Forum.Over.Net

Odgovori: Perutnina Ptuj - razumemo piščance??

Pregled teme
Yo_
Jalur, dobro si preberi članek na drugem linku. Pa ravno prejšnji teden je bil na nac. tv prispevek o teh kurah in je bilo jasno povedano Ž(s strani predstavnika PP), da ti dotični piščanci niso namenjeni za slovenski trg.
Citiraj
Sabinca5
Delate iz muhe slona. Dejstvo je, da so vložili nekaj v izboljšanje stanja. Če so morali ali ne, vredu je, da se stvari premikajo v pravi smeri. To pomeni, da morda pa čez nekaj let bomo že meli standardizirano, da bodo na travi in svežem zraku piščanci hodili...
Citiraj
vzgoja
Vzgajajo-prevzgajajo mladino v vegetarijanstvo.
Citiraj
Jalur
Tako izgleda kakovostna reja z izhodom na prosto. Travo lahko samo gledajo skozi mrežo.
"Najopaznejša novost, ki jo uvaja premium piščančja reja, je poseben pokrit nadstrešek ob celotni dolžini hleva. Njegova površina obsega vsaj 20 % rejne površine in tla so posuta s kakovostnim nastiljem.
Piščancem je zagotovljen izhod na prosto, kjer lahko neomejeno brskajo po nastilju, hkrati pa so zavarovani pred slabim vremenom in z mrežo tudi pred drugimi živalmi in pticami.
"
http://www.perutnina.si/sl/kakovost/ppr/
Slika
http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/ ... ncja-reja/
Citiraj
gsss
Yo_ je napisal/a:
Mercator oglasuje Natur Premium linijo Perutnine Ptuj. Opis vkljucuje zagotovljen izhod na prosto za piscance.
Citiraj
ah joj
mone hinavske je napisal/a:
Za TVOJ požrešni vamp, si hotela reči, ker moj NE !!!
Citiraj
Gunnar
food!
Citiraj
Borat
Mi je zdaj res bolj jasno.
Citiraj
Yo_
Aja, če pa si mislil na ukinitev baterijske reje, se pa ni ka za po prsih trkat, kako štekajo piščance. Je šlo zgolj za dekret s strani EU in so imeli samo dve možnosti - ali ukinitev baterijske reje kot take ali pa zaprtje vseh obratov.
Nikar pa ne misli, da ti zato zdaj ješ piščance, ki so kdajkoli videli sončno svetlobo ali stopili na travo.
Citiraj
Yo_
Napredek? Preberi še enkrat - teh piščancev ni na našem trgu in jih tudi ne nameravajo dat na naš trg.
Citiraj
Borat
Yo_ je napisal/a:
Meni se zdi, da je že to en majhen napredek. Bi bilo prav, da bi si tudi pri jajcih prizadevali, da bi kupovali (če le finančno znese) jajca kur, ki se prosto pasejo.
Citiraj
Yo_
Drugače pa piščance zelo dobro razumejo. Celo tako zelo, da so si pridobili certifikat za "halal"...
Citiraj
Yo_
Kakšno živalim priazno rejo? Nič drugega kot to, da pač ne smejo več imet baterijske reje. Kar se pa proste reje tiče, gredo pa piščanci adijo pa pa v tujino, na vaših krožnikih oz. v naših trgovinah jih ni.
Citiraj
Borat
Če jaz tole prav razumem, naj bi šlo za živalim bolj prijazno rejo, kar se mi zdi pozitivno. Da vsaj tisti čas preživijo kolikor toliko znosno.
Sicer meso občasno jem, a perutnine ne.
Citiraj
mone hinavske
Ampak eni ste pa res hinavski. Kdor je meso, se nima kaj razburjati glede tega oglasa. Pač promovirajo svoj živalim bolj prijazen način reje. Hvala bogu, vsaj eni. Če je že treba redit in klat živali za vaše požrešne vampe, naj vsaj kolikor toliko dostojno preživijo svoje kratko življenje.
Citiraj
živali imajo tudi pamet in čustva
Yo_ je napisal/a:
In to luštkane, cortkane na fotografijah.

Priporočam pa še ogled tega videa, pa se zamislite:

https://www.youtube.com/watch?v=OdRdh0LgpAA
Citiraj
Yo_
Glavno, da je piksna oranžna, no.
Pa da ima PP slovenske piščance.
Citiraj
kmetavz
Po moji kmečki logiki v tisti pašteti ne more bit kej druga kot zmlete glave,parklji in kake čreve,plus seveda vsa možna kemija.Druga itak vse prodajo po kosih.Bi blo zanimivo da kdo iz kake prioizvodnje točno napiše ka je not.Vse ka je na drobno zamleto je zlo sumljivo,da ne govorimo o kaki poli npr.Seveda so ji mogl nardit protektorja pa lanch box,sej drugač itak potemni ko kak povožen jež na soncu
Citiraj
prikrita krutost ustvarja dobiček
Že s tisto novo Argeta pašteto reklamo so vsekali mimo, s tistim groznim glasom in pojavo tiste iz skupine "mame potrjujejo". A so res vsi taki potem, če pašteto jedo, ali kaj? Bi se morali vprašat mladi, če bodo to pašteto jedli, kakšni bodo, ko odrastejo. Tako lahko nekateri razumejo pomen te reklame :)

P. Ptuj je pa s tem zadnji moglaševanjem popolnoma izgubila razsodnost, tudi izjemno brcnila v temo, oziroma verjetno cilja na skupino potrošnikov, ki v to reklamiranje verjameo in tudi ga razumejo, sprejemajo. Ker to je popolnoma neokusno metanje peska v oči. Konec je v vsakem primeru klavrn, skrit očem. Naj farbajo s tem Ruse, ne pa na domačem terenu.

Losers!
Citiraj
enako mi
škoda- je napisal/a:
Hvala enako... a jih razumejo tudi ko jih peljejo na zakol??? Pa ne moraliziram mesne prehrane, samo norcevanje iz zivali za butaste reklame. Sprenevedanje do konca. Piscanci bi gotovo raje brskali po zeleni travi za zuzelkami kot po zagovini za suhimi briketi...
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.