Odgovori: Zakaj varanje v slo ni zakonsko preganjano?

Pregled teme
Živc na kubik
neeei je napisal/a:
Na ta fenomen je odgovoril tudi kitajski filozof.

Ključavnica ki jo lahko odpre več ključev je slaba ključavnica. Ključ ki pa lahko odpre več ključavnic je odličen ključ.
Citiraj
neeei
ŠKODA je napisal/a:
Res so posebni užitki oživljat staro temo...

O varanju: obstaja že od vekomaj. Le, da se je v preteklosti moška nezvestoba jemala kot normalna ženska pa se je obsojala.
Citiraj
Živc na kubik
Raje vidim da mi gre zakon v ku*ac kot pa da trpim šeriatsko pravo !
Citiraj
ŠKODA
Plača je nadomestilo za opravljeno delo. Za porabljen tvoj čas, ki ga nikoli več ne dobiš nazaj.
Torej je v sklepanju ZZ al ZZZ osebi X bilo obljubljeno, priseženo, da bo za ''vlaganje svojega časa'' in prilagajanje, skrb za družino in dom, prekositve vseh ''zakonskih težav'' v zameno dobila isto. Pa pri varanju tukaj pademo na tla. Torej ta mož - ali pa žena - ki je varal/a, imenujmo ga/jo Y - svojemu X ni izpolnil pričakovanega.
Tožba bi verjetno lahko bila podobna taki, ko terjaš od nekoga nadomestilo za vložen trud-čas-finance, tožbi za goljufijo ali prevaro in konec koncev še tožbi za razžalitev.

No, pa smo tam.

Ljudje nismo lastnina nikogar, zato tudi sama ne morem brez slabe vesti uničiti življenje in psihično zdravje drugi osebi - po možnosti še otrokom, ker se kot nezrel nepolnoleten in neodgovoren član družbe nisem mogla zadrževati pred svojimi ''potrebami'' in nisem bila dostojno zmožna končati ZZ ali ZZZ brez dram, prevar, laganja in vsega kar pride zraven.
Prav zaradi tega ker nisem lasnina nikomur jaz in lastnina nihče meni, bi moralo za takšne incidente biti predlagano nekaj ukrepov.
Za začetek recimo praksa zahodnjakov, pri katerih ob ločitvi ''zaradi prevare'' prevarani (po dokazanemu) dobi velik del premoženja, ki bi se drugače delil napol.

Ob tem ne pozabit tudi tega, da medtem ko Y okrog vara, ne čuva otrok, ne sodeluje v partnerski skupnosti glede opravil, to doma vseeno opravlja X. Dvojno.

Pa še naprej govorite o tej temi ''objektivno'' - to je objektivno. Čustvena bolečina, psihični pritiski, stres zaradi odgovornosti za dom in družino, ko te nekdo pusti na cedilu, kot bi npr. na cedilu pustil pogodbeno stranko drugi udeleženec, je ŠKODA.
Materialna, čustvena, življenjska.

Wake up.

(Nisem prevarana, nisem varala, upam da prevarana ne bom nikdar ampak zaradi raznih zgodb me je iskreno strah zaupat življenje partnerju, ki bi si z jim ustvarila otroke in tvegala, da se mi kdaj zgodi kaj od že tolikokrat slišanega.... Nemoralnost ljudi me ubija in pomalem odbija od tistih, ki so moralni)
Citiraj
je bilo v zakonu
Karolyyn je napisal/a:


Vzrok moralnega padca vidim v nezrelosti ljudi. Nezrela skupnost, ki jo tvorijo nezreli ljudje, rabi zunanjo prisilo v obliki verkih ai zakonskih norm. Zrela skupnost ima etično-moralne norme ponotranjene, jih živi, ne glede na zahteve zakonodaje ali vere.
Če bi tehnološki napredek res prinesel vsesplošni razvoj, bi človeštvo bilo danes na evolucijski lestvici dosti višje. Tičimo pa v egoizmu, bolni tekmovalnosti in pokvarjenosti, kar je vidno na vsakem koraku. K sreči so za razvoj odločilne osvojene, ponotranjene vrednote, kot so poštenje, zvestoba, iskrenost, pravičnost in nenasilje, ki se kažejo v humanosti in ki iz človeka naredijo Človeka.
Citiraj
kaj je varanje
Varanje je prelom dogovora, dane besede ali pogodbe. Zato zvestoba spada v okvir poštenosti in iskrenosti.
V kolikor se partnerja dogovorita za svobodnjaško vezo, ne gre za varanje! Pač upoštevata dogovor.
Ne gre za lastništvo nad partnerjevim telesom, gre za upoštevanje dogovora!
Citiraj
Grda resnica
si za zakon je napisal/a:
Ne ne varam in nikoli nisem to je proti mojim nacelom. Zakon je zame sveta stvar.
Vem da so take zgodbeme pa cudi da nekdo 15 let ni opazil da nekaj ni ok. Nihce ni tako dober igralec da bi zdrzal 15 let in nihce tako neumen da ne i 15 let opazil.
Citiraj
si za zakon
Grda resnica je napisal/a:
A bejž no. Ja, saj če izveš takoj, še gre.Se ga losaš takoj. Verjemi, obstajajo pa primeri, ko ima partner po več let še eno osebo zraven, za katero se ne ve. Izve se 10-15 let kasneje. A veš kaj vse je na račun tega dolgoletnega laganja, manipuliranja, bil prevarani prikrajšan? Vmes bi si lahko najdel zvestega partnerja, si z njim ustvaril družino.

