Forum.Over.Net

Odgovori: Prekinitev nosečnosti na lastne stroške

Pregled teme
majski popek
krava ne pa moralistka, zase se brigaj in za svoje noge
Citiraj
ksantipa22
Če se nekateri osebki ne bi nikoli rodili vojn sploh bilo ne bi. Si že pomislila na to?
No upam, da bodo tudi tebe ko boš v stiski zaradi kakšne svoje napake (ker ljudje namreč nismo popolni, če še nisi ugotovila) vsi popljuvali in te zmerjali. Prav privoščim ti, pa ne iz svoje zlobe, ampak zato, ker pišeš in obsojaš na pamet in niti malo ne pomisliš na to, da je ženska morda v taki stiski, ki si je niti ti niti jaz ne znava predstavljat.

In prosim ne podpisuj se kot moralistka, ker imaš toliko veze z moralo kot zvočnik z jogurtom.
Citiraj
moralistka
Splav-je enako uboj-krvni delikt!

9-10 tednov?Zakaj si imela ti pravico živeti?Ker se mama ni spomnila,da se te lahko reši tako nizko,kot se ti hočeš otroka,ki bo kmalu star 3 mesece.

Pa se sprašujete zakaj vojne,kdo jih hoče.......To ti je vojna z nemočnim bitjem,nič krivim!

Žal obsojam takšne in me tvoje zavarovanje sploh ne zanima,ker gledaš tako samo na sebe.

Drugič pa noge skupaj drži!
Citiraj
linola
Mini splav, za katerega si žal prepozna, je cca. 100 €, delajo tudi v samoplačniški amb., ta pravi splav pa cca. 400€

Škoda, da se nisi odločila do 7. tedna, če si se že.
Citiraj
Lambda
Hvala vsem za odgovore. Pričakovala sem, da bodo mnenja različna in da me bodo nekateri želeli prepričati, naj še enkrat premislim. Verjemite, da je odločitev težka in da še vedno v meni poteka boj: da ali ne. In se zavedam, da če bom opravila splav, se bom vse življenje spraševala, ali sem storila prav......težje mi v življenju še ni bilo in če bi imela vsaj kanček upanja, da bo v bližnji prihodnosti drugače, bi........in hvala, ker me niste spraševali, zakaj sem v težkem položaju, ker težko govorim o tem.

Hvala
Citiraj
tv
točno pred 10 leti je bila ena z mano v bolnišnici in je bila v enakem položaju, kakor ti.

Za 1 nočitev v bolnišnici + prekinitev nosečnosti je takrat morala plačati cca 100.000 SIT
Citiraj
pomlad
Saj nihče nič slabega ni mislil. Enostavno, to je že ne vem kateri post v katerem obupana ženska sprašuje nekaj preprostih vprašanj, kot so: KJE, KAKO in KOLIKO; na njih se namesto odgovorov na ta vprašanja sesuje ( v najboljšem primeru - nasvetov), v naslabšem primeru pa - kopica moralnih obsodb.
Če bi jaz bila v njihovi koži in se bi odločila na splav, meni bi tudi dvignilo pokrov, če bi me nekdo skušal prepričati v nasprotno. Zakaj? Zato ker sem odrasla, šolana ženska, ki ve za vse možne zaplete in sem z njimi seznanjena. Nisem umsko prizadeta niti otrok, da ne bi vedla v kaj se spuščam. Pa tudi takšna odločitev mi ne bi bila lahka tudi z emotivne plati. Zadnje kaj bi rabila so nasveti, ker že itak vse vem sama. Dovolj bi se že grizla sama. Ne bi rabila dodatne soli na rano.
Saj, tvoj post je bil dobronameren, ampak, po ne vem koliko prebranih postov na to temo ( ki so bili polni agresije in obsojanja žensk, ki gredo na splav ), ljudje tako reagiramo, kar ni nujno vezano na tvoj post. Vsak od nas je svet zase. Nihče ni v njegovi koži razen njega samega. Tako tudi avtorica tegale posta. Jaz sem trdno prepričana da je tudi ona tehtno premislila o tem kaj narediti, preden je zastavila vprašanje tukaj na forumu.
Lambdi želim vso srečo, ostalim pa lep in sončen dan poln veselja!
Citiraj
elium1
Zima glej brez veze je vse skupaj!!
Jaz tebe nisem razumela kaj hočeš povedat ti pa mene ne razumeš.
Super si, potrudila si se in poiskala si cifro kolko to stane kar je Lambda iskala in to je to,
Pa brez zamere.
Citiraj
Zima1
Super, da jima poveš za svojo ljubezen do njiju. Meni pa je pomembno tudi, KAKO mi kdo kaj pove. To je tisto, kar šteje. Ne potrebujem napadalnosti, nesramnosti in zadirčnosti ob nečem, kar mi skuša razložit. Nisem dekletu pela litanij in moralizirala, povedala sem ji le, kar pač vem. Ni ji lahko in karkoli bo naredila, ve, zakaj.

