Odgovori: Mislila sem jo zadavit

Pregled teme
JaSeveda
Zakaj to velja samo za mamo? Ti govedo zabito. Kurbirski možača lahko zanemarja otroke cel dan zaradi službice pa nevemčesa, nobenega ne briga.

Ženska enkrat pogleda v telefon, se celemu forumu zmeša.

Vse se ti bo vrnilo, skret.
Citiraj
Od nekdaj
Od nekdaj je bil otrok nebodigatreba. Nisem več mlada, a ko sem pred kakšnimi 40 leti na plaži videla žensko, kako je obilno zlivala svoje okoli leta staro dete s pivom in mali ga je z veseljem pil ???!!!, me je popadla groza.
Včasih so namakali cuclje, kasneje dude v šnops, makov čaj in podobno. Je morala mati imeti mir, da je lahko delala ali dangubila. Odvisno kateremu sloju je pripadala.
Zakaj mislite, da imajo bogataši negovalke in varuške za svojo deco?
O očetih bolje, da ne razglabljam. Včasih so bili najboljši med njimi popolnoma nezainteresirani za frocovje. To delo je pripadalo materi. Tisti najslabši so se nad otroki pa izživljali, tako in drugače.
Sicer je pa otroški jok res hudo težko prenosljiv. Doseže zavidljivo število decibelov. Da čustveni vidik (strah, da se dogaja kaj groznega - bolezen, zlorabe itd.) sploh ne omenjam.
Otroka je treba imeti ob sebi ali na sebi, da se počiti varnega. Žal, odkar smo se postavili na zadnje tace, to ni več tako zelo mogoče. Baba mora ja delat!
In potem se čudimo, da ta svet poseljujejo samo nevrotiki in še hujši bolniki.
Citiraj
Čukec9
sovica8 je napisal/a:
In ti, z vso svojo pravkar napisano agresijo se imaš za tako dobro mamo, da bi celo, drugim dajala navodila in se vpletala v njihov način vzgoje?? Imamo pa EGO, ni kaj. Ruši ti sebe in ostale pri miru pusti, ker ti niso nič naredili.
Citiraj
sovica8
Otrok, ki je tako majhen, ne zna komunicirati drugače kot z jokom, ko mu kaj manjka. In ne IZSILJUJE kot to pogosto mislijo starši v današnjem času. Saj še niti ni sposoben izsiljevanja, ko se je revček komaj rodil in rabi le mamino toplino in objem. Oprostite, ampak svinjsko od mame, ki takega otroka ne vzame k sebi. Podlo in nehumano do fundamenta!
Srce se mi para že ob branju te teme, kaj šele, da bi to v živo videla. Po moje bi jaz šla do nje, pa naj bo kar hoče. Rušim vse, ko gre za otroka!! p.s. Škoda, da je nisi "zadavla". Novodobna mama, my a....
Citiraj
zgolj posledica
Tako vedenje novodobnih staršev je zgolj posledica vpeljevanja ameriške doktrine vzgajanja preko best-seller knjig o vzgoji v naš prostor. Saj veste, tiste kako v 5 korakih navaditi otroka, da je vse, da spi sam, da se lepo obnaša ter da serje v stranišče.

"Otrok mora od prvega dne spati sam, v svoji postelji in v svoji sobi "

"Izjokavanje je super metoda, da ga na to navadiš. "

"Otroci morajo biti samostojni, da preživijo v tem svetu".


in še ogromno bedarij, ki jih zaslediš v tek kao strokovnih knjigah.

In potem slišiš po varuški dve leti staro punčko znancev, ki zasledujeta to metodo, ker onadva pa že ne bosta sužnja otroka, kako si sama v joku čeblja pravljico zvečer.

Mislim - bolano.

Očitno bomo res vse tekom tisočletij pridobljene instinkte grobo zatrli (npr odzivanje staršev na jok otroka), da bomo zadostili kriterijem kvazi strokovnjakov, kako vzgojiti čim bolj samostojnega, brezčutnega in ignorantskega - robota.

Če ljubezni in sočutja nisi bil nikoli deležen, ju tudi ne premoreš nikomur dati.
Citiraj
Manca druga
Jaz bi enih 10 minut molčala, potem bi se pa vtaknila. Lepo bi vprašala starša ali se jima ne zdi, da bi bilo potrebno otročka potolažit, saj je vendar še tako zelo nebogljen in že predolgo joka?
Da skociš takoj na prvi jok k otroku se mi ne zdi prav, kajti vzgajati je potrebno od čisto majhnega. Ampak preveriti pa moraš nemudoma ali je z otročkom vse okej. Če pa traja jok tako dolgo, kot opisujete je pa višek hladnokrvnosti s strani staršev, res. Takšen otroček ne bo imel dobre popotnice v življenje. Smili se mi ubogi revček.
Citiraj
PanDemonio
Sarčica2 je napisal/a:
Nimaš kaj pomagat, ker se te ne tiče, še manj pa klicat policijo. Babe imate res preveč časa v življenju, da se mešate v čisto xy zadeve drugih ljudi. In ja, tudi če bi mu mamica eno primazala, ni konec sveta. Ko se je to lahko storilo (ne počelo) je bila mularija precej bolj vzgojena in je vsak vedel kje mu je mesto.
Citiraj
Ne razumem tega
Ja. Ne vem kako je imeti jokajočega dojenčka, ga pa je imela prijateljica. In je z njim raje šla v naravo, kot pa bližnjo gostilno žret, češ, če moram jaz cele dneve poslušat, poslušajte še vi.

