Odgovori: Delovni čas od 10.00 do 18.00

Pregled teme
Polna luna
Topel dom je napisal/a:
Komentirala sem ji, ker mi je fascinantno, kakšne probleme in skrbi so si nekateri ljudje sposobni ustvarjati v življenju tudi tam, kjer jih nekateri nimamo.

Kot mi je tudi fascinantno, da če nekdo predstavi svoj drugačen pogled na nek 'problem', to nekaterim predstavlja že vsiljevanje občutkov drugim.


No, če ti polepša dan misel, da delam cele dneve in sovražim dom, pa te naj.
Te ne bom omejevala v tvoji svobodi mišljenja.
Citiraj
Kyla
Ne drži je napisal/a:
Jaz delam pod javni sektor. In kar pises so bedarije.
Delam vikende, praznike. Tudi po 12h. Niti en petek nisem sla domov ob 13 juhuhu. Je bilo pozneje.
Citiraj
Zartrose
partner pa samohranilec je napisal/a:
V vezi je pomembno sodelovanje, izražanje ljubezni, zvestoba, poštenost, nobenih skrivnosti drug pred drugim,..... tam se tudi sprejemajo razlike v moško ženskem delovanju, saj s tem noben nobenemu ne škodi ampak se podpirata k najvišjemu skupnemu obeh... če pa deluje en za drugi proti pa ni lepe skupne prihodnosti.
Citiraj
partner pa samohranilec
Zartrose je napisal/a:
ja nekako tako. a najbolj glasno jamrajo nad tem tisti, ki po drugi strani zagovarjajo tradicionalno ženska-gospodinja, moški-skrbnik delitev vlog. To ljudje googlajo v angleščini in potem tam neke ameriške forume/članke berejo in hočejo to logiko aplicirat pri nas, ko to dejansko ne gre. Kje v Sloveniji preživi štiričlanska familija le s plačo očeta. Ena tretjina ljudi prejema plačo višjo od povpečne (pa pol to večinoma v lj, kjer so stroški višji), če tem ne zadošča, kako bo ostalim? Ali kot da je popularno ameriško logiko zagovarjat še pri nas, eni niti ne pomislijo dvakrat, kaj trdijo.
Citiraj
Zartrose
partner pa samohranilec je napisal/a:
Verjetno podobno kot tam, kjer je moški po cele dneve službeno odsoten, pa sami sebi to ne štejejo v zlo (biznismeni pa to), ženski pa verjetno znajo težit, zakaj ni več doma...
Citiraj
partner pa samohranilec
Zartrose je napisal/a:
in če imaš partnerja je ta v bistvu samohranilec
in ob ločitvi je kolega tako dobil skrbištvo nad otrokoma, 8 in 6 let starima. je s pomočjo odvetnika dosegel, da otroka pri njem ostaneta, so živel v mansardi pri njegovih prej in je ona delala od 9h do 18h, vmes ura prosta. pa je pač trdil, da zdaj ko se ona izseli, naj otroci ostanejo pri njem, ker je to kar razumeta kot dom in sta tega vajena, imata tukaj vrstnike s katerimi se razumeta, ona pa itak nima časa saj je cel dan v službi
Citiraj
Zartrose
To imaš stalno neko vmesno smeno... za zaseben lajf ubitačan delovnik...
Citiraj
jao pa kam prideš s takim razmišljanjem
produktiven del dneva porabi zase je napisal/a:


