Odgovori: Če kakšen podjetnik misli, da je v Sloveniji davek na dobiček previsok

Pregled teme
lukec prismukec
:D Zakaj pa samo začasno?

Za lunatike so dejstva nekaj najbolj neprijetnega, ker se ne pustijo zradirati z dekretom.
Citiraj
Nergači
lukec prismukec je napisal/a:Imaš, ja. Na monu te od natipkanih bedarij plačujejo. Vsi ste isti. Cele dneve polni teorij o kapitalizmu, zvečer pred dnevnikom pa že vsi privatniki. Sama težka perspektiva, začasno priklopljena na materino mleko.
Citiraj
lukec prismukec
Nergači je napisal/a:
Spet neke lunatične insinuacije? Firmico že imam.
Citiraj
superdelux
Nergači je napisal/a:
Komot. Bo pač toliko brezposelnih več. V takih primerih vedno najbolj nasrkajo delavci in ne toliko lastniki kapitala.
Citiraj
Nergači
lukec prismukec je napisal/a:


Potem pa ti odpri kako firmo, da te vidimo, obvladača! A ne znaš? Ni problema, boš naredil tečaj za varilca, greš lahko tudi v gostinstvo, če za nič drugega nisi sposoben, pa za varnostnika. Ampak za to moraš že tudi tečaj narest. Izbire kolikor hočeš.
Citiraj
lukec prismukec
Nergači je napisal/a:
Ni nujno, da je dela dovolj za vsakogar. Prav zato je škoda vsakega izgubljenega delovnega mesta. S takšno lahkoto lajaš na tapodjetne (saj ne, da bi mislil, da te kdo resno jemlje), ki morda komu tudi nudijo zaposlitev, da bi si mislil, da si v svojem življenju ustvaril že na stotine delovnih mest. Ob kazanju na dobre zahodne prakse nas spet naganjaš 'u filadelfiju'. Skratka gobcač, zadovoljen s svojo javnosektorsko dosmrtno pozicijo, ki verjame, da bankomati sproti printajo denar. :D
Citiraj
WERTL
Pa kaj smo spet na tapeti ? No , jaz imam tudi svojo firmo, lastne prostore, in sicer že 6 let, odkar sem iz brezposelne prestopila v vode podjetništva. In mi ni žal. Podjetništvo je način življenja, ker skoz živiš za firmo. Veliko ljudi mi reče, da tako ne bi hoteli živeti. Meni ustreza, a velikokrat tudi trepetam, ali bo dovolj za plačo. So dobri in slabi meseci, a ko se navadiš na tisto svobodo, vzameš strah pred slabim poslovanjem v zakup.
Glede dfavka na dobiček - majhna firma lahko korigira dobiček, poveča osnovna sredstva, ali poveča plačo. Moja plača je vsak mesec drugačna, če je veliko dobička, ga sproti zmanjšujm tako da si povečam plačo.
Ko tako šimfate podjetnike in obrtnike: Vsi se moramo danes boriti za stranke, za delo, cene se zbijajo, stranka se počuti kot kralj, zaslužki so manjši. A solidno, pošteno in korektno podjetje bo stranke pridobilo tudi z priporočili. Vedno trdim, da je to edini pravi način poslovanja.
Citiraj
Franček, lenuh in pijanček
Zadružništvo je napisal/a:


Ne bo držalo. Si najbrž zaspal v devetnajstem stoletju. Lastniki korporacij so daleč razpršeni mali delničarji v raznih skladih. Sklade upravljajo najeti menedžerji, ki nadzirajo najete menedžerje podjetij v portfelju. Razvoj je deljen na uprave, nižje oddelke pod izvršnimi direktorji, razvojnimi oddelki in samimi zaposlenimi, ki so stimulirani za predloge inovacij iz samega dna hierarhije. Vse je pomembno za uspeh, sodelovanje vseh nivojev in členov. Ampak to je značilnost japonskega poznega dvajsetega in zahodnoevropskega enaindvajsetega stoletja razmišljanja. V Sloveniji smo pa nazaj v devetnajstem. Pridobitev čim večjega dela prvotne akumulacije kapitala prek prevar in nasilja.
Citiraj
Nergači
lukec prismukec je napisal/a:


