Med.Over.Net

Odgovori: Kam po pomoč v primeru težav z alkoholom

Pregled teme
Andreja
Al-Anon, podporna skupina za ljudi, ki živijo ali so živeli z alkoholikom
http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=15&t=6408960
Citiraj
gm
Jaz pa imam drugi problem, 1x na mesec ponavadi nekaj spijem in se ga zelo vsujem, nimam meje, ne vem kako se naj tega rešim, in ko sem pijan ko sem videl slike, imam taki grozn fris, drugi veseli jaz pa koma. Enostavno se ne morem vstavit po treh pirih? sem odvisen?
Citiraj
aanonimnia
lep pozdrav
moram se zahvalit vsem ustvarjalcem teh strani posebej tebi ANDREJA
mislim da je ta forum zelo pozitiven in pomaga vsem ki so potrebni pomoci zaradi alkohola
jaz hodim redno na srecanja AA ampak s tem forumom si se bolj utrdim svojo psiho
verjamem da ni lahko nehati piti ampak s skupnimi mocmi se da tudi to
upam da nisem prevec vsiljiv s svojimi prispevki ampak sem taksen ker sem ziv
rad bi pomagal cimvec trpecim zaradi alkohola, saj tako uci 12. korak
srecno
Citiraj
Andreja
Lahko te spremim na prvo srečanje, da bo lažje. Mene poznaš preko foruma in nisem popolna neznanka. ;-)
Citiraj
Taake
Hja. Trikrat sem že bil malodane pri vhodu na eni od Ljubljanskih skupin, ampak si ne upam nikogar ogovorit ali pa poklicat, da bi zvedel kje točno poteka, ter vstopit, ker že celo življenje težko vzpostavljam stike z neznanci.

Poleg tega vedno dobivam občutek, da je vse tesno povezano s katoličanstvom, ne glede na to da izročilo trdi, da niste povezani z verskimi nazori. S to ideologijo se bom trenutno namreč težko identificiral.

Verjetno bom lahko naslednji teden za nasvet vprašal gospoda s katerim sva se srečala na eni drugih skupin in pravi, da je tudi že nekaj časa v AA.
Citiraj
Andreja
Taake je napisal/a:
...tako da, zbiram pogum da se oglasim na AA skupini. :)
Nooo, saj ni tako grozno. Požrejo samo vsakega petega.
:-)))

Ajde, migaj.
Citiraj
Taake
Pozdravljeni,

potrebujem pomoč. Vse se je začelo verjetno že 10 let nazaj ko sem se kot plašen najstnik soočal z običajnimi težavami kot so prijatelji in punce, neuspeh pri le teh sedaj pripisujem socialni fobiji. Postopoma sem žal našel alkohol in podobne metode eskapizma, tako da sem se nato skozi čas popolnoma vdal temu ter (pametno?) izoliral od sveta. In tu sem še vedno sedaj, pri 32ih, že dolga leta odvisen od pijače...
Za sabo imam sicer nekaj poskusov povzdigov iz te luknje, ki niso brez vidnih rezultatov, izgubil sem 40kg, nasploh izboljšal fizično zdravje, ustvaril nova prijateljstva, ampak vedno znova padem nazaj k alkoholu, ker vseeno ostalo ni tako kot bi moralo biti.
Poleg tega me še nekako spodbuja dejstvo, da mislim oz. vsaj upam, da s temi dejanji nisem povzročil večje škode bližnjim, ker se je vse odvijalo "na skrivaj", nisem povzročil nobene nesreče, kaznivega dejanja, vsa leta sem se vzdrževal sam, odnosi so propadli zaradi drugih razlogov. Me pa moti, da sem prepogosto praktično nekoristen, grozno osamljen, živim le pol-zavestno, moje večne težave ostajajo večne, potencial ostaja neizkoriščen.
Osebnemu zdravniku se še nisem upal zaupat, ker me skrbi za izpit ter službo in če ju izgubim vem, da se bom ob prvi priložnosti odstranil.
...tako da, zbiram pogum da se oglasim na AA skupini. :)
Citiraj
aanonimnia
skupine AA so po celi sloveniji in celem svetu, le korajzno in brez strahu
vsakega novega clana smo veseli in radi pomagamo in se se še sami ucimo z novimi iskusnjami kako premagati to bolezen
lp od ALKOHOLIKA damijana
Citiraj
buba4
MADHACK kje si ti?javi se kaj
Citiraj
buba 4
nušaK tudi js sm iz sg ja.če bi se rada menla z mano se oglasi,js bi se.lp
Citiraj
buba 4
sem punca stara skoraj 35 let in mam probleme z alkoholom,.pijem ze velik časa,od 20 leta naprej.vmes sem bila noseča in nisem pila zdaj se pa to ponavlja skoraj vsak dan.zanima me madhacc1 a se lahk na tebe obrnem al kako.lp
Citiraj
haniel
Sem alkoholik?

Pred nekaj tedni sem po dolgem času odšla ven, z družbo.
Imam hčerko in partnerja.

Ko smo prišli ob dostojni uri domov .... ( on je vmes odšel s hčerko v svojo družbo) ... mi je zmanjkalo nakaj filma. Zadnje, česar se spomnim, je bilo, da sem skušala partnerja umiriti, kajti hči je spala.
Bilo je prepozno, je že skočil name ... ( začel s fizično agresijo).
Hčerka se je zbudila, jaz sem začela nanj kričati.
Kmalu so prišli policisti. On je bil v trenutku miren in umirjen, jaz objokana.
Policisti so me odpeljali na streznitev.

