Odgovori: Ministrica zavrnila možnost, da bi bil motiv za ponedeljkov tragičen napad v Izoli dolge čakalne vrste.

Pregled teme
Golf II
čakanje je napisal/a:
Saj niso problem zdravniki. Zdravniki zmorejo vsaj še dvakrat toliko pregledov. Problem je ta, da zdravstvena zavarovalnica noče kriti (plačati) več pregledov. Zavarovalnica plača 100 operacij in če jo zdravniki izpolnjijo v pol leta potem ne morejo do konec leta več operirati. Pacienti čakajo, zdravniki gledajo v luft, operacijske sobe so prazne, zavarovalnica posluje uspešno...
Citiraj
Ministrica, ki to ni
Žogca iz ofsajda je napisal/a:

Res je. Že dve leti naklada o neki zdravstveni reformi, pa nič iz tega. Naj pove na glas, da tudi ona, kot že številni pred njo, nima šans v boju proti lobijem, ki delujejo v zdravstvu in si polnijo žepe!!! Sicer pa dvomim, da kdo od politikov ve, kaj so to čakalne vrste. A mislite, da bi morala ona čakat več kot 1 leto na sprejem pri specialistu revmatologu??? Močno dvomim.
Citiraj
ššš
Seveda, da je kriv doktor sam, ker pacienta ni pravilno obravnaval. Kakšna obravnava pa je to, ko se pacienta niti ne sprime v ordinacijo, ampak odslovi kar na hodniku. To je brezbrižje, aroganca, nadutost in zanemarjanje. Glede na to, da je pacient večkrat prosil doktorja za pomoč, in jo ni dobil, se je pač tako končalo. Tragično.
Upam, da bodo zdravniki sestopili dol z oblakov.
Citiraj
hm,
Golf II je napisal/a:

ja, ta je bil pa taprav:-)))
Citiraj
Ves dan
Golf II je napisal/a:
Evo jaz poslušam tistega plešca iz stranke po tv,ki govori kako je krivo to,da so udbaši imeli pištole z zbrisanimi številkami in,da oni to ne bi dovolili,če bi se njih poslušalo.In,da ,če ne bi bilo teh piptol iz udbe,ne bi mogel tip ustrelit nikogar.A ni to dovolj tehten razlog za zaupanje???
Citiraj
bobu bob
Kaj kokodakaš je napisal/a:

Ja, lahko pa se ozremo še malo bolj naokrog in vidimo, da je ponekod še huje, kot na Balkanu.

Samo potem mi ni jasno, zakaj se gremo EU, če imamo sistem primerljiv z nerazvitimi?
Citiraj
čakanje
Tisti, ki so/bi želeli kaj naredit kaj v zvezi s čakalnimi dobami imajo zvezane roke. Na eni strani takoj stavka zdravnikov v kolikor se jim predpiše daljši delovnik (več pregledov na dan, več operacij itd.), na drugi strani ministrico, ki želi absolutni mir, se pravi nič vznemirjanja dohtarjev in ljudi, ki bi pripomogli k krajšim čakalnim vrstam ;)
Citiraj
nič jamranja
Kaj kokodakaš je napisal/a:
Ja, prav imaš. Zmeraj se še najde kdo, ki je slabši, pa nima veze, če sva oba čisto na repu. To sploh nima veze. Moramo biti zadovoljni s tistim, kar nam servirajo, vse dokler nismo najslabši. Šele takrat se lahko začne jamrat.

Pa kje se najdete takšni...
Citiraj
Golf II
Prav vam je je napisal/a:
Kako bi pa zmajšali čakalne vrste? Tako, da bi na zdravniške preglede hodili kar k članom SDS ali bi zopet uvedli sistem, ki je uspešno deloval do leta 91?

