Forum.Over.Net

Odgovori: Tale dpd dostavna sluzba

Pregled teme
bedni so
V primerjavi z GLS ali DHL so DPD težki amaterski. Nesramni, neprofesionalni, predvsem pa nesposobni. Tudi firma sama ima slab sistem obveščanja strank, sploh če jih primerjaš z GLS ali DHL. Paketi se puščajo kar nekje, brez da pustijo obvestila, listek ali sms. Da je tvoj paket, po možnosti iz tujine, že prišel v Slovenijo in se nahaja kdo ve kje, ugotoviš samo tako, da mu sam nenehno slediš. Ampak tudi sledenje ni točno, ko piše, da je paket v tranzitu, ga recimo oni že dostavljajo, nihče pa ne zavede tega pravočasno v sistem. Šele ko je dostavljen so apdejtane informacije za nazaj.
Res kar nekaj. Žal kupci večinoma nimamo možnosti izbire dostavljalca in ga določi prodajalec, me pa ima, da bi se v bodoče izogibal prodajalcev, ki pošiljajo prek DPD..
Citiraj
ribaribbainaa
ribnmj6 je napisal/a:
Pa nam je čisto jasno, da ti sine dela pr slabši konkurenci.
Naj se bolj potrudi
Citiraj
ribnmj6
Ne, pošta lepo vedno dostavi tja, kamor je treba, in kjer ne zaračunajo ničesar dodatnega. Pa tudi nedelujočih obrazcev ne ponujajo.

Hm, je tvoj sine enako sposoben, kot so sposobni njihovi obrazci in/ali organizatorji, in mu je uspelo pristati pri njih, da jih tako zvesto braniš?
Citiraj
Čudne so te stranke
ribnmj6 je napisal/a:
Zanimivo, kaj tudi pošta SLO vam preusmerja pošto?
Res ste razvajene riti.
Citiraj
ribnmj6
Čudne so te stranke je napisal/a:
Ne, ne. Kaj tebe ali njih pravzaprav briga, zakaj hočem preusmeritev na točno določen Petrol? Se mi je kar zdelo, da se bo nek bebček na to obesil, ko ne bo našel ničesar drugega.

Poslali so mi obrazec, ponudili preusmeritev in niso upoštevali ničesar, niti kasnejše obljube, da bodo zrihtali. Lej, če niso sposobni slediti preprostim navodilom (okej, mogoče se nekaterim od vas res zdijo preveč komplicirana, ampak jebiga, nismo vsi za vse), naj pač skinejo obrazec in ne ponujajo preusmeritev, ob tem pa še klicni center lahko skinejo, ker deluje samo tako, da prijazna teta v neskončnost obljublja, da bo zrihtala.
Citiraj
samo fprašam
samo fprašam je napisal/a:
a se mi je moglo zdaj zaletet :))))
Citiraj
lolek 1 a
Pa saj ne moreš verjet je napisal/a:
jaz lolek sem kontaktirala direktno, a sem vseeno morala klicati vsak dan v tednu, ker so nekaj nonstop prestavljali dostavo :(
Citiraj
Čudne so te stranke
ribnmj6 je napisal/a:
Ti ne maraš Petrola kjer so pustili paket?
Saj se šališ. Sami loleki.
Citiraj
ribnmj6
Pa saj ne moreš verjet je napisal/a:
Me razsvetliš, kako se pravilno komunicira z njimi?

Uporabim obrazec, ki so mi ga poslali, da preusmerim paket na točno določen Petrol. Grem na ta točno določen Petrol iskat. Paketa ni ni. Sporočim njihovemu komunikacijskemu centru. Bodo uredili. Poskusim srečo na istem Petrolu še enkrat. Paket pa, kot se je izkazalo, leži ves čas na nekem drugem xy Petrolu, ki ga imajo dostavljalci iz nekega razloga najraje, jaz pa ga ne maram.

