Odgovori: Ogromno žensk ne zna kuhati

Pregled teme
m ribca
Morda pa so le tako pametne, da poleg nabave hrane, pospravljanja stanovanja, pranja in likanja po osmih urah intelektualnega in zeli stresnega dela v službi ne želijo prevzeti nase še kuhanja za moškega, ki tega ne ceni. Ali pa so taktne, prijazne in dobre pogajalke ter pohvalijo moškega, ko skuha kosilo, ta dobi vnemo za kuhanje in oba sta zadivoljna. Če pa ženska naleti na primerek moškega, nagnjenenega k lenobi in izkoriščanju žensk, enostavno reče, da ne zna in se ga na ta način elegantno reši. Sicer pa jaz kuham, z veseljem, ampak seveda ne zeli dobro. Ker je pač tako, da je zelo mastno, slano in sladko izvrstno, zdrava hrana pa pi okusu težko parira nezdravi...Se pa tudi moderni moški na srečo tega zavedajo vse bolj. Pa dober tek ;)
Citiraj
general Glanzkopf
Kaj se eni vezani dedci tolk ukvarjate s tem, zakaj ene babe ne kuhajo, če pa imate menda doma super gospodinje?
Citiraj
Usodnovino
Jaz pa pečice ne znam uporabljati pa kaj naj zdaj. Ponavadi je zgoraj preveč pečeno ali zažgano noter pa premalo pečeno. To se tudi v masterchefu tekmovalcem zgodi...
Citiraj
Watamaro
Robi... je napisal/a:
Čudno, čudno... ampak se midva sedaj močno strinjava. .-)
Čakaj, zakaj sva se že zagrabila? Da ženske morajo znati kuhati?
Torej če ne znajo, je tudi OK.
Glavno je, da je prispevek vsakega v partnerstvu tisto, kar daje ali počne iz srca, v čemur pa drugi vidi tisto "dodano vrednost" partnerstva, predvsem pa to resnično ceni.
Citiraj
Robi...
kahlo22 je napisal/a:
Kako pa to, da je bivši, če je bil radodaren ?
Citiraj
Robi...
Watamaro je napisal/a:
Zame ni OK. Mogoče za kakšnega drugega emancipiranca. :)
Sem za enakovredno in pošteno porazdelitev del. Tudi med otroke.
Če pa je ženska doma, pa se seveda spodobi, da sama poskrbi za gospodinjska opravila.
In isto velja za moškega, če je doma.
Tistega brezposelnega, ki bi samo lenaril doma, pa je bolje brcniti skozi vrata, pa naj gre nazaj k svoji mamici. :)
Citiraj
Grda resnica
kahlo22 je napisal/a:
Moški mora žensko tud finančno razvajati. Seveda če ima. Najhujši so tisti ki imajo pa ne dajo.
Citiraj
Tvoj bodoči mož
kahlo22 je napisal/a:
Zato sem jaz pravi zate Kahlo22.
Citiraj
tipi75
Grda resnica je napisal/a:
Potem si lahko srečna, da imaš tako v redu moškega. ;) Moji bivši so bili bolj kot ne sami stiskači s tem, da so bili kar iz povprečnih družin. ;) Prej sem jaz partnerju kaj kupila za rojstni dan ali obletnico, kot on meni. ;) Eden, da je bil bolj radodaren, drugi pa škoda besed. ;)
Citiraj
Grda resnica
kahlo22 je napisal/a:
Pa kaj se. Ženska ki je doma ima čas za kuho. Pravi moški pa nikoli ni stiskac pri denarnici. Men moj da vse sam da dam mir. Pa še ga ne dam.
Citiraj
Watamaro
Robi.... je napisal/a:

Vidiš, točno tako. Ženska naj poskrbi zase, da bo zadovoljna in zadovoljena. Dedc pa zase.
Če je pa slučajno drugačna zgodba in ona doma vse pedena kot nora, tip pa med tem po službi katero položi na hrbet, tko za lastno zabavo... je pa verjetno OK. :-))
Sedaj pa konc jamranja, kdo more za koga skrbeti, kaj more kdo znati in v praksi udejaniti tale življenski nauk. Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal bi rekli verni. :-))