Toliko o nasilju moških nad ženskami. Bila sem brez moči, predvidevam, da zato, ker on pač pozna prave ljudi ali zna povedati prave besede ob pravem času.
Kaj menite?
Citiraj
NušaK
pozdrav...tudi jaz sem iz slovenj gradca in bi prišla delit slovjo izkušnjo..lp.
Citiraj
madhack1
Lep pozdrav
Sem alkoholik,suh že leto in pol,to pomeni,da ne pijem:)
Trenutno sem vodja skupine Anonomnih Alkoholikov v slovenj gradcu,
Na zdravljenje nisem šel,ker se ne strinjam z njihovimi metodami,tudi Rugelj ima preveč ekstremne metode.
Star sem pa 35 let:) mogoče se zdim premlad za alkoholika,ampak temu ni tako!
Treznost sem uspel obdržati z močno voljo in s obiskovanjem srečanj AA,samemu mi ne bi uspelo,
Sploh ne verjamem da je komu že uspelo:)
No tolk zaenkrat,če kogarkoli kaj zanima naj vpraša,sem pa iz koroške
lep pozdrav
Citiraj
janis77
Citiraj
Uf ta alkohol
Lep pozdrav,

zanimam se za program po Rugljevi metodi. Moj oče je alkoholik in bi se rada pridružila terapevtskemu prosecu, kot je opisan v knjigi Pot samouresničevanja.

Zanima me, kdo vodi sedaj Rugljeve terapije. Baje naj bi bilo teh terapevtov več, ki nadaljujejo njegovo metodo. Ali morda poznate kakšnega ali koga bi lahko vprašala?

Že vnaprej bom zelo hvaležna vsakršne informacije v to smer.
Citiraj
Izberi sam
Še ena spletna stran:

www.izberisam.org

Izberi sam je projekt, ki se osredotoča na najpopularnejšo drogo pri nas – alkohol. Namen akcije je zmanjševanje škodljivih posledic alkohola med mladimi ter razvijanje odgovornosti za bolj informirane in manj tvegane odločitve mladih. Kako? Preko informiranja, terenskega dela, svetovanja, spletne strani, letakov, delavnic na osnovnih in srednjih šolah,... Več na www.izberisam.org.
Citiraj
jože šket, BRASLOVČE
Prosim VAS , da mi posredujete naslov SVETOVANEGA centra v CELJU, enakega ranga in svetovanja kot je v MARIBORU ( ne samo za alkoholike ! ) Hvala !
Citiraj
Andreja
Zavod Karitas Samarijan že 6. leto izvaja program Vrtnica – socialna rehabilitacija oseb s težavami zaradi zasvojenosti z alkoholom.

V pogovoru z Davorino Petrinjo Pirnat, univ.dipl.soc.del., strokovno vodjo programa smo izvedeli:

V lanskem letu smo pridobili tudi verifikacijo programa pri Socialni zbornici Slovenije in delujemo kot javni socialnovarstveni program.

Program Vrtnica je namenjen socialni rehabilitaciji oseb s težavami zaradi zasvojenosti z alkoholom; predvsem brezdomcem, ki imajo pretrgane odnose z družinskimi člani in so brez socialne mreže in podpore. Namenjen je tudi zagotavljanju podpore osebam, ki jim bolnišnično zdravljenje ne zadostuje kot podaljšana rehabilitacija. Pomembno je zagotavljanje skupinskega urejanja življenja z bivanjem v stanovanjski skupnosti.

Stanovanjske skupnosti vodijo in usmerjajo strokovni kader ter laični terapevti. Uporabniki pod vodstvom terapevta vodijo gospodinjstvo, urejajo okolico hiše, skrbijo za živali (koze, prašiči, zajci ipd.), pomagajo in izvajajo razna vzdrževalna dela, obdelujejo vrt in njivo.
Program traja dve leti. Naš program je večfazen, v I. fazi se uporabniki prve tri mesece ne morejo samostojno gibati izven skupnosti, zato tudi ne morejo biti na voljo za zaposlitev. Odvisno od individualnega načrta za posameznika, vendar večina lahko začne iskati zaposlitev po 6 mesecih vključenosti v naš program.

Približno po 9. mesecih vključenosti v program se preselijo v drugo fazo programa, s tem v drugo stanovanjsko skupnost, kjer je poudarek na tem, da si iščejo zaposlitev, se sčasoma pripravljajo na samostojno bivanje oz. vrnitev v družinsko skupnost.

Program nudi v času abstinence svojim članom oporo pri uresničevanju življenjskih ciljev: ohranjanje abstinence, iskanje stanovanja, zaposlitve, vzpostavljanje stikov z matično družino in vključevanje v socialno mrežo ter drugih manjših ciljev. Po odhodu v samostojno življenje omogoča materialni in čustveni suport ter povezanost preko telefona in osebno z zaposlenimi na programu ter z drugimi uporabniki.

Program je bil prvotno namenjen le brezdomcem, ki so se želeli resocializirati, danes pa je glede na večje povpraševanje tudi drugih oseb, razširil svojo ciljno populacijo.


Za informacije in različne dogovore, se lahko obrnete na strokovno vodjo programa Davorino Petrinja Pirnat na tel. 040 980 464 ob ponedeljkih, sredah in petkih od 8h do 15h in ob torkih od 13h do 17h ali na naš e-naslov: [email protected].
Priponke
Citiraj
Andreja
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.