Forum.Over.Net

Odgovori: Tasci sem rekla, da ni dobrodošla v nasem novem dlmu

Pregled teme
nacionalni šport
Bila tiho ja je napisal/a:
Toliko star, da sem izkusil vse sladkosti študentskega in prekarnega dela in imam danes predšolskega otroka. Je pa res, da takrat ko so moji vrstniki, ki so živeli pri starših, hodili na potovanja v dominikansko in ne vem kaj, sem jaz gagal celo poletje in delal za najemnino. Ampak jebi ga, bilo je vredno in je še vedno. Stvar prioritet.
Citiraj
Bila tiho ja
nacionalni šport je napisal/a:
Jaz tudi nimam teh težav. In nikdar nisem živela pri tašči. Dopovedujem ti samo, da ni nujno živet pri tašči, da te le ta ne mara in ti nagaja, predvsem z jezikom, če ti že rož na oknih ne more strupit. In mimogrede, koliko si star? Pred 30 leti so vsi šli pri 18 na svoje, ker so imeli s čim. Zdaj pa realno, koliko jih lahko gre danes? S srednjo šolo lahko delaš za minimalca in s tem ni šans, da greš na svoje. Pa zraven še kako šolo delat. Ja pa ja. Mogoče kdo najde kak način, a so te perlice izjemno redke in imajo veliko srečo.
Citiraj
v DIMU ali DOMU
Koncnonasvojem je napisal/a:
Citiraj
nacionalni šport
Bila tiho ja je napisal/a:
Ni ok. Ampak z mojega vidika ni ok niti, da se otroci do ne vem katerega leta svaljakjo pri ta starih doma. Pri 18 naj grejo na svoje,v najem, pa je. In takšnih zgodb ne bo. Naj se naučijo preživet in skrbet zase. Problem vse teh bolnih odnosov s taščami, pa včasih tudi tasti, izvira iz nekega prepričanja slovenskega, da morajo v isti bajti živet različne generacije, pa da mora mati za sina skrbet do ne vem katerega leta, še ko je poročen in ima otroke.
Ta mladi pa samo tarnajo, namesto, da bi šli na svoje, ampak potem je malo manj denarja za vse.

Pa ta zgodba s tem tastom.... Lahko bi ga tudi k sebi vzela in bi se pri njima postavljal na noge. Poznam primer, ko sta mož in žena vzela v najem stanovanje, da sta tam lahko skrbela za moževega očeta, ki je imel raka. Prej je živel pri novi partnerki, pa se ga je ob diagnozi hitro naveličala. Bivša žena si je z drugim ustvarila življenje. Mlada dva sta živela v garsonjeri in sta šla potem v večje stanovanje v najem, samo zato, da sta lahko očeta imela pri sebi. Tako da ne mi zdaj bučk prodajat, kako je nekdo obsojen na grdo in pokvarjeno taščo, ki lazi po izletih, medtem ko njen mož okreva po kapi. Nista bila obsojena na taščino bajto. Nihče ni. Stvar izbire. To, kar pišem, da je nacionalni šport, pa je samo zato, ker sami to dovolite in ker je folk bolan v glavo in se hrani z negativno energijo in slabimi odnosi. To jim je dnevna hrana. Zasvojeni so s tem. Če hočeš imet to, imej. Pridi še na forem bluzit pa s eše tukaj nervirat. Če si toliko kekca, da si nisi vreden pravočasno uredit življenja in se postavit na svoje noge.
Najlažje je srat po taščah, pa živet pri njej. Pizdit, kako ti froce razvajajo, pa vsak dan imet otroke v varstvu pri njih. Itd. Postavite se na svoje noge skrbite sami za svoje riti, pa tega ne bo!

Jaz teh problemov nimam. Od 18 leta živim na svojem.
Citiraj
zarečen kruh
Tako je napisal/a:
zarečenega kruha....
spomni se na mon
Citiraj
samo kopitar
Ne razumem je napisal/a:
tudi če ji nista nič plačala. Med tem ko je tašča flankirala sta ona skrbela za tasta po kapi. Če sta jima računala najemninno, bi jima mogla še enkrat toliko plačati za oskrbo.