P.S. Varala, varaš?
Citiraj
Grda resnica
Robi... je napisal/a:
Ja in? Jaz vem da ne bi zelela seksat s mozem ki ima raje drugo. Kaj men pomaga nek podpis ko pa raje na drugo skoci? Kar ne ves ne boli ko izves pa se odlocis ostanes ali ne v taki zvezi.
Se enkrat lulcek od moza ni last nikogar razen njegova.
Citiraj
Grda resnica
si za zakon je napisal/a:
Princip kaj? Dej ti zastopi da ne mores tozit nekoga ki je svojega tica drugam vtikal- svojega ne tvojega. Tozis lahko samo za tisto kar je tvoje. Clovek ni tvoja last. To da se ti laze je druga stvar. Ampak to morata resevati partnerja med seboj. Ce te partner vara pomeni da ni vse ok v zakonu. Noben sodnik se ni resil zakona.
Kaj bos rekel sodniku oprostite kaznujte mojega moza ker svojega tica v drugo babo tisci. Clovek pac ni lastnina in ne nismo vec v srednjem veku. Ce te vara ga das na cevelj in fertik. Ni prvi ne edini zakon ki je sel v krasne. Tudi ce ga kaznujes mu ne mores preprecit da bo imel druge. Lahko ga samo zapustis.
Citiraj
si za zakon
Grda resnica je napisal/a:
Tožiš ga na podlagi podpisane zaobljube o zvestobi.

Če lahko tožiš osebo, ki te žali in povzroči škodo po krivem blatenju, laganju ali mobingiranju, zakaj ne bi šlo tožiti varanje? Jaz spremljam otroka na predstavo, partner reče, da zaradi dela ne more in s tem opraviči svojo odsotnost, nakar dobim dokaz, da je bil ta čas z ljubico. Torej je ogoljufal dve osebi. Plus stroški za predstavo so bili samo na mojih ramenih. V dobri veri naj bi bilo v zakonu vse skupno, torej tudi finance. Tako te tudi ukrade, ko kupuje darila za tretjo osebo. Princip a veš.
Citiraj
Robi...
Grda resnica je napisal/a:
Ti ne ločiš med obljubljeno in podpisano zvestobo, če sta dva poročena in med lastnino.
Citiraj
Grda resnica
debatiramo je napisal/a:
Ma ti ne tozis delodajalca za njegovo teli. Tozis ga za denar ki si ga zasluzil. S cim tocno si si zasluzil ali prilastil nekega cloveka?
A ti ves kako se rece tistim ki prodajajo telo? Pa se tega dajo v najem za urco dve ali vec itd za placilo. Ko cas mine ni vec na razpolago. Kaj tocno bi ti tozil-a za uporabnino drugega tipa od tvoje zene spolovila ali od moza? Moz zena nista lastnina. Pac se locis ampak kot sem rekla se tu zatakne. Na podlagi cesa bi stala tozba?
Citiraj
LovilecModrosti
Lovilecsvetlobe je napisal/a:
To ni v redu, ker potem 20 let živijo na tuj račun in nič ne proizvajajo. Moške kastrirat, ženske sterilizirat, pa na robijo za 20 let poslat!
Citiraj
Gost♥
Lovilecsvetlobe je napisal/a:
Zadevščina sploh ni gnusna, če uporabiš malo žajfe in vode. Ampak ti se tako ali tako ne zastopiš na stvar!
Citiraj
Lovilecsvetlobe
za varanje 20 let zapora, prav tako za ljubice in ljubčke, ki sodelujejo v tej gnusni zadevi
Citiraj
debatiramo
Grda resnica je napisal/a:
Delodajalec tudi ni tvoja lastnina. In če ne dobiš plačanega, kot sta podpisala po pogodbi, lahko greš v tožbo. V tožbo lahko greš tudi za mobing, vendar ga moreš dokazati. V zakonu pa si podpisal zvestobo.
Citiraj
Lahko tožiš
Grda resnica je napisal/a:
Seveda lahko tožiš za prestale duševne bolečine, poniževanje in oskrunitev. Pod pogojem, da si sam čist in skoz bil zvest.....
Citiraj
Grda resnica
Varanje ne more biti kaznjivo ker clovek ni lastnina. Telo zene ali moza ni osebna lastnina. Lahko pa tozis moza ce ti ukrade denar in imas dokaze da je tvoj in ni pridobljen v skupnosti,ker je to tvoja osebna lastnina.
Ne mores kazensko preganjat moza ker je svojga lulcka okol ponujal ker je se vedno njegov. Lahko pa se locis ko spoznas da ga druga tudi uporablja. No tu pa se zatakne..
Citiraj
mentalna teta
modrival je napisal/a:
To ni nobena splošna metaliteta, to je manjšina.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.