jao pa kam prideš s takim razmišljanjem??
Citiraj
Grozaaaa
Nenimas je napisal/a:
Kdo ti je kriv, da prides domov ze ob 2eh pa se ne moreš spraviti v posteljo do 21h? Kdo ti je kriv, da se vstajaš ob 4ih za službo ob 6ih? Wtf? Dj zresni se. Pač nisi organizirana, to je to. Kaj bi šele bilo, če bi delala od 10ih-18ih verjetno bi sam še spala in delala.
Citiraj
Nenimas
Grozaaaa je napisal/a:
Ne, nimas nic od lajfa. Vstari moras ob 4 ponoci. Torej zaspati moras najkasneje ob 20.uri. kar se ne zgodi. Ampak gres spat ob 22.uri, zaspis ob 23.uri, ce si pozno pil in jedel, hodis na wc okrog 1. Ne odpocijes si nikdar! Dan za dnem trpim muke v proizvodnji, nagl premikam roke in noge, doma se prvo usedem in ulezem! Sele v nedeljo me neha vse boleti. Toda nic ne pomaga. Delovni teden se bliza! Nic nimas od zivljenja! Po moje je najbolje od 8 do 16. Da se zjutraj uredis in grss spat ob 22.kot vsi normalni.
Citiraj
Topel dom
Polna luna je napisal/a:
Resnično me zanima zakaj ti njene občutke spreminjaš in ji vsiljuješ svoje.
Ti si vedno tako zagrenjena in pokroviteljska v kolikor ne obvelja tvoja?
Pusti ljudem dihati in pusti jim svobodo.
Ti pa delaj cele dneve, če ti tako odgovarja. Popolnoma razumem, si oseba, ki sovraži dom.
Citiraj
produktiven del dneva porabi zase
zalostna2t je napisal/a:
delam isti delovni čas in jaz zato vstajam najkasneje ob 4h. Do devetih res nebom spala! Zjutraj skuham večerjo, oprat dam perilo, zlikam, posesam, otroka zbudim ob 6h in ju navajam na rano uro (mi ni slaba vrednota), takrat kaj preberemo skupaj, se igramo, pospravimo, da bo lepo ko pridemo domov in sta sveže spočita in rada pomagata. Vstajata brez težav, sta vajena. Vaš popoldan je naše jutro. Potem ko pridemo domov iz službe in varstva, pogrejemo in pojemo, otroka oba pod tuš in gremo spat (vsi). Če grem ob 20h spat, je osem ur spanja ob 4h, kar je dovolj.
Je pa res, da če vstaneš ob 8h, ti je pol dneva mimo (in nisi več produktiven) ob 18h. Moja polovica dneva je mino ob 14h, kar pa je polovica delovnega časa. Ampak mene malo briga, če deludajalcu nisem produktivan, samo da sem sebi in svojim otrokov. Pač zeham ko zmešana tam v službi in manj ustvarim. Če se navadiš, da greš spat ob 20h, ti je delat ob 18h prokleto pozno in nikakor nisi zbran. Saj so že rekel, da imamo delovni čas, da lahko spimo dlje, a nikakor ne bom tega počela, jaz sem produktivna zjutraj in je zvečer, naj mi spremeni delovni čas, če hoče več produktivnosti od mene.
Citiraj
Pikolina39
Vse je stvar organizacije, prioritet. Eno leto sem delala urnik 10 - 18, ko sem nadomeščala šefico na porodniški. Bil pa je res dober denar, ki smo ga v tistem času zelo potrebovali (obnova stanovanja). Otroka sta bila eden vrtcu in eden v prvi triletki.

Z možem sva se organizirala. On je hodil v službo prej (6.00 - 14.00) in je otroka pobiral okoli 14.30. Redko ob 15.00, če je moral po kakšnih opravkih. Cel popoldan so bili skupaj, doma smo ob gozdu tako da so bili veliko zunaj, starejšega je peljal na dejavnosti, skuhal ipd. Jaz sem zjutraj otrokoma naredila zajtrk, v miru smo se spravili od doma, otroka ob 8.00 in jaz ob 9.30. Vmes se naredila veliko v gospodinjstvu (pranje, likanje, pospravljanje). Zvecer sem bila doma ob 18.30 in smo bili še okoli tri ure skupaj. Otroka sta lahko hodila spat okoli 21.00 , 21.30, ker sta zjitraj vstajala okrog 7.00 in je bilo spanja dovolj.

Mi smo imeli zjutraj eno uro in zvečer tri ure, otroka pa sta tudi z možem preživela kvaliteren čas. Ali pač ne zaupate svojim možem, da bi opravili dobro delo?