No, kako se komunicira v tem primeru? Gre se po paket, če ga nujno rabiš, oz če je že plačan in naslednjič, če dostavljajo samo z GLS, izbereš plačilo po povzetju in v primeru neupoštevanja preusmeritve, pustiš, da se vrne pošiljatelju. Ali še bolje: se izogneš trgovinam, ki pošiljajo preko njih.
Citiraj
Zadovoljna
Jaz sem pa vedno zadovoljna, vse bp
Citiraj
Pa saj ne moreš verjet
Težave imate samo tisti loleki, ki ne znate komunicirat z dostavljalcem ali direkt z dostavno službo.
Citiraj
Topla voda
Tudi jaz imam 'poden od podna' izkusnje z njimi.
Zdaj, ko kaksno stvar narocam preko spleta in imam na izbiro samo dostavo z dpd ali gls ali kaksno drugo posto, ki ni posta slovenije, pac ne narocim in grem gledat na drugo spletno stran.
Citiraj
Stric
Dpd največji poden.....raje pošiljati preko pošte, saj veš da bo zihr pošta pri tebi. Bi mogel v četrtek dobiti paket, paketa ni...kličem na dpd mi rečejo da je bil paket zavrnjen.....vprašam zakaj.....ni imela pojma, vse tiho je bilo...katastrofa..nimajo pojma kako se dela!!!!
Citiraj
6789
Jaz tudi že leta vse kupujem v tujini in dobro poznam vse naše prinašalce paketov. Najboljši je naš poštar, ki mi vse prinese v stanovanje v 7. štuku, čeprav je pošta spodaj 30 m stran in mu ne bi bilo treba. Drug najboljši dostavljalec je DHL - evropske manire in točni kot ura z vsemi obvestili pred tem. DPD in GLS pa sta firmi, ki zaposlujeta polpismene ljudi iz balkanskih vukojebin, ker drugih ne dobita. Zdaj eni so prizadevni in pridni, točni, drugi pa taki kot jih opisujete. Tudi sama sem naletela enkrat na enega takega, da je trejalo 3 dni, da sem le ulovila svoj paket, potem ko je trdil, da nikogar ni bilo doma, da je pustil obvestilo, kar oboje ni bilo res. Tudi po pritožbi na podjetje ni bilo drugače. Vse je odvisno samo od kurirja, ki nosi pakete. Če je v redu in urejen človek, potem hvalimo DPD, če pa je en zmešan, nesposoben in nepismen, potem je pa DPD poden firma. Dokler bodo slabo plačani, bodo najemali pač to, kar sploh dobijo. Čisto enako velja za Hitro pošto Slovenije. Enkrat je v redu, drugič katastrofa da znoriš.
Citiraj
Za take stranke
Szd je napisal/a:
Lahko te je sram. Ustavi se na parkirišču in kliče stranke.(???) kaj naj kliče med vožnjo in povzroči nesreče? Bitje, bolje, da nima takih strank kot si ti, je varneje za nas druge naročnike ali voznike na cesti. Stranke same si izmišljujete čas dostave, kot, da so samo vam na uslugo. Zakaj jaz nimam nikoli težav s prevzemom? Nikdar? Se je za vprašat.
Dpd ne da ni soliden, stranke so obup.
Nazadnje mi je dostavljal paket, jaz pa na poti in nobenga da mi ga prevzame. Je on kriv? Lepo mi je sporočil, da me paket čaka kar na posti v domacem kraju. Simpl, za simpl folk.
Citiraj
katalena
Kar nekaj kupujem preko interneta in z njihovo dostavo nisem imela še nobenih težav. Korektni, prijazni, ustrežljivi. Hvala.
Citiraj
Szd
Natrpan urnik dostavljača ni problem strank. Če naročim pošiljko na dom, jo moram dobiti na dom. Če ne zmorejo dostave, naj takih pošiljk ne sprejemajo. Jih bodo dostavili drugi.
Ne pa, da me kliče, da mi je poskusil dostaviti, pa se nisem javil, čeprav sem bil čisto lepo dama. Sem pa videl kako deluje. Ustavi se nekje na parkirišču in kliče stranke, kam naj pridejo iskat svoje pakete, češ, da jih ni bilo ali da jih ni našel. DPD je nesoliden.
Citiraj
Johnny65
Do katere ure pa najkasneje dostavlja DPD?
Citiraj
Butc
Pa kaj je s tabo narobe a smo stranke krive, da delate za minimalce, mi dostavo pošteno plačamo
Citiraj
Butc
Kakšne fine riti, če plačaš dostavo do vrat se spodobi, da ti tja tudi dostavijo, ne da te kliče kurir pridi iskat nekam v pm, briga mene koliko strank ima kurir na dan to je njegov problem in problem podjetja ne moj
Citiraj

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.