Forum.Over.Net

Odgovori: Viški denarja

Pregled teme
saj lahko tudi ti probaš II
podjetja in s p ji je napisal/a:
Saj lahko ustanoviš podjetje, pa boš obilno izkoriščal davkoplačevalski denar.

Drugače pa resno. Kolikor tvoje navedbe držijo, še toliko slabše za preostali del gospodarstva, ki mora potemtakem podpirati še tisti svoj kvazi del.

Ob tem ne moremo, da se ne bi spomnili na tanajbolj specializiranega preganjalca organiziranega kriminala v državi, ki ima čisto slučajno lastnega brata do vratu v mafijskih poslih. Tako da je evidentno, da Slovenija de facto podpira korupcijo na državni ravni. Tožilci in sodstvo so tu zaradi lepšega pa da kdaj zašijejo kakšno majhno ribico.
Citiraj
največji porabniki državnega denarja
Največji porabniki državnega denarja: subvencije podjetjem,da zaposlijo ljudi iz določene skupine brezposelnih; subvencije za košnjo trave,subvencije za sušo,subvencije za vetrolom,za točo,za nakup semena poljščin,za poplave, za nakup krme,za nakup fitofarmacevtskih sredstev, za nakup gnojila,subvencije za škodo podlubnikov,subvencije za namakalne sisteme, za izgubo predvidenega pridelka,za žledolom.......................skratka ni da ni. Vsako leto iz leta v leto več in več in še več.
Citiraj
Saj lahko tudi ti probaš
Saj se lahko odpoveste storitvam javnega sektorja in bo takoj postal odvečen. Ne vem, zakaj hodite k dohtarjem, zakaj vozite mularijo v vrtce in šole? Bojkotirajte jih.
Citiraj
podjetja in s p ji
Valkirika je napisal/a:
Praviš,je gospodarstvo tisti neto ustvarjalec. Jaz pa trdim,da je gospodarstvo neto izkoriščevalec davkoplačevalskega denarja. Poišči na netu,katera podjetja in s.p.-ji so prejeli in redno prejemajo državno denarno pomoč in koliko. Vse imaš dostopno.
Citiraj
Valkirika
No, če imamo takšne viške denarja naj se najprej:
- zniža "začasen" dvig DDV nazaj na prejšnjo raven
- zniža obdavčitev plač, spremenijo davčni razredi
- poviša splošna davčna olajšava
- uvede socialna kapica
ko bomo storili vse to, se pa ugotovi, koliko nam ostane.
Šele potem se lahko pogovarjamo o dvigu plač.
In le tako bodo vsi deležni nekega izboljšanja, ne pa le javni sektor.
Neumno bi bilo spregledati, da je gospodarstvo tisti neto ustvarjalec. Šele ko oni zaslužijo, lahko s tem plačajo usluge javnega sektorja. Javni sektor ne zasluži ničesar, vse dokler taki ne gredo v zasebni sektor in začnejo proizvajati, tržiti itd..
Okoriščati se na račun zaposlenih v gospodarstvu je svinjarija. Vsi pa vemo, da viškov denarja ni, pa tudi zakreditirani smo do vrha glave. Tudi zaradi takšnih nerealnih zahtev na račun naših bodočih potomcev.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.