Forum.Over.Net

Odgovori: Nemčija razpravlja: Adijo, nizkocenovci v EU?

Pregled teme
sedaj vsaj vemo
A zato gre Adria pa pa?
Citiraj
fdpčadfas
Bedna rešitev je napisal/a:
Hitri vlaki, o katerih je tukaj govora, 90 % manj kot letala.
Citiraj
manj zapackano
Če se jim bo sprdnilo, bodo leteli z 1 dan v Rim na kapučino in špagete! Zakaj? Zato, KER LAHKO.

Točno tako ;-) In namen bo dosežen - v zraku bo manj letal. Kar bi moral biti cilj vseh, tistih ki lahko in tistih, ki ne moremo.
Citiraj
Top manager
Kaj hočeš povedat je napisal/a:
Ali ni to normalno? Kaj se imajo revni za preseravat? Doma naj bojo in v službo naj hodijo nam ustvarjat dobiček.
Citiraj
Kaj hočeš povedat
dobro jutro ovce je napisal/a:

Kakorkoli obračaš, bogati se bodo še vedno lahko preseravali, revni pa ne bodo več mogli v Rim na kavo, v Berlin na klobase in v London v šoping.
Bogati pa ja.

Karkoli že hočeš povedat, DEJSTVO ostaja, da je z nizkocenovci letela raja, bogati ne. Bogati bodo leteli še naprej in to, kamor bodo hoteli. A misliš, da bodo leteli samo na nujne poslovne sestanke? Če se jim bo sprdnilo, bodo leteli z 1 dan v Rim na kapučino in špagete! Zakaj? Zato, KER LAHKO.
Citiraj
dobro jutro ovce
Kaj hočeš povedat je napisal/a:
Ne, niti slučajno. Hočem povedat, da je potrebno lete ala ''je tuk pocen karta smo šli za en dan v London. Je tuk pocen karta smo šli kar na Sejšele. Je tuk pocen karta sem šva kar v NY za en teden, ipd. ipd. ipd.'' Potrebno je do maks znižat lete, s katerini si jara gospoda umetno nabija samozavest, da se lahko hvali, kje vse je bila, ker je tuk pocen. To je potrebno iztrebit.

P.S. Revež v oddaljene destinacije ne gre z avtobusom, ne gre z vlakom, še najmanj gre z letalom.
Citiraj
Kaj hočeš povedat
dobro jutro ovce je napisal/a:

Skratka, kar hočeš povedat je, da naj letijo samo bogataši, ki si bodi zlahka privoščili drago letalsko karto, reveži naj se pa z avtobusom ali z vlakom vozijo.
Citiraj
Še to
Problem ni v onesnaževanju, to je samo izgovor, da napolnijo proračun oz. da upravičijo zvišanje davkov.
Citiraj
Bedna rešitev
fdpčadfas je napisal/a:
A vlak pa ne onesnažuje?
Citiraj
Banda di Lupi
Sveta trojica je napisal/a:
Ti ki navijaš za neo-liberalizem samo počakaj, dokler ne bo po tebi udarilo lastno prepričanje.

Kam pa pridemo brez reda? Brez reda še vojska ne funkcionira, kaj država... da o svetu ne govorimo. No... saj tudi, če so napovedi še ne pomeni, da moramo takoj krsto zabit z neracionalno rabo virov.

Ampak razumet pomen trajnostnega razvoja je umetnost višjega nivoja, rezervirana samo za razsvetljene.
Citiraj
Tisa_R
MonaCoin je napisal/a:
Zgoraj podčrtan del se mi zdi bistven za prihodnost. Že v nekaterih zapisih v tej temi si to omenila in se mi zdi zares delo v pravi smeri. Škoda, da EU nima neke jasne skupne strategije o tem, jasnih ciljev in skupnih projektov ter da se politiki namesto tega pogovarjajo le o novih dajatvah.
Citiraj
Tisa_R
dfirša je napisal/a:
Germanwings ne obstaja več, ampak je to sedaj Eurowings. Eurowings spada pod Lufthanso. Če cene letov porastejo, bo Lufthansa bolj konkurenčna in oni nimajo popolnoma nobene škode, če gredo potniki z Eurowings k Lufthansi.

AirBerlin je šel lani v stečaj in ne obstaja več.

TUIfly leti predvsem na počitniške destinacije, kar pomeni, da kratkih letov skorajda nima. Tisti, ki jih ima, pa že sedaj stanejo po okrog 50 EUR, ne manj.

Skratka nobene od naštetih nemških nizkocenovnih letalskih družb tak ukrep ne bi resno prizadel.
Citiraj
Nemčija
dfupre je napisal/a:
Ker iskrena je nemka in zato je neumnost ji govorit kako so zadeve tam.
Citiraj
dfirša
Tisa_R je napisal/a:
Nagradno vprašanje. Čigav je nemški nizkocenovnik Eurowings? In od katere države je nizkocenovnik TUIfly, pa AirBerlin? Pa GermanWings? Dejansko od največjih nizkocenovnikov v Nemčiji samo Ryanair in Easyjet nista nemška. Pa pade teorija. Vse ostale so NEMŠKE. Nemčija bi s takim ukrepom najbolj prizadela ravno svoja podjetja.
Citiraj
dfupre
Tisa_R je napisal/a:
Ah, se nimava kaj pogovarjat, če linkov niti pogledala nisi. In seveda imajo nizkocenovci a la cart za 9 evrov po karti.
Citiraj
dfupre
Iskrena je napisal/a:
Res ne vem, kaj si hotela povedat s tem, razen da si polna sebe? A misliš, da jaz še nisem bila na nemški AC? Kaj ima to s hitrimi vlaki?
Citiraj
mabel
Oni se bodo še naprej vozili na državne stroške, drugim bojo pa nabijal davke. :)
Citiraj
MonaCoin
Tisa_R je napisal/a:
jaz sem zgoraj napisala, kakšne ideje sem iz nemčije zasledila v zadnjih mesecih in z njimi se strinjam. zakaj bi človek šel na let, kjer vse skupaj traja enako dolgo kot vožnja z vlakom?
enako sem napisala kaj si mislim o dodatni obdavčitvi nizkocenovnikov ...
sicer sem mnenja, da 20€, kolikor stane letalska karta za cca. 1000km ne more pokriti dejanskih stroškov leta ... torej se špara drugje, žal. ima pa tudi lufthansa svojega niskocenovnika ... tako kot še mnoge druge velike letalske družbe ..
Citiraj
MonaCoin
Iskrena je napisal/a:
torej ... ker je trump odstopil od podnebnega sporazuma, ker bayer svinja zemljo in ker lufthansa leti vsako uro iz minhna v berlin, čeprav je z vlakom časovno krajše ... naj jaz neham razmišljat o čistejšem okolju in naj zaključim s svojimi dejanji v tej smeri? :-)

no, tako razumem tvoje pisanje.
zanimivo je, kako promet rešujejo tehnološko najrazvitejše države, kaj avtomobilska industrija razvija v tovornem prometu za naslednje desetletje in kakšni so plani za osebne prevoze ... spremembe pač prihajajo ... v prometu in v mentaliteti ljudi... škoda ker slovenija ni dovolj odprta ne v enem in ne v drugem smislu ..
Citiraj
Iskrena
Tisa_R je napisal/a:
Nekateri ne vidijo, da želijo Nemci pač zaščitit njihov nacionalni interes in bodo podprli take predloge. Največ nizkocenovnih letalskih družb, prihaja iz drugih držav. Ker je pa Nemec izjemno preračunljiv človek so pač mal zadeve pogledali in preračunali in seveda bodo sedaj glasni.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.