Forum.Over.Net

Odgovori: dojenje ponoči in še ena zmota po mojem mnenju

Pregled teme
ksantipa22
[quote doječa]Ti se kar tolaži, da ti je zmanjkalo mleka. Jaz ti nisem nasedla. Glede ene stvari ti pa dam prav, res sem šla malo predaleč in sem se pustila sprovocirat. V take ne konstruktivne debate se že v začetku ne bi smela vmešavat, ker je škoda cajta za tako neumno branje kot so nekateri nasveti raznih privoščljivih babnic, ki svojega otroka niso dojile ali pa so ga kratek čas.
Vsaka naj dela po svoje pa bo najbolj prav.[/quote]

Oh, pa saj mi ni treba nasedat. Res ne potrebujem potrdila, ker nimam s tem problemov.
Citiraj
nastja.
No, spet polaganje besed v usta. V grozni ihti sem bila zadnji - 4. mesec, ko dojenje ni in ni steklo kot bi moralo in zaradi moje velike želje, da bi lahko dojila. Prve mesece ni bilo nobene ihte in brez skrbi, da sem bila čisto sproščena in popolnoma prepričana, da mi bo uspelo. Ampak vedno uspete najti nek razlog, ki tiči v naših glavah, ali ne? Očitno nas poznate bolje kot sebe.

Tudi s svetovalko sem bila v stalnem kontaktu in če nisi uspela prebrati: celo ona mi je na koncu svetovala, da dam otroku dodatek.

Ma saj nima smisla.Ve boste tako vedno prepričane v to, kar tukaj razglabljate. Žal mi je samo, da vas mlade mamice poslušajo in imajo potem slabo vest, če dojenje ne steče, pa čeprav so naredile vse, kar je bilo v njihovi moči.
Citiraj
mučenica
Meni ga je zmanjkalo po desetem dnevu in itak, da mi je potem bradavice skoraj požrl, ko ni nič priteklo ven. Torej ni šlo za poskok v rasti. Tudi ni šlo za prehudo sekiranje, ker mi niti na kraj pameti ni padlo, da jaz ne bom imela mleka, če je tako lepo brez problema steklo že v bolnišnici. Tiste, ki pravite, da mleka ne more zmanjkati, zakaj ne verjamete tehtnicam in količini popitega dodatka? Zakaj se vedno znova in znova pojavljajo kot odgovori, da načrpano mleko ni merilo in da gre za poskok v rasti? Zakaj to delate? A ne vidite, kaj govorite?
Citiraj
B *
[quote nastja.]No, jaz se nisem našla v zaključkih nekaterih, ki jim ni uspelo dojiti. Kljub ranjenim bradavicam, ki niso bile posledica napačnega pristavljanja, pač pa pristavljanja kar naprej, torej stalnega drgnjenja, močenja in seveda mojih že tako občutljivih bradavic. Trmoglavo sem vztrajala pri dojenju, čeprav se otrok ni redil zadosti in čeprav je bil siten in jokav ter čeprav mi je vsa okolica (z možem, patronažno sestro, svetovalko za dojenje in pediatrinjo vred) na začetku 4. meseca že priporočila dodajanje.

V pisanju doječe in ostalih istomislečih ne gre za to, da bi se jim zdelo, da sicer obstajajo ženske, ki jim mleka zmanjka, ampak jih je malo. Gre za to, da so prepričane, da takih žensk ni in da je "manjko mleka" le v njihovih glavah. Da bi namreč lahko vsaka ženska dolgo in uspešno dojila, če bi se le potrudila. Razumeš? Vsaka!! No, jaz nisem med njimi in prosim ne uvrščaj me med tiste, ki bi lahko ob primernem trudu uspešno dojile več mesecev. Kaj pomeni srečen, sit in zadovoljen otrok, sem ugotovila šele ko je moj otrok začel piti mlečno formulo. In ko se je končno začel rediti.

Zato tudi jaz pravim: dokler se ne zgodi vam, lahko širite take in podobne fame o materah, ki bi vse lahko dojile, če bi se le potrudile.