Lambda, skušaj si urediti zavarovanje, če se da. Kolegica mi je povedala, da je na računu bilo lani zapisano 174.000 sit. Plačala ni sama. Verjetno je odvisno od več dejavnikov (narkoza, zapleti...).
Citiraj
elium1
Glej Zima jaz ti tudi nič nočem tako kot ti meni ne!
Da nebi bila kdaj užaljena ali prizadeta sem ti dobronamerno napisala.
Ja doma se tudi tako pogovarjam obema (hčeri in možu) povem da ju imam rada, da sta mi vse na svetu........
Ne vem kaj je kle narobe??
Citiraj
Zima1
Saj človek ne more verjet, da so lahko nekakteri brez razloga lahko tako napadalni. Če se - Elium1- ti takole pogovarjaš doma, potem... ma, brez veze. Bomo pač nekateri vnaprej tiho, drugi, pametni in haj in sploh in oh pa bodite svetovalci. Očitno je res, da je ljudem kratena pravica pisanja, ki je povrh vsega še čisto mirno in nenapadalno. Moj namen je bil ženski le povedati, da se splav lahko orpavi do 10. tedna in ne do 12. kot je napisano in da naj pač še premisli o tem. To je vse.Kaj bo naredila, pa sama ve. Če ji bo v življenju lažje brez tega otroka, naj pač naredi splav. OK???
Citiraj
*Lonika
Samo pojasnilo - imamo dve vrsti zdravstvenega zavarovanja: obvezno ZZ (prispevki iz plače, pokojnine, kot brezposelni osebi ti plačuje Zavod za zaposlovanje ali občina ...itd.) in dopolnilno zdr.zavarovanje (plačuješ ga sam pri Vzajemni, AdriaticuSlovenici ali Triglavu). Dopolnilno ZZ brez obveznega ne pomeni nič; prepričana pa sem, da ji samo obvezno ZZ ne krije stroškov splava. Da pa ti začne veljati dopolnilno ZZ mora preteči 3 mesece od vključitve vanj....s spremembo zakonodaje na tem področju so se zadeve kar skomplicirale.
Svetovala bi ti (in vsem, ki nimate) ureditev obeh zdr. zavarovanj čimprej. Moj bratranec, "svobodni umetnik", je bil tudi brez dopolnilnega ZZ -češ, kaj je to njemu treba plačevati....pa ga je prav v teh 3 mesecih po vključitvi, še preden začne veljati dopolnilno ZZ, zdravje pošteno pustilo na cedilu...račune zdravnikov, zdravljenj, zdravil... mu pri 35ih plačujejo starši
:((((
Citiraj
elium1
A imaš svoje otroke?
Jih imaš rada?
Bi vse naredila za njih?
..... in še je takih vprašanj!
Ko na vse odgovorila pritrdilno, se brigaj za svoje, ostale pa pri miru pusti!!
Tega se tudi sama držim in je fajn ne boš vrjela.
Citiraj
Zima1
Je pač res, da na tem forumu eni ne morejo iz svoje kože in "svetujejo" in se delajo pametne predvsem tistim, ki pač napišemo KARKOLI. Je pač treba biti pokroviteljski a ne?

Jasno je, da se je odločila, da ga bo naredila. A zakaj so tudi primeri, ko se punce prijavijo na splav, dobijo datum, se pa v zadnjih urah premislijo? Nisem ji pela levitov, le spodbudila sem jo, naj res premisli, kaj si želi. Ne kaj si želi okolica ampak ona!

Sori, ce sem bila pokoviteljska.
Citiraj
pomlad
Moram priznati, da sem hudo radovedna, kakšno življenje imajo tisti, ki najbolj moralizirajo; tisti, ki so najglasnejši... verjetno je pri njih sama idila, brez naključja in brez napak. :)
Citiraj
blablablaaaaa
A morate težit z moraliziranjem?
Citiraj
Maja
No, resno! Zakja nimaš osnovnega zd. zavarovanja urejenega? Ali ti ga plačuje delodajalec ali občina, le urediti si ga je potrebno.
Citiraj
s cream
Saj ti občina plača osnovno zdravstveno zavarovanje, če si brezposelna. Pojdi na ZZZZS, reč urediš v enem dnevu.
Citiraj
svetujem
ti,da se odločiš za otroka,sedaj imaš to možnost in jo izkoristi-OBDRŽI OTROKA ,vse bo še dobro,ne bo ti žal ,čeprav vem ,da ti sedaj ni lahko.Otrok je tvoj in posledice ,v kolikor se odločiš drugače boš imela samo ti (vključno s stroški splava ,ki menda niso majhni ,vendar stroške lahko pozabiš, otroka,ki ga daš odstraniti,pa nikoli).

Vem ,da nisi prosila za mnenje drugih ,pa vendar si vzemi čas in razmisli ,če se boš odločila za otroka ti ne bo nikoli žal ,v nasprotnem primeru ,pa posledice ostanejo -te so veliko hujše od stroškov in nikoli ne izginejo.
Veliko sreče ,ti želim,pa prav se odloči !
Citiraj
metuljčica
Pač enim pokroviteljska žilica ne da miru in si domišljajo, da se je do zdaj pa po riti praskala in še dobro, da so se one spomnile in jo opozorile na to.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.