Zakaj na socialo? Dela je po vašem desničarskem prepričanju menda dovolj za vsakogar, ki hoče delat. Bodo šli pa kmetom pomagat ali ceste pometat, a ne? Lahko pa tudi najdejo sebi primerno zaposlitev v tujini. Saj zato smo se pa tudi vključevali v EU integracije. Prosti pretok kapitala, blaga in delovne sile ... Vse kar ste želeli. V čem je problem? Kaj tako jamrate kot kakšni mesečevi socialisti?
Citiraj
Zadružništvo
lukec prismukec je napisal/a:
In socialo bodo plačali kdo drug kot- Kitajci. No ja, v Ameriki že mogoče :)

Sicer pa so lastniki še vedno prvi v vrsti kar se tiče razvoja posla s podporo bank, kar postavlja delavce v pravilen okvir. V nasprotnem primeru bi se banke množično zavzemale za ustanovitev inštituta delavskih zadrug, kjer bi bili vsi delavci tudi lastniki.
Zgodovina je seveda že pokazala in dokazala neučinkovitost zadrug v kapitalizmu. Ko pa vrag res vzame šalo in morajo delavci za preživetje množično celo pričeti sodelovati med sabo brez da bi jih k temu skoraj posiljevalo vodstvo, spet pridejo do izraza.
Citiraj
wd40
lukec prismukec je napisal/a:
Kakor gledaš na vse skupaj. Nekateri gredo celo na boljše, drugi na slabše.. Ljudje se preveč sekirajo, ker mislijo, da bodo večno. Danes sem, jutri me ni.... big dil, svet se vrti naprej.
Citiraj
lukec prismukec
wd40 je napisal/a:
Mikropodjetje, za katerega lastnik živi in diha že 20 let, brez njega največkrat ugasne. In potem pa-pa tistih nekaj delovnih mest. Pa kaj, bo rekel forumski lunatik, bodo šli pa na socialo.
Citiraj
Nergači
Tako in drugače je napisal/a:


Lastnik firme ni lastnik volje kupcev. Je njihov hlapec. Kupci so pa predvsem navadni zaposleni po drugih firmah in ustanovah. Tudi posredno čez nakupe drugih firm. Vse je povezano. Preveč se neki fičfiriči privatniški imajo za nekaj več. To je samo odraz nizke kulture lastnikov nekega malega kapitala, ki jim ga lahko v trenutku odvzamejo, ko se spremenijo razmere.
Citiraj
wd40
Tako in drugače je napisal/a:
Nihče ni nenadomestljiv. Čeprav nekateri trdijo drugače.
Citiraj
Tako in drugače
wd40 je napisal/a:
Ta seveda zamenja samega sebe prostovoljno. Razen uboščki, ki jih zamenja upnik :) Delavci pa se lahko zamenjajo tudi neprostovoljno.
Citiraj
Nergači
lukec prismukec je napisal/a:


Tudi tebe nihče ne potrebuje. Nisi neka blagovna znamka.
Citiraj
wd40
Lastništvo je napisal/a:
Tudi lastnik se lahko hitro zamenja.
Citiraj
lukec prismukec
Ella's je napisal/a:
Forumski lunatik ti bo povedal, da ne jamraj, lepo zapri, ne muči sebe in drugih ter pojdi na socialo. Goljufivih podjetnikov itak ne rabimo. Oj lunca, oj lunca, oj lunca rumena...

Z moje strani ti pa želim obilo sreče in uspeha. :)
Citiraj
Nergači
lukec prismukec je napisal/a:


Če ti kaj ne paše, pojdi za delavca za minimalca. Če ti je podjetništvo pretežko, pojdi ven iz njega. Saj te nihče ne sili.
Citiraj
Nergači
Ella's je napisal/a:


Saj te nihče ne sili. Če je pretežko, bo pa kdo drug odprl firmo namesto tebe. Kaj pa takega obvladaš, da nihče drug ne bi znal?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.