Forum.Over.Net

Odgovori: Se lahko zgodi Prekmurju Orban kot Krimu Putin?

Pregled teme
Socialkar
Almitza je napisal/a:
Katero je to NAŠE ozemlje? Vse parcele v Sloveniji imajo privat lastnike. Ali pa občinske oziroma državne. Nič od tega pa ni MOJE. Če je kaj VAŠE, kdorkoli ste to VI, pa sami poskrbite za zavarovanje svoje posesti, jaz nimam nič pri tem. Naša kultura? Katera pa je to? Je to kultura katolikov, levičarjev, desničarjev, anarhistov, agnostikov, Primorcev, Prekmurcev, žabarof, lastnikov kapitala, nelastnikov ...? Ne vem, če smo vsi tako enotni v kulturi. Naša oblast? Zakaj in v čem je pa tako boljša ali slabša od Orbanove?
Citiraj
Almitza
Socialkar je napisal/a:
Ti si pisal da je Madžarska bolj katoliška os Slovenije. Če ti je vseeno za Slovenijo, potem se vzdrži neumnih komentarjev v zvezi z našim ozemljem, kulturo in oblastjo. Večini namreč ni vseeno.
Citiraj
RKC ne
Almitza je napisal/a:
Nimam in nihče drug ne, ker se bojijo realnosti, zato se tak popis več ne izvaja.
Citiraj
Almitza
RKC ne je napisal/a:
Imaš novejše vire?
Citiraj
najprejs
Lule Cuzlar je napisal/a:
Mah, nekaj bluzi. Člen 50 za izstop iz EU sporazuma lahko vsaka članica sproži. Samo en izgovor več za brezjajčnega Orbana pač.
Citiraj
ehhhhhhhhhhhhh
najprejs je napisal/a:
Ja pa poglej še kdo vse je bil l.2000 izven eu, jaz ne vem na pamet.

