Odgovori: bil je že poročen z mano pa ne

Pregled teme
fdpoas
nerabiš je napisal/a:
Daj naštevaj. Sicer ne vem, kaj ima to z mano in mojimi izkušnjami, ampak če si ti ljubi.
Citiraj
res si ena butara
Res si ena butara. On je že dokazal, da mu poroka nič ne pomeni, ti pa želiš iz njega izstisniti to isto obljubo, ki mu nič ne pomeni in jo dokazano lahko zaobide? Sej se lahko loči od tebe v trenutku, tako kot se je od prve.

To je tako, kot da bi se na vsak način hotela vozit s šoferjem, ki se je že zabil. Pa mu še namigovala, naj vozi tako kot takrat, ko se je zabil.
Citiraj
genijjs
žalostna vedno bolj je napisal/a:
Seveda je s tabo, ker mu je udobno, tako kot vsak človek. A tebi je cilj, da bi mu bilo neudobno? Ti si šele brihta.
Citiraj
MsOlivija
zlat prstan je napisal/a:
Ne bo držalo;) Za to pa res ne potrebujem poroke:):):)
Citiraj
nerabiš
fdpoas je napisal/a:
Mojega partnerja sem pred leti, ko je bil nekaj časa brez službe, brez kakršnegakoli dokazovanja uveljavljala kot vzdrževanega družinskega člana.
Prijateljica je po smrti partnerja dedovala po njem brez kakršnegakoli dokazovanja.
Da ne naštevam dalje ...
Citiraj
fdpoas
nerabiš je napisal/a:
Je izenačena, ampak obstoj je treba dokazovat. Se bom pa res takrat še s tem ubadala.
Citiraj
fdpoas
nerabiš je napisal/a:
Poroka je zastonj, kakorkoli drugače hočeš urediti lastništvo, pa stane. Da bom čakala in držala pesti, da bo vse okej, pa hvala lepa.
Citiraj
nerabiš
fdpoas je napisal/a:
Glede na to, da je zunajzakonska zveza izenačena z zakonsko, ne rabiš nobenih pildkov, če se komu kaj zgodi. Poznam ene tri primere, ko je šlo dedovanje in vse ostalo brez problema, čeprav partnerja nista bila poročena.
Citiraj
fdpoas
Midva sva po 20 letih pildek sicer pridobila, ampak iz čisto praktičnih razlogov - da ne ne bi imela težav, če se njemu kaj zgodi. Ker sva le nekaj ustvarila skupaj. Ne vidim nobene romantike v tem, zveza laufa enako naprej. Ne bo ni bolj modro in trava ni bolj zelena. Nisva niti nikomur povedala, ni bilo fešte in ne nosiva prstanov. Dobesedno je samo pildek za pravno varnost, če se kaj zgodi.
Citiraj
moje mnenje
lolitA je napisal/a:
Tistih brez pildka je kar veliko. Bi rekla, da vedno več. Za naju je bila in je poročna pogodba le kos papirja, ki ti ničesar ne prinese. Torej? V življenju so stvari, ki te z nekom močno povežejo, poročnega pildka pa ne vidim med njimi. Tako ali tako je pa vsak svoj. Nikogar si ne moreš lastiti. Če sicer v odnosu ni iskrenosti, resnosti, zrelosti in odgovornosti, je kakršen koli odnos nesmiseln.
Citiraj
kaj se spremeni
mislim takole je napisal/a:
če pa gre za tako malenkost, pa mu menda tega ne bo težko narediti za žensko svojega življenja?
Citiraj
Marko
Ali pa niti ne vprašajo oziroma izrazijo svojih želj pred svojim partnerjem, jih nekako potisnejo pod preprogo, ko pa te prilezejo na plan, pa krivdo/jezo usmerijo na partnerja.
Citiraj
Marko
jhtgn je napisal/a:
Tako bi moralo biti, vendar pa veliko ljudi je takšnih, da mislijo, da še dolgo kaj boljšega ne bodo našli in vzamejo pod vplivom tega strahu tisto, kar pač trenutno imajo na razpolago.
Citiraj
Eskim
žalostna vedno bolj je napisal/a:
V vsakem primeru je s teboj pripravljen deliti SAMO lepe trenutke.

Zadeva je za premislit.
Citiraj
lolitA
Tiste brez pildka, se delajo, da je to najmanj pomembna stvar v življenju, in da tisti s pildki niso nič bolj srečni, kvečjemu zadrti tradicionalisti. Dejstvo pa je, da ni isto. S podpisom pildka oba pokažeta nekaj iskrenosti, resnosti, zrelosti, vere in odgovornosti. Ne glede na to, koliko časa potem res traja.
Citiraj
jhtgn
žalostna vedno bolj je napisal/a:
Žal pri današnjem internetu in tolikih informacijah vidim, da vas veliko ne vstopa pravilno v odnos, ki je mimogrede najpomembnejša stvar v življenju posameznika, čeprav se zanga odločate drugič. Na začetku odnosa je pomembno, da se o takšnih stvareh kot je poroka, pa tudi, da si vsak jasno prizna kaj pričakuje od odnosa in kaj ne ter se o tem iskreno pogovarjata. Železo se kuje, ko je vroče, če ti to kaj pove.
Jaz sem svojemu sedanjemu zaročencu takoj, ko sva se spoznala povedala, da si zelo želim poroke in da naj mi takoj pove, da če se ne misli več poročiti. Če to ne bi bilo v njegovem repertoarju, bi ga zapustila ne glede na to, da sva precej kompatibilna. Kot je bilo tudi za nekaj drugih stvari tako. Ampak ni me bilo strah razhoda, nanj sem bila pripravljana, če ne bi bile stvari takšne kot bi morale biti v tistih okvirjih, ki so zame sprejemljivi.
Citiraj
Marko
Kako veš je napisal/a:
Jaz mislim, da njega moti način, s katerim ga ona "prosi" za to poroko. In ta način tudi kaže njun odnos, ki po moje ni ravno pomirjujoč.
Citiraj
Marko
Kako veš je napisal/a:
Pa dobro, ta dva sta v zvezi 7 let. Ne moreš temu reči, da bo čez noč pobegnil. Sicer pa je enkrat že bil poročen, se ločil, torej ima že izkušnje s tem, kako zvizniti iz zakona. Brezvezen argument v glavnem.
Citiraj
kako veš
gfhdhs je napisal/a:
no, to o zviti vrvi, mora pač on sam predelat, je pregovor zgolj in vztrajanjem pri njem, pri otroku se razume, pri odraslem pač ne - sploh pri tem, ko z logično razlago vidiš, da s samo poroko on nič bolj ne tvega kot sicer.
Glede pogovorov se pa strinjam.
Citiraj
mislim takole
kaj se spremeni je napisal/a:

Za njo bi se spremenilo veliko, ker očitno želi pred prijateljicami pokazat, da je enakovredna, ker je poročena žena.
Ja, pri ženskah pri 50-tih je poročenost še vedno nekaj, kar je IN in potem si nekaj več.
Ker imaš MOŽA.
Partner je še vedno manj kot mož.In ona kot partnerka manj kot , če bi bila njegova žena.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.