Forum.Over.Net

Odgovori: Parkiranje v Ljubljani- PA KAJ SI TI NOR!!!

Pregled teme
Jazzzzzzzzzzz
Razumem vse te tegobe in težave, težko je imeti službo v središču večjega mesta, še posebej v Ljubljani. Če bi ceste znotraj območja spremenili v parke, bi bilo še vzdržno, greš pač na sprehod od doma do službe, ali pa s kolesom. Tako pa po tem onesnaženem prostoru doživljaš samo stres in uničuješ svoje zdravje. Enako je s čakanjem na avtobuse in prestopanja, plačaš za to da tam na mrazu čakaš na bus, izgubiš čas, potem sediš, spet izgubljaš svoj čas in potem te ta isti bus sploh ne pripelje do vrat službe, ampak kakšnih 10 minut stran. Pa smo spet tam. Ne, hvala. Mestni prevoz bi moral biti zastonj, če že. Še vedno pa podpiram opcijo, da se ga čisto ukine znotraj obroča. Ven s prometom!
Drug in to velik problem je mraz. Pozimi je v Ljubljani zrak včasih tudi pod ničlo in ljudje po takem res ne moremo hoditi. Na poti do službe se že prehladiš, pa greš lahko spet samo še nazaj domov spat.
Predlagam mestne hodnike ali radiatorje, ker tako res ne gre več naprej. Kdo sploh hoče živet v takšnem mestu, brrr :S
Pa nisem prav nič sarkastičen ...
Citiraj
senajde
Imaš parkirišče Slovenija Les, imaš garažo v Situli- nova stavba, če želiš si lahko najameš parkirno mesto v garaži v Zupančičevi jami (takoj za železniško čez podhod) --> precej lastnikov stanovanj oddaja parkplace za 40-80 eur na mesec, poglej na nepremicnine.net.
Citiraj
123a
Pozdravljeni,

Mi oddajamo garažo v Ljubljani na ambroževem trgu v najem za 45 eurov na mesec, če vas zanima,
POZDRAV,
Zdenka
Citiraj
tudi tebi ni cisto jasno
ljubljančanka...... je napisal/a:
Ker se imas ocitno za experta v razliki med razlicnimi tipi lastnine, naj ti povem, da imajo v mnogih razvitih drzavah, za razliko od Slovenije, mestne odloke, po katerih podjetja zasebna, drzavna, obcinska, velika ali mikro podjetja lahko gradijo poslovne zgradbe samo pod pogojem, da zagotovijo doloceno minimalno stevilo parkirnih mest na podlagi stevila zaposlenih in predvidenega stevila strank.
Citiraj
turbox
Lastnikom, parkirišč,parkirnih mest in garaž nudimo oddajanje le-teh,kadar jih NE POTREBUJEJO!(so v službi,na počitnicah itd.)Sami določate ceno ure parkiranja itd.

www.ttparking.org

Info:[email protected]
Citiraj
med.over je zelo dobra izbira
Pridem na ta forum, ker me poveže z njim link - jutri moram službeno v Lj in me zanima, kje lahko parkiram (v povsem korektnem smislu v zameno za evrčke). In najdem eno leglo provincialnega govora posameznikov, ki bi se radi imeli za prave ljubljanske meščane, pa jih dikcija izdaja :D
Moderator pa tak način komuniciranja tolerira... hm, morda pa res drži, da imata med.over in pozarreport isto publiko...
Citiraj
Enaiks
[quote=""Zaskrbljena Ida""]
[quote=""severni veter""]
Good for you; v mestu, katerega prebivalce tako globoko preziraš, da jih moraš ob vsaki priliki popljuvati, bi bilo zate najbrž res nemogoče živeti.[/quote]

Kaj pa ste prebivalci Ljubljane?

Ena navadna revšeta. Blokovska drhal, povsod sami čefurji. Kolk na MON-u vas je takih, ki se lahko pohvalite s hišo v centru Ljubljane, ki ima vsaj 1000 kvadratnih metrov zemlje okoli?

Če pa živiš v 50 kvadratih, sred Štepanjca (ali kakšnega podobnega getovskega naselja) in imaš kredit do smrti, pa le bodi ponosna prebivalka glavnega mesta.

