Odgovori: Komuna za hujsanje

Pregled teme
Komuna za hujsanje
Hvala vsem za odgovore.
Ogromno vsega sem že prebrala, obiskovala tudi že Cindi program, Linea snello. A problem je verjetno globlji. Odločiti se. Veliko ljudi pove, da se je pač treba odločiti. Jaz pa bi rekla, da sem se že velikokrat odločila, sicer ne bi poskusil že vsega mogočega. Problem je, da potem prehitro obupam. Morda so tezave res drugacnega izvora. Kaksna psihoterapija. Otrostvo res ni bilo lahko, pa ves cas mi je okolica govorila, da sem mocna. A ko pogledam fotografije od takrat, sem si prav vsec.
Citiraj
potencialna debeluška
Jaz ti bom pa že vnaprej povedala, kako je v resnici. Če si nagnjena k debelosti, te čaka vseživljenjsko odrekanje. Do konca življenja boš morala vedno, vsak dan, paziti, kaj ješ in koliko poješ, da boš ohranjala težo. In s starostjo je treba obroke še dodatno zmanjševat.

Tako živim še vse svoje odraslo življenje, na vsakih 15 let imam zdrs in se zredim, vendar ne pretirano, od 5 do 7 kg, nato se hitro spet vzamem v roke. Imam obdobja prenajedanja, da mi je slabo, potem se dva dni postim oziroma samo pijem kavo in čaj, da se izčistim, pridem spet k pameti in je za nekaj časa mir. Z viškom kg sem grozno nesrečna. Ko sem vitka in v formi, imam okej postavo in sem zadovoljna s seboj, vse, kar oblečem, mi paše in izpade lepo, ravno zadnjič mi je 15 let mlajša soseda rekla, da mi zavida gibčnost in lepo držo. Sem pa precej telesno aktivna, delam tudi vaje za moč za boljši mišični tonus.
Če se ne misliš celo življenje držati nekih pravil in omejitev, je brez veze, da se sploh lotiš. In če tega ne zmoreš vsaj začeti sama, velja enako, ker ti ne bo celo življenje nekdo kukal čez ramo, koliko poješ. Jaz si zaenkrat želim samo to, da bi mi uspelo premagati to občasno prenajedanje.

Glede viseče kože - na izbiro imaš dve možnosti, da si debela brez viseče kože z vse več težavami, tipičnimi za debeluhe, ali vitkejša s čudno kožo, zato pa gibčnejša, brez bolečin v sklepih, boljše počutje in zdravje.
Citiraj
Aaaaaa
Vse je v glavi in v odločitvi o spremembi prehrane ter kasneje tudi kakem miganju. Nobena dieta, nobena komuna, fitnes, ne bo naredila dolgotrajnega čudeža, dokler se sama pri sebi ne boš odločila. Vse ostalo je kratkotrajni učinek in čez čas jojo efekt. Preverjeno. Minus 15 v letu in pol. Zdaj par mesecev zgolj vzdržujem, želja je še tri kg do poletja.
Citiraj
počutim se lepo
Tudi jaz sem v zadnjem letu shujšala za cca 13 kg. Prej se nisem več počutila dobro - sploh, kadar sem se gledala v ogledalo ne. Pa nisem bila zelo debela (81 kg pri 177 cm).
Potem sem se nekega dne odločila, da vsaj za teden ali dva poskusim z t.i. beljakovinsko dieto - oziroma, da iz svoje prehrane (z izjemo zajtrka) umaknem večino OH -jev, škroba in sladkorja. Torej: zajtrk: kruh+nesladkana kava, kosilo: piščančji zrezek/riba +solata, večerja: podobno kot kosilo.
Približno dva tedna sem jedla tako, potem sem jedilnik omilila, sem jedla tudi OH čez dan (zvečer ne) - je, samo v majhnih količinah, pa zraven veliko zelenjave.
Začela sem tudi s športom - brez kakršnega koli pretiravanja: 2x -3x na teden: hoja v hrib ali plavanje.
Najbolj pomembno je zdržati tista prva dva tedna: ko potem vidiš, da dejansko deluje, da gredo kilogrami dol, je lažje vztrajati.
Veliko uspeha želim vsem pri izgubi kilogramov :)
Citiraj
samo komentar
Da te nekaj vprašam je napisal/a:
Verjetno imam malo sreče s kožo, ker recimo tudi v nosečnosti nisem dobila niti ene strije, sklepam, da je še vedno precej prožna, kljub mojim 40+ letom. Mažem se veliko, z oljem, s kremami, piling redno, na začetku sicer nisem, po nekaj mesecih, ko sem videla, da gredo kile res dol, me je pa zaskrbelo in sem začela kožo negovat. Zaenkrat opažam visenje edino na rokah, na nadlakteh, drugod je šla lepo lepo nazaj, računaj pa, da hujšam počasi in da tudi to pri koži šteje. Za roke se pa trudim nekaj z utežmi, a ni omembne vredno, to bom morala še popravit.
Citiraj
Da te nekaj vprašam
samo komentar je napisal/a:

