Forum.Over.Net

Odgovori: Zacetek samostojnega zivljenja-finance

Pregled teme
danes neprijavljena
ČČČ je napisal/a:
Mogoče takšni, ki ne želijo otroka do penzije vzgajati v invalida?
Citiraj
zakaj mene
Me zanima, zakaj pri vsej bogatiji , ne prosi staršev za mesečno rento, ki jo bo vrnila in raje bi socialno, kjer je tudi moj del, ki bi bila za šenk?

Jaz tega ne razumem.
Aja, najbrž zato, ke nisem dipl, bla, bla, bla.
Citiraj
Vesel oče
Ker nisem dobil odgovora dotične gospodične, kaj so dejavnosti rehabilitacijske pedagoginje, sem pogledal na net. https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... 9ZDmYvc1ug

Ker gre očitno za lahek študij (gdč. pa je imela doma vse pogoje za to!) se mi ne zdi nemogoče diplomirati pri 20 -ih. Še posebej, če je inteligentna, s šestimi leti začela OŠ in še kakšen razred preskočila ...., kjer je volja, tam je pot in tam je uspeh!

Jaz ji predlagam, da naj nadaljuje z medicino, potem bo pa prav iskana s kombinacijo takih znanj. In potem bo njena samozavest privlačila čudovitega princa s črnim BMW in ....in živela sta srečno in zadovoljno do konca svojih zemeljskih dni.

Zgledujte se po njej!


Vesel oče
Citiraj
resveratrol
Daj človek, pusti jo pri miru, trenutno ima dovolj drugih problemov, da ne rabi tvoje zajedljive kritike. Čeprav je res, da je pri 20-ih diplomo verjetno kar pričarala. :)
Citiraj
zanimivo tole
Tjaša2000 je napisal/a:

Zanimivo, kakšen je danes mlad diplomiran človek...
Diploma pri 20? Grow up!
Ne zna poiskat osnovne informacije na spletu? In ima diplomo? Grow up!
Potem pa še zadirčna do komentarjev... Grow up!
Citiraj
Tjaša2000
TI zadnji- si pa res en bebast bebec. Torej, če so moji starši bogati, me morajo financirati, čeprav sem stara 20 let ? Grow up. Država ni na dnu, zaradi takih kot sem jaz, ampak zaradi nesposobnežev, kot si ti, ki mislijo, da je to, kar si prislužijo starši, tebi samoumevno. Pojdi gnit dalje.
Ostalim hvala za odgovore.
Citiraj
kozlarijja
Starsi premozni,ti pa cuzas drzavo za socialno........jebte se....
Citiraj
brc
Do vseh teh informacija prideš v nekaj minutah brskanja po internetu.

Socialna pomoč se vrača, če jo prejemaš dlje kot eno leto, pa še to le 2/3 zneska. Pa še to vlada namerava sedaj ukiniti.

Pozanimaj se glede subvencij za najemnine.

Sicer pa če si študirala socialno in rehabilitacijsko pedagogiko, ne bi smel biti problem za službo in boš zelo kmalu dobila, v moji generaciji so zaposlovali že absolvente, pa je to bilo zgolj nekaj let nazaj.
Citiraj
Vesel oče
Po napisanem sodeč imaš kar pametne starše. Prišli so do velikega premoženja (upam, da z delom lastnih rok in pameti), tebi pa želijo, da postaneš bolj samostojna.

Ampak, kakšen študij je to rehabilitacijska pedagogoka? Kaj ti delajo?

Rehabilitacijski terapevt že razumem, že poznam. Sem kar nekaj časa preživel na Soči in jih zelo spoštujem. Je to?
Citiraj
Narobe
Pomoč na domu je takšno delo, ki ga vzameš, če si res na cesti, ali si star in si na koncu delovne poti.
To je delo, ki te zapečati, ker stagniraš. Če si mlad, pa moraš poiskati izzive, širiti krila...
Sori, ampak kako si predstavljate - da gre samohranilka s 3 otroci v drugo okolje, prešola otroke, jih iztrga uz socialnega okolja za neko delo brez pogodbe, brez neke zanesljivosti ....
Citiraj
hm...
če si resna je napisal/a:
Ne bi se selili, veš. To je bilo po moje narobe. To so same fine mestne frajlice, ki bi ampak ne bi.
Hočejo ostati v mestu. To je to. Če bi jim enako ponudil v Ljubljani, bi pa v vrsti stali.
Citiraj
če si resna
A se še kdo spomni debate o moji ponudbi, kjer ponujam stanovanje, hrano in avto, v zameno za dve uri dela z ostarelim človekom?
Ko tukaj berem že drugo temo danes, ko nekateri nimajo za stanovanje, še manj za kurjavo, hrano in avto....potem se vprašam, kaj je bilo z mojo ponudbo takrat narobe.

