Odgovori: Grad Neuschwanstein

Pregled teme
mn.
Vsekakor si rezerviraj karte vnaprej. Mi smo bili tam avgusta, na bolj kisel dan, pa je bila vrsta za karte več kot sto metrov dolga.
Citiraj
Miško griško
Bom še enkrat napisal, prej me je očitno vrglo ven:

sem tole obdelal 2 leti nazaj, prvi dan gradove Hohenschwangau (poveš v katerem jeziku želiš poslušati vodenje in dobiš termin), Neuschweinstein (poveš jezik in dobiš slušalke - tudi v slovenščini), nato obdelaš še Linderhof, samostan Ettal in Garmisch.

Drugi dan se zapelješ v Munchen (ZOO, olimpijski park, če želiš še grad Nymphenburg), kosilo si privoščiš blizu English garden - veselični prostor v smislu oktoberfesta (ne vem, če je že odprto za prvomajske)

tretji dan namesto izleta na Chiemsee (sem obiskal Herreninsel, Fraueninsel) raje priporočam ali povratek domov preko Inssbrucka (skakalnica, Alpenzoo,..) ali preko skrajnega JV Nemčije: Berchtesgaden, Konigsee, hitlerjevo "orlovo" gnezdo

prenočišče si najdeš nekje vmes, da prespiš (vsaj ) 2x, jaz sem bil recimo v Bad Kohlgrub

če te še kaj zanima, kar z besedo na plan

Lp
Citiraj
miško griško
jaz sem bil gor 3 leta nazaj; prvi dan obdelal gradove: Hohenschwangau (pri vstopnici poveš, v katerem jeziku želiš poslušati vodenje in se priključiš skupini, glede na zasedenost), Neuschwainstain (poveš jezik in dobiš slušalke - možno v slovenščini), potem se zapelješ do dvorca Linderhof, samostan Ettal in do Garmischa.
priporočljivo je priti gor že ob cca 9:00 zjutraj

naslednji dan obdelaš Munchen: ZOO, olimpijski park, če želiš spet grad Nymphen burg; za pozno kosilo se zapelješ v English garden- tam blizu imaš "veselični" prostor v smislu oktober festa,

tretji dan ob odhodu domov si splaniraš : ali preko Innsbrucka (ogled skakalnice Bergisel, Alpenzoo, središče mesta) nazaj v Slovenijo ali preko skrajnega JV Nemčije: Konigsee, "orlovo" gnezdo, Berchesgaden ..

za spanje si izbereš nekje kraj na sredini, jaz imel dotično Bad Kohlgrub

skok na Chiemsee: Hereninsel , Fraueninsel: žal mi ni bil všeč, priporočam raje nekaj izmed zgoraj

se opravičujem za napake, pišem hitro,... če želiš vprašej še kaj, LP
Citiraj
HFGHFHF
mi smo bili enkrat z najstniško hčero, pa smo prespali v Munchnu na Schieller strasse, zelo blizu centra, pa ni bilo drago.Smo 2x tam prespali. Prvi dan je imela hčera šoping, naslednje jutro smo pa zgodaj štartali in šli na Neu, smo pa res vsaj 1 uro čakali na karte, samo smi bili nekje sredi poletja, ko je veliko turistov
Citiraj
Jasmina76
nadine, hvala tudi tebi za opozorilo - ja, sem narobe prebrala!
Citiraj
nadine
prevoz z ladjico je mišljen pri gradu Herreninsel na Chiemsee, ki je ludvikova replika Versaillesa. ponavadi turistične ponudbe vsebujejo vse tri: Herreninsel, Lindenhof in pa Neuschwannstein.
Citiraj
Jasmina76
Ja, čist možno da sem narobe razumela tisti glede ladjice - nismo še bili tam, pa sem si narobe predstavljala.

Hvala za informacije, so zelo koristni podatki! Sama ne bi niti pomislila, da je taka gužva, da moraš karte za grad prej rezervirati. Sklepam pa, da je gužva predvsem med vikendi in prazniki. Mi bomo šli med tednom, pred 1.majem.

Glede na napisano bomo najbrž planirali kar 2 nočitvi.:)

Hvala za napotke!
Citiraj
mavrični vitez
ste se odločil mal denar stran metat :)))
Citiraj
Joan
Karte za grad si naroči (rezerviraj) vnaprej preko spleta, saj ni nujno da jih boste na licu mesta dobili za isti dan.
Citiraj
črna mačka
Prevoz z ladjico ne omenjajo pri Neu., ampak pri gradu, ki je na jezeru Chimzee.
Svetujem vam, da istočasno obiščete še ta grad in Linderhof, ki je zelo blizu Neu.

Spite lahko poceni privatno kje v bližini, skoraj v vsaki vasi oddajajo sobe. Sobe so povsod zelo čiste, pa še obilen zajtrk ti dajo.

Na Neu. se zna zgoditi da bodo dolge čakalne vrste, zato svetujem, da ste tam čimbolj zgodaj.

Če boste prespali samo 1x ti svetujem, da greste zelo zgodaj od doma, si ogledate grad ali dva in prespite kot sem rekla nekje na kmečkem turizmu. V samem Muenchnu so prenočišča draga.

Če bi radi videli Muenchen lahko greste drugi dan tja, je cca 100 km in potem iz M. direkt domov.
Je pa cela Bavarska zelo lepa, zato je smiselno da prespite vsaj 2x.
Citiraj
Jasmina76
Pozdravljene!

Razmišljamo, da bi odšli na en kratek izlet - predvsem z namenom ogledati di grad Neuschwanstein. A je kdo izmed vas že bil? Imate kakšne koristen informacije - kje ste šli, kje prespati...?
Šli bi si pogledati le še München, kaj drugega za zdaj ni v planu. Najbrž bi samo enkrat prespali - a je najbolj poiskati hotel kar v Münchnu?

Ko sem malo prebirala informacije, sem zasledila, da agencije povsod v ponudbi omenjajo "prevoz z ladjico". A mi lahko kdo kaj več pove o tem.

Hvala za pomoč, se priporočam za kakšen predlog.

Lp,
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.