Odgovori: Narodni praznik in Cocktail sprejem- Kaj oblečti?

Pregled teme
andromea
Aja, kako pa lahko uredim moje goste do bokov dole ravne lase, da bo malo bolj svečanoa mpak vseeno ne preveč dela za frizuro?
Šeenkrat hvala!
Citiraj
andromea
Se dogaja zvečer ob 21.00 in je v zaprtem prostoru. Povabljena smo na praznovanje nacionaknega praznika s strani ambasade.
Eno dolgo obleko sem si še tako hotela nabaviti, ker jih full rada nosim. Kostimi so mi premajhni, sem se po porodu še zredila:(((
Res ne vem, kaj naj oblečem?
V povabilu ni dress code, piše pa da bo potem cocktail sprejem. Sploh ne vem, kaj je to?

Hvala za pomoč!
Citiraj
tinca
Moja hčerka je bila pred nekaj dnevi povabljena na eno od ambasad, ko so praznovali nacionalni praznik (predlagala jo je šola, ker se uči njihov jezik). Seveda smo imeli težave kaj obleči (na vabilu ni bilo dress code oznake) ura je bila pa tudi hecna 18.00. Ker je še najstnica, je šla na koncu v čistih kavbojkah in eni malo bolj svečani bluzi in pravi da je izpadla čisto v redu. Da ni bilo nobenih hudo svečanih zadev, razen vojaških uniform, veliko je bilo mularije v kavbojkah, tudi odrasli so bili oblečeni solidno, a ne presvečano. Cocktail party pa tudi pomeni bolj "popoldansko" zabavo, za kar so imele svoje čase angleške gospe t.i. cocktail dress. Pri nas bi jaz rekla da je to nekaj podobnega kot bi mi oblekli za hmmm.... recimo boljše nedeljsko kosilo v malo bolj nobel gostilni.
lp tinca
Citiraj
enamamca
Ojla,

pocasi, pocasi...

najprej moras povedati ob kateri uri se vse to dogaja, ali je v zaprtem prostoru ali zunaj?

Ce je potreben smoking, je na vabilu to napisano, kravato pa naj le ima v vsakem primeru.

Jaz bi rekla tako - za moza niti ni problema - obleka, srajca, kravata - seveda primerne barve (crna, siva, modra), srajce in kravate pa verjetno tudi ne ravno roza barve (razen ce je umetnik, potem si lahko privosci tudi manjsi odklop in mu nihce ne bo zameril).

Zate pa - niso v navadi zdaj neke obleke do tal ali kaj podobnega. Vse je dosti sprosceno, ceprav ravno v kavbojkah in mikici ne mores hoditi. Kaksen normalen kostim, morda malce bolj svecana bluza ali majcka spodaj, veliko lahko naredis s kaksnimi dodatki - kaksno malo bolj glamurozno ruto ali salom, torbico. Pa seveda zraven ne pasejo posvedrani cevlji.
Ni zdaj vic v tem, da das nase neko drago in novo obleko (brezveze zdaj kaj novega kupovati, ce je ne bos potem se kdaj oblekla), ampak je bolj pomembna neka splosna urejenost (lepi lasje, make up, urejeni nohti...) s pridihom necesa malo bolj svecanega.

Seveda pa imamo premalo podatkov o kaksnem dogodku govoris - ce je to Nacionalni praznik neke drzave, potem bo to kar sem napisala kar ok.

Ce te pa se kaj zanima pa vprasaj.

P.
Citiraj
andromea
Dobili smo vabilo na Narodni praznik in Cocktail sprejem oz party potem. Me zanima, kaj oblečti. Ker sem velika in močnejše postave, kratke ali ozke stvari ne pridejo v poštev, visoke pete tudi ne.
a bi bila dolga žametna obleka v stilu srednjega veka v redu? Kakšna brava?

Kaj pa za moža? svetla obleka in karavata lai je črno ali smoking obveezno?

Prosim, pomagajte, ker sploh ninam predstavo, kaj naj oblečemo, ker grem prvič na tako priložnost!

Hvala!!!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.