Med.Over.Net

Odgovori: THC

Pregled teme
petk
Sam sem kadil celotno puberteto ..in potem 6 let ne in potem spet obdobje, katero mislim, da se končuje. V glavnem: po naravi sem precej nervozen človekm oziroma človek, ki ima možgane nonstop v pogonu, kar privede do izgorelosti in obenem človek, ki se v momentu lahko tako napumpa, da res ni dobro.
Po drugi strani sem velik hedonist. Rad se razdajam in se tudi verjetno kar bi (če bi zdravje jemal kot samoumevno in življenje nebi zahtevalo obveznosti, ki so potrebne za preživetje).
Da "poenotavim": sem v frustraciji, ker mi trava v idelanih okoliščinah 1x na teden ali dva tedna deluje zelo blagodejno bolj kot šport, bolj kot ne vem kaj, ker se edino takrat zbudim res. ampak res spočit in mi predstavlja najboljšo možnost, da presekam stres in piko na i oziroma