Dobro plačanih služb, ki bi se končale ob 14.00, ni. Vsa čast izjemam. Jaz sedaj delam 8.30 - 16.30 in mi je ok. Otroka sta večja in samostojna. Tudi z malimi otroki pa je vse stvar organizacije. Če bi bila samohranilka, verjetno ne bi šlo. Imam kompetentnega moža in nimam potrebe da bi mislila da on sam z otroki ne bo zmogel. Je zmogel. Odlično.
Citiraj
Polna luna
s si ti kdaj je napisal/a:
Samo potrjuješ s svojim pisanjem, da če človek deluje po sistemu iskanja izgovorov, zakaj je ubogi, jih bo našel, kolikor hoče.

Nekateri ljudje pač raje delujemo po sistemu iskanja včasih tudi posebnih rešitev, kar se mi zdi veliko bolj zadovoljujoč sistem organiziranja vsakodnevnega življenja. Je, pa res, da očitno pri tem pomaga tudi, če imaš normalno sorodstvo ter se znaš zase pred tem postaviti tudi pri delodajalcu, da vsaj zmanjša, če že ne preneha z izkoriščanjem.

P. S.: No, glede na to, da bi baje za sobotni prevoz in urejanje zadev v bližnjem sosednjem kraju potrebovala pomoč pol sorodstva, je tako ali tako brez zveze nadaljevati to diskusijo, ker glede na tvoje pisanje zate določene situacije očitno predstavljajo nerešljive ovire in razlog za pritoževanje, meni pa pogosto prestavljajo izhodišče, da vsaj še malo iščem kakšen drugačen način rešitve zadeve, kar mi posledično velikokrat prinaša zadovoljstvo ob uspešno realiziranih 'nemogočih' nalogah.
Citiraj
Sem probala
Sem delala nekaj časa od 10.00 do 18.00, ampak mi ni ustrezalo. Bila sem brez otrok, ampak vseeno mi tak urnik ni pasal. Cel dan mi je šel mimo, če sem hotela karkoli zrihtat (banke, uradi, občine, se naročit pri zobozdravniku, bla bla ...), sem morala vse rešiti do 10. ure. Torej že ob osmih ali prej od doma po opravkih in potem za cel dan še v službo. Nikoli več.
Citiraj
če rabiš res službo
Nekako boš morala skombinirat. Zjutraj praktično nimaš nič od otrok (in obratno), se vstane, obleče, zajtrk in gre. Edino pri vstajanju ni treba hitet (kot če bi delala od 6h, ali7h). Vrtci in varstva v šolah so do max 17h( zelo redko). Torej za ta čas rabiš nekoga, ki bo otroka dvignil, pripeljal domaov in počakal nate (če si daleč v službi tudi do 19h). Seštej + ( za moje pojme jih skoraj ni) in minuse. Če je to edina možnost, da imaš službo in jo res rabiš, boš vzela.
Citiraj
Oh ne
To je obupen urnik za vsakogar, ki ne zivi za to, da dela, ampak dela za to, da zivi, in ima dejansko kvalitetno zivljenje izven sluzbe. Ni ne zares "zjutraj", ne zares "popoldne", v resnici gre za izgubljen dan. Sem delala tako kot samska, bilo je obupno, nic od dneva, zdaj z druzino pa, ce je le moznost izbire - nikakor. Se pa najdejo v vseh sluzbah primerki, ki bi delali tudi cel dan pa se malo v noc, ker bodisi nimajo zivljenja izven sluzbe ali pa so veseli vsake sekunde, da si od njega "oddahnejo"...
Citiraj
Bivša
Res oduren delavnik. Če imaš otroke, je sploh tvoja dolžnost, da to zavrneš. Kaj boš otroke samo v vrtec in spat dajala? Še dvoizmenski delovnik je manj grozen.
Citiraj
s si ti kdaj
Polna luna je napisal/a:
Ženska ti si očitno za luno. Kot prvo prva služba mi je bila to - nisem imela moža. pa četudi bi ga imela - mož ima tudi službo. Kot drugo sem prosila delodajalca, če lahko vsaj samo uro zamudim, da vse to uredim (nadur sem imela itak polno neplačanih, ker sem imela uradno 5 dnevni tedenski delavnik, delala pa sem vsako tretjo soboto tudi, saj je bila agencija odprta) - ampak to si je delodajalec po svoje privoščil, plačal pa nič - več kot 40 ur sem oddelala še vsak teden od ponedeljka do petka. Torej, kljub vsemu temu, je bil njegovo odgovor ne ne moreš zamuditi ene ure ti ne dovolimo. Dopusta še ni vilo, saj so bili to prvi meseci službe. Torej jaz sem morala v službo - z nadomestnim avtom sem se tja pripeljala, z menoj oče, ki je vzel ključe in avto odpeljal do servisa skupaj z mamo in stricem, ki sta tam pobrala potem tako očeta in tudi papirje in gremo na občino avto registrirati in potem, ga je oče skupaj s stricem pripeljal meni novega v službo, dal ključe,da sem lahko šla zvečer domov, stric pa je očeta peljal domov - cela kolobocija - zaradi prvič neumnega delavnika in drugič tudi groznega delodajalca, ki kljub temu, da mu oddelaš krepko nadur, nima niti malo posluha, ko kaj potrebuješ.
vse to kljub vsem prevozom verjemi niso storili od osmih do desetih zjutraj - je trajalo kar več časa, tako,da četudi bi mene nekdo vozil, v službi ne bi bila do desete zjutraj.