Me res ne zanima zakaj Kater dojenček joka, ampak bi pa stopil do vsakega starša, ki ne bi reagiral na nekaj minutno jokanje.

Vidim, da vas je večina takih, ki bi videli ležat starca na cesti, pa bi se mu še zadrli "Pijandura prav ti je", namesto, da bi mu pomagali.
Le kam je izginilo vso to sočutje do sočloveka in živali. Boli vas briga, ker če se vam ne dogaja, se tudi drugim ne.

Al pomagaš oz.vsaj probaš al si pa tiho in ne jamraš na forumu.
Očitno le ni tako fejst jokal, da si samo gledala.
Citiraj
Sarčica2
PotrpljenjeJeVrlina je napisal/a:
Pa pismo berite kaj kdo napiše. Gre za dojenčkaaaaa!!!!
Citiraj
PotrpljenjeJeVrlina
ahhha je napisal/a:
@Ahhha
Vidim, da te je zelo strah karme.
Citiraj
lahko nehaš blefirati
tisti ki mislite je napisal/a:
Odloči se: imaš izkušnje z dečki ali deklicami? Obojimi?

Igranje z opekačem je res primerjava za v to temo. Mi ni, da bi ti še odgovarjala, se tako zaplezaš, da glava peče. A tega ne opaziš.
Citiraj
ahhha
PotrpljenjeJeVrlina je napisal/a:
Tebi pa potrpljenje in strpnost ni ravno vrlina, aneda?
Citiraj
PotrpljenjeJeVrlina
Za vse sadiste, ki odobravati zanemarjanje dojenčkov - upam, da se vam karma vrne ob kakšni prometni nesreči in daljši nepokretnosti.
Citiraj
svetovalkaA
Taki otroci imajo minimalne cerebralne disfunkcije, svet dojemajo drugače, kot sovražen kraj, ki ga ne marajo. Težko se prilagajajo. In ne, niso krivi neljubeči starši. Dokazane so drugačne povezave v možganih, ki jih pri prilagojenih posameznikih ni.

Res je, ne sodite prehitro.
Citiraj
tisti ki mislite
Ne veste, če nimate takega otroka, ki joka ves čas. Ne veste, pojma nimate! Ko ga poskušaš pomiriti dan za dnem, ko greš do vseh zdravnikov in zdravilcev, ko poskusiš vse alternative in možnosti, pa se nič ne spremeni. Ko začne tisti jok in točno veš, da bo zdaj 6 ur tako, itak da bo ves čas v naročju, pa vseeno ne bo nič pomagalo, mogoče ga uspeš uspavat in bo spal tiste pol ure, da se lahko sestaviš vsaj za silo in potem spet, dan in noč, dan in noč dve leti. Ko ta jok konča, pride trma. Ves čas, za vsako stvar, kar naprej. Določiš pravila, slediš vsem napotkom, po ihti (ki je trajala tudi tri ure) ga objameš in poskušaš potolažit. Med ihto ni šans, ker je tepel in mlatil okoli sebe. Nismo popuščali, bili smo ljubeči a ne popustljivi. Pač ne sme se igrati z opekačem za kruh in ga vtikati v elektriko, ker je nevarno. Tuljenje dve ali tri ure. Ne smeš odpirati okna in gledati ven (nastavili smo tiste zapore za okna), ker je nevarno in lahko ven padeš- vsak dan zaradi tega tuljenje. Ni pomagalo, da gremo ven, da gremo na balkon ... ne, on je hotel točno to, kar ni mogel dobiti.

Bister fant, zelo uspešen v šoli, vendar vedno vedno težave z disciplino. Tudi drugače čemeren, siten... Ga imam rada bolj kot vse na svetu, a je tako.

In ja, zahotelo se nama je ene normalnosti, ker sem mislila da bom znorela v tistih dojenčkastih časih. In ja, sva šla v restavracijo. Ja, bila je katastrofa. Oprostite, da sem vas motila, zelo mi je žal. Ampak zame je bil to vseeno dogodek, ki mi je dal moči, da sem nadaljevala. Nadaljujem še zdaj, ko ima 15 let. Še vedno so težave, še vedno poskušava preživeti. Je lažje, veliko lažje, stvari se normalizirajo, pa vendar....
Citiraj
ne sodite tako hitro
ker si napisala da veš je napisal/a:
Česa zdaj ne vem? Nečakinjo sem slišala tuliti tolikokrat, da točno vem, da je izgledalo grozno.
Glede ostalega pa tudi ti ne veš, zgolj predvidevaš. Tudi vsi tisti, ki so napisali, da tega otroka tudi doma mučijo in ga ves čas pustijo jokat, zgolj predvidevajo. Po moje predvidevajo napačno, ker če bi ga od vsega začetka pustili jokati in ga ne bi jemali v roke, bi se do 6. meseca, kot pravite taki, navadil, da ga nihče ne pocrklja in bi nehal tuliti.