Glede tvojega priporočila pa, manj kot nič pač ne gre.
Citiraj
RKC ne
Socialkar je napisal/a:
RKC ne operira z dejanskimi katoličani, ki sebe tako opredeljujejo, ampak s številom krščenih, od katerih velika večina ni bila krščena po lastni volji. Tako da teh številk ni resno za jemat. 20 let starih cifer iz drugih virov pa tudi ne.
Citiraj
Lule Cuzlar
ehhhhhhhhhhhhh je napisal/a:
Kaj pa ima geografija pri tem?
Citiraj
Socialkar
Almitza je napisal/a:
Ah, briga mene za te procente. Če je to res, kar trdi katoliška Cerkev, potem si naj še pojasni, zakaj katoličani večinoma volijo "komuniste". Meni je vseeno, komu bodo priključili Prekmurje - še vedno bo del EU. Tako kot Piranski zaliv. Meni je vseeno, čigavi čolni po njem patruljirajo. Primorci itak pravijo, da žabarji nimamo kaj tam pri njih iskat, potem naj se pa tudi za tisti zaliv sami kregajo. Zaradi mene naj ga Alessandra Mussolini nazaj Italiji priključi.
Citiraj
najprejs
ehhhhhhhhhhhhh je napisal/a:
A tako, leta 2000 je Madžarska lahko bila izven EU, do danes se je pa geografija tako spremenila, da ne more več niti poskusit? Priporočam manj mamil.
Citiraj
ehhhhhhhhhhhhh
najprejs je napisal/a:
Eno so jajca, drugo pa zdrava pamet. Brexit je možen zaradi geografije, Madžare pa geografija malo hebe. Priporočam ogled kakega zemljevida.
Citiraj
najprejs
kraljmatjaz je napisal/a:
Najprej bodo morala Orbanu jajca zrasti in bo moral sam iz EU izstopit. Vlada že 10 let in baje ima ustavno večino, pa ne upa enega Hunxit referenduma razpisat? Dobro vas farba.
Citiraj
Almitza
Socialkar je napisal/a:
Leta 2001 se je za katolike opredelilo 51 % državljanov Madžarske in 58 % Slovenije.
Po evidencah slovenske Cerkve bi naj bilo leta 2014 v Sloveniji 74 % prebivalstva katoliške vere
Citiraj
Socialkar
Za desničarje bi bilo najbrž kar prav, da Prekmurje priključi pravi pokončen politik, ki jim je za vzor. Prekmurje bi pod madžarsko bilo vsaj v pravi katoliški državi, kjer gojijo prave vrednote. Levakarji pa itak nimamo nobenih nepremičnin tam, niti kjerkoli, ker smo lenuhi in se nam ne da ustvarjat nič zemljiškega in betonskega, zato nam dol visi, kdo si bo kaj priključil. Jaz v Prekmurju nimam nič, če kdo ima, naj se pa sam sekira.
Citiraj
Danes brez
Ukrep Romunije je napisal/a:
No, slucajno smo precej v stiku z Madžari in vem, da oni tisti del Romunije se vedno smatrajo kot madzarsko ozemlje! Govorijo madzarsko, uporabljajo posebno zastavo in so zelo zavedni in ponosni Madzari! O Romuniji ne zelijo slisati nic!
Citiraj
Lublančar
Zaradi mene lahko Orban k Madžarski priključi vse do Trojan. Naj potem on futra te nesposobneže zapite.
Citiraj
Almitza
Ukrep Romunije je napisal/a:
Izjasni se torej. Je po tvoje prav da se tolerira financiranje madžarske skupnosti v Prekmurju in orbanizacija slovenskega medijskega prostora in javnega mnenja? Da ali ne?
Citiraj
Łukasz Pedalski
To je možno le, če je v interesu velesile, ki ima nadzor. V primeru Krima je bila to Rusija. V primeru Kosova je bila to ZDA. Za zdaj ne vidim, da bi to pasalo kaki velesile, tako da se ni za bat.
Citiraj
Domišljijski spis
Ne vem, zakaj bi se morala politika vmešavat v gospodarski razvoj Prekmurja? Domobranclji stalno serjete s tistimi desničarskimi forami, da se država nima kaj vtikat v gospodarstvo. Da mora politika pustit podjetnike pri miru. No, Prekmurci imajo vse pogoje, da se razvijejo, ker se politika ne briga za njih. Če se jim pa ne da razmišljat in migat, če samo nakazila socialnih podpor čakajo iz Ljubljane, potem pa je problem, ja.
Citiraj
Ukrep Romunije
Almitza je napisal/a:
Kdo pravi, da za karkoli navijam? Oprosti, politike v 30 letih niso naredile nič, da bi Slovenija lahko v tem prostoru ostala samostojna. Razprodajajo državo po doldem in počez, zadolzeni smo, da če bi na nafti sedeli, nas ne reši več. Hrvati so se razširili čez vso obalo, če komu ni jasno, naj pogleda lastništva slovenskih hotelov in marin, Italijani silijo z druge strani, ko se bo trgalo, vemo kje globoko na slovenskem ozemlju so bile nekdanje mejne linije. Avstrija je trenutno še sama brez pametnega kompasa, vendar ko se bo trgalo, bo interes po ozemeljski celovitosti koroske in stajerske prav gotovo privrela na dan, Madžari zgodovinsko prekmurje itak štejejo za svoje izgubljeno področje. Slovenci in slovenstvo gor ali dol, mi se ukvarjamo z vejo na drevesu, celo drevo je prevelik izziv, ves gozd pa...nekaj, kar se nam itak ne more zgoditi. Z izbiro kraja bivanja bomo vplivali edino na to, kdo bo naš novi gospodar. Iz Ljubljane bo treba prav kmalu, ker že sedaj je demografsko v lasti jugodespotov, ki jim v rit lezejo slovenski lakaji. Pa še ti so slovenski samo naspol, ker itak prej kot slej pogruntaš, da je bako sa juga.
Citiraj

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.