Odgovori: Tastu ni všeč ime otroka

Pregled teme
rastlinojeda
Joj joj joj... sem ponosna koruznica...in najin otrok ima oba priimka.
Volk sit in ovca cela!
ampak predvidevam, da bo zdej kup komentarjev da joooj, se bo otorok 5 minut podpisoval...pa da sva mu zagrenila življenje z dvema priimkoma.

Ime je kratko ( in lepo slovensko), priimka pa tudi :)

za naziv "žene" se mi gladko je..., ker kjerkoli urejam karkoli od uradnih dokumentov...je moja partnerska veza enakovredna zakonski vezi.
Citiraj
da se pogleda na pravo mesto
Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika
žena (878) :

1. žêna -e tudi -é ž, rod. mn. žên in žená (é) 1. poročena ženska v odnosu do svojega moža: ima ženo in dva otroka; izgubiti, zapustiti ženo; skrbeti za ženo; prišel je z ženo; bila mu je dobra žena / postala sta mož in žena poročila sta se; dati komu hčer za ženo privoliti v njeno poroko s kom;
Citiraj
pikaslika
V čem je problem? je napisal/a:
isto sem sama razmišljala.....pa še to.....komaj čakam, da pridejo v modo spet Jožeti in Janezi.......takrat bo pa vse v redu, a ne, saj takrat bodo ta imena oh in ah fancy in moderna, pa še slovenska bodo, spet, končno.
Citiraj
jaomajkaaa
en nasvetek, da se bo stari čim prej sprijaznil z imenom:
večkrat mu daj razvit fotografijo otroka in od zadaj napiši: V spomin dedku od Liama ... (npr.)
ali kakšno čestitko za novo leto, rojstni dan, podpis vidva in Liam
Citiraj
vijolica8
Nekateri tasti in tašče so toliko zateženi, da njihovemu vnuku/vnukinji ne smeš nobenega imena več dat. Kolegica je imela pred leti enak problem. Ni dala hčerki ime Lia, Nia, Via,...ipd. čudne fore ampak "Nina". "Nin" je v Sloveniji kar nekaj, ime je že zelo dolgo časa "popularno" pa tastu še vedno ni bilo všeč. On je hotel nekaj v stilu Marija, Micka, Joža, ipd. Že njeno ime "Katja" je za njega preveč moderno in je samo zaradi imena ne mara kaj dosti. Se bo že sprijaznil, nima druge izbire.
Citiraj
ata ata
primer se en je napisal/a:
A ti mislis, da oceje za priimek placujejo??? Saj je njegov ata kljub vsemu.
Citiraj
edinopošteno
lažna žena je napisal/a:
! Tako je prav! Ni prav svet zavajat, da si žena, če nisi poročena. Če pa boš kdaj skočila v zakonski staž, takrat pa naziv žena nosi ponosno in ljubeče.
Citiraj
lažna žena
Od zdaj naprej si bom rekla lažna žena! :)
Citiraj
nevzdrži
hahaha vi pa ste za luno je napisal/a:
lahko bi, pa dobro veš, da to nihče ne počne. Obča praksa je ta, da lažna žena da otroku partnerjev priimek. Ti se pa pač tolaži s tem, da sem za časom in da se da otroku tretji priimek. Hahaha... zakaj pa potem imajo vse neporočene ženske otroka z partnerjevim primkom? Ha, res so v koraku s časom in so jim dale enega tretjega.
In če bi bile koruznice zadovoljne s svojim stanjem, potem partnerja ne bi klicale mož, ker jim to pač ni. In otroku bi dale svoj priimek. Torej so si same to zakuhale, če se gredo lažne žene...
Citiraj
hahaha vi pa ste za luno
Pa veš, da lahko pri poroki obdržiš tudi svoj priimek, za otroka si pa izmisliš enega tretjega?

