Odgovori: Minimalc pri nas ni tak slab, drugje je še slabše

Pregled teme
grem v A
Že 5 let delam za trakom v 2 izmenah, prenašam boleče noge in hrbtenico, utrujenost, smrad, nadure - 2 soboti mesečno, včasih 9 urnik. Moja plača je 562 eur neto. Včasih pa ven dobim z dodatki 950 eur na račun. (bencin, hrana, poslovna uspešnost firme.)

Iščem delo v Avstriji, kjer je minimalec 1050 eur neto in je s tem tudi osnova za penzijo višja.
Sem srednjih let, ampak skrbi me prenizka penzija.
Citiraj
vedno je treba primerjati
Vedno je treba primerjati, kaj si lahko z minimalno plačo kupiš. Recimo, baje je v Srbiji pol toliko plače kot naše minimalne. Kaj si lahko s tem kupiš je pa drugo vprašanje. Treba je tudi pogledat cene hrane, položnic v teh državah.

Se pa strinjam, da če Bolgar v Sloveniji dobi 350 € plače na mesec za 12 ur dela - se pravi toliko plače, kot bi je dobil v Bolgariji, ne vem, kaj še dela tukaj v Sloveniji?
Citiraj
Država ni oblast
ja ampak je napisal/a:
Aja, a v Nemčiji, Angliji in še kje pa se?
Sicer pa država ne pomeni vlade, oblastnikov, pač pa ljudstva, torej polis.
Tako, da ja. Polis naj bo svoboden in svobodno odloča, ne pa oblastniki, manjšina.
Citiraj
ja ampak
Najnižja urna postavka je napisal/a:
Za to bi ziher naši pametnjakoviči zahtevali referendum. Že tako mečemo denar stran. Kaj drugače pa ne bi bilo.
8,88€ - najnižja urna postavka uzakonjena. Zdaj, a hočemo, da se država meša v gospodarstvo ali ne? Že tako se meša in meša, pa ni nič. Rabijo tudi oni imeti kaj od tega, hehe.
Citiraj
Najnižja urna postavka
O minimalcu bi se lahko pogovarjali, če bi imeli v državi najnižjo urno postavko uzakonjeno, kot jo imajo npr. Nemci, letos menda 8,88€. Vsako leto povišano in velja za vse delavce, tudi za uvožene.

Vse ostalo je blef.
Citiraj
družinska
Če imata 2 x 500 € ali še nalo več, se da živet. Otroci odrasli, tv-ja sploh ne gledamo, elektrika 25, rtv 12, voda, nimamo mobi naročnin, nimamo interneta, ... se da.
Citiraj
fdjso
ni poštenosti v jugi je napisal/a:
DRUGJE SO STROŠKI BIVANJA NIŽJI!!!!!!!!!!!! ELEKTRIKA, VODA, KOMUNALA, ENA BAJTA (ena družina) IMA več kot 200 € SAMO KOMUNALE IN ELEKTRIKE

Moje komentar se je nanašal samo na tole, kar se lepo vidi iz citiranega, zate imam pa samo eno sporočilo:
S tvojimi psihičnimi problemi in belimi miškami se mi pa res ne da ubadat, za to si poišči drugo občinstvo.
Citiraj
ni poštenosti v jugi
fdjso je napisal/a:
A si nor ali kaj? Sej pravim, da je same vode malo!!! Vse ostalo je dražje, a ne znaš brati ali kaj? Zato pa je tako, ker je preveč mentalnih omejencev. Ampak če se vsak večer stušira več družinskih članov, včasih pa tudi večkrat na dan, ker je vročina... je to kriminal. Smrdeti pa ni kriminal, mar ne? Kok kašni čefu**rji, ali živali, ki ne poznajo tuširanja... itak, če si civiliziran človek, si pa razsipen.... Zakaj ne greš v jamo živeti?
Citiraj
fdjso
ni poštenosti v jugi je napisal/a:
Aja, ker nočeš biti hlapec, stočiš na hektolitre vode v prazno in kuriš elektriko za brez veze? Potem si pa frajer? Dokler ne pride položnica? Ker 200 evrov za eno gospodinjstvo za dve položnici je absurd. Normalno je pol tega, kot sem ti napisala. Vse ostalo je samo bluzenje o stvareh, ki niso tema mojega posta. Jaz imam par jurjev plače, naravne vire pa vseeno znam cenit in ne zapravljam tam, kjer ni treba. S tvojimi psihičnimi problemi in belimi miškami se mi pa res ne da ubadat, za to si poišči drugo občinstvo.
Citiraj
ti si skregan z zdr pametjo
Sandi_H je napisal/a:
človek ne rabi turizma športa....gotovo ne...mislim

pa gostilne crkavajo...mogoče v lj ne...drugod so redke polne...pri nas večina gostilničarjev živi samo od praznovanj ki morajo pokriti še stroške med tednom ko si gostilne prazne..verjetno bi lahko še čemu ugovarjala če bi vse rebrala..voliš pa rdeče a?
Citiraj
ni poštenosti v jugi
fdjso je napisal/a:
Pa kaj je narobe s tabo? Sama voda je poceni, vse ostalo je drago, kar se računa zraven pri komunali vključno z odvozom smeti. To je za eno gospodinjstvo.