No, jaz pa v nasprotju s teboj obžalujem, da se pojavljajo mamice, kot sem bila jaz, ki v razširjenosti fame, da vsaka lahko doji, če le hoče, pozabi, da gre za popolno neresnico, in kar je najhuje, v grozni ihti, da bi le lahko dojila, pozabi na lastnega otroka in na njegovo dobrobit. In če dobro razmislim, mi je sedaj žal samo tega, da nisem znala pravočasno odnehati in se poslužiti mlečne mešanice že veliko prej.[/quote]


glej, vsaka zase točno ve kako je potekalo (ali ni potekalo) dojenje in zakaj se je končalo.

tukaj na forumu lahko piše kdorkoli karkoli ... ampak globoko v sebi vsaka ve kako je dejansko bilo.

kolikor je mamic in otročkov, toliko je različnih zgodb o dojenju ... nekaterim rata, drugim na žalost ne. Tako je.

in jaz verjamem da je težko sprejeti dejstvo, da kljub želji otročka ne moreš dojiti ... ampak pojdite mimo tega ... če ni šlo pač ni šlo (mogoče bo pa pri naslednjem šlo ... če kdaj bo naslednji).

tole >>> in kar je najhuje, v grozni ihti, da bi le lahko dojila, pozabi na lastnega otroka in na njegovo dobrobit <<< to je bistvo (med drugim) zakaj dojenje ne steče ... brez ihte, ampak sproščeno in samozavestno se je treba lotit dojenja.

če pa ne gre, pa se nujno posvetovat s svetovalko za dojenje ... to res nič ne stane, lahko pa spremeni veliko!

sicer pa brez slabe vesti če ti ni uspelo! Pomembno je da je otrok zdrav in vesel ... to je vse kar šteje ... dojenje gor ali dol!!!

uživaj s svojim otročkom!
Citiraj
nastja.
No, jaz se nisem našla v zaključkih nekaterih, ki jim ni uspelo dojiti. Kljub ranjenim bradavicam, ki niso bile posledica napačnega pristavljanja, pač pa pristavljanja kar naprej, torej stalnega drgnjenja, močenja in seveda mojih že tako občutljivih bradavic. Trmoglavo sem vztrajala pri dojenju, čeprav se otrok ni redil zadosti in čeprav je bil siten in jokav ter čeprav mi je vsa okolica (z možem, patronažno sestro, svetovalko za dojenje in pediatrinjo vred) na začetku 4. meseca že priporočila dodajanje.

V pisanju doječe in ostalih istomislečih ne gre za to, da bi se jim zdelo, da sicer obstajajo ženske, ki jim mleka zmanjka, ampak jih je malo. Gre za to, da so prepričane, da takih žensk ni in da je "manjko mleka" le v njihovih glavah. Da bi namreč lahko vsaka ženska dolgo in uspešno dojila, če bi se le potrudila. Razumeš? Vsaka!! No, jaz nisem med njimi in prosim ne uvrščaj me med tiste, ki bi lahko ob primernem trudu uspešno dojile več mesecev. Kaj pomeni srečen, sit in zadovoljen otrok, sem ugotovila šele ko je moj otrok začel piti mlečno formulo. In ko se je končno začel rediti.

Zato tudi jaz pravim: dokler se ne zgodi vam, lahko širite take in podobne fame o materah, ki bi vse lahko dojile, če bi se le potrudile.

No, jaz pa v nasprotju s teboj obžalujem, da se pojavljajo mamice, kot sem bila jaz, ki v razširjenosti fame, da vsaka lahko doji, če le hoče, pozabi, da gre za popolno neresnico, in kar je najhuje, v grozni ihti, da bi le lahko dojila, pozabi na lastnega otroka in na njegovo dobrobit. In če dobro razmislim, mi je sedaj žal samo tega, da nisem znala pravočasno odnehati in se poslužiti mlečne mešanice že veliko prej.
Citiraj
B *
kljub temu da je začetna tema drugačna, bi rada še nekaj dodala v zvezi z dojenjem ...

seveda so ženske, ki po porodu otročka pristavijo k dojkam in otrok brez težav potegne in se doji mesece brez vsakega problema!

večina izkušenj pa na žalost ni tako zelo enostavnih ... in dejansko za uspešno dojenje je potrebno potrpljenje tako mame kot otročka.

zmanjkati mleka je res en relativen pojem ... sigurno je procent žensk, ki jim mleka v določenem momentu zaradi različnih razlogov zmanjka ... vendar pa to še zdaleč ni tako velik procent kot se prikazuje tu ...