Sicer pa kot rečeno. Iz Celja prideš prej v Lj, kot iz Dolgega Mosta do Novih Jarš in iz Kranja si prej v Ljubljani, kot iz Zgornje Šiške na Rudniku. Jebeš tako Ljubljano in tak javni prevoz. Ko boste imeli podzemno železnico in prišli iz enga konca Ljubljane v drugega v 5 minutah, potem se pa oglašajte. Zaenkrat pa ste navadni reveži.

Aja, pa tiste, ki se pizdite, da nekdo parkira pred vašim blokom. Zakaj pa sploh imate in rabite avto, če živite v središču vesolja? Itak imate javni prevoz, pa lastne noge in mi ni jasno zakaj rabite avto.[/quote]

Ida, se podpišem. Pa sem rojena Ljubljančanka.
Citiraj
ljubljančanka...
[quote=""Zaskrbljena Ida""]
[quote=""ljubljančanka razvestljuje Ido""]
[quote=""Zaskrbljena Ida""]
Tolaži se.

Kaj bi LJUBLJANČANI dali za zemljo, pa je nimajo. Na faking javnih površinah so si nezakonito postavljali svoje ogabne vrtičke, dokler Janković ni počistil golazni. Samo ne pametuj. Pa svoje froce vlačite v Tivoli, pa na vse travnate površine. Imejte jih v bloku zaprte, ker je to vaš life style ljubica. Naj se čimprej navadijo na štiri stene. Da bodo urbani, da bodo in in da ne bodo razgrajali po tako redkih zelenih površinah, ki jih Ljubljana še premore.

Zakaj se v nedeljo zvečer proti Ljubljani iz vseh avtocest vrača v Ljubljano ljubljanska sodrga? Ostanite čez vikend v svojem lepem mestu. Ne delajte gužve v Portorožu in na Bledu.

In kaj plačaš zato, da se voziš po Ljubljani?? Edino pravilno bi bilo, da bi v resnici plačala 200 EUR mesečne takse za vstop v center.[/quote]

Eh, Ida, lahko govorim o sebi. Imela sem finančno konstrukcijo za nakup nepremičnine v vrednosti 280.000 EUR. Vsi kolegi neljubljančani so me informirali o nekakšnih hišah itn, celo pogledat smo šli vse obljubljanske občine. Ja, kar kaj lepega bi se že dobilo za ta denar........po tvojem okusu, bi rekla.
A imam dva šoloobvezna otroka, ki obiskujeta glasbeno in športni klub ter imata ambicije študirat, oba z možem delava v Lj, ne vidim posebne kvalitete življenja v tem, da se dnevno jaz ali otroc vlačimo z avti vsak dan eno uro v eno smer............in smo kupili za ta denar stanovanje v novigradnji na za nas idealni lokaciji v LJ. Okoli mene cca 3 trgovine, 2 pekarni, zdravstven dom, lekarna, knjižnica, dva športna centra blizui, športni klub blizu (ena bus postaja), pred blokom bus postaja, lokalna tržnica 5 min daleč, gozd 10 min peš daleč, garaža pod blokom in pred bloki parkir plac..........idealno. Blok klimatiziran in centralno ogrevan, nič bojlerjev ampak toplovod, portihrupne šipe, elitna oprema, mega terasa, dvigalo.........super.

TO je zame udobno življenje.

Kako si ti predstavljaš blokovsko življenje, je očitno nek predsodek iz nevemkakšnega časa. Tlačenje med štiri stene :-)))) A ti pa imaš svoje otroke v kakšni hosti ali lopi zaprete? :-)))[/quote]

Uboga revca. Kakšno hišo pa misliš, da dobiš za 280.000 EUR? Boš mogla še kakega pol milijončka zraven prištet, potem se boš pa lahko pogovarjala.

V katerem getovskem naselju pa si? In kolk veliko stanovanje imaš za 280.000 EUR? Tista stanovanja v lj, ki so meni všeč za dolgotrajnejše bivanje se začnejo pri 500.000 EUR in navzgor.[/quote]

rekla sem hiša, ne grad:
http://nepremicnine.si21.com/oglasi/pro ... gatec.p27/
Citiraj
minka_binka
ljubljančanka............ je napisal/a:
Kadar je parkirišče last bloka, je to že čisto jasno označeno. Takrat ne more nihče tja niti priti, če nima dostopa. Tako da to, da ti parkirplac čistiš, pometaš (no, recimo, da ti verjamem), še na ppomeni, da si lastnica. Samo, da si ga lastiš. Kot si ga lahko jaz, kadar me zanese tja. Tako, dda tudi ti izvoli s svojim avtom na lastni parking/garažo ali pa plačljivo parkirišče.
Citiraj
ljublj
[quote=""Ta prava Monica""]
ljublj je napisal/a:
Kje pa imaš privat parking???