Itak, Slovenec mora biti hlapec, varčen in gledat na vsak peni, sicer je razsipen, dobro so vas naučili hlapčevstva. In preživeti z odrekanjem in gledat na vsak peni, da lahko direktor z njegovim denarjem odkupi podjetje, ostalo pa ne nese na Ciper ali pobira kovčke (10 % provizije) na parkirišču, kot npr. Jankovićevi... 100.000 € na šus, privatni davek ali mafijski davek, ko si trop prilasti državo in pobira lastne davke... Ti pa šuti bre za ušivih 500 € na mesec...
Seveda je pa res, da ko imajo priložnost še revni krast, niso nič boljši... Namesto, da bi naredili red, še sami začnejo krast. to je pa problem balkanske mentalitete.
Citiraj
fdjso
res ste bedniki je napisal/a:
Kje so stroški bivanja nižji? Hiša, ki pridela 200 evrov komunale in elektrike, je zelo razsipna. Razen če v njej živiji tri družine. Povprečen znesek je pol tega. Če pa voda kar teče in teče, pri elektriki pa se ne preverja, kam dejansko gre, je pa tako, ja. Ampak za to ni kriva država.
Citiraj
zanimivo
Potuha, tebe je lahko sram, kaj takega izjavit. Najbrz si skrt delodajalec, pa se ti zdi, da je minimalc dovolj, da tebi vec ostane in ne pocnes nic kot, da lenaris. Lenuh len
Citiraj
zanimivo
nauro, ni povsod enako, pa niti po zakonu ni. student ne dela nadur. pa vseeno je taksna placa, da niti za placilo vseh stroskov ni..kdor prezivi mesec z minimalcem, si zasluzi pohvalo, ker ta je genij. ne jamram, samo je treba zjutraj vstat, pa se j...t cel dan, petke in svetke..in iscem resitve.
Citiraj
djubres
Potuha je napisal/a:
dam ti ja po pizdi za lenuhe radimo 10 sata na vručem sduncu na betonu djubre!
Citiraj
rocker
Učinkovitost v Sloveniji? Enostavno ni poštenja, učinkovitost bi se določala po vip, in politični podobnosti, zato mora biti minimalec definiran, v nasprotnem bi delodajalci izplačali 400E dohodka. Nekateri to še vedno počnejo.Slovenija je vedno bolj podobna Bosni, oziroma če smo natančni Srbiji.V Sloveniji je vedno več srbskega kapitala, iz podjetij, ki imajo sedež v zahodni evropi.
Citiraj
Potuha
NeRazumem je napisal/a:
Minimalna plača je potuha za lenuhe. Nič drugega. Zdaj lenuh ve, da bo v vsakem primeru dobil minimalno plačo, tudi, če prespi 80% delovnega časa.

Če bi bili plačani po učinkovitosti bi pridni zaslužili veliko več kot le minimalno plačo.
Citiraj
nauro
zanimivo je napisal/a:
V trgovini dobijo 3.60€ na uro, študenti pa 3.80€. Neto. Brez nočnih.
Citiraj
mislim kr nekej
Se vidi, da avtor te teme čisto nič ne misli... najbrž spet en umsko pozen....

Vedno se gleda plača na eni strani in stroški bivanja, življenja na drugi strani. In v Sloveniji so stroški večji, kot pa plača. Tak sistem v Sloveniji deluje samo zato, ker so dobili zastonj stanovanja po letu 91 ali so si v jugu zgradili stanovanje ali bajto. Če te dediščine preteklosti ne bi bilo, bi se naš sistem susul ko hišica iz kart.

Zato bodo mladi, brez temeljev (staršev, ki bi jim dali stanovanje ali denar za stanovanje itd.) odhajali v tujino in odhajajo kot po tekočem traku. Ni ekonomske računice. Slovenija ima zanič sistem za mlade.
Citiraj
res ste bedniki
NeRazumem je napisal/a:
Res ste bolni v glavo, kaj naj drugega rečem. Zaradi mendžerskih prevzemov ni denarja za delavca, ker gre ves denar za kredit.... Delavec naj pa gleda na vsak peni in privarčuje 0 €. Se zgodi ena večja stvar, nepričakovana, bo pa kaj? Humanitarna pomoč???? Pa vi ste nori, res nori.

SAM PREŽIVI S 500 EVRI na mesec v najetem stanju, pa da te vidim. Bedniki bedni.

DRUGJE SO STROŠKI BIVANJA NIŽJI!!!!!!!!!!!! ELEKTRIKA, VODA, KOMUNALA, ENA BAJTA (ena družina) IMA več kot 200 € SAMO KOMUNALE IN ELEKTRIKE (kolikor je minimalec kje na jugu). BEDNIKI BEDNI, kolk ste neumni.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.