dejstvo je, da v obdobjih otrokovega preskoka v rasti otroci karnaprej rabijo dojko-hrano, ker pač takrat so bolj lačni in hrano bolj potrebujejo. (ta ista obdobja se ponavljajo skozi vse otroštvo ... ko otroci praktično po mesec ali dva ne jejo kaj dosti ... potem pa se dva meseca ne morejo najesti ... obdobja pač).

ta obdobja v preskoku rasti so okrog šestega tedna ter 3,6 in 9-tega meseca. In če pozorno prebirate teme, kdaj mamice ugotavljajo, da jim je zmanjkalo mleka ... se meseci ujemajo s temi preskoki v rasti.

zgoraj ena mamica omenja da je imela od dojenja poškodovane in ranjene bradavice ... to je posledica napačnega pristavljanja (seveda lahko tudi kaj povsem drugega ...ampak največkrat so ranjene bradavice posledica tega) ... otrok mora pravilno prijeti bradavico da se sploh lahko doji ... sama vem kaj pomeni da otrok ne zna sesati, ker mojadva oba nista znala in smo se pač učili ... seveda z veliko potrpljenja.

in še kako preverjati ali mleko imate ali ne? Veliko je načinov (opisanih na forumu dojenje), definitivno pa ni pokazatelj mleka koliko ga pač lahko načrpate. Jaz svojega mleka nisem nikdar mogla načrpati več kot pol deci ... pa sem oba otroka 5 mesecev polno dojila in sta normalno napredovala.

res ni smisla tole kreganje in obtoževanje .... vsak naj dela po svoje kakor mu paše.


Edino kar mene moti je to ... da se v zaključkih, ki jih potegnejo nekatere, ki jim ni uspelo dojiti, najdejo tiste mamice v težavah z dojenjem, ki bi ob pravih informacijah in želji pa vseeno lahko še dolgo in uspešno dojile svoje otročke.
Citiraj
frca
Doječa, zdaj pa res že pretiravaš.

Sem dojila prvega otroka do 18. meseca, ko se je sam odstavil, drugega do 17. meseca, ampak s tem, kar ti pišeš pa se res ne morem strinjati. Kako lahko napišeš mamici, ki se je trudila dojiti, pa ji ni zneslo, naj se kar tolaži, da ji je zmanjkalo mleka. Se strinjam z nastjo, res nimaš nobene empatije oz. očitno preveč verjameš določeni "stroki". Resnično ti ne želim, da bi se tebi zgodilo, da bi ti mleko pri otrokovi starosti tri mesece zmanjkalo. Ker, draga moja, to se dogaja, pa če se mamice nevem kako trudijo. Nekaterim mleko dobesedno zmanjka. Ampak očitno se mora ravno tebi zgoditi, da bi verjela. Do takrat pa le verjemi LLL in drugim pobudnikom dojenja, ki so očitno prepričani, da je "premalo mleka" le v glavah mater.

Se ne strinjam z gonjo proti tistim, ki dojijo otroke pri dveh letih, ampak to ne pomeni, da se strinjam s tistimi, ki izvajajo nasprotno gonjo proti vsem, ki niso dojile ali so dojile kratek čas baje samo zato, ker se jim ni dalo potruditi. Očitno ne razumeš, da počneš isto kot prve, samo na drugem bregu si.
Citiraj
doječa
Nastja ti si tudi ena ne doječa predvidevam. Na primitivne poste odgovorjam primitivno. Sicer pa nisem jaz ne razumevajoča do drugih. Drugi stigmatizirate mamice, ki dojijo. Zmožnosti empatije pa nimaš tudi ti (dvomim, da sploh veš kaj izraz empatija pomeni), če ne ne bi sedaj take neumnosti kvasila in bi si lepo od začetka prebrala kdo je začel z nestrpnostjo.
Pa amen rajši držim Boga (z veliko) za jajca kot eno tako Marijo kot si ti, ki imaš verjetno svoje joške samo za opletanje pred dedci.
Koliko je pa kdo inteligenten je pa drugo vprašanje, ki bi se ga dalo na dolgo in široko razpredat pa nimam časa, ker grem malo brat stroko kateri ene že dolgo ne zaupate več, ker same vse veste.
l.p.
Citiraj
nastja.
"Ti se kar tolaži, da ti je zmanjkalo mleka. Jaz ti nisem nasedla."

