Forum.Over.Net

Odgovori: OBNAŠANJE OTROK - NAŠA KRIVDA?

Pregled teme
SIMBA
Jaz pa če mojemu otroku kaj ne pustim in bi recimo v tem primeru odšli s plaže (ker meče kamenje) bi mu bilo čisto prav, še smejal bi se. Kaj torej storiti? Pri nas ta ukrep ne bi deloval. lp
Citiraj
barbika
:-)))))))))končno ene neobremenjene. Mislim, da je v največji meri, vsaj kolikor sem jaz skoz dala, problem v doslednosti. A veš ko je enkrat prepovedan je zmerom, ne enkrat ja drugič ne. Pr men je to največki problem....
Citiraj
priznam
Jaz pa priznam in vzamem vso krivdo nase. Priznam, da sem kriva, da se otroci od ww.de ne znajo obnašat.
Citiraj
@fna.
Poleg ukrepov, ki so ti jih druge svetovale, bi jaz predlagala še nekaj. Otroke moraš v teh letih malo zmotivirati za kakšno bolj ustvarjalno in manj nevarno aktivnost. Na plaži recimo naj mečeta kamenčke v vedro, ki ga nastaviš kašen meter stran - za nagrado lahko zmagovalec očka ali mamico 1X potunka. Lahko prineseš vodene barvice in barvate kamenje, lahko se greste z njimi bodY painting...........
V trgovini ti naj pomagata iskati artikle........itd. Na obiske oz tja, ker se pričakuje (čakalnica, frizer...), da bodo otroci pridni jaz velikokrat nesem kakšne barvanke, knjigice, nalepke, uganke, cicido, zmajček in vedno uspe. Moja 2 letna hčerka najslabše odreagira takrat, če jo hočem s povzdignjenim glasom umirit, Postane še hujša. Tako da opisana metoda pri nas najbolj zaleže.
Citiraj
Spliš
Fino je, če svoje otroke obvladaš ...
Citiraj
poletje je
Ne gre se za to, čigava krivda je obnašanje otrok - jasno pa je, da je obnašanje tvojih mladoletnih otrok tvoja in tvojega moža odgovornost. Čigava pa naj bi bila???
Citiraj
tuki ena
Joj, joj, joj. Če imaš taka divjaka, ju pač ne voziš na plažo, polno ljudi. Simpl. Jaz imam tudi svoje pse na povodcih.
Citiraj
tuki ena
Če je bil pa mamin sonček, no! Ti pa tudi nič ne razumeš! Naj se pa drugi umaknejo, kaj stojijo ravno tam, kjer on meče kamne!
Citiraj
xxy
Glej, seveda je težko in naporno, nihče ne pravi, da je vzogja lahko delo. Ampak res je, da si za svoje otroke zadolžena ti in da jim vsega ne smeš dopuščati zaradi njih samih in zaradi drugih ljudi, ki bi jih lahko s svojim vedenjem prizadeli, poškodovali...Normalno je tudi, da majhen otrok na prepoved reagira tako, da prepovedano stvar še enkrat poskusi. Če boš samo govorila, ne bo haska, tako majhni otroci ne delujejo na besede oz. morajo začutiti posledice svojih dejanj. Za nekaj časa zamenjaj dopovedovanje, pregovarjanje in branje levit z dejanji. Samo deluj. Neprimernemu obnašanju sledi odhod domov, odvzem bonitet, hlajenje v sobi. Nihče ne pravi, da morata mirno sedeti, ampak tudi vedenje kot je metanje kamnov na plaži ali pretepanje moraš pač prekiniti z ustreznimi sankcijami.

Drugače se ti res utegneta povzpeti na glavo, da resnično ne boš mogla nikamor z njimi. Živahnost in pretepanje, metanje kamnov v druge ljudi...pa moraš ločiti.
Citiraj
Jovanka Broz
ne vem zakaj si bila užaljena,ko sta te tast in tašča opozorila na njihovo vedenje? se pravi ,da ni prvič?
Bodi srečna,da so te opozorili, ker sama ne vidiš tega !
Citiraj
betka
Neumnosti dela še rajši, ker ga samo opozarjaš, ničesar konkretnega pa ne narediš. Če bi ga pač takoj pobasala domov, ko bi začel delati neumnosti, in bi to delala dosledno, bi hitro s tem nehal.

Ti si zanje in za njuna dejanja odgovorna in če ju ne znaš prepričati, da nehata z metanjem kamnov po polni plaži, ostani raje z njimi doma ali pa pojdite tja, kjer ne boste ogrožali nikogar. Zelo simpl.
Citiraj
betka
Me zanima, kako bi reagirala, če bi tvojemu kdo zabrisal kamen v glavo. Se je zgodilo nam, lansko leto na plaži, ko je kake štiri leta star fantič našemu 7-letniku, ki je bil 5 metrov stran od njega zabrisal kamen, da mu je prebilo arkado. Ko je metal kamne vseokrog, je pa mama samo opazovala.

Nekaterih stvari se pač ne sme početi, madona! In če ne zaleže nič drugega, spokat domov in basta, kdo pa pravi, da se morajo vsi kopat, biti na igrišču, iti v trgovino... Če se ne znajo tam obnašat tako, da ne ogrožajo drugih in če jih starši ne znajo tega navaditi, naj bodo doma.
Citiraj
mama2831
Eno je, da je otrok "živahen in poln energije", čisto nekaj drugega pa, če meče kamenje naokrog. Pri nas bi veljala v takem primeru le ena vrsta ravnanja: spokamo s plaže, iz trgovine, z obiska...
Citiraj
ančka pomarančka
4x mama, kar brez hlač si šla iz trgovine domov????????!!!!!!!!! Te pa očitno tvoji otroci res zmatrajo - hi, hi, hi,....
Citiraj
menim
Še en p.s. Ne mislim zgražanja v tej temi ampak na splošno.
Citiraj
menim
ww.de
Otroke v rejo, vaju pa na grmado:)))

p.s. upam, da razumeš, da je to šala, glede na vsa zgražanja.
Citiraj
kretenko
Se strinjam z oxi.

Moje mnenje: vzgoja naših otrok je naša krivda, odgovornost, ponos. Kar ustvarimo, to je. Metanje kamnov okoli sebe NI NEDOLŽNA zadeva, daleč od tega in otroka tega odvadi, nemudoma. Z dopovedovanjem ali s kaznijo, kar užge.
Citiraj
4x mami
Sej veste: žival crkne, človek se pa navadi!

Itak so pa to moji sončki!!!

LP
Citiraj
Ringlojček
: )))))) Dobra si.

No, in dokler imaš smisel za humor, ti bo šlo odlično. : ))
Citiraj
*katja*
4xmami, res si korajžna, da greš z vsemi štirim v trgovino...jaz že z dvema včasih obupam in gremo hitro domov, ponavadi tudi čez hitro blagajno :))))
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.