Odgovori: nove gume, prosim pomoč

Pregled teme
Barca
zimske je napisal/a:
Vsako leto 2 gumi pomeni v 5 letih 10 gum, komplet letnih + komplet zimskih pa je 8 gum v istem casu, pa se letne so obicajno nekaj cenejse kot zimske...
Citiraj
zimske
Na avtu imam skoz zimske gume, ker nisem dirkač in se vozim po omejitva in se prilagodim razmeram, nimam nobenih težav. Vsako leto kupim 2 in tako dam prve na zadnji konec, nove pa na prvega...zadeva odlično funkcionira...
Citiraj
odvisno
Zmeraj sem imela oboje gume in menjala. Zadnje leto sem pa prevozila na zimskih, ker bom v cca letu dni menjala avto in zato spomladi nisem kupila novih letnih gum, glede na to, da sem nove zimske nabavila pred letom dni. Pa ne vem, če ne bom pri naslednjem avtu vozila skoz na zimskih, so se čisto v redu obnesle in res se mi ne da dvakrat letno plačevat vulkanizerjev.
Delam tudi cca 15.000 km letno.
Imam prijateljico, ki ima že enih 15 let skoz zimske gume, je bil enkrat prav hec, ko je poleti menjala avto in je hotela imet na novem zimske gume ;)
Citiraj
AlesP.
V vsakem primeru svetujem branje naslednjega prispevka: http://avto.over.net/clanek/koliko-prof ... ke-pozimi/
kaj v mojem primeru je napisal/a:
Citiraj
c<y
Celoletne so najslabša izbira, ker niso dobre skoraj nikjer. Zimske poleti niso dobre, imajo bistveno daljšo zavorno razdaljo in večjo obrabo. Jaz bi (sem) na tvojem mestu kupila dobre zimske in dobre letne gume. Strošek je kar, ja. Ampak gume so najpomembnejši del avtomobila, za varnost najbolj prispevajo. In tukaj se mi zdi šparanje nepotrebno. Jaz sem ravnokar kupila nove zimske gume, pomladi pa sem nove letne. Imam tudi dvojna platišča, tako da lahko gume menjam kar sama doma - se vsaj temu strošku izognem.
Tukaj je test pnevmatik na AMZS: https://www.amzs.si/motorevija/pnevmati ... se-razmere
Citiraj
kaj v mojem primeru
Zimske gume imam stare 5 let ker sem bila vmes na porodniški in se nisem veliko vozila, sem kar vseh teh pet let imela gor zimske gume, nisem menjavala v letne.

Letos moram kupiti nove in ne vem ali naj kupim zimske in potem še letne, ali kar zimsko-letne gume (velik je potem strošek menjave). Naredim cca 15.000km na leto.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.