Tole itak pove vse o tebi in tvoji primitivnosti. Na take bedarije itak nima smisla odgovarjati. Samo nekaj bi še zabeležila. Pred desetletjem naj bi bilo dolgo dojenje v razvitem svetu domena izobraženih in razgledanih žensk, ki so se zavedale, kaj pomeni dojenje za otroka. Danes so se zadeve očitno spremenile in je dolgo doječih izobraženih in inteligentnih mamic veliko manj kot nerazgledanih kur, ki v svoji omejenosti in poveličevanju edinega pravilnega dolgotrajnega dojenja, ne vidijo dlje kot do lastnega plota. Čeprav so prepričane, da držijo boga za jajca, pardon, Marijo za joške.

Pa lep pozdrav, doječa. Med 37. in 50. podojem v enem dnevu pa le ti sama preberi kakšno knjigo ali članek. Tak, kjer gre za splošno razgledanost, za empatijo do drugih, za razumevanje drugačnih in podobno. Bi ti zelo koristilo.
Citiraj
doječa
Ti se kar tolaži, da ti je zmanjkalo mleka. Jaz ti nisem nasedla. Glede ene stvari ti pa dam prav, res sem šla malo predaleč in sem se pustila sprovocirat. V take ne konstruktivne debate se že v začetku ne bi smela vmešavat, ker je škoda cajta za tako neumno branje kot so nekateri nasveti raznih privoščljivih babnic, ki svojega otroka niso dojile ali pa so ga kratek čas.
Vsaka naj dela po svoje pa bo najbolj prav.
Citiraj
ksantipa22
[quote doječa]Drage moje ženske v Afriki dojijo tudi do 50x na dan naše bi crknle že prej (od utrujenosti) aja ali pa bi rekle, da nimajo mleka.
Pa zaboga preberite si že literaturo (mislim na tiste, ki so pismene) kateri so vzroki oz. bolezni za odsotno laktacijo pri ženski.
Večina vzrokov za ne dojenje je v glavah samih žensk.[/quote]

Oprosti jaz vem zakaj mi je zmanjkalo mleka, kako pa ti veš, kako se mame spopadajo z dojenjem v Afriki? Pa v Afriki zelo veliko otrok zares ostane brez mater, ker "crknejo" od raznih bolezni in lakote, da ti ne govorim koliko otrok še zraven, tako da tvoja primerjava res ni na mestu.
Če bi si ti prebrala malo literature, potem bi vedela, da 50x dojenje na dan nima nobenega učinka, kar se tiče hranjenja.
Zdaj si me pa res naredila tečno.
Prav je, da si ne dovoliš, da te kdo poskuša ozmerjat, ker dojiš, to je popolnoma tvoja stvar in odločitev, ti pa teraš isto gonjo na svoji strani, tega pa oprosti ne razumem. Zame si isti šmorn, kot tiste, ki obsojajo doječe mame.
Citiraj
doječa
Drage moje ženske v Afriki dojijo tudi do 50x na dan naše bi crknle že prej (od utrujenosti) aja ali pa bi rekle, da nimajo mleka.
Pa zaboga preberite si že literaturo (mislim na tiste, ki so pismene) kateri so vzroki oz. bolezni za odsotno laktacijo pri ženski.
Večina vzrokov za ne dojenje je v glavah samih žensk.
Citiraj
pika nika
Pa halo no, a ste vse funkcionalno nepismene ali kaj.
Dajte še enkrat prebrati prvi post.
Govori o dojenje ENOLETNIKA (ne dojenčka ali pa celo novorojenčka) in to PETKRAT na noč.

In, če mene vprašate je tole, da se je za dojenje treba potruditi tudi čisti lari-fari, saj gre za najbolj naravno stvar na svetu. Otroka pristaviš, on potegne, se naje, in to je to! Potem pa spi vsaj tri ure v kosu in, ko se zbudi, ga zopet pristaviš in ponoviš vajo. Nakar imaš spet ene tri ure mir. In več kot 7 krat na dan ti res ni treba dojiti, niti novorojenčka. (tole je mišljeno ironično, da ne boste po nepotrebnem v luft skakale)
Citiraj
255
[quote matejas]Mislim, da primerjati petletnika in dojenčka ni najbolj pametno, ker peletnik že ma svojo pamet in mu ni težko dopovedati, da je pitje pač potrebno. In tudi primerjavo človeka z živaljo je zelo žaljiva, ker nam je pač narava dala poleg nagona še razum in tudi sam razvoj živalskega mladiča, se ne da primerjati s človeškim.

