Odgovori: Dojenček se ponoči zbuja, prosim za vaše nasvete!!

Pregled teme
vrtnarka vera
Po mojih izkušnjah so to zelo verjetno zobje. Zobje rastejo ponoči, preverjena informacija. Mi smo v lekarni kupili calpol. Pojma nimam, če to sploh še obstaja. To je bil gel, blagi anastezin. Namazali smo dlesni, čez pet minut je zaspala nazaj. Pri sinu pa to ni bilo dovolj. Ko se je začelo najhujše, sem mu zvečer dala analgetik. Drugače ne bi od polnoči do petih zjutraj nič spala. deset dni najmanj. Že ob siceršnjem nekajletnem kroničnem pomankanju spanca bi me taka desetdnevna obdobja ubila. Našega je to matralo do starosti treh let. Pa si predstavljajte, da je bilo treba še v službo......

Pomagajte si, če si lahko.
Citiraj
Prav ima
..... No ć je napisal/a:
Njegov oče ima prav. Ti pa delaš cirkus tam, kjer ga ni. Potem pa narediš taksnega otroka, ki hladnost očita samo tebi. Očeta pa ignorira? Ali samo razmišlja tako kot mamica? Kakorkoli - nič od tega ni dobro!
Zamisli se malo nad takšnim razmišljanjem, potem pa povej svojemu sinku, da je imel že takrat tudi očeta.
Citiraj
..... No ć
Ah, njegov oče me pa tolaži, ker da pretiravam. Sam to vam povem-stiskajte se in imejte se radi tudi na tak način.
Citiraj
Jaz pa tako
Copate mu svoje dam za vohati in zaspi on potem
Citiraj
Saj bo boljše
No, dokler si ba porodniški kar malo še stisni zobe in pa čez dan počivaj, ko bo počival on. Komot prineseš not ure nespanja čez noč. Nekje pri 10.mesecih ga pa začni počasi navajat na to da bo prespal noč. Ne tako, da ga pustiš, da tuli do onemoglosti ampak počasi ukineš dojenje čez noč in ga uspavaš nazaj drugače. Poskusiš lahko tako, da ga daš spat k sebi. Če bo potem dobro spal sploh ne delaj problemov in ga pusti, važno da spite! Če ne bo pomagalo pa počasi in postopoma. Meni se zdi, da folk nima nobene mere več dandanes. Tako, kot je par mesecev star dojenček premajhen da ga učiš nekega spalnega reda, se mi zdi da je pa 3, 4, 5 ali celo več -letnik že zdavnaj prevelik za zbujanje na pol ure ali uro kakor nekatere pravite. Če je z njim zdravstveno vse okej to pač ni normalno. Ne me narobe razumet, imam toliko stare otroke, se tudi kdaj pa kdaj (beri 1x na mesec ali še manj) zbudijo ponoči in gredo na wc ali pit ampak potem gredo tudi takoj nazaj spat. Ali v svoje postelje ali pridejo pa k nama. Če pridejo k nama se zbudim, da ju pokrijem in potem spimo naprej. Da bi zraven par let starega otroka vsako noč vstajala, bedela, afne guncala mi pa na kraj pameti ne pade. Ponoči se spi in imate tako kot jim pustite. Ena zdrava meja! Ne dojenčkov učit spat in ne iz sebe neke mučenike delat po več let - pa bo.
Citiraj
seveda ja
najboljša rešitev je napisal/a:
Že že, ampak kako to, da se samo ona sekira in počuti krivo? In celo otrok krivi samo njo. Očeta pa ni? On se očitno ne sekira sploh. :-)
Citiraj
najboljša rešitev
seveda ja je napisal/a:
pa kaj jo napadaš... je lepo priznala,da je ugotovila,da je naredila napako... in to je tudi pohvalno, je zagotovo dobra mama...
in jaz se strinjam z njo za majhnega otroka je telesni stik in bližina staršev izjemnega pomena
Citiraj
seveda ja
... No č je napisal/a:
Res. Grozno napako. In zdaj je tak, kakršen je. Nesposoben prevzet odgovornost zase in svoja dejanja, zato zavrača krivdo na mamo. Ej, a fotru tud to reče?
Citiraj
... No č
spet ena frustriranka je napisal/a:
No, pa povem zakaj... Super fant sicer, ampak manjka mu telesni stik v prvih letih. Sam, sam, sam... Vse bo sam, velik fant naredil.. Nič topline, nič objemov.... Šele čez leta sem doumela, da bi ga morala več objemat. Zdaj ko ima svojo družino, je tudi sam rekel, da mu je tega manjkalo. Sem sigurna da sem tudi s tem narddila napako.
Citiraj
spet ena frustriranka
... No č je napisal/a:
Še ena frustriranka, ki misli, da je otrok danes samo zato drugačen. Neumnost.
Citiraj
... No č
Tri otroke imam, zdaj so stari 25, 21 in 17. Pri prvem sem mislila, da bom super mama, če mi bo uspelo, da bo spal v svoji posteljici. Okolica je smatrala, da delaš nekaj narobe, če otroci spijo v zakonski postelji.
Napaka. Še vedno sem mnenja, da se prvorojencu pozna, ker sem ga stalno poskušLa "tlačiti" v svojo posteljico. Tudi instrumentalno glasbo sem mu vrtela za zaspat, ga pustila samega da se navadi... Groza ko se spomnim.
Pri drugem me je življenje prisililo, da sem delala drugače. Veliko je bil bolan in s3m ga nosila podnevi in ponoči. Oba sta spala pri nama z možem. Ko je prišel še tretji otrok, nas je spalo pet v postelji zjutraj. Ponoči so hodili k nama, midva pa na kavč če je bilo oreveč mlatenja in brcanja.
Hčerka je do pol leta spala v zibelki, potem do enega leta celo v svoji postelji in sosednji sobi.
Pri enem letu pa je začela klicati ponoči in da je bil mir je prišla spat k nama. Tako je spala do 4 leta pri nama. Žal mi je, da sva prvega 3 leta odrivala od sebe. Res žal. Trdim, xa se še daness pozna.
Citiraj
Najboljša resitev
Anastasija88 je napisal/a:
Je obposteljna posteljica... tako je dejansko zraven vaju in vajino blizino, a ima svoj prostor za spanje, vidva pa tudi. Pa se ce se ze zbudi ti ni treba vstajati, ampak ga lahko tako hitreje potolazis.
Citiraj
Anastasija88
Pozdravljeni!