Če si izgubila res precej kil, kaj je pa s tvojo kožo? Imaš kaj odvečne in mlahave kože? Kako gre pa to nazaj? Ne moremo si vsi privoščiti plastičnega kirurga...
Citiraj
hhm
ccicca je napisal/a:
nič nisi shujšala, samo tričetrt dreka je šlo iz tebe, ker si omejila prenažiranje na en obrok.
Citiraj
še je čas
Debeli gatto je napisal/a:
Tudi jaz. :) Pa po novem letu grem spet na popravni izpit. K sreči so me sprejeli v program. Še je čas, da nama uspe. Avto se ti lahko pokvari, potem boš pa sredi klanca občepel. :)
Sem lani spoznala gospo, ki je podobno leta in leta hujšala, pa se spet zredila, sedaj na stara leta ji pa uspeva držati linijo že več let, seveda z odrekanjem. No, seveda jaz ne bi rada tako dolgo čakala na ta klik. :
Citiraj
Debeli gatto
Jaz sem bil že večkrat v programih zaradi precej prekomerne teže, pa se vedno zredim nazaj. Namesto kolesa, s katerim sem se vozil po Kranju, sem si moral kupiti močan avto, saj me kolo kljub mojemu naporu ni več potegnilo po Gaštejskem klancu.
Citiraj
samo komentar
Ena debeluška je napisal/a:

Hvala, sem tudi sama zelo zadovoljn s sabo :)))

Kolena so ti samo izgovor. Hujšaš lahko tudi brez gibanja, jaz se prve pol leta sploh nisem gibala, nič, niti sprehod, pote pa, kakor so kile padale, sem postala okretnejša in sem začela s hojo. Nisem nek športnik, gibanje je zame le nujno zlo, ki je pa zdaj z nižjo težo precej lažje. Doma delam vaje za razgibavanje, ker moje telo je zakrnelo in se mora malo razdelat, hoja mi je rekreacija in to je to, kar zadeva mojo telovadbo, pa še to ne vsak dan.
Začneš pa tako, da se odločiš in skočiš. Skočit pa moraš sama, tu tine more nihče pomagat. Pravijo, da potrebuješ klik v glavi, jaz pravim, da se moraš iskreno odločit, ampak mislim, da je to eno in sto.
Poskusi za začetek jesti vse enako kot do zdaj, izmeri si količine, lahko z žlico, lahko s tehtnico ali pa prešteješ tisto, kar se da preštet. Zapiši si. Potem pa te količine zmanjšaj, malo po malo, vsakih -5kg zmanjšaj količine, ki jih poješ. Hujšala boš res počasi, a se boš navadila na manj hrane. Jaz danes v celem dnevu pojem toliko, kot sem lani pojedla samo za kosilo. Lani sem zmazala 2 kosa torte za šalo + še druge hrane, danes pojem en kos torte in sem sita še dva dni oziroma mi potem 2 dni paše res samo lahka hrana, tako zelo se navdiš na manj hrane.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj :)
Citiraj
samo komentar
ccicca je napisal/a:
Ješ 1x na dan, a ni odrekanja? Jaz bi s tako dieto obupala že ob10-ih dopoldan :D
Ko sem začela hujšati, sem jedla 5 obrokov, danes jem 3-5, običajno 4, kosilo je glavni in obilnejši obrok, nekje 40% dnevnega vnosa hrane, ostali so bistveno manjši, a meni nujno potrebni, ker če ne zajtrkujem, lahko umrem od lakote, če se pa 1x na dan nažrem, pa lahko umrem od nažrtosti.
Ni to za vsakega, nekomu bo res super, tako kot je tebi, mene pa že sama misle na tako prehranjevanje odvrne od hujšanja in če bi imela samo dve opciji: jesti 1x na dan in hujšati ali jesti kot do zdaj in biti debela, bi bila raje še debelejša.
Citiraj
enodtavno je
ccicca je napisal/a:
In kaj bi vec?
Do zdaj z rekreacijo ni izgubila nic, pa se vec poje, manj hrane in 1 ura sprehoda se ji bo hitro poznalo!
Ko imas 60 kil izgubis mogoce 200 kalorij s takim sprehodom, ko imas 100 kil jih izgubis lahko tudi cez 300, odvisno kako hitro hodis. To je pa ze ena vecerja.
Citiraj
ccicca
enostavno je je napisal/a:
Ne ravno dosti. Morda pobere kalorij za dve majhni banani, odvisno od tempa hoje.
Citiraj
ccicca
Ena debeluška je napisal/a:
Jaz ti priporočam 1 obrok dnevno. Vedno ob isti uri. Takrat ješ kar želiš. Ni hudega odrekanja, kar v večini primerov pripelje do začaranega kroga prenažiranja. 5 obrokov dnevno je izmišljotina prehrambene industrije, da bi se prodalo čimveč nepotrebnega. V nasprotju s trditvami zdravnikov in vseh ostalih pametnih, je to eden boljših načinov za hitro hujšanje. Poglej na netu 'OMAD' ali 'one meal a day'. Dobiš tudi dosti znanstvenih razlag, zakaj je tak način prehranjevanja koristen zdravju.
Jaz sem v 3 mesecih shujšala za 6 kg, brez nobene težave in brez telovadbe.
Citiraj
od kod si
od kod si?
mogoče lahko pomagam

