Odgovori: Pralni stroj beko WMY 81283 LMB3

Pregled teme
če hočeš mir na dolgi rok
Rado7rado je napisal/a:
Za v bodoče - pralno sušilno tehniko kupuj znamke: Bosch, Siemens in AEG. LG ni Samsung tudi nista več, kar sta bila do še pred 5imi leti.
Citiraj
Beko so OK samo hladilniki
Pa ravno hladilnik je napisal/a:
Naš hladilnik je s francoskimi vrati, višji kakovostni razred, kakovostnejpi materiali in tehnologija; že več kot dve leti brez pripomb. Redna cena je pa nekje 1400 eur.
Citiraj
Rado7rado
Pač smo šli na bekoja ker smo imeli slabe izkušnja z candy-jem.Imeli smo dva enega za drugim in sta bila za en dr..k.Prvi je odpovedel še v garancijskem roku in so zamenjali celotno elektroniko vendar potem ni nikoli več delal kot bi mogel.Zakaj je bilo tako tega nevem.Drugi kupljen kot nadomestek tega prejšnjega pa je odpovedal dobrega pol leta po iztečeni garanciji.Popravilo bi koštalo skoraj toliko kot nov stroj.In sedaj po branju pridemo do naslednjega zaključka.Candyja nikoli več zaradi osebnih razočaranj,beko je torej po vaših pričevanjih tudi poden in isto tako horenje ki je čisto pokitajščeno in ni več niti senca kvalitete ki jo je nekoč predsatavljalo.Kaj bi torej priporočali za znamke pralnega stroja?
Citiraj
milja44
Že več let mi pralni stroj Beko odlično deluje in sem zadovoljna z učinkom pranja. Po praizkušnjah praška sem ostala na Perwollu. Za belo perilo daj v stroj prašek K2r, da ti razbarva sivo perilo in spet bo bleščeče belo. Drugače pa vso belo perilo, ki se pere na manj kot 60 stopinj C postane sivo ali rumeno in ga moraš čez čas razbarvati.
Citiraj
Razen če
vsi servisi so zanič je napisal/a:
Ja razen če ti crkne po 1 letu ali manj in je še v garanciji. Jaz ne kupim nič Bekotovega več. Ni vredno živcev.
Citiraj
vsi servisi so zanič
Pa ravno hladilnik je napisal/a:


Edino, kar lahko osebno pohvalim uradni Samsungov servis v Ljubljani, ostalo vse je zanič, čakaš in čaka in čakaš in ne dočakaš, na vprašanja neodzivni, na maile ne odgovarjajo, zelo slabe izkušnje z Lenovo servisom, ta je katastrofa od katastrofe!
Beko je pa poceni bela tehnika, ko crkne, kupiš nov aparat brez slabe vesti. Imamo stroj zdaj 5 let, ko škrine, bomo kupili novega.
Citiraj
Pa ravno hladilnik
Beko so OK samo hladilniki je napisal/a:
Jaz imam pa ravno s hladilnikom slabe izkušnje, pa s pomivalcem solidne. Drugače je bila pa pred kratkim tukaj tema o Beku, da je zanič in da je servis katastrofa.
Citiraj
Rado7rado
Pralni stroj smo prvič dali prat na prazno brez perila z praškom in na programu za belo perilo pri 90 stopinjaj.Nikjer ob gumi ali kje drugje ni umazanije.Prašek pa uporabljamo isti kot pri starem in sicer persil duo caps.Pri starem ni nikoli bilo problema zaradi praška.N
Citiraj
Umazan stroj
To so vrčevalni programi, ki porabijo samo 50 l vode, potem so pa stroji v notranjosti takšni kot kante za smeti.
Citiraj
povedal serviser
imam podobnega je napisal/a:
Morda zato, ker so nekateri praški kar precej agresivni in dostikrat reagirajo s kovinskimi deli stroja (kar ni jeklo, eni deli so tudi alumijnijasti, se sivo obarvajo),to pa prehaja potem na perilo.
Citiraj
Beko so OK samo hladilniki
Joj tudi jaz je napisal/a:
enake izkušnje z Beko pomivalcem lani, še v tovarniški garanciji. Sicer je bil servis zelo korekten. 2x ena in ista napaka v enem letu ( elektronika).

Smo dobili povračilo celotne kupnine in kupili drugo znamko.

Beko ima odlično samo hladilno tehniko - vse ostalo pa žal crkuje še v tovarniki garanciji ( preizkušeno še na dveh drugih strojih).
Citiraj
Joj tudi jaz
Žal ti ne znam pomagati, imam pa tudi jaz slabe izkušnje z blagovno znamko Beko, tako da vem, da je bil to moj prvi in zadnji nakup njihovih aparatov. Imam eno leto star pomivalni stroj in je katastrofa! Da o odnosu servisa splloh ne izgubljam besed!

Samo stran od Beko aparatov. No, tudi Gorenje ne zaostaja veliko za njimi :-(
Citiraj
dve stvari
A ste zalaufali v prvo prazen stroj na 90 stopinj, pa s kakšnim čistilom note, da se je fajn očitstil prahu in ostankov delcev pri sestavljanju?

Pojdi z roko med gumo in robom bobna, če je sivo na prstih, zna to prehajat na perilo.... Rabi nekaj ciklov, da se spere to ven.

Kakšne prašek uporabljate - nekateri praški posivijo perilo.
Citiraj
imam podobnega
Rado7rado je napisal/a:
Imamo podobnega, starejsi model, belo perem na dnevnem 90, vse je res belo, za belo dodam skoraj normalno kolicino praska v prahu, drugace perem s komaj kaj praska, nikdar poln stroj, max 3/4 bobna.
Duel in Rex mi delata sivo perilo.
Citiraj
Rado7rado
Pozdravljeni.Torej kupili smo nov pralni stroj beko WMY 81283 LMB3.Zdaj pa je problem ker belo perilo zelo slabo opere (belo perilo posivi torej ni več belo kot je bilo pri starem).Če kdo ima isti pralni stroj prosim če poda svoje mnenje/opažanje kako je pri vas.Na kerem programu vi perete belo perilo da je čisto?Mi več ne vemo kako naprej.
Vsak nasvet bo dobrodošel.
Hvala
Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.