Odgovori: Zdravilo Lyrica za anksiozne motnje - izkušnje?

Pregled teme
Rabis AD
No tudi za generalizirano anksiozno motnjo je bolj primeren AD. Ce ne bo lyrica pomagala pojdi k drugemu psihiatru po primerna zdravila.
Citiraj
Lyrica
Hvala vsem!
Ne vem, psihiatrinja se je tako odločila. Rekla je, da mi ne more postaviti prave diagnoze hipohondrija, ker s težavami lahko funkcioniram v vsakdanjem življenju. Zato je rekla, da gre za generalizirano anksiozno motnjo. Je rekla, naj poskusim v življenju vzeti vse bolj na lahko. Za Lyrico pa je rekla, da mi bo izboljšala razpoloženje. Na listku piše, da je tudi za zdravljenje anksioznih motenj.
Citiraj
tudi pri nas
Skybanana je napisal/a:
Ne vem, če si to odgovorila meni, pa bom vseeno napisala. Mama ni hipohonder, daleč od tega, ima pa hude bolečine po neuspeli operaciji hrbtenice in ji nič ne pomaga. Če to ni bil odgovor namenjen meni, pa vzemi kot brezpredmetnega. Ok? :)
Citiraj
Skybanana
Tudi meni je zelo čudno, da si dobila lyrico, ker to ni antidepresiv? Mislim, da bi morala dobit AD za hipohondrijo?
Citiraj
Rabis AD
To ni antidepresiv ampak zdravilo za zdravljenje bolecin ki izhajajo iz zivcnega sistema. Lahko ti pomaga pri bolecinah ampak hipohondrije ne bo pozdravilo ker bos tudi brez bolecin v skrbeh da je kaj narobe. Hipohondri vedno kaj najdemo. Jaz sem pozdravil hipohondrijo s cipralexom.
Citiraj
tudi pri nas
Herra je napisal/a:
Tukaj berem, da je Lyrica antidepresiv. Moja mama je to zdravilo dobila pri bolečinah v hrbtenici, ne zaradi psihe. Na tem področju je ok. Smo pa morali ukiniti po par dneh, ker so bili stranski učinki grozni. Pomagalo pri bolečinah pa ji žal ni, le poslabšale so se ji. Tako, da, vsako zdravilo ni za vsakega. Se pravi, da dajejo AD tudi proti bolečinam???
Citiraj
Herra
Lyrica je protibolecinska kapsula in ni antidepresiv.
Super za hrbtenico
Citiraj
bolečine
sama sem imela težave s temi tableti, močno so me bolele dojke, ko sem dobila druge tablete mi je bolečina minila,
lp,
Citiraj
Lyrica
Jaz imam je napisal/a:
Res je najbolj grozno to, da VEDNO najdeš znake za raka. Mene recimo zdaj skrbi, ker me grlo pri požiranju sline boli samo na levi strani. Pa ker malo seva v uho. Pa v bistvu ni huda bolečina. Samo nekaj pač.
Tako rada bi se zjokala. To se mi dogaja, odkar sem pred 4 leti doživela izgubo v življenju.
Zdaj čakam, kako bo s to Lyrico. Baje ji rečejo happy pill. Oh ja ... :(
Citiraj
Jaz imam
Lyrica je napisal/a:
Ja od psihe boli res karkoli. Kako to veš? Boleli sta me obe nogi, Nakar na googlu preberem, da je nevarno za raka, če te boli na eni strani. Čez tri dni me je bolela samo še leva. Takrat sem vedela, da imam problem :) tudi mene je bolelo grlo tako, sem bila ziher, da imam raka požiralnika. Nočna mora se je končala, ko sem začela jemati cipralex. Ni čisto dobro, je pa za 90% bolje. Torej malo me še skrbi, ampak ni pa to strah.
Citiraj
Lyrica
Jaz imam je napisal/a:
Podobno! Res! Lani sem bila kar nekajkrat pri zdravnici, čeprav vmes tudi zaradi boleče pete in rame (redki stvari, zaradi katerih me mogoče ni bilo strah), kar naprej guglam, zdaj se od novega leta ubadam z grlom, na primer. Grozno, drug teden grem k zdravnici, vmes smo imeli sicer sistematski v službi, sem vprašala ...
Hkrati je sovpadel obisk pri psihiatrinji, na katerega sem čakala par mesecev. In tako dobila Lyrico. Mi je rekla, da te od psihe lahko boli karkoli, dejansko karkoli. Ne vem, če bi me grlo bolelo na tak način zgolj od psihe .. :(
Si ti kaj bolje?
Citiraj
Šus u glavo mona
aneda je napisal/a:
Uf ta pa je ?!?!?
Citiraj
Jaz imam
Vsaka bula je bila rak, šla sem trikrat v enem letu k dermatologu, sama sem si dala kri kontrolirat vsaj 10x v enem letu, ko sem morala na mr hrbta zaradi prometne nesrece, me je stiskalo v prsih, ker me je bilo strah, da mi bodo sigurno nasli raka... grozno.

Pa pri tebi?
Citiraj
Al878i
Lyrica je napisal/a:
Nikol ne ves. Je ista skatla pa vse edin tablet je cukr hehe.
Citiraj
Lyrica
Al878i je napisal/a:
Ja no, psihiatrinja v ZD mi verjetno ne bi dala kar placeba v roko? :)
Citiraj
Al878i
Lyrica je napisal/a:
Ker dajejo tudi placebo tablete. Ce je lekarna pol je ok.
Citiraj
Lyrica
Al878i je napisal/a:
V lekarno. Zakaj?
Citiraj
Al878i
Si sla v lekarno po zdravila al ti je dala v roke?
Citiraj
Lyrica
aneda je napisal/a:

?????
Citiraj
aneda
kar norčuj se. pa med noge si poglej.
Nč bat zdravnica - bolje rečeno ordinacija se pa lepo kaže - z raznašanjem osebnih podatkov.
kar nadaljuj.
Aja btw - si pozabil napisati, da so bili na grlu , nebu, rdeče počene žilice vidne in odebeljene bezgavke, kar bi lahko bil znak angine. Kar dejansko ni hipohondrija, poleg vročine.
Ampak v tvoji bolni glavi in pretvarjanju in izmišljevanju in norčevanju iz dzdravja nekoga in pretvarjanju za žensko, pač najdeš vse.

Najbrž je ve to s tvoje strani namenoma in darilo za prihajajoči rd - hvala smo kaj takega od tebe tudi pričakovali - tudi od ambulante, ki se je izkazala v raznašanju osebnih podatkov, vse smo pričakovali in vas tudi dobili v tem.
kar izvoli se norčevati. Pač če vztrajaš in se že cel teden izmišljuješ to, pač ti zdaj povem, da se ne boš več trudil izmišljevati tem z grlom in hipohondrijo. ker prejšnji teden si bil tip (kot dejansko si v resnici).
Gnusen in gnil tip po karakterju.

Saj sam sebe kažeš in potrjuješ v vsej svoji gnilobi od osebe, kakršen si...
Zdaj pa izvoli, norčuje se še naprej, ker te to očitno osrečuje v tvoji bolni duši.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.