[/quote]


Hehe, no, homo sapiens spada med živalske vrste. :)
Je pa to edina vrsta sploh, ki uničuje samo sebe in ves planet. Tako da ... morda je primerjava res žaljiva, a vprašanje, za koga.
Citiraj
nastja
"Mame se velikokrat premalo trudijo, saj s podoji na 3-4 ure čez dan bodo težko dojile, da bo otrok ob tem uspešno napredoval. Na koncu pa itak naredijo zaključek, da imajo premalo mleka in posežejo po dodatku. No pa vseno takim mamicam ne solim pameti in jih ne obtožujem, da so se tako odločile."

RAvno v tem je problem, da take kot ti posplošijo to tvojo trditev na vse mame in sklenete, da tista, ki ni dojila, ni dojila zato, ker se ni zadosti potrudila in da je bila to njihova odločitev. NAPAKA! Sem ena izmed tistih, ki smo se trudile iz petnih žil, da bi lahko polno dojile. Ne, nisem pristavljala otroka k prsim na tri ali štiri ure, pač pa je štiri mesece dan in noč visel na njih, kljub ranjenim bradavicam in hudim bolečinam. Po štirih mesecih matranja in po tem, ko je otrok postajal vedno bolj nervozen in ni pridobival teže, sem se morala sprijazniti, da s polnim dojenjem ne bo nič. Ampak kaj ti sploh razlagam? Zate in za ostale podobno misleče se itak nisem zadosti potrudila. In vidiš, taka mislenost je globoko ukoreninjena pri ljudeh. Točno tako, kot zgoraj modruje B, da <zmanjkati mleka< ne obstaja, ker mleko je ali ga ni. To, da nekatere sploh nimajo mleka, druge ga imajo, vendar lahko dojijo neprenehoma dan in noč, pa ga ne bo dovolj, da bi otrok bil sit in na koncu jim ga zmanjka, tega itak ni. To je invencija nas, mater, ki se nam ni dalo potruditi dojiti. Seveda, kako da ne. Ampak dokler tega ne boste poskusile, ne boste verjele.

Kot ti, doječa opisuješ mamico, ki prvega otroka ni dojila, sedaj pa odkriva radosti dojenja, te lahko samo opomnem, da se lahko celo tebi zgodi, da si prvega otroka dojila dolgo časa, pri drugem pa mogoče ne boš imela dovolj mleka niti do tretjega meseca otrokove starosti. Praviš, da je nemogoče? Verjemi, da je čisto možno. Poznam primere. Ampak po tvoje se pač niso potrudile dovolj.
Citiraj
Skr bna
[quote sonček balonček
Skrbna, tema ni bila načeta o tem, kaj pravi literatura in stroka o dojenju. Tvoja stvar, kako razumeš literaturo! Stroka piše tudi, da je kajenje škodljivo, pa se eni požvižgajo na to, drugi pa ne! Kako se boš odločila ti, ko prebereš neko "strokovno mnenje" je tvoj stvar in nima smisla prepričevati stroko, naj spremeni mnenje, ker tebi žal nekaj ni uspelo![/quote]


Halo? O čem ti to?
Kar se pa stroke tiče, imam o njej zelo svoje, in ne preveč dobro mnenje, utemeljeno na hudo slabih izkušnjah. Zdaj se pa v miru preganjanjte naprej ali je ali ni dojenje edino zveličavno, ali so dojilje šlampe ali so šlampe tudi nedojilje, zakaj otroci spijo oz. ne spijo. Še dobro, da je tole virtualno, sicer bi perje letelo po luftu.
Citiraj
doječa
Za dojenje je potrebno veliko truda. Tudi meni ni uspelo kar čez noč. S pogostimi podoji sem uspela polno dojiti (tudi nočnimi podoji).Mame se velikokrat premalo trudijo, saj s podoji na 3-4 ure čez dan bodo težko dojile, da bo otrok ob tem uspešno napredoval. Na koncu pa itak naredijo zaključek, da imajo premalo mleka in posežejo po dodatku. No pa vseno takim mamicam ne solim pameti in jih ne obtožujem, da so se tako odločile. Želim pa, da tudi te mamice pustijo nas doječe pri miru kajti za njihovo neuspešno dojenje pač nismo me krive.
Stroka je že svoje odkrila, ve pa boste morale svoje trditve malo bolj podkrepiti z kakšnimi dokazi.
Za konec pa naj povem, da poznam tako mamico, ki je ob prvem neuspešnem dojenju imela glede dojenja popolnoma enake pomisleke kot ve. Zdaj ima drugega otroka, ki ga še doji pri starosti 14 mesecev in njena glavna tema pogovorov je dojenje. Sedaj se strinja z mojo trditvijo za dojenje se je treba potrudit.
l.p.
Citiraj
sonček balonček
Mučenica, žal mi je, da ti ni ratalo. Vem, da si se trudila poznam kar nekaj mater,ki jim kljub trudi ni uspelo. Tudi meni bi zamalo spodletelo. Dokler se mi ni naredil klik v glavi, potem pa je steklo. Ne trdim, da imamo lahko vsi mleka za izvoz!


