Odgovori: od katere starosti dalje ima vaš otrok mobilni telefon...

Pregled teme
real
bbbbb je napisal/a:
bravo, bbbbb-
hvala za tvoj prispevek, da bo hudim zagovornicam mobitelov malce bolj jasno, kakšno je stanje po šolah in koliko je res življensko pomembno, da ima njihov otrok mobitel v šoli, v času trajanja pouka in podaljšanega bivanja ;-)
Citiraj
bbbbb
Moji se grejo tja igrat, da se socializirajo! Po telefonu se tega ne da. Učim v šoli in vidim, da se med glavnimi odmori niti pogovarjajo ne več, ampak buljijo vsak v svoj ekranček. Ne mi niti omenjat socializacije... Tiste parkrat na leto, ko morajo poklicat, lahko iz stacionarca ali pa iz telefona odrasle osebe, ki je zraven. Pri treh otrocih se še nikoli ni izkazalo, da je bil življenjsko nujen. Bi se pa srednji igral igrice verjetno 24 ur na dan, če bi ga imel. Za igrice igrat pa ni nujen!!!!!!
Moja trinastletnica ga bo dobila letos za birmo. Absolutno dovolj zgodaj.
Citiraj
antitalent?
ali zna uporabljati radio,tv,računalnik,domač telefon,mikrovalovno,npr.kateri gumb za sušilec ali pralni stroj.to moja obvlada že od 6 leta.

potrebovala-zanimivo je,da otrok nima želje poklicati babico,prijateljico iz šole,mogoče bratranca.čudni so vaši otroci-čist nesocializirani.
Citiraj
uluru
Moja je v prvem razredu. telefona sploh ne zna uporabljati, ne da bi ga imela. Za to pa res ni potrebe. Imela ga bo, ko ga bo POTREBOVALA.Aja, sploh ne kaže nobene želje po njem.
Citiraj
lenčk34n
Ima ga od 9 leta,

dvakrat na teden ga lahko vazame s seboj v šolo, ker gresta z bratom na drugi avtobus zaradi treninga v drugem kraju, ko ju na avtobusni postaji počakam jaz ali dedi in po treningu ju nekdo pobere, pa se je zgodilo, da je prišlo do zamude avtobusa, ki se je pokvaril ali je je kdo od nas malo zamudil po treningu...

tako da sedaj lahko pokličeta v takih primerih, sicer pa telefona absolutno še ne bi potreboval..

l
Citiraj
miša26
Ja včasih telefonov skoraj ni bilo pa smo preživeli.Mama je bila ob 2h ali 3h doma, hodili smo pa peš ali pa z avtobusom ali vlakom.
Katera še vedno uporablja avtobus ali pa vlak? Govorim za tiste, ki ste izven mesta. Še mestne dame se prevažajo z avtom.
Ne primerjat življenja pred 30 leti ali več pa danes. Tudi na blagajnah so pisali račune ročno za kaj potem danes vse poteka preko računalnika? Če so včasih to zmogli naj tudi danes.
Punce malo se ohladite.
Pa še to. Tudi včasih nismo imeli čevljev za v dež, za v sneg, superge in še kaj zraven, danes jih otroci imajo. Zakaj jim ne kupimo samo enih pa naj jih gulijo petek in svetek saj so jih včasih tudi.
Citiraj
ida22
Moja je dobila moj prejšnji telefon lani poleti (stara ravno 8 let), ko je šla na morje z ene sorte kolonijo - poznala ni nikogar razen ene od "animatork" s katero sem bila sicer dogovorjena, da lahko kadarkoli pride do nje in jo prosi, da me pokliče, če bo karkoli narobe. Ker pa svojo hči predobro poznam in vem, da bi raje trpela več dni, kot pa tujca prosila za uslugo, sem po premisleku šla kupit mobi kartico, oživela tisti telefon in ji ga dala s seboj. Se je izkazalo za zelo dobro, čeprav se je imela na morju krasno. Mogoče ravno zaradi občutka, da me lahko kadarkoli pokliče, če bo kaj narobe.

Od takrat ga vzame s seboj, če gre kam, da se slišiva, kdaj pridem ponjo, oz. kdaj bo šla od sošolke, če gre sama.

Vem, da smo mi vsi zrasli brez teh nevarnih igračk, ampak primerjati življenje pred 30 leti in zdaj, je milo rečeno neumno.
Citiraj
maruša p.
Moja 7-letnica ga nima in se mi zdi, da ga še dolgo ne bo rabila. Dobila ga bo, ko bo potrebno.

Nečakinja ga ima od 10. leta, ko je začela sama hoditi z avtobusom v šolo, in jo je bilo treba kdaj priti iskat (ni bilo avtobusa itd.)

Se strinjam z zgornjimi: takrat, ko je treba.
Citiraj
morski konjiček
naša ga ima od 5 leta.večkrat me je poklicala,ko je šla z očitom k babici.zdaj ga ima,ker me zjutraj pokliče,ko gre v šolo in od tam,da je prispela.od ločitve bolj malo kličem na taščin telefon tako,da na ta način lažje komunicirava kadar je tam.
Citiraj
acjom
Bentiš no......kako pa smo nekdaj preživeli brez mobilnih telefonov?
Še stacionarnih je bilo malo, pa je blo vse ok. :)))
Sicer pa, vsak po svoje. Ne se kregat punce no!
Citiraj
ju3
real je napisal/a:

tebi se pa da, kaj....

no ja ti že veš kako in kaj imaš "pospravljeno"....
Citiraj
Iza bela
Moj ga ima od četrtega razreda, ko ni bil več v podaljšanem bivanju, pa da me je poklical, ko je prišel domov in jaz njega, če je zjutraj vstal, da ni bilo panike. Nimamo vsi službe ob osmih in kasneje.
Citiraj
real
ju3 je napisal/a:

ženska, preberi prosim za seboj, kaj si napisala in ne "smeti" teme s praznimi filozofijami...več kot Očitno iz tvojega pisanja je, da imaš sama zelo velike težave z zavistnostjo drugim na splošno v življenju, ker jo tudi tolikokrat omenjaš.


