Forum.Over.Net

Odgovori: Tetovaža- vam je všeč?

Pregled teme
Kleopatra1
Uf, meni so pa tatuji všeč, sploh na kakšnem lepem moškem telesu. Ampak sama se pa ne bi dala tetovirat, in to zato, ker ne verjamem, da bi mi lahko kakšna slikica bila všeč celo življenje.

Ja, se mi zdi, da ženskam ne pašejo veliki tatuji, ampak bolj majhni.
Citiraj
Klobasica
Lepo mi je na drugih, sama pa ga ne bi imela. Mogoče kak "golobji kakec", eno pikico:)))), drugače pa raje tiste iz čigumijev za en dan:).
Citiraj
č.špela
permanentni tatoo mi ne diši...bi si pa dala kakšnega za tri tedne....ampak tud brez tega bom preživela. Mi je pa lepo pogledat lep, majčken tatoo ... pa naj bo na moškem ali ženskem telesu.

lp
Citiraj
Mitka
Draga TinkaraC, hvala za podrobno pojasnilo. Če te prav razumem je to okras, neke vrste nakit, ki te razveseljuje in dopolnjuje tvoj jaz. Vsekakor je prav, da si s tem naredila nekaj za svojo dušo kot praviš. No in prav je tako, vsak naj stori s svojim telesom to, kar mu je všeč, saj s tem nikomur ne škodi. Je pa res, da se časi spreminjajo in vedno prinesejo tudi kaj novega. Okusi so pa različni, nekomu je všeč nekaj, kar drugemu ni. Zato je pa svet tako zanimiv, kajne?
LP
Citiraj
.ena.
jana, to - zgubanje - pa pride zaradi nepravilno izbranega mesta tetovaže. pred 50.leti so jih delali skoraj izklučno na ramo ali podlaht. tam skoraj ne more izgubiti oblike. drugo pa je, če imaš tatu na joških. potem verjamem, da se res zguba.
Citiraj
Skr bna*
Ne. Pa tudi ne piercing, izjema so kaki lepi uhani na ODRASLIH ušesih.
Citiraj
JanaJ
Nedavno sem v neki reviji brala, da postane vsaka tetovaža z leti grda, ker se koža s starostjo guba in narisana figura izgubi obliko in postane nagravžna. Baje so se bolje obnesle tiste stare tetovaže, ki so jih davno od tega opravljali npr. v stari vojski (mogoče še ima katera tetoviranega očeta od tam).
Citiraj
TinkaraC
popravljam se - mož ima na eni rami Escherjevo grafiko ... John NE dela na roke ....

mah, sem prehitra :)
Citiraj
TinkaraC
Hm, dobro vprašanje, Mitka, mi je pravzaprav žal, da nimam pri roki članka, ki ga je lani poleti spisal moj mož o tem, zakaj tatu in kaj je to IMETI tatu. V bistvu gre za eno tako zadevo - vsaj pri nama: ne gre za modo, niti za trend, jaz sem si tatu naredila že pred leti, ko pri ženskah to še ni bilo in, on pa še nekaj let prej prvega in tisto leto kot jaz še drugega. Gre za nekakšno dopolnitev, nekakšno zaključevanje notranje celote. Jaz imam na rami sonce, pol je obarvano v modro, to predstavlja lunico in pol ga je rumenega, toplo, prijazno sonce. Tatu ni nekaj, kar bi mene krasilo, jemljem ga kot del sebe, kot nekakšen talisman zase, za svojo dušo.
On ima dva - na eni roki Dalijevi sliki - Granatno jabolko in Ure - na drugi ima stilizirano Escherjeno grafiko - obraz v obliki olupka. To je on, si ga sploh ne predstavljam brez tega, ko pogledam svoj tatu, začutim energijo, čudno, a ne? Meni vsekakor pomeni nekaj globokega, čutnega, mojega.


Glede tatujev in tetoviranja pa - ko se je rodil sine, so naju zafrkavali, če ima na riti vtetovirano deteljico :) ... Pa, kako bo sine itak potetoviran že kot najstnik itd. NITI POD RAZNO! Evo, vidiš, to pa enim ni jasno - kako sva lahko pristaša tatujev, pri tetoviranju pa sva striktna. Najstnik ga v naši hiši ne bo imel - ko bo odrasel, ko bo znal prenesti nase odgovornost odločitve, potem lahko naredi kar želi.

Kdor se odloča za tatu, mora vedeti, zakaj ga hoče, ne zaradi drugih, mode, fore, pač pa zaradi oznake, ki mu jo bo ta tatu prinesel ... zelo spoštujem svojega tatuatorja, ki je mojo sestro denimo nadrl in je ni hotel tetovirati - želela je majhen, mičken tatu, pa je rekel, da za golobji kakec lahko gre stat na Tromostovje, pa jo bo kak golobček pokakal :))) John je tetovira na roke, obraz, ne piše imen, ne portretov Michaela Jacksona (in drugih ljubezni), velikokrat popravlja neke tatuje iz JNA, ki so si jih mladci sami naredili itd. Sama sem proti tatujem iz napačnega vzroka in vzgiba. Zakaj taki potem delajo tistim, ki jim tatu pomeni več kot eno slikco na roki, veliko "škodo", ko začnejo obžalovati svojo odločitev čez leta in pljuvajo po tatujih nasploh. Pozabljajo pa, da so si ga sami omislili ...

