Odgovori: ŠTEDILNIK NA DRVA - s čim očistiti

Pregled teme
Steklokeramika66
Imam steklokeramiko in je vsega denarja vredna. Sicer se razteza in krci, odvisno od temperature in v spranje leti vse sorte ampak steklo se pa da ocistit :)
Citiraj
šporgetka
Jaz drgnem z žičnato gobico in malo običajnega čistila ali vima potem, ko se plošča ohlaja. Se kar da odstranit mastne in zažgane madeže, ampak se hitro spet pojavijo novi...

Kako pa ste zadovoljni s steklokeramično ploščo na štedilniku na drva? Ne vem, zakaj meni to nekako ne gre skupaj, se bojim, da bi se meni plošča razbila...
Citiraj
Yeti
Hrana pripravljena "po starem" je najbolj okusna, se pa vsi srečujemo s problemom, ki ga opisuješ. Nekateri štedilniki imajo okrasni pokrov, da se vsaj v času mirovanja ni videla packarija. Pri nas star štedilnik ni imel te možnosti in smo preizkušali vse načine, kako ohraniti ploščo čisto. Najbolje se je obnesla nerjaveča pločevina s privzdignjenim robom, ki smo jo položili na ploščo, ko se je kuhalo. Če je kaj kipelo je vse ostalo na pločevini, nad katero se po uporabi lahko spraviš s špohtlom, smirkovim papirjem ali kakšnim abrazivnim čistilom ali pa jo samo obrišeš in shraniš do naslednje uporabe. Aluminijasta folija, kot zaščita za enkratno uporabo, (oblikuješ kozici podobno obliko in vanjo postaviš lonec) je dobro delovala pri bolj nizkih temperaturah, ko pa se je plošča dobro segrela, pa je folija dobila drobne luknje in če je kaj skipelo je šlo skozi. Morda bi morali uporabiti debelejšo folijo. Med tem je star štedilnik bil zrel za zamenjavo in odločili smo se za štedilnik na drva s steklo keramično ploščo, ki je rešila vse prejšnje probleme. Čisti se enako enostavno, kot električna. Groba umazanija s strgalom, mastni madeži pa s čistilom za steklo keramične plošče.
Lep pozdrav.
Citiraj
Stelaaa
Pri nas ga čistimo s čistilom v prahu ATA. nič drugega zaenkrat ni bilo učinkovito
Citiraj
Lissa*
Ko smo mi vgradili nov štedilnik na trda goriva, nam je proizvajalec svetoval, naj očistimo ploščo štedilnika tako, da na toplo ploščo (ne vročo) zlijemo nekaj kapljic navadnega olja in ploščo zdrgnemo s časopisnim papirjem.
Citiraj
pri nas
Pri nas smo to čistili z mrežico iz kovine.Ko se štedilnik ohlaja,toliko,da je plošča topla,poliješ po plošči malo ceta za pomivanje posode in takoj zdrgneš ,potem to brišeš z mokro krpo. To boš morala ponoviti ene trikrat.
Citiraj
tako je!
Paco Moralles je napisal/a:
Tako, kot predlaga Paco.

Nikoli pa ne bo šporhert na drva tak zglancan, kot si predstavljate novodobne gospodinje z vašimi steklokeramičnimi ploščami !

In ZAKAJ -.................. ZAKWA se mora vse svetit? Zakwa?? Veste kakšne strupe vnašate v kuhinjo s čistili? Nobena voda jih ne splakne! Vse pojeste :(
Citiraj
Paco Moralles
Litoželezni del kar z žično krtačo, za tist pleh okol se pa dobi nekaj čemur se je včasij reklo sidol.
Citiraj
ena po starem
Najmanj 6 mesecev v letu kuham na štedilnik na drva. Ne vem, s čim naj ga očistim, da bo res čist. Zgodi se mi,da mi včasih med kuhanjem kaj prekipi in potem je problem. Vročega štedilnika ne morem očistiti, ko se ohladi, pa se zaman trudim in drgnem. Poskusila sem z arfom, s sodo bikarbono, s pepelom, pošpricala sem z razmaščevalcem in drgnila, drgnila. Štedilnik kljub mojemu trudu zgleda zapackan in zanemarjen. Ali je katera med vami, ki kuha na štedilnik na drva? S čim ga očistite? Hvaležna bom za vsak nasvet.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.