Odgovori: Shizofrenija brez prisluhov

Pregled teme
teolog tu
viharni jezdec je napisal/a:
Tudi ti imaš shizofrenijo, ker sovražiš ljudi. Neozdravljivo. Niti Bog te ne more rešit, izgubljen primer.
Citiraj
ja res je
Xrobe je napisal/a:
Podpišem. Shizofreniki so občutljivi, senzitivni ljudje, psihopati pa hudobneži brez vesti.
Citiraj
Xrobe
viharni jezdec je napisal/a:
Nadvse dragoceno mi je tvoje mnenje, ampak na tem forumu nisva samo midva.
Citiraj
viharni jezdec
Xrobe je napisal/a:
Glede mene kakor komu paše, jaz sem svoje napisal in sem prepričan, da še kako realno.😁
Citiraj
Xrobe
viharni jezdec je napisal/a:
Ah, viharni jezdec, mene najbolj zanima, kako razvijala se bo ta naša tema.
Hvala za prispevek.
Citiraj
jaoeee
jaoeee je napisal/a:
Najbolj se bojim takih, kot si ti. Brezmožganskih vernikov.... ne misli, da si kaj boljši od shizofrenikov, ... ravno tako imaš paranojo kot oni, pa še to ne vsi....
Citiraj
jaoeee
viharni jezdec je napisal/a:
Ti si tak debil, da tega do konca življenja ne boš dojel....
Citiraj
viharni jezdec
Xrobe je napisal/a:
Že veš zakaj so ti shizofreniki tako krasni ljudje? Še posebej, ko so brez zdravil čisto v drugem svetu in brutalno nasilni, ne? Sicer ti imaš kar precej izkušenj z blodnjami in videnjimi, kot opisuješ v raznih temah, ne? Amapk bolan pa nisi, ne? Saj ni noben shizofenik, to je domena zdravnikov, udbašev in podobnih, ki mu na vsakem koraku sledijo, se naselijo celo v gospodinjske naprve, televizor, preko satelita upravljjo z njim in ga na vsak način hočejo likvidirat, veš? Pri tem se poslužujejo vsega možnega, mu zastrupljajo hrano, spustijo strup skozi vodovodno pipo, itn...😁
Citiraj
Xrobe
bejba avtorica je napisal/a:
Shizofreniki so krasni ljudje, čudoviti so.
Psihopati mi pa niso najbolj všeč.
Citiraj
bejba avtorica
Tudi sanjarim. Ampak ne kakšnih fantastičnih stvari ali veliko podrobnosti ... sem pa jaz v svojem sanjarjenju mnogo boljša, kot sem. Čeprav - včasih gre za potencialno prihodnost, kar verjetno tudi sleherniki počnejo ... In ni tako, da bi se "izgubila" v tem. Ali pa če koga pogrešam. Pomislila pa sem, da mogoče pretiravam. Bi se morala disciplinirati, da ne bi? Kaj pa ko grem spat?

Danes (kasneje, po objavi teme) sem po enem strašnem naključju (res je bilo naključje) naletela na knjigo Lidije Maričič, ženske, ki piše o svoji shizofreniji, in je večkrat omenila take bolj pravljične, intenzivne predstave, kjer je ona junakinja ... jaz pa še fikcije (romanov) ne berem, ker nimam časa (za filme pa še manj oz. bi mi bilo škoda).

Verjetno je normalno, da imajo otroci bujno domišljijo? Je domišljija shizofrenikov kaj podobna otroški? Da pač v tem smislu niso (nismo?) napredovali?

Nočem si prifilozofirati te bolezni, rajši je ne bi imela. Je pa, kot rečeno, v družini, sama pa sem imela neke težave bolj v smislu depresije.
Citiraj
Xrobe
bejba avtorica je napisal/a:
Hvala za informacije. :)
Problem pri raznoraznih neregistriranih nickih je, da ne morem vedeti kdo je kdo. Lahko samo ugibam. Zanima me, kako se bo tema nadaljevala...
Citiraj
ta prav bolnik ne filozofira
Zgleda, da imaš preveč časa. Malo manj filozofiraj in se boš takoj boljš počutila.
Citiraj
bejba avtorica
"Vsiljene" je mišljeno od zunaj, torej da zaradi te bolezni občasno slišiš v svoji glavi nek glas ali morda celo kaj vidiš, kar v resnici ne obstaja.

Seznam simptomom je pa skopiran.

Xrobe......tenks, ampak ne "pomaga". :)
Citiraj
Ej sori bejba
Sori bejba mal men ni jasn tole in mam obcufek da tuu mač veš, da bi ti take ki smo tuki gor spraševala, ...ej sori imamo kvecjemu diagnozo shizofrenije tuki gor...halooo in zdej naj bi ti taki pacienti razlagal kaj je bolezen in kaj ni!!!!

Dej razjasni nam ti kaj več! Se še živ dan nisem poglabljala v diagnoze in psihične bo!ezni tolk kot ti!
Ajde zini...kam pes taco moli?

...faaak pa " vsiljene misli," kva je to za en k? Mater morte eni met težk lajf!! Kva a maš popoldansko obrt kooperativa s psihiatrijo al kva? A jim paciente rihtaš?
Citiraj
Xrobe
Avtorica, ne vem kaj bi vam odpisal, ampak vse skupaj kar ste napisali je treba jemati z rezervo oziroma zadržkom.
Vem, da ste krasna oseba in to je super. Sodelujte občasno z nami na MONu in se boste krasno zabavali in nič vam ne bo dolgčas.
Citiraj
Ali sem ali bom ali ne
Je možno, da sem recimo shizofrena, ampak brez paranoidnih misli ali občutka vsiljenih mislih od zunaj. Tu ne morem reči, da se 1% ujema z menoj. Moja glava je bila vedno samo moja ... Hkrati pa imam nek love/hate odnos z bližino in samoto in morda bi zame lahko veljale pomanjkanje volje, zanemarjanje vsakodnevnih dejavnosti, neustrezno čustvovanje ... vendar ne gre za telesno zanemarjanje, lahko pa tudi rečem, da se smejim ob neprimernih situacijah, ampak to je precej ohlapno, marsikdo je tak, pa ni "psiho". Imam pa v familiji. Vedno sem mislila, da je moja težava bolj depresija v neki meri, s katero pač živim, shizofrenija bi pa, to si mislim, stvari mogoče bolj zapletla. Če se ne bi zavedala. Sedaj mislim, da sem lahko racionalna in se racionalno zavedam tudi neracionalnih čustev. Ali lahko kaj preventivno počnem? Oziroma preprosto ne predstavljam si ... če bi se postopno začeli (ali nadaljevali) shizoidni simptomi ...
Mogoče pa je moja paranoja v tem, da se bojim shizofrenije ... čeprav enako se "bojim" (ne želim) starostne demence ali kakšne fizične poškodbe, zaradi katere bi bila "rastlina", česar pa verjetno nihče ne želi. Hkrati ni, da bi ves čas razmišljala o tem. Poleg se v shizofreniji bojiš nemogočih stvari ....

glasno slišanje misli,
vsiljevanje ali odtegovanje misli,
občutki vplivanja na misli ali nadzorovanja misli,
halucinacije,
blodnje,
formalne motnje mišljenja,
pomanjkanje volje,
zanemarjanje vsakodnevnih dejavnosti,
neustrezno čustvovanje.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.