Komur pa to ni všeč - pa to čisto razumem, mojo mamo je skoraj kap :))), ampak tako je - svoj "napako", če to je, nosiš sam in to za vse večne čase, zato je dobro o tem res razmisliti. Tatu se sicer da odstraniti z laserjem, vendar je brazgotina tako vidna, da je bolje, da tatu ostane, če le ni LJUBIM JOŽEKA, ko je tvoj mož MIRAN :))))

Razumem odpor in ne delam reklame za tatu, menim, da si jih preveč ljudi da delati iz napačnih razlogov.
Citiraj
Avena
Zakaj tatoo ti jaz ne znam odgovoriti, ker ga nimam. Mi je kakšen majčken všeč, pa se nisem zanj nikoli opogumila in se tudi zdaj ne bom. Si pa za hec včasih poleti skupaj z malo nečakinjo privoščim tistega, ki drži par dni. Za dušo :-))) Imam pa v enem ušesu tri luknje, v drugem pa eno. Klasični dve sem si omislila "šele" v srednji šoli, naslednji dve pa že proti tridesetem. To mi je še vedno všeč, zakaj, ne vem, enostavno mi je.
Citiraj
Mitka
Sem iz generacije upokojencev zato ne zamerite,če postavljam vprašanje: zakaj tatoo, zakaj luknjanje telesa? V naših časih so imeli tetovirane roke ali prsi samo tu in tam kdo, ki je bil v mornarici. Pa še tem je bilo na stara leta žal ampak kaj, ko je ta tetovaža za vedno! Po pravici povem, da meni tetovaža ni všeč. Podoben odpor imam tudi do luknjanja telesa (obraz, trebuh itd) saj se mi prebadanje ušes za uhane že od nekdaj zdi zelo barbarsko. Ali je vse samo moda ali je po sredi kaj drugega? Dostikrat se v družbi sprašujemo le zakaj jim je to tako všeč in kakšen pomen ima to? Hvala za morebiten odgovor.
LP
Citiraj
bugnavilea
Imam tattoo na desni lopatici in sem zelooo zadovoljna z njim. Nosim ga že ... hm ... 3 leta in pol ... in še vedno ga z veseljem pogledam, tako kot prvi dan. Postal je del mene in brez njega ne bi bila več jaz. Seveda sem motiv izbirala zelo dolgo in sem ga izrisala sama, tako da vem, da se ga ne bom nikoli naveličala.

Glede staranja pa toliko. Nikoli si ne bi naredila tattoo-ja nekje, kjer se pač koža z leti močno povesi ... se pravi trebuh, rit, oprsje in podobne lokacije. Lopatica je en tak preden, ki se z leti ne povesi kaj dosti in če lepo skrbiš za tattoo (kot je povedala tudi Tinakara, da se izogibaš direktnemu soncu, da ga redno mažeš s kremo itd.) ga lahko ohraniš večno zelo lepega. Lahko pa seveda kasneje tattoo tudi osvežiš.


Jaz sem definitivno za tattoo-je. Moj ima že dva ... jaz pač tega enega ... in sedaj oba razmišjava o še enem ... vendar bomo videli kaj bo iz tega. :)))
Citiraj
jasna
Hm, jaz nisem navdusena, ampak najmanj mi pa grejo v racun zenske, ki si naredijo tatu tam nekje okoli trebuha - si ne predstavljam, kako stvar zgleda med/po 1 ali vec nosecnostih (to sem razmisljala, ko sem gledala, kako je vzhajal lani moj busi:))
Citiraj
Katja Pust
Meni so tatuji všeč, toda prehitro se naveličam tistega, ki ga imam, zato poleti porabljam tiste, ki niso permanentni - narejeni s kano.
Citiraj
TinkaraC
ne bo kr neki, ker ni 1. tako majhen, da bi ga v prihodnosti lahko zamenjali za mušji kakec :), pa še zanj zelo skrbim (mažemo, čuvam pred soncem itd.). Staramo pa se vsi in se mi zdi pač moj tatu del mene in se bo pomikal proti jugu kot vse na meni ...
Obledel sicer bo, ampak nikoli do neprepoznavnosti, predvsem pa se lahko vedno "osveži".
:)
Citiraj
Jules
Ni mi všeč.
Nikoli se ne bi tetovirala, ker mi je všeč telo tako kot je in ga lahko okrasim drugače.
Kako pa tetovirani gledate na starost in na tatooo, ki se bo zgubal, bo obledel in bo "krneki"?
Citiraj
Nova Tanja*
Tudi jaz ga imam na rami in nic ne obzalujem. Moras vedeti da to hoces... in se zavedati da je za vedno...

T
Citiraj
TinkaraC
moj ima 2, jaz enega, sta barvna, nič siva in podpluta :) moj mi je sploh všeč, to sem jaz :)

Če se greš tetovirat z odločitvijo globoko v sebi, če veš, zakaj to počneš in da to ni le neka muha, je to čisto ok. Kdor pa se iz napačnih vzgibov odloči za tatu, pa mu je slej ko prej žal
Citiraj
mavrični vitez
men je gola koža brez teh nepotrebnih dodatkov veliko bolj všeč
Citiraj
NinaO.
Jst imam tatu na desni roki pa mi sploh ni žal ,bolelo tut ni!
Enim je ušeč drugim pa ne... Vsak človek drgač razmišla o tatujih, men so ušeč!

Lep pozdrav!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.