Zato je moje predvidevanje toliko bolj mogoče kot predvidevanje teh, ki mislijo, da otroka zanemarjajo.
Kritiziranje in primerjanje z drugim??? To govoriš o moji nečakinji, za katero sem rekla, da je bila nemogoč otrok. 6 let je bila edinka in ravno takrat je bila najbolj nemogoča. Nihče je ni kritiziral od domačih, svakinja in brat sta jo ves čas zagovarjala pred drugimi, ko se je en dan, ko je vse sorodstvo prišlo na žur, stara leto in pol, drla ves čas (ampak dejansko ves čas z vmesnimi parminutnimi postanki) in so jo poskušale vse možne tetke pomiriti, pa ni šlo. Ni šlo ne brez tetk ne z njimi, niti ko je bila sama s svakinjo, niti ko so jo poskušali zamotiti drugi...Tukaj pa ti predvidevaš in sklepaš na podlagi očitno nekih tvojih travm, ker v primeru moje nečakinje zagotovo ni šlo za to. Vsi jo imamo radi, je pa dejstvo, da je pač naporna. Vedno bila, kot malčica še toliko bolj. Taki ljudje obstajajo, in ne, niso vedno krivi starši.
Citiraj
Siten otrok
Tak ki tako tuli, čeprav ne dobi, bi moral v naravi odmret (predstavljajte si, da je mama odšla po vodo in da je otrok v "gnezdu" popolnoma sam). Plenilec bi ga ob takem vpitju že davno slišal in pohrustal.... Ker evolucije več ni, taki "zablodeli naboji" preživijo in delajo sranje naprej. Pa najsibodi v kasnejšem življenju v okviru korupcije, kriminala, itd.

Jep verjemite ali ne, narava je narejena tako, da se dejansko ne sme kaj preveč izbijati iz povprečja.

Naj podam še Primer sosedove mačke z mladiči. Povrgla jih je pet. En je umrl že zato, ker si ni znal izboriti maminega seska. Drugega je odnesla neka žival ker je bil prepočasen in je vedno zjal ker je bil lačen. Tretji je letal vsenaokoli in raziskoval pa ga je spet požrla ena žival. Četrti je bil podoben tretjemu in se je igral na cesti, pa je prišel avto.... Ostal je le srednji, ne prepočasen, ne preradoveden in ne preglasen.
Citiraj
Kaj vse prebereš v življenju
pravica do miru je napisal/a:
Policijo bi klicala, naj pridrvi s uslužbenko CSD-ja zaradi jokajočega otroka.?
Ta pa je bolna. Zelo. Ti pa tudi.
Citiraj
Ne greš
ne sodite tako hitro je napisal/a:
S takšnimi otroki pač ne greš v gostilno. Obstajajo rešitve in to, da se otrok dere in psihira vse ostale goste, ki so prišli tja, da bodo v miru zaužili svoj obrok, ni nobena rešitev, ampak pišmeuhovstvo. To je, če ne razumeš izraza, moment, ko se ti je.be za vse ostale. Ni to slučajnost, da otroka začne boleti uho ali dobi tisti trenutek kolike, to je zavestno ignoriranje poznane situacije, na katero veš, da nimaš vpliva, ali pa ne znaš vplivati. Otrokovo slabo počutje v svoji koži je opravičljivo, ignoranca staršev do težave pa niti najmanj. To povej svojemu bratu.
Citiraj
pravica do miru
Pristopila bi do njiju, brez vsakega zadržka in opozorila, da naj umirita otroka sicer prinesem račun za nedokončano kosilo, ker motita mojo pravico do zaužitja obroka v miru. Da sicer me njuna vzgoja otroka ne briga, v vsakem primeru pa ne bosta vzgajala vseh v svoji okolici do mere strpnosti, ki presega vse okvire sprejemljivega. V kolikor ne bi zaleglo, bi vpričo njiju in kričečega otroka poklicala policijo, klic se itak snema in bi bilo vreščanje zabeleženo, in zahtevala, da pridejo s CSD v intervencijo zaradi maltretiranja otroka. Mogoče bi še pred tem snemala zvok za dokaz. To bi se pa prek mize zadrla, da jih seznanjam, da snemam kričanje kot materialni dokaz o zanemarjanju otroka. Odzvali bi se lahko tudi v lokalu in subtilno namignili, da so jima pripravili sobo v notranjosti, kjer imata možnost umiriti otroka. Predvsem zaradi sporočila, da je otroka potrebno umiriti, pa tudi, ker če bi zavrnila to možnost, da bi ju vljudno zaprosili, da lokal zapustita, kar ne bi bilo sporno, če bi par pred tem zavrnil ponujeno rešitev. Ampak pri nas se vsi bojijo obtožb nestrpnosti, dejansko pa gre v takih primerih za očitno obratno obliko nestrpnosti.
Citiraj

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.