pošlji mail na [email protected]
Citiraj
enostavno je
Ena debeluška je napisal/a:
Vse zelo kloricno zmanjsas vsaj za pol, bolje za 3/4, ostalo zmanjsas za 1/4 in lakoto filas s sadjem in zelenjavo. Gibas se kolikor lahko, en sam enourni sprehod na 100kg pobere kar nekaj kalorij.
Citiraj
Ena debeluška
samo komentar je napisal/a:

Bravo!! Iskreno ti čestitam:))

In hkrati priznam, da ti tudi zavidam... Tudi mene čaka borba z več kot 100 kg!!! Sploh ne vem, kako naj se lotim:(( Sploh ne vem, kako naj začnem. Da bo še huje, imam težave s koleni in neka huda telovadba ali fitnes pri meni ne pride v poštev. Kaj mi svetuješ? Naj dam vse porcije na pol? Bojim se, da sem sposobna kaj takega le en kratek čas, potem se mi bo pa utrgalo in bom požrla vse pred sabo:((
Rada bi začela. Pa me je strah neuspeha. Daj mi še kakšen nasvet, prosim.
Citiraj
Xrobe
Avtorica, postavili ste krasen naslov teme "Komuna za hujšanje".
Lahko bi to komuno imeli kar tukaj na forumu. Sam ne potrebujem nobenega hujšanja, ker imam za svojo velikost idealno težo. Izredno všeč so mi pa vitke, elegantne ženske, to je pa čista resnica. Vem tudi, da oseba, ki želi shujšati velikokrat potrebuje neko psihološko podporo. Potem je mnogo lažje shujšati. Pa pravijo tudi tako, da ljubezen gre skozi želodec. Najbrž potrebujete več ljubezni, kot pa hrane. Hrane vam ne morem poslati, lahko vam pa pošljem ljubezen in to iz globine srca. ❤
Citiraj
samo komentar
verjetno tole je napisal/a:

Ta Cindy bi bil fajn, če ne bi toliko nebulozno prali možgane ... No, res je, da so tudi vodje različni ljudje in verjetno je kateri od njih tudi prizemljen človek sposoben astnega razmišljanja, a ti, s katerimi sem se jaz srečala, so le naučeni nekih pravil in kalupov in se ne premaknejo niti za milimeter...
Problem nastane, ko shujšaš in se začneš normalno prehranjevati, takrat se 3/4 ljudi zredi, zato je to zame neprimerna dieta.


Drugače pa, lani novembra sem imela 115kg, danes jih imam 79 in še hujšam, počasi, a sigurno, jem vse, le manjše količine, ki sem jih tekom leta počasi zmanjševala, danes pojem pol manj kot pred enim letom. Edino sladkarije sem konkretno oklestila, jih pa jem redno vsak dan, le da namesto 100g čokolade pojem 20g ali namesto cele kremšnite pojem polovičko.
Ta praznični čas nažiranja je zame idealen za začetek hujšanja, vsaj moja psiha tako deluje, da ko je miza prepolna vseh dobrot, jaz pa pazim, koliko pojem, vzamem le košček in se sama sebi zdim faca, ker sem se uprla nažiranju, zame je to jačanje karakterja in dokazovanje sami sebi, kako močna oseba sem, odličen občutek!
No, nekdo drug lahko deluje drugače in se recimo med prazniki prenažira do slabosti, tako da se mu potem hrana enostavno upre in mu je lažje začeti s hujšanjem po praznikih, ko sprazni hladilnik in je nafilan do plafona.
Avtoica, premisli, kakšen tip si in izkoristi ta čas ter začni s hujšanjem.
Citiraj
000
Tudi v fintesih pomagajo pri hujšanju in ti sestavijo vaje, program in prehrano. Seveda je to treba plačati, predvsem pa se je treba programa strogo držati, sicer ni uspehov. Hujšanje je "tek" na dolgi progi in ne gre na hitro.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.