Najprej naj se vsem lepo zahvalim za vse vaše komentarje, nasvete, misli, vzpodbude, izkušnje...
Ob prebiranju vsebine človek res vidi kako so otroci različni med sabo, kaj se pri nekaterih izkaže kot učinkovito pri drugih žal ne... Naj povem, da sem po vaših nasvetih zadnje dve noči dala sinka spat k nama, po tem ko se je prvič zbudil. Spala nisva skoraj nič ,saj ima sinek zelo nemiren spanec. Celo noč se je premetaval, me cukal za lase, ko se je kdo od naju premaknil ali zakašljal se je zbudil in je spet trajalo lep čas da je nazaj zaspal... skratka vsi smo zopet nenaspani :(
Srečo imate vsi tisti, ki otročki ob vas mirno spijo, da se lahko spočijte tudi vi. Zgleda, da bom pač morala počakati, da to obdobje mine in še naprej vstajati ponoči.
Vse za mojega sinka, ki mi pomeni vse na tem svetu <3
Citiraj
pozabla nick
Draga avtorica,babe so ti nafaflale marsikej,sve u svemu se ne sikiraj bo ze spal,vsak otrok je zgodba zse.ne vem zakaj ga ne bi dojila ponoci?moji niso dojeni pa vseeno se je prvi zbujal do 18mes,drugi pa bomo se videli do kdaj.kot veliko njih pred mano absolutno k sebi spat,spali boste vsi,pa ce hoce se dojit ga pa doji,vazn da je volk sit in koza cela..
Citiraj
Jahnojah
Tvoja_teta je napisal/a:
Dojencek (se) ne ve, da je del te kulture, njegovi mozgani se vedno delujejo po principu plemenske skupnosti v kameni dobi. Tako pac je. Vsaka mama pa naj se sama zase odloci kaksen kompromis je za vse optimalen. Eno je potreba po pocitku in intimi, drugo pa kao skrb, da se bo otrok razvadil. Jaz sem se obesila predvsem na to drugo, ker se mi zdi da ene to uporabljajo kot izgovor za prvo.
Citiraj
Ena kok0š
Govora je o NOŠENJU, USPAVANJU, SPANJU. V zvezi s tem pa še o evoluciji, genetiki, "primitivnih ljudstvih"...

In ja, glede osnovnih potreb so dojenčki na celem svetu enaki. Tako je. Vsi rabijo za jest, vsi rabijo higieno, ... in vsi rabijo starše.
Staroste in najvidnejše avtoritete v svetu na področju "dojenčkoslovja" vedo, da je temu tako. Variacije na to temo so pa primerljivo frekventne s pregovorom, da ima vsaka vas svoj glas.
Moderne vasi tako delajo na individualizmu mamice in jo vzgajajo tako, da vzgaja dobrega potrošnika. Nemoderne vasi so NA PODROČJU ROKOVANJA Z DOJENČKI še vedno v stiku z naravo.
In ne govorim o pedofilih, vojnih območjih, ljudožercih, trgovcih z otroci in drugih deviacijah, ki bi jih morda kdo še uspel privleči na dan kot relevanten dokaz za nasprotno od tega, kar trdim. Ampak o osnovnih človeških potrebah dojenčka.

Tudi črnski, afriški, kitajski... dojenčki so ljudje. In imajo splošne človeške potrebe. O ostalih genskih raznolikostih pa tu niti ni smiselno govoriti. Govora je torej o potrebi vseh dojenčkov na svetu po bližini, varnosti, nežnosti itd. Ja, to imamo vsi v genih. Vsi.

Še enkrat za avtorico: z otročkom delaj lepo. Čas hitro mine, tegobe, ki jih imaš boste prerasli in več, kot boš (bosta z očkom otroka) vložila vanj sedaj, ko se detetu gradijo temelji, globljo in bogatejšo malho bo imel kasneje, da bo lahko iz nje črpal tisto, kar bo potreboval v življenju.
Citiraj
ne pa vsi ostali
Jahnojah je napisal/a:
Ne verjamem. Ker potem je to skregano s teorijo o vplivu genetike na razvoj človeka. Menda bi le-ta vendarle naj imela določen vpliv. Ali se mogoče ne strinjaš s to predpostavko?
Citiraj
Tvoja_teta
zaključek? je napisal/a:
To pa spet ne. Iz vsake prakse se človek lahko nečesa nauči. Mene samo zmoti to nabijanje slabe vesti, ker ne delamo, kot dela neka mama v neki afriški vasi, ko pa smo del neke popolnoma drugačne kulture. Kulture, v kateri je izjemno pomembna tudi intima med staršema in njun nočni počitek.
Citiraj
Jahnojah
zaključek? je napisal/a:
Ne, se ne. Preberi se 1x moj post, primerjava je se kako smiselna. Dojencki so isti povsod.
Citiraj
zaključek?
Torej se strinjamo, da je primerjava z afriško vzgojo dejansko nesmiselna?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.