Volite mene! Jest mam va srat.
Citiraj
Kaj kokodakaš
ali ima podporo Cerarja v nedogled? je napisal/a:
Jamraš,kot,da smo najslabša država.Poglej si malo naokrog po bratakih bivših republikah,tam je zdravstvo vsaj desetkrat slabše in sploh zdravil nimajo,ker ni denarja,pa ne jamrajo tok.Ti jamraš kot,da ti se meša.Človek bi pomislil,da v zdravstvu ubijajo ljudi.Sam sem imel eno težjo zadevo in so me pozdravili.Res pa je,da ,če človeka boli koleno te ne bodo vzeli pod urgenco in podobne bedarije.Malo realnosti bo treba.
Citiraj
temelji
Prav vam je je napisal/a:
Kako dobro so temelji, vemo že od 2008
Citiraj
ali ima podporo Cerarja v nedogled?
Vsakemu, ki ima nujno napotnico in dobi datum do enega leta, naj obvežejo, da človeku povedo, da se je brez veze naročati, ker bo do takrat že pošel. Ker je sistem tak.
In če sedaj ne bodo zrihtali tudi čakalne dobe kot zobarje, verjamem, da se bo marsikaj še dogajalo. Ker ljudje redno plačujejo, neredno pa zdravstveno niso oskrbljeni in še doplačujejo, pa niti ne vedo, kaj. Zato se že naj zgane sistem, ki je država ali bo res moralo pokati do amena, predno se bo kdo zbudil? Ker ljudi skrbi, mnogokrat pa koga le denar, ko se tako edino lahko oskrbi. Zmigajte se, da ne bo katastrofe. Sistem je iz leta 82, vsaj pri zobarjih. Smo pa v drugem stoletju. A je kdo zaspal in vleče le plačo in polimizira v nedogled in se jih ob tem še v nedogled zvrsti na stolih, vmes jih pa še v nedogled kup umre, pa blagor tistih, ki so vsaj pri pomotah smeha umrli, da ni bilo treba trpet. Če so že tako res želeli.
Zdravstvo naj se zbrihta in če nekdo ne zmore vzpostaviti sistema, naj se ga razpusti, namesto, da pod njegovim sistemom umirajo ljudje. Kaj se mora sploh še zgoditi, kot vse več smrti na račun sistema? A ste normalni? Zginte se zmigati po hitrem in urgentnem postopku vzpostaviti sistem, ki bo funkcioniral. In tudi bo, ko vas kdo konkretno zbrca. Ker bi vsi le zahteve uveljavljali, nič pa potem ni na drugi strani, ker sistem ne omogoča. Ali pa pač je novost, da je čist vseeno, kaj se zgodi, itak bomo vsi enkrat umrli. Če nam kdo pomaga ali ne. Dejte no, dvomim, da ste tako neumni nekateri, da si boste to privoščili, v sistemu. Ker je sistem, takšen kot je, pa čeprav vam kdo pošlje tudi tako kot ostalim, takoj v grob. Tak sistem ne more delovati.
Citiraj
Prav vam je
Nič se ne hecam.Oni pravijo,da so sposobni uredit vse kar ni dobro.
Citiraj
kaj?!)
Prav vam je je napisal/a:
SDS? A se hecaš?
Citiraj
Prav vam je
Volili bi sds in ne bi imeli čakalnih vrst.Tako pa to kar izvolite imate.
Citiraj
Morbidno!
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Ja, kdo pa je kriv za to? Marsovci? Ne, volilci so odgovorni. Pa povej ljudem, da nosijo to odgovornost.
Za crknit!
Citiraj
P.r.a.s.c.i. rdeči
bananistan je napisal/a:
Vzrok, vprašaj se po vzroku zakaj je tako!

Komunisti bi javno zdravstvo brez denarja. Bog ne daj koncesionarjev in samoplačniških storitev. Le denarja ni za to, ker Kučanovo omrežje vse pokrade.

Kako naprej? Novi krediti. Tako bosta lahko moj sin in vnuk 600% obdavčena, ker bomo morali plačevati enormne obresti samo za obresti, glavnica bo pa dušila naše zanamce.
Citiraj
Žogca iz ofsajda
Analize, strategije, delovne skupine, projektni ne vem kaj ... Od tod do večnosti. Spremembe pa nobene.
Citiraj
Vladni drek
"Ministrica" si ne zasluži naziv ministrice! To so le murglski hlapci, ki ne uporabijo niti 5 % svojih zakrnelih možganov.
Delajo vse po direktivi.

Se poserjem na takšne vodljive posranke/posrance!
Citiraj
bananistan
Ljudje se znesejo nad tistim, s katerim imajo opravka, ker, roko na srce, tudi zdravniki niso nedolžni.

Namesto, da bi bele halje in ostali vpleteni (zavarovalnica, zdravniška zbornica, sindikat, politika) dojeli, da je ljudem prekipelo, raje krivdo valijo en na drugega. Krivi so pa vsi. VSI.

Tudi Kuštrin ni nedotakljiv. Slovenija je prekleto majhna. Mislim, da je zanj bolje, da drži svojo faflo skupaj.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.