2000eur skupaj? s tako službo pa res ne uspeta zidat, očitno sta ona dva bolj uspešna pa mislim da ne delata na DUTB.
Če ne razumeš, kaj sta/so skupaj z otroci prestajali...verjetno tudi niso bivali v svojem stanovanju ampak le v enem delu, to res ni vredno 500 eur. Morda sta tudi sama delala na bajti.
Samo kopitar....
Citiraj
31itfpemdfwws
mi je kar znano tole samo da to ni moja tasca ampak moja mama
Citiraj
Bila tiho ja
nacionalni šport je napisal/a:
A zato, ker se dogaja pogosto, je pa to kar v redu in sprejemljivo? In je treba vzeti v zakup? Hahahahahaha...... Prav. Če si tako nor, kar daj. Mimogrede, nihče od mojih naštetih primerov ne živi pod isto streho, razen ona dva, ki jima je tašča vse prebrskala, pa še tisto je bilo samo začasno, okrog leto in pol. Tudi ko so šli na svoje, se stvari niso dosti popravile.
Citiraj
Ej vagabund
ti pa palamudis je napisal/a:
Sploh v vaseh imajo take tašče cel kup somišljenic, s katerimi se redno dobivajo na kavicah in ki zelo rade verjamejo take zgodbice in vsaka pove naprej. Ne sprenevedaj se, ljudje še kako radi verjamejo govoricam, sploh če so negativne in po vrhu vsega še dovolj sočne, naprimer v stilu kdo s kom spi.
Citiraj
Tako
Nisem brala vsega. Vsaka medalja ima dve plati. Ampak jaz v lajfu nobenemu nisem in ne bom rekla, da je pri meni nezaželen.
Citiraj
Ne razumem
Koncnonasvojem je napisal/a:
Plačevala sta najemnino … koliko pa? A imata 3000 eur plače skupaj? Midva z ženo zasluživa dobre 2000 eur skupaj, pa nama na koncu ostane samo kakih 200, 300 eur čez mesec …
Če bi jaz bil tvoja tašča, bi vaju z možem takoj nagnal iz hiše, če bi vedel kakšno zahvalo bi dobil nazaj … Lahko sta srečna, če tudi vama je preglavice delala, da sta lahko živela pri njej. Midva z ženo plačujeva 500 eur najemnine v najemniškem stanovanju … potem imava še vse ostalo za pokupit itd … ostane zelo malo. Ne vem, kako sta vidva uspela našparat toliko denarja … kredit.
Citiraj
excell
pa to še ni vse je napisal/a:
Problem čustvene povezanosti je v tem, da nam mnenje ljudi, s katerimi smo čustveno povezani, veliko pomeni. In tako v vezi nimaš le enega partnerja ampak več le-teh, ki delujejo v ozadju. Po drugi strani pa veliko ljudi osebam, s katerimi so čustveno povezani gleda skozi prste. Takšna kombinacija pa je idealna za izkoriščanje in igranje ostalih igric.
Citiraj
nacionalni šport
Bila tiho ja je napisal/a:
Polovica teh primerov je nacionalni šport slovenskih tašč. Recimo brskanje po omarah. To počnejo VSE, ki živijo v istem gospodinjstvu s ta mladimi. Še posebej rade pa pospravljajo tuja stanovanja in sobe in pod pretvezo, da pospravljajo, vse prebrskajo in pregledajo, od pošte do bančnih izpiskov itd.
S snahami jih večina ni zadovoljnih. Vse mislijo,da bi njihovi sinovi morali imet nevemkakšne žene, pa še same en vedo kakšne. Saj isto velja tudi za drug polovico. skoraj noben zet ni dovolj dober. Ajde, mogoče če je nesramno bogat ali zdravnik. Zdravnike in zdravnice imajo vse rade. mislijo na svojo rit, da bo korist od tega na stara leta.
danes večina žensk nenačrtno zanosi. Pa tudi tiste, ki načrtujejo in niso poročene dajo taščam veliko materiala za študiranje kako in zakaj tudi to je pogosti šport tašč.
Primeri, ko gre za prijave na csd in podobno so pa že ekstremi in tukaj se je treba resno pogovorit in zaščitit družino in otroke. Vse sorte norcev živi na svetu.