Sorry ne vem ali si ti res glupa ali kaj - pa nočem biti žaljiva, kaj meni pomaga če tvoj avtoservis dela ob sedmih, tisti, kamor sem jaz morala vrniti avto in kjer me je čakal moj novi avto je delal od osme zjutraj. In tudi na občini, kjer se je urejala registracija začno delati ob osmih. Takrat v tistem kraju druge možnosti in podjetja za urejanje registracij ni bilo.
kaj tebi ni jasno no ženska - kaj meni nuca če ima on odprto v soboto, če je mene v ponedeljek čakal avto tam in sem morala nadomestnega vrniti - kaj misliš,da bo zavarovalnica plačevala nadomestni avto še do sobote, ker pač jaz ne morem prej avta vrniti. Skoraj imaš pravi nick - morala bi biti "za luno". Al ne po tvoje naj zdaj jaz plačujem še cel teden uporabe nadomestnega avta na svoje stroške - res krasno je to prijazno, samo zaradi takega delovnika - to je pa res super način organiziranja in brez škode.
Glih ja zavarovalnici prijazno razložiš, da avta ne moreš vrniti zaradi delovnega časa in oni prijazno rečejo, ni problema, seveda ga bomo plačali za kolikor dolgo potrebujete... ali pa če zavarovalnica ni tako ustrežljiva kakor ti blodiš, potem pa sigurno serviser reče - jah kar dajte vozite se na naše stroške ni problema... ne vem v katerem svetu ti živiš...

spet pa to kar razlagaš s soboto ni logično, saj občina za urejanje registracije ni bila odprta v soboto. Ali pri tebi morebiti je odprta... v soboto bi preostalo edino,da bi se vozila v 11 km oddaljen drug kraj delati registracijo na amzs, kjer pa spet moraš zbobnati potem še prevoz sorodstva.
tak je to na izi v tvoji glavi... NOT... niti slučajno ni...
Citiraj
indijski tulipan
Oaoaoaooa je napisal/a:
Res je .
Takšen urnik ni potreben.
Delodajalec si ga prireja za svoje usluge s čim manj stroškov in čim manj zaposlenimi.....

Ga denarja, da bi sprejela kdaj takšen urnik.
Zato se pred zaposlitvijo uprite takšnemu urniku.

Takšen urnik prav tako terja prihod na delo prej in odhod z dela kasneje.
Ne nasedajte novodobnim instrumentom delodajalca.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.