Al mogoče misliš kakšno javno površino, ki je last MOL-a, pa je v neposredni bližini vaše hiše ali bloka? ;)[/quote]

ne imam garazo v garazni hisi,vec parkirnih mest posteno kupljenih ,so me fejst kostali in pametni sosed lepo parkira,ker oni imajo samo eno parkirisce..in to brez vprasanja parkira..moji obiski pa nimajo kam parkirat zaradi njega,ker je zunanje parkirisce vedno polno..[/quote]

Če je tako, potem niso krivi ljubljančani in neljubljančani, ki hodijo v službo z avtom.
Ti nesramneži so kar tvoji sosedje kot sama praviš. Kriva si tudi ti, ki to dopustiš.
Tudi mi imamo tako, pa nikomur na misel ne pride, da bi parkiral na mesto, ki ni njegovo. In v naši soseski teh težav sploh ni.
Za podzemne garaže itak imate upravnika in on je odgovoren, da skrbi ali nekdo nepravilno parkira v podzemni garaži. Verjetno brez kartic sploh ne morete vstopati in izstopati v garažo.
V naši pogodbi piše kdo skrbi za red, saj ga tudi plačujemo.

Tkoda,...ne vem kje živiš in katerga upravnika imate...

LP
Citiraj
Najem
Sploh ni za komentirat kulutre tukaj, amapk poglej oglase na nepremicnine.net
Tam je ena stran oglasov za oddajo garaž in parkirnih mest v centru Lj za 80-100 Eu/mesec.
Citiraj
Rok-1
Papageno je napisal/a:
In tudi s teboj se čisto strinjam.
Citiraj
P+R ali garaža
Tudi sama po novem delam v centru Ljubljane, kjer ni parkirišč. Najprej sem mislila, da bom poiskala mesto v garažni hiši, pa imam podobne izkušnje, kot avtorica te teme. Potem sem iskala privatno mesto, ki jih - ne boste verjeli, ljudje kar precej oddajajo - sem bila pozitivno presenečena nad cenami od 80 € naprej, samo kaj, ko okoli Križank spet ni nič. Na koncu sem poskusila z avtobusom in bila spet pozitivno presenečena. Od Dolgega mosta do Drame vozi avtobus 10-12 min, zato puščam avto pri Dolgem mostu in se naprej peljem s 6. Kar se pa okolice Kliničnega centra tiče - splača se pogledat oglase - kar nekaj garažnih mest se oddaja na tistem koncu. Upam, da sem kaj pomagala in lep dan.
Citiraj
Rok-1
[quote=""Zaskrbljena Ida""]
Uboga revca. Kakšno hišo pa misliš, da dobiš za 280.000 EUR? Boš mogla še kakega pol milijončka zraven prištet, potem se boš pa lahko pogovarjala.

V katerem getovskem naselju pa si? In kolk veliko stanovanje imaš za 280.000 EUR? Tista stanovanja v lj, ki so meni všeč za dolgotrajnejše bivanje se začnejo pri 500.000 EUR in navzgor.[/quote]

Čist pretiravate s temi cenami... 3 leta nazaj, se je za 240.000 dobilo več krasnih stanovanj. Enega sta kupila kolega in nj. žena - pa imata dve nadstropji, 4 balkone, od tega 2 večja, 160 m2 površine in 2 garaži v kleti.
Prav fajn stanovanje.
Citiraj
ksantipa-neprijavljena
[quote=""pa dobr no""]
[quote=""Zaskrbljena Ida""]
[quote=""pa dobr no""]


Malo sanjaš. Sem bila ravno poleti v Pragi in ne, ne prideš v 10 minutah čez mesto. Gre hitreje, še vedno je pa treba presedat in čakat, pa tudi gužva je. Zvečer sem pa čakala tram dlje kot trolo v LJ. Metro jim dela bolje (logično). Samo metroja v LJ ne bomo dobili, ker ga ni junaka, ki bi spodkopal LJ.[/quote]

Haha, a ni Praga like malce večja od Ljubljane?[/quote]

Jup. In ti se obešaš samo na moje odgovore. Si pa spregledala, da avtorica, ki ji odgovarjam, tako pravi.[/quote]

Seveda avtorica tako pravi, ker bi se v LJ bistveno manj časa vozil s tramvajem iz enega konca mesta v drugi kot pa v Pragi in tudi v Pragi bi se bistveno več vozil iz enega konca mesta v drugi, če ne bi bilo tramvaja.
Citiraj
še ena vuko..?
za Severni veter tole zgori, seveda...
Citiraj
še ena vuko..?
Ja ti pa si prilagojen in nasploh odličen primer naše človeške vrste!

