi za državljansko nepokorščino.

Sredi februarja pa so obrtniki napovedali, da bodo v začetku marca na davčno upravo začeli vlagati prošnje za obročno odplačevanje prispevkov, ne glede na odgovor pa prihodnji mesec prispevkov in davkov ne bodo plačali. Ravno tako so že napovedali postopno dviganje denarja na bankah in bankomatih in javni protest v središču Ljubljane.


dimičeva,pavček,kordež,golobič,mqakoterjeva,zidar,... ostalih 1000 so tudi podjetniki z neplačanimi dajatvami in terjatvami. za njih in za kakšni 60 velikih kmetov, ki poberejo 90% subvencij se boste "izpostavljali" ti biseri demokracije so v dubaju, vi v ljubljani na ulicah, doma pa vam bo proizvodnja stala.


zakaj ni to glavna novica v zgornjem oknu---- pa mal napište kaj bo z bankami če res vse dvignejo v bankovce!!!


dusar26.02.2011, 15:10
slovenci, ne pustir, da 20 % zadolženih slovencev manipulira z vami. ko ste vi delali, so oni živeli na veliki nogi. ko ste se vi vozili v oplih,kiah itd, so se oni vozili v avionih,helikopterji, BMW in vi bi sedaj te reševali.


dusar
Joza Joza

od kod pa tebi tako brihtno spoznanje-zakljucek???

Moj Bog


dusar
26.02.2011, 14:08

-1
Jaz sem ze


renib
26.02.2011, 13:52

8
PA NE SAM DNAR DVIGNIT...V ISTEM MOMENTU VSE LJUDI ODJAVIT...PA NA ČRNO DELAT IN KASIRAT NA ROKE...PROKLETA BANDA


Jožajoža
26.02.2011, 13:00

-9
Odpri.oci26.02.2011, 12:02
državo so rušili navadni ljudje oz kot se vi imenujete "kvazi" podjetniki. ljubček, sedaj se temu sistemu reče ,ti bom napisal na veliko "K A P I T A L I Z E M "
NORMALNI SLOVENCI ALI PODJETNIKI VAS NE BODO PODPIRALI. bi pa bilo zelo lepo, ko boste dvignili gotovino, (imate samo dolgove)da poravnate svoje obveznosti do države,dobaviteljev in delavcev.
prišel je tudi čas, da začnete vračat kredite, in s tem napolnite banke, da bodo te lahko začele financirat zdravo jedro družbe.


Odpri.oci
26.02.2011, 12:02

13
Pa poglejmo, kaj pozitivnega (poleg ocenjenega izpada 130-milionskega priliva v proračun) bo še prinesel ta BOJ !
Vsem tajkunskim zgodbam (Kordež, Šrot, Bavčar....) in klientelističnim kreditom in leasingom (Dimic, Senica, Pogačar....) je ENA STVAR SKUPNA !!!
In to so BANKE !!!!!
Slednje po različnih kriterijih, političnih navezah in klientelističnih povezavah bogato "nagrajujejo" nekatere z enormnimi krediti, ki jih ne bodo NIKOLI dobile vrnjene (in bodo vrnjeni preko dokapitalizacije iz proračuna) na eni.... in celo vrsto malih podjetnikov in obrtnikov, ki niti podaljšanja izrednega limita ne dobijo več (poznam več KONKRETNIH primerov) na drugi strani.
In na tej točki (boj proti skorumpiranim bankirjem) mislim, da je čas, da k DRŽAVLJANSKI NEPOKORŠČINI pristopimo tudi VSI OSTALI !
Ob dvigu gotovine na bankomatih in bančnih okencih bo (po moji oceni) dokaj hitro prišlo do pomanjkanja gotovine in posledično Vas lahko že čez nekaj dni na bankomatu pričaka sporočilce "Gotovine ni mogoče dvigniti.... Pokličite na številko xx/xxx-xx-xx".... čez 14 dni pa Vas bo na bančnem okencu doletel odgovor : "Žal ne morete dvigniti (svojega) denarja...... ker nimamo gotovine" !!!!
Zato Vam toplo svetujem : PRIDRUŽITE SE OBRTNIKOM..... čimprej DVIGNITE ČIM VEČ GOTOVINE iz bank in jo za krajše obdobje trajanja protesta (cca 1-2 meseca) shranite "v nogavice". In ne mislite "Saj mojih 100 EUR nič ne pomeni" !!! Ne pozabite, 100 dvigov po 100 EUR znese 10.000 EUR !!!! In v "boju" s skorumpiranimi, politikantskimi in klientelističnimi bankami pride prav VSAK EURO !!!
Osebno poznam že kar nekaj upokojencev in starejših državljanov, ki se bodo pridružili obrtnikom, saj se še sami dobro spomnijo časov, ko na banki nisi mogel dvigniti LASTNEGA denarja !!!
In nikar se ne zanašajte na kreditne in debetne kartice.... že v "normalnih" pogojih poslovanja sem bil sam priča, da POS terminal "ni dobil veze" ali kaj podobnega (v sosednjem SPAR-u)..... in celi vozički robe so romali nazaj na police !!!
Čas je že, da tudi "normalni" prebivalci Slovenije POKAŽEMO, nesposobni vladi in skorumpiranim bankirjem, da IMAMO ZDRUŽENI OGROMNO MOČ, ki lahko zamaje še tako samovšečne in nadute politike in bankirje !!!!!

PRIDRUŽITE SE BOJU OBRTNIKOV IN DVIGNITE VSO GOTOVINO IZ BANČNIH RAČUNOV !!!!
PS : Ne pozabite na besede (meni) neznanega nemškega državljana (med dvigom nacizma)....
Najprej so prišli po Rome(Cig...)..... in sem bil tiho, saj nisem Rom(Cig...).....
Potem so prišlo po Komuniste..... in sem bil tiho, saj nisem Komunist.....
Potem so prišli po Žide.... in sem bil tiho, saj nisem Žid.....
Potem so prišli po _________ .... in bil sem tiho, saj nisem __________..... ( dopolnite sami )....
Potem so prišli POME..... in bilo je vse tiho..... saj NI OSTAL NIHČE, ki bi dvignil glas zame !!!!!
.
NE MIŽITE PRI BORBI OSTALIH...... SAJ KMALU PRIDETE NA VRSTI TUDI VI !!!!!
.
PS : In zakaj je bilo treba to RESNICO brisati ?????


Odpri.oci
26.02.2011, 11:59

6

@Nr.1 26.02.2011, 10:59 0
".........Oba pa imata enake pogoje dela - enake davke, prispevke, ceno nafte itd. Razmislite kje je razlika."
.
Razlika je v tem, da eden pozna(podkupuje) Golobiča in mu država plačuje FIKTIVNE račune (primer PUH in minister Podobnik.... primer Betnava in plačila za neopravljena dela....), drugi pa nima POLITIČNIH IN KLIENTELISTIČNIH VEZ, in ne dobi NIKOLI plačano niti tisto, kar je lastnega denarja porabil za nabavo materiala !!!!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.