Forum.Over.Net

Odgovori: kaj za aperitiv?

Pregled teme
leelee_nepr.
Suho vino pač ni aperitiv, pa kakorkoli obrneš. Tudi sladko vino mi nekako ne paše za uverturo, to se mi zdi bolj primerno za na koncu, zraven sladice. Tiste sončnice gor ali dol, jaz bi na začetku še vseeno ponudila eno grenčico, eno žganje in ene borovničke ali nekaj podobnega.
Citiraj
bivša gostinka
Belo in rdeče vino, šampanjec....ali....jegermajstra, wisky in borovničke....ali cynar, vermouth in domače žganje......
Citiraj
dvoživka
Ponudi 2 vrsti aperitiva. Za moške grenčico (Cynar, Jeger, žganico), za dame penino s pomarančnim sokom. Nalij in postavi na 2 pladnja. Naj si vzame vsak sam.
Citiraj
muholovka
Zraven paše tako šampanjec, kot kaj žganega. Saj tega poješ samo košček....
Mi smo ravno imeli praznanje v gostilni, kjer ob prihodu gostom postrežejo ocvirkovo pogačo, zraven pa žajbljev liker, borovničke ali čokoladni liker. In verjemi mi, super je bilo.
Citiraj
aperitiv
Joj, super, krasen nasvet! :)
Citiraj
muttika
joj kolk eni komplicirate
Citiraj
aperitiv
Pripravljamo se na praznovanje očetove okrogle obletnice (50), večerja v gostilni. Jedilnik imamo že kar sestavljen, malo se nam pa zatika pri aperitivu (oz. dobrodošlici za goste).
Radi bi, da se nekaj ponudi, ko gostje prihajajo v gostilno. Običajno je to žgana pijača ali pa šampanjec ali kakšno sladko vino. Ker pa je mami mojstrica peke in naredi krasno sončnico iz maslenega, slanega kruhovega testa, namerava speči 2-3 te sončnice, ki bi jih ob prihodu ponudili gostom - vsak si odtrga kakšen "list" od cveta kar takole stoje in ga pohrusta.
Zdaj pa se sprašujemo, kaj ponuditi zraven za pijačo - žgano ravno ne gre, šampanjec tudi ne najbolj... Še najbolj paše zraven tega kruha navadno vino (suho), ampak nekako nam ne gre, da bi ponujali "običajno" vino kot aperitiv.
Kakšna ideja?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.