Ojoj...
Citiraj
pa dobr no
[quote=""Zaskrbljena Ida""]
[quote=""pa dobr no""]
[quote=""ena, ki živi v Ljubljani""]
Javvni prevoz v Ljubljani je totalen poden. Naj se neha ta glupi Jankovič hvalisat in hinavsko smejat kaj vse je zrihtal, faca bo takrat, ko bo zrihtal javni prevoz. Za 5 km razdaljo porabiš eno uro z busom-če imaš srečo. Jebeš tako mesto in njegovega župana. Naj uredi tramvaj tako kot recimo v Pragi, Zagrebu in drugot, ko lahko dejansko s tramvajem prideš iz enega konca mesta na drugega v desetih minutah. Ne pa te busi, ki obstanejo v gužvi. Ni čudno, da se folk z avti vozi v center.[/quote]

Malo sanjaš. Sem bila ravno poleti v Pragi in ne, ne prideš v 10 minutah čez mesto. Gre hitreje, še vedno je pa treba presedat in čakat, pa tudi gužva je. Zvečer sem pa čakala tram dlje kot trolo v LJ. Metro jim dela bolje (logično). Samo metroja v LJ ne bomo dobili, ker ga ni junaka, ki bi spodkopal LJ.[/quote]

Haha, a ni Praga like malce večja od Ljubljane?[/quote]

Jup. In ti se obešaš samo na moje odgovore. Si pa spregledala, da avtorica, ki ji odgovarjam, tako pravi.
Citiraj
Zaskrbljena Ida
[quote=""pa dobr no""]
[quote=""ena, ki živi v Ljubljani""]
Javvni prevoz v Ljubljani je totalen poden. Naj se neha ta glupi Jankovič hvalisat in hinavsko smejat kaj vse je zrihtal, faca bo takrat, ko bo zrihtal javni prevoz. Za 5 km razdaljo porabiš eno uro z busom-če imaš srečo. Jebeš tako mesto in njegovega župana. Naj uredi tramvaj tako kot recimo v Pragi, Zagrebu in drugot, ko lahko dejansko s tramvajem prideš iz enega konca mesta na drugega v desetih minutah. Ne pa te busi, ki obstanejo v gužvi. Ni čudno, da se folk z avti vozi v center.[/quote]

Malo sanjaš. Sem bila ravno poleti v Pragi in ne, ne prideš v 10 minutah čez mesto. Gre hitreje, še vedno je pa treba presedat in čakat, pa tudi gužva je. Zvečer sem pa čakala tram dlje kot trolo v LJ. Metro jim dela bolje (logično). Samo metroja v LJ ne bomo dobili, ker ga ni junaka, ki bi spodkopal LJ.[/quote]

Haha, a ni Praga like malce večja od Ljubljane?
Citiraj
pa dobr no
[quote=""ena, ki živi v Ljubljani""]
Javvni prevoz v Ljubljani je totalen poden. Naj se neha ta glupi Jankovič hvalisat in hinavsko smejat kaj vse je zrihtal, faca bo takrat, ko bo zrihtal javni prevoz. Za 5 km razdaljo porabiš eno uro z busom-če imaš srečo. Jebeš tako mesto in njegovega župana. Naj uredi tramvaj tako kot recimo v Pragi, Zagrebu in drugot, ko lahko dejansko s tramvajem prideš iz enega konca mesta na drugega v desetih minutah. Ne pa te busi, ki obstanejo v gužvi. Ni čudno, da se folk z avti vozi v center.[/quote]

Malo sanjaš. Sem bila ravno poleti v Pragi in ne, ne prideš v 10 minutah čez mesto. Gre hitreje, še vedno je pa treba presedat in čakat, pa tudi gužva je. Zvečer sem pa čakala tram dlje kot trolo v LJ. Metro jim dela bolje (logično). Samo metroja v LJ ne bomo dobili, ker ga ni junaka, ki bi spodkopal LJ.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.