Lahko pa še naprej pričakujete, kako mora nekdo drugi poskrbeti za vas. Enkrat država, drugič ženska, tretjič lastni otroci...
Citiraj
Tvoj bodoči mož
kahlo22 je napisal/a:
Ljubim te Kahlo22!!!!!
Citiraj
Zartrose
Mene pa zanima, kje se je izgubila odgovornost za svoje lastno bivanje?
Če si sam, pucaš za sabo. Če sta dva skupaj, tudi moraš prevzeti del opravil, ne pa vse štiri od sebe in pričakovat od partnerke, da je sedaj ona dolžna poskrbet za tvoje bivanje. Oba sta, ker oba živita tam. Če živiš z starši, je tudi neodgovorno mislit, saj bo mama skuhala in spucala mojo sobo in oprala moje perilo.. Vendar, tudi take osebe obstajajo- saj je v penziji, saj nima kaj drugega delat kot kuhat odraslim otrokom.
Kje se torej začne, da bo vsak znal poskrbet za svoj del bivanja? Ja, v otroških letih. Že mlade fantiče in dekliče učit vzet krpo v roke in brisat prah, pa skret spucat.. ;). Meni je hecno, ko slišim, da mama dvanajstletniku peške jemlje iz grozdja ven.. in potem pride ven moški, ki je dejansko prepričan, da mu bo njegova ženska isto delala.
In to naj bi bila partnerka? Saj on dejansko ne išče partnerke ampak nekoga, ki bi skrbel zanj.
Citiraj
tipi75
Oh ja je napisal/a:
Ženska, ki se ukvarja zgolj z gospodinjstvom in ne hodi v službo, bi morala moškemu računati za to, da ima on vse skuhano. Kuhanje je navsezadnje delo in sestavine nekaj stanejo. ;) Sem že slišala, da je ena ukrajinka tako naredila. Prav je imela, ženske že tako preveč stvari postorimo zastonj, moški nam na koncu dneva še niso hvaležni. ;)
Citiraj
d678po6
Jap, ko je to leta veljalo za moške je bilo OK in del božanskega načrta o vlogah spolov?
In eni samo cvilijo, ker ni več dovolj tepk in obupank, ki bi si dovolile, da prinašajo domov denar in so zraven še gospodinjske pomočnice enim lenuhom na kavčih.
Da ne omenjam omejenk, ki kuhanje 'za moža in družino' (?) povzdigujejo v božansko daritev.
Res ste eni ubogi, res.
Vsak povprečno inteligenten človek se zna naučiti kuhati toliko, da ne umre od lakote. Moderne ženske si znajo narediti partnerstvo, kot njim ustreza. če to pomeni, da namesto za šporget raje zavijejo nekam, kjer za njih in za ostale skuha nekdo drug, super.
Blejanje o eni izgubi ženskosti zaradi neznanja kuhanja in podobne blesarije - zelo čudno, da so znani chefi v večini primerov moški - naj nekdo obvesti Oliverja in Ramseya - da bosta vedela kje jima je mesto.
Citiraj
Robi....
Oh ja je napisal/a:
Zdaj končno razumem kako si moderne, neomejene emancipiranke predstavljate popoln zakon.
Ženska se gre po službi zabavat, uživat....vmes jo nategne še kakšen alfa samec.. Pride domov zadovoljna in zadovoljena sede k obloženi mizi, kjer se njen dragi možek pohvali, kako je takoj, ko je prišel iz službe, že obesil perilo, vmes pobrisal prah, speglal in šel pripravljat večerjo za svojo drago ženo, ki ga ljubi iz dna svoje duše. :-)
Citiraj
polarni sij
Oh ja je napisal/a:
Kkao pa lahko ženska kaj postori, če praviš, da če zna kaj naredit ni več v koraku s časom in je že primerljivo musliamnskim državam? Ko bi vsaj brat znala, bi bilo veliko lažje, morda bi celo razumela o če gre tema in kaj sama pšišeš. :-)
Citiraj
Oh ja
Robi... je napisal/a:
? Pomesal vse skupaj? Kaj po tvoje v paru pocneta? To, kar je zate normalno, in mnoge druge, ze dolgo ne drzi. Denar prinasata oba.odsotna od doma sta oba. In sedaj je problem, ker se moski ne pocuti vec moski, ce kaj doma postori. Ali da se zenska zabava po sluzbi in proti veceru pride domov k oblozeni mizi, nasmejana, moski pa ravno tak z veseljem postreze vecerjo? Ja, verjamem, da je to za mnoge misija nemogoce - in taki odpirate tovrstne teme ...
Citiraj
Aja*
slovenc79 je napisal/a:
So take ja, ki moškemu vse rihtajo, ker hočejo izpast top partnerke… čez cajt pa začnejo jamrat, da so za vse same… in če jim, ko jamrajo, poveš, da so jim vedno vse rihtale, je pa vse narobe..
Citiraj
Robi...
ohjaajho je napisal/a:
Zblojenim multinickom res ne, ker zaradi lastne zblojenosti ničesar ne vidite. :)
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.