Eni ste res še iz srednjega veka in na ženske gledate kot na nebogljene trape, ki brez poroke niso nič, zato si morajo najti moškega, da se lahko imenujejo žene in našopat otroke, da se lahko imenujejo mame. Potem jim pa lahko kupite rože za dan žena, ane? :))))))
Citiraj
sorinogo
Tolol je napisal/a:
igraš se lažno ženo.
Nimaš tasta, nimaš tašče.
Imaš le partnerjeva starša.
Ko boš pa nosila poročni prstan in njegov priimek(ali pač oba), potem boš žena, on mož, in onadva tast in tašča.
Joj, koruznice- če se želite poročit, ne pristanite na skupno življenje pred poroko. če se želite poročit, a ste že v skupnem domu, pa za ljubega boga ne dajate otrokom priimkov partnerjev.
se tako malo cenite, da otrok si zasluži njegov priimek ve pa ne?
jao......
pa vse jokate, kako bi bile rade poročene, njim pa to ni v interesu, ker ste jih pač razvadile z vlogo lažne žene. sedaj pa to pojejte.
Citiraj
nevemzakaj
alasa je napisal/a:
Ker naziv mož pripada samo poročenemu moškemu. Ker nisi poročena z njim, se delaš lažno ženo. Žena pritičw samo poročeni ženski, ki večinoma nosi njegov priimek ali ima oba. Ti si koruznica in ker se težko sprijazniš s tem, si sprejela vlogo lažne žene in otroku dala možev priimek, v upanju, da ga nekega dne tudi ti dobiš.

Ženske, ne igrajte se z vlogami, ki vam ne pripadajo. Če hočete postati žene, potem delajte v tej smeri odločno. Če ne pa sprejmite dejstvo, da ste partnerice, nikakor pa ne žene.
Citiraj
alasa
Jaz svojega partnerja kličem mož pa nisva poročena, njegove starše pa tasta in tast. Od stricev žene so pa zame tete. Ne vem, zakaj bi komplicirali. Kot da je važno, ali je krvna teta ali ne???
Citiraj
mehanik1
kalcinirani možgani je napisal/a:
a tvojemu partnerju praviš mož, žena? če ne, zakaj ne, če njegovemu očetu praviš tast?
bom spet napisal....slovenski jezik je bogat in pozna izraz praktično za vsako stvar, saj ni potrebno da imamo eno besedo za vse.
učite se in uporabljajte bogatstvo slovenskega jezika, pa četudi so vam možgani že skalcinirali.
Citiraj
Se vidi nivo - trol
NM.3w™ je napisal/a:
Ne vem zakaj pišeš kako se Ti pogovarjaš s svojo ženo sem gor, kaj nas to briga? Nima zveze s temo ...
Citiraj
V čem je problem?
"A rose by any other word would smell as sweet" - W. Shakespeare

Zakaj se pa vama zdi tako pomembno, kaj o imenu vajinega otroka menijo vajini starši? Če vama njihovo mnenje glede imena toliko pomeni, bi morala njuno mnenje upoštevati, preden sta otroka poimenovala. Ker ga nista, vama mora biti tudi zdaj vseeno.
Glavno je, da je ime tako, da otrok zaradi njega ne bo trpel, ker se bodo drugi norčevali iz njega.
Citiraj
kalcinirani možgani
mehanik1 je napisal/a:
tak je, ko nastopi kalcinacija možgan, pa človeku zmanjka prožnosti... primerjaš jabke pa hruške.

tast je partnerjev oče. ali je partner uraden s papirjem, ali kvaziuraden... nima veze.

da pa punčka ni fant... lol. a bejž no.
Citiraj
Če bi meni
Če bi meni dala takšnu füknjeno ime, kot si ga dala lastnemu sinu, bi te nabil ko vola....
Citiraj
tralalalalala
Meni je to vedno zanimiva tema. Svojemu otroku daš nenavadno in čudno ime, potem se pa čudiš zakaj to nenavadno ime še posebej starejšim ne ugaja. Kar nekako samoumevno je postalo, da bodo vse čudaške zamislice požele navdušeno odobravanje. Draga moja, vidva imata pravico da data svojemu otroku ime tudi Ačih, Kolc ali pa Krščenmatiček če vama paše, drugi pa imamo pravico povedati svoje mnenje, da so ta imena grda in čudna. Tast bo verjetno še nekaj časa nergal, verjetno se bo čez čas naveličal ali pa ga bo klical drugače.
Citiraj
NM.3w™
Tolol je napisal/a:
hja vidiš ... za to gre -- za papirje, podpise,- jasno izraženo voljo ker tako "pridobimo sorodnike", s katerimi nismo krvno povezani ☺
aja ... marš iz mojega stanovanja pr.a.si.ca nagrav.žna -- ne boš ti meni, da si lahko kjer se ti zdi
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.