Naj ti še zaupam, da si se pri oceni mojega življenja zelo zmotila. Tvoje jasnovidske ocene na daljavo, žal ne držijo niti malo :-)) Sem imela izredno srečno otroštvo, sedaj pa imam tudi zelo srečno družinsko življenje......

Get A Life!!
Lep dan!
Citiraj
ju3
ja očitno si zavistna druge razlage ni. sicer pa ja imam tretje šolko ki je v prvem razredu imela svoj mobilni telefon. ma kje pa piše da ga je nosila v šolo.

če kdo pretirava pretiravaš ti, in to zelo zelo. res si morala trpet ko si bila majhna, morda trpiš še danes, zgleda si iemla težavo vklopiti se v družbo.

in z pravilno vzgojo se otrok pred drugimi ne baha.

pa če še nisi slišala v šoli so mobilni telefoni prepovedani, torej če ga otrok prinese v šolo ga med poukom uporbalja ali se kot prvaiš ti dela frajerja, ima vklopljenega ali kar koli druga, mu ga učiteljica lahko z vso pravico odvzame in mu ga vrne šele ko gre domov.


in nauči se izražat, niti slučajno nisi primerna da bi otroke nazivala primerki. če pa ne veš kaj termin pomeni, si preberi v terminološkem slovarju, otroci so otroci, kvečemu deklice in dečki jim lahko rečeš.

očitno si slabo poučena in zelo zelo zavistna. verjemi zavist ti samo škodi, skuliraj se in resnično te ne rabi zanimat kako in kaj drugi vzgajajo svoje otroke in kaj jim kupujejo. če pa te muči dejstvo da bo pol tebe tvoj otrok izsiljeval z jokom in prošnjami za mobitel ker ga sošolec ima, pa ej vzgoja tvojega otroka je tvoja torej mu obrazloži zakaj ga pa on še ne rabi.
Citiraj
mama2831
Me niste prepričale z argumenti ZA prenosni telefon v prvem triletju - žal je tako, da mnogim otrokom telefon nadomešča starše.

Razumem, da je marsikdo dolgo v službi, ampak medtem naj imajo otroci varstvo ali naj bodo v družbi drugih otrok, ne pa sami s telefonom, računalnikom in telvizijo
Citiraj
BUM
11-letnik ga še nima in ga verjetno še kakšno leto ne bo imel.
Čeprav hodi na kar nekaj popoldanskih aktivnosti zaenkrat še ni izrazil želje po njem, pa tudi jaz te potrebe ne vidim. Do sedaj je fino funkcioniralo tudi brez mobitela in tako bo verjetno še kakšno leto.

LP
Citiraj
za roj,. dan
Dobil ga je za 10-i rojstni dan, potrebuje ga le občasno, zelo malo.
Citiraj
real
ju3 je napisal/a:
ju3,

ne pretiravaj....

si morda Že imela priližnost videt, kako izgleda tole npr. v 1. ali pa v 2. razredu osnovne šole - tistih nekaj primerkov, ki ima mobitele, se obnašajo zelo lidersko in frajersko, ker oni pač imajo, drugi pa ne...Ker so jim starši to omogočili...Ja pa dajte no! Kakšna zavist neki! A zaradi tega bo sedaj moj otrok zavisten, pa jaz staršem zavistna, ker so svojemu kupili mobitel? Na živce mi gre samo to, ker taki otroci neprestano provocirajo tiste, ki telefonov pač nimajo v stilu: Jaz mam, ti pa nimaš - tebi pa mami pa oči še nista kupla mobiča - reva, reva!" tole sem imela priložnost sličat pred tednom dni na lastna ušesa v podalšanem bivanju iz ust prvošolca, ko sem prišla po svojega otroka.

Dejte se vprašat, kako je pa vam uspelo gor zrast in normalno funkcionirat v osemletki brez mobitelske komunikacije- a vam zato kaj manjka v glavi? Nekaterim očitno res..... In ne mi govort tukaj o neki zavisti - da ima otrok v 1. ali 2. razredu OŠ mobitel, je preseravanje staršev! Odvisnost od statusnega simbola in nič drugega.
Počakajmo, da se oglasi še kakšna učiteljica/učtelj in pove svojo plat zgodbe, kako luštno je z večino teh mobitelčkarjev na nižji stopnji delat .....
Potem se boste pa po glavi tolki, ko vam bo pri 12-ih čeznjo zrastel inna živčke pritiskal vaš otroček, ko ne bo dobil tistega, kar si bo v glavo vtepel.....Sicer pa, starši smo najboljši vzgled svojim potomcem.
Citiraj
Nina P
Nina važna starost, temveč namen.
Alpska smučarka, ki od malega hodi po svetu, ga ima od 8. leta; starejša hči od 13. leta; 11-letnik ga še nima.
Citiraj
ju3
še dolgo ne je napisal/a:
tanjšo lobanjo? ma daj no, kje pa take pobirašveš? glava je pri prvošolcu še kako trda in mehki deli so že zdavnaj zraščen.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.