Odgovori: Prometna nesreča III. kategorije

Pregled teme
NatašaH
Resnični primer:

Prometna nesreča, v kateri se je povzročitelj pri 20km/h (!!!!) zaletel v spredaj vozeče vozilo (ki je ob vključevanju na prednostno cesto nenadoma zavrlo).

Voznica poškodovanega vozila je čutila bolečine v vratu in glavobol, zato je popoldan šla na KC, kjer je prespala (so jo opazovali).

Ne vem v katero kategorijo spada nesreča. Verjetno v prvo, kjer je bila ena oseba lažje telesno poškodovana in ni bilo k sreč nič drugega kot le še materialna škoda.

Najnižja možna kazen za povzročitelja:

- 3 kazenske točke
- en mesec brez izpita
- 150 € kazni
- 70 € stroškov postopka
Citiraj
boš videla rož'co
Nesreča* je napisal/a:
Veš kaj ti povem, v tistem šoku ob nesreči, sploh nimaš pravega občutka za bolečino. Tudi jaz sem bila še 2 uri po ne sreči, čisto dobra, policistu zatrjevala, da je z mano vse OK. Popoldne pa povsem druga zgodba, grozne bolečine v glavi, vratu, križu itd. Na cesti si je tudi vsak lahko mislil, da le hlinim svojo bolečino, normalno, da nisem hodila in zraven stokala od bolečine, če pa me je kdo vprašal kako je z mano, sem pa normalno povedala kako je. Strah je normalen pojav, še posebno, če si udeležen v nesreči, v kateri sam nisi krivec, pa čeprav je hitrost samo 50 km/h.
O tem koliko je ona res kot rož'ca boš lahko debatirala, ko boš enkrat sama (želim ti, da ne) dala skozi nesrečo.
Citiraj
Nesreča*
Ne, nisem jaz. Lahko mi pišeš na Zs in ti dam točne podatke. Boš potem verjela? Sicer sem pa samo spraševala, kolikšna je približno kazen. Glede na to, da je imel sin zlomljeno roko (vsaj ena oseba) je to III. kategorija. Krivi? Nihče ni rekel, da sam sebe krivi. On je samo rekel, da škoda, da sta šla še v trgovino. Zdaj tega ne omenja več. Sestri je pa hudo, ker noče več v njen avto. Zato se zdaj vozi z moževim.
Citiraj
nehi no nakladat
Vse skupaj je zelo čudno napisano.
Pri nesreči, kjer vsaj eden od udeležencev vozi s hitrostjo 60km/H pač ne utrpiš le pretresa ter udarca v roko.

# nesreče II. kategorije - so nesreče, pri katerih je ena ali več oseb lahko telesno poškodovanih;
# nesreče III. kategorije - so nesreče, pri katerih je ena ali več oseb hudo telesno poškodovanih;

Policisti, ki so prišli na kraj nesreče so gotovo situacijo videli drugače, zato so nesrečo tako okarakterizirali.

Otrok pri sedmih krivi sebe za nezgodo? Tole je še bolj čudno.

Sploh, ker si tako trdno prepričana, da sestra sama RES ni uporabila takih besed.
Si bila poleg?

Ah, ne, to si kar ti, kajne?

Umiri se, plačala boš globo in to je to.
Prihodnjič pa po pameti.
Citiraj
Nesreča*
Ne, ona ni uporabila nobenih besed. To je začel on sam govorit tisto popoldne po nesreči. Aja, če je zlom roke, je to že hujša poškodba. Sestra je dobila pretres, udarec v roko in v ramo. Ženska, ki je bila pa tudi udeležena, je pa na kraju vpila, kaj se gre itd. in na vprašanje policajev, če je z njo vse o.k., je rekla, da je, v bolnico je pa potem prišla kot da jo vsaj pol manjka. Prejšnji teden so se slučajno srečale in je začela, kakšne travme da ima, nič ne spi itd., če jo pa pogledaš, je pa kot rož'ca. Nesreča se je res zgodila v križišču in je ona pripeljala z desne, vendar v naselju, kjer je omejitev 50 km/h, ona se je pripeljala pa več kot 60 (povedali policaji).
Citiraj
Iza bela
Nesreča* je napisal/a:
Samo zadnji stavek me je zmotil. Če ne bi bil, bi bila to velika neumnost. Da je pa otrok doživel tak šok, je pa mogoče zaradi kakih besed, ki jih je mamica verjetno uporabila v efektu, no lahko tudi kot posledica poškodbe, ker ne vemo kaj pomeni poškodba roke, je to samo zlom, ali kaj hujšega. Lahko je zraven videl še koga bolj poškodovanega, da se pa zdaj noče vozit, je kar razumljivo in bo sčasoma to premagal. Sama imam še zdaj strah, sploh če imam za sabo kakšen ruski tovornjak, kako se bo in če se bo sploh ustavil. Pač imam v podzavesti tiste minute.
Citiraj
Barca
prometna nesreča III. kategorije – prometna nesreča, pri kateri je najmanj ena oseba hudo telesno poškodovana

Je bil to sin? ALi je bil v prometni poškodovan še kdo drug?
Citiraj
WildWind
III kategorija je tista, kjer je najmanj en udeleženec hudo telesno poškodovan..........če je bil v avtu otrok, je to videl in mu bo pustilo posledice, kar pa njegove mame ne odvezuje krivde za to kar je storila....torej ji je lahko dvakrat hudo.
Citiraj
Nesreča*
Ne, ker je imela sina v avtu. Star je sedem let in jo je on nagovoril, da sta šla še v trgovino. Po nesreči je jokal, da se je to zgodilo, ker je on hotel it v trgovino. Da ne govorim, kako se je prestrašil in se noče vozit v njenem avtu. Poškodoval si je roko in modrico na lički je imel. Še sreča, da je bil v avtosedežu.
Citiraj
pinkolinka
Kako to misliš da ji je še bolj hudo zaradi sina?
Ker sin ve, da je mama kriva, al kaj?
Citiraj
Nesreča*
Sestra je imela pred mesecem prometno nesrečo III. kategorije. Bila je kriva, vendar je zdaj dobila, da gre k sodniku za prekrške (to so ji v bistvu že takrat povedali). Sva pa že vse prečekirali, koliko vsaj približno je globa. Z živci je že čisto pri koncu. V avtu je imela tudi sina in zaradi njega ji je še bolj hudo.
Hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.