PS:
Samo tolko za info; sem rešil problem tako, da dam slabih 10€ na dan, za pomoč na domu.
Citiraj
Takle
Naj ti ostane stalno bivališče doma, začasno pa si prijavi v najermu. Uredi si status- lastno gospodinjstvo - oboje kakor vem urejaš na upravni enoti tvojega kraja.
Na CSD-ju si moraš urediti tudi zdravstveno zavarovanje / če nimaš prihodkov, se plačilo ureja preko CSD-ja- , denarno socialno pomoč - ne razlagaj jim, da ti starši plačujejo najemnini, sicer bo še manjša. Za denarno socialno pomoč pa ima CSD prakso, da ti jo dodeli šele čez 3 mesece. Kar je po moje zavajanje referentov v teh pisarnah. Ampak ker so prosilci brez financ in odvisni od ravno teh referentov, so tiho in čakajo.
Tako da računaj na 3 mesečno sušo.
Na Zavodu za zaposlovanje se prijavi kot iskalec zaposlitve.
Kot brezposelna oseba imaš tudi nekaj drugih ugodnosti (brezplačen vpis v kljižnice, LPP, nekatere gledališke predstave- govorim za LJ)
Še en link za pomoč
http://webcache.googleusercontent.com/s ... sl&ct=clnk
Citiraj
moje informacije
Prvih 12 mesecev prejemanja socialne podpore denarja v nobenem primeru ni potrebno vračati. Pač si prijavljena na Zavodu za zaposlovanje kot nezaposlena oseba in prejemaš socialno podporo. Po preteku enega leta pa se nekaj pogojev spremeni, nisem prepričana, zato povprašaj.
Za pridobitev socialne podpore ni nujno da imaš 0Eur na banki, vseeno pa je bolje, da si predhodno vse pobereš z računa ker CSD preveri trenutno finančno stanje in na podlagi tega izračuna višino tvojega prejemka. Mislim, da ob vsakem dugem dohodku, ki ga boš imela, se bo socialna podpora znižala za nekaj %.
Citiraj
kaj zdaj?
Tjasa2000 je napisal/a:

No, se ena s popolnoma neuporabno diplomo, ki ne ve, kaj pise...
Kdo zdaj placuje najemnino? Starsi ali ti in ti po placilu najemnine nic ne ostane?
Socialna je nekaj manj kot 300€, kar je ravno prav za najemnino 100€, poloznice in hrano. Ce ti pa starsa placujeta najemnino, pa se toliko bolje, bos lahko se malo bolje jedla.

Ob premoznih starsih in dedovanju po njih, mislim da z vracilom socialne ne bo problem. Drzava ti nekaj da, ko ti potrebujes, ko bos pa imela dovolj zase, bos vrnila.

Sluzba pa... v tvojem poklicu je sicer loterija, lahko pa gres delat v kak lokal na crno ali belo, isci v drugih poklicih, pojdi cistit na domove, cuvaj otroke, pomoc starejsim on podobno, saj si dovolj pametna in iznajdljiva, imas diplomo, bos ze...
Citiraj
crna_vrtnica
Najprej poišči katerkoli delo - tudi strežbo, čiščenje.. da je vsak kak dohodek.
Nekatere socialne pomoč je treba namreč vračati, tako da pazi, ko boš povpraševala za pomoč.
Stalno bivališče prijavljaš na Upravni enoti s soglasjem lastnika stanovanja.
Torej prvo - najdi si dohodek!
Citiraj
ČČČ
Meni pa ni jasno, kakšni starši so to, da otroka ne želijo nazaj. Seveda, če je ta "normalen". Jaz ti želim samo, da čimprej splavaš.
Citiraj
Daly
Tjasa2000 je napisal/a:
No vsaj toliko sta fer, da ti vsaj malo pomagata. Mogla se boš nekako znajti, to ti bo dobra šola. Na tvojem mestu bi zaprosila za socialno podporo, doma se pa učila še kaj dodatno in iskala delo. Tudi če samo občasno. In tudi če "na črno", eni bodo proti, ampak gre se ti za preživetje. Naredi si načrt kaj bi se mogla še naučit in da je po možnosti brezplačno, da dobiš neko delo.
Citiraj
Tjasa2000
Diplomirala sem iz rehabilitacijske pedagogike. Starsi so premozni, ampak me "ne zelijo" v svojem domu, saj so mnenja, da morajo mladi od doma in se znajti po svoje. Mi pa placujeta najemnino ( 100 eurov za 15 kvadratov garsonjere, ker je prijateljica lastnica, imam tako poceni, morala sem si poiskati do te cene) - ostalega mi ne dajeta, kar je tudi prav, nameravam spet delat, do takrat pa le moram nekako preziveti.
Citiraj
diplomirala?
Upam, da nisi diplomirala iz ekonomije ali kakega takega študija vezanega na denar in računanje, ker mi res ni jasno, kako se človek odseli na svoje v najem, a da ve, da z dohodkom ne bo preživel...

Vrni se k strašem, namesto najemnine daj njima 150€ za stroške in hrano ter si išči službo.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.