Forum.Over.Net

Odgovori: biotehnolog-zaposlitev?

Pregled teme
AAM
Tudi jas razmišljam o študiju biotehnologije... Tudi mene zanima, kaj točno lahko delaš in predvsem, ali je sedaj možno hitro dobiti delavno mesto...
Hvala za info. 😁
Citiraj
Thorrrr
Delam z samimi biotehnologi...tudi magistri in doktorji...kaj konkretno te zanbima?
Citiraj
biotehnologinja
Na informativnem dnevu ti bodo povedali, da se lahko zaposliš vsepovsod (raziskovalni laboratoriji na področju farmacije, medicine , v industriji (živiski), na področju varstva okolja, v semenarni... ni da ni.
Iz lastnih izkušenj ti povem, da ni ravno tako. Na vsakem področju imaš večje specialiste, tako da bodo v farmaciji raje vzeli farmacevta, v kemijskski kemika... Študij biotehnologije je zanimiv in interdisciplinaren, vendar ne dobiš nekega res specifičnega znanja, se bolj dotakneš vsakega področja in dobiš širino na področju bioznanosti. Iz moje generacije je večina šla med mlade raziskovalce (delat doktorat), ker služb za biotehnologe takrat ni bilo. Sedaj je verjetno kaj bolje, vendar res ni tako perspektivno kot predstavijo na informativnih dnevih. Če morda oklevaš med kakšnim drugim naravoslovnim študijem (farmacija, kemija, biokemija), ti svetuje slednje, ker dobiš bolj poglobljeno znanje in si potem tudi lažje zaposljiv. Če pa te biotehnologija res zanima pa se vpiši tja, vendar si med študijem prizadevaj dobiti čimveč izkušenj povezanih s študijem (sam študij nima prakse) ali pa pojdi delat diplomo k potencialnem delodajalcu.

Sama sem bila zelo pridna študentka z visokim povprečjem, vendar službe v svojem poklicu žal nisem dobila. Res je, da sem doštudirala v času krize, tako da je sedaj sigurno bolje...
Citiraj
šiška miška
Vpisala bi se na biotehnologijo. Predvsem me zanima, kako je z zaposlitvijo. To mi je itak jasno, da se lahko zaposliš v različnih laboratorijih, zanima me bolj to, če kdo pozna kakega biotehnologa, kje dela in kaj konkretno dela?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.