Čiki? Če gre za res težko osebo, se jaz en bi prerekal z njo koli čikov. Veliko kadilcev se tako obnaša. Žal.
razen primer s csd se meni vse ostalo en zdi nič takšnega, kar se ne bi zelo pogosto dogajalo in kar je treba vzet v zakup, ko z nekom živiš. Če tega ne preneseš, je edina rešitev, da nikoli, ampakr es nikoli ne živiš s taščo pod isto streho.
Citiraj
tinatana
Žal se sprijazni,da nisi edina,katerim zagrenijo starši življenje,vsaj tast je normalen tolaži se s te, in vso srečo v novem domu ti želim.
Citiraj
ajoj no
Upam, da nimaš sina. :)
Citiraj
ti pa palamudis
Ej vagabund je napisal/a:
Če ena prismuknjena tašča nekaj reče o snahi, se ji zaradi tega ne bo nihče posmehoval. Ne deluje to tako. Mora bit še kakšni drug indic, da kdo tašči lahko to sploh verjame, da je snaha ničvrednica. :).
Citiraj
o ti mučenica
Koncnonasvojem je napisal/a:
Pa ti ženska si zaslužiš Nobelovo nagrado ali pa vsaj naziv dobrotnica leta! Sama dobrota te je in požrtvovalnost. Še za tasta ste skrbeli, ko je tašča hodila naokrog po izletih! in potem vam tako poplača. Vi ste prava mučenica. Zaslužite si naziv svetnica.
in ne, še vedno ne verjamem samo eni plati zgodbe. Te zanima zakaj? tudi če predpostavim, da se na svetu najde človek, ki je tako nor in ga je sama dobrota, da se razdaja za druge in trpi, potem je jasno, da je to čisti altruist in da tak človek nikoli ne bo prišel na nek obskurni forum zlivat svoje frustracije nad taščo. Če je pa zgodba malce ali dosti prirejena, no potem je to nekaj drugega....
Citiraj
Ej vagabund
Vagabund je napisal/a:
Kaj pa če bi tvoja mama tvoji ženi govorila, da je k.urba, lagala naokrog, da vajini otroci gotovo niso tvoji, lagala, da te vara, celo lagala, da ima probleme z živci in je polna tablet.....pa bi ti imel jasne dokaze, da vse to ni res? Bi mirno gledal, kako tvoja mama ponižuje tvojo ženo, mamo tvojih otrok? Bi mirno prenašal, da se ji zato vsi smejejo, tebi pa tudi, ker imaš tako ničvrednico za ženo? Jaz tudi ne bi dovolila, da moj mož žali mojo mamo (ali očeta), a deluje tudi obratno, torej ne bi dovolila, da moja mama ponižuje in žali mojega moža.
Citiraj
Iz kerga planeta si pa ti padu
bla bla bla bla je napisal/a:
Mož je brezjajčnik ker se je priselil domov, da pomaga očetu po kapi? Tast je pa brezjajčnik ker ga je zadela kap? Pa kje se najdete taki - brez sočutja do ljudi. Kaj vam ni jasno? Avtorica je tam vztrajala predvsem zaradi moža. Ne zarad denarja. In ja, je čisto razumljivo, da je načelo njeno psiho. Zgleda da je oseba, ki je vajena vse požirat.
Jaz imam srečo da moja tašča ni tak psihopat in manipulatit. Nisva najboljše prijateljice, ampak se spoštujeva in normalno komunicirava. Sem si želela da imava boljši odnos. Pa sem videla, da kljub trudu, ni efekta. Pač tako je, nje ne morem spremenit. Tako kot avtorica ne more spremenit svoje tašče. Avtorici svetujem, da sproti razčiščuje stvari in naj ne čaka da se ji nabere. Mož se je očitno že postavil na stran očeta in ne na taščino stran. Otroci pa hitro zaznajo, kdo ji do njih dober in kdo ne.
Citiraj
bla bla bla bla
Edina potencialna rešitev tukaj je, da tale snaha nima sinov, ampak same hčerke.
Drugače bo tale zgodba šla dalje.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.