Odgovori: subvencija za nakup novega avta? bo, ne bo?

Pregled teme
kr eden
kr ena druga je napisal/a:

Jaz si bom za svojo leno rit kupil avto s svojim denarjem, brez tvoje pomoči, in upam, da boš tudi ti ravnala podobno. Res sem sit tega, da moram kot davkoplačevalec financirat dobrine raznim voluharjem, od katerih širša družba nima prav veliko koristi.
Citiraj
kr ena druga
kr eden je napisal/a:
Zato ker sem tudi sama davkoplačevalka in ko bom kupila avto, bo šel ta davek tudi za tvojo leno rit :))
Citiraj
kr eden
Le zakaj bi vam davkoplačevalci subvencionirali nakup avtomobila??? Kdor ga potrebuje si ga naj pač kupi in plača toliko kot se mu zdi vreden.
Citiraj
K_ris
Se strinjam z elaine.

Revoz že tako dela praktično na 100% svojih zmogljivosti. Slovenskim dobaviteljem avtomobilskih delov pa tudi ne moremo kaj veliko pomagati s tem, ko bi v Sloveniji (mali trg) kupili nekaj tisoč avtomobilov več. Edini, ki bi imeli korist od tega, bi bili prodajalci avtomobilov, ki bi verjetno temu ustrezno znižali svoje popuste in bi jim ostalo nekaj več dobička.
Citiraj
ne bo subvencije
So že povedali, da iz tega ne bo nič, je bila pa pred časom ideja, ja. Če nimajo denarja za ljudi, ki so jih pometali iz služb, bodo pa dajali denar za avtomobile? Saj ga naša država nima od kod vzeti. Si bo treba kar sam pomagati. Da pa brat kislo gleda, pa verjamem, ker pregovor pravi, da se žene in avta ne posoja.
Citiraj
elaine
Pri nas to ni smiselno, ker nimamo dovolj avtomobilske industrije.
Poleg tega pa vlada špara za nakup Mercatorja.
Citiraj
avtomobilček
Niso nekaj govorili, da bodo tudi pri nas subvencionirali nakup novega avtomobila, kot imajo v Nemčiji in še kje? Ali je potem vse utihnilo? Kaj mislite, se splača še malo počakati?

Prejšnji teden je izdihnil moj 16 let star avto in moram kupiti novega. Tuhtala sem, da bi kupila rabljenega, ampak cene le-teh so kar visoke (ne razumem, zakaj). Kaj pravite, naj počakam še kakšen mesec, da vidim, če bo država kaj financirala? Medtem si bom sposojala bratov avto, čeprav on ni ravno najbolj vesel ;)
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.