Mislim pa, da je bila vsebina posta malo drugačna, kot se je debata razvila sedaj. Batt je obtožila mame, ki dojijo za neodgovorne, neorganizirane, skratka slabe mame, ki priklenjajo svoje otroke nase in se jim ne da ukvarjati z njimi. Poleg tega je posplošila dejstvo, da dojeni otroci ponoči ne spijo. To je navadna laž in krinka, pod katero skriva svojo nesigurnost in dvome v svojo uspešno materinstvo. Pa jaz ne mislim, da je zato, ker ne doji slaba mati. Je pa SLAB ČLOVEK, ker obtožuje drugače misleče in ljudi ki jih sploh ne pozna. ONA MENE NE POZNA, PA JE SODILA O TEM, KAKŠNA MATI SEM! IN OSTALE, KI JIH NE POZNA, PA ŠE DOJIJO!

Odrastite punce in se brigajte zase in za svoje otroke!

Skrbna, tema ni bila načeta o tem, kaj pravi literatura in stroka o dojenju. Tvoja stvar, kako razumeš literaturo! Stroka piše tudi, da je kajenje škodljivo, pa se eni požvižgajo na to, drugi pa ne! Kako se boš odločila ti, ko prebereš neko "strokovno mnenje" je tvoj stvar in nima smisla prepričevati stroko, naj spremeni mnenje, ker tebi žal nekaj ni uspelo!
Citiraj
mučenica, pa lih tak ni ratalo
Jaz bi se še pa malo kregala, je tak fajn.


:-)Hecam se. Če bi se hotela, bi lahko skopirala neprimerne izjave, izjave, ki škodijo, ker zbujajo slabo vest, pa se mi ni. Eno samo iskanje dlake v jajcu to jajcanje o trudu, znanju, ..... v končni fazi pa nihče ne vidi, da oprijemljivih rezultatov, študij, ki bi nesporno dokazale kaj, ni. Mislim študije, ki bi materam odvzele breme nedojenja. So se premalo potrudile? Preveč? So v strašnem hotenju po dojenju premalo počivale? Preveč? So se preveč sekirale in premalo sprostile? Gotovo! Ker vsaka mati lahko doji, če hoče itn......saj poznate svizca.....:-)

Verjetno se matere, ki dolgo dojijo, enako sekirajo, ko poslušajo o razvajenosti, nefunkcioniranju podnevi in podobno. A njim je lažje. One se lahko same odločijo, če bodo dojile in izberejo boljšo varianto za njih, nedojilje pa se nismo mogle odločiti, če bomo dojile ali ne. Mleka zmanjka in pride čez nekaj dni nazaj, a za polni podoj ni in ni bilo. Moj sesalec je sesal tudi ko ni nič teklo ven, vztrajala sva štiri mesece, fama o ponudbi in povpraševanju se je izkazala za lažno, kaj naj? Nič. Čakam, da bo kdo od stroke naglas povedal, da se to dogaja, da je to res in zavezal hudobne jezike, da mleka ne more zmanjkati.Ker tehtnice lažejo. Tehtnicam ne gre verjeti, ne?
Citiraj
Skr bna
Če kaj, potem dojenje vedno spravi na plan vso zaplankanost in omjenost slovenskih mater, pa naj so dojilje ali ne. A je res tako težko razumet, da tudi nekdo, ki dela drugače kot ti, dela še vedno prav?!! Očitno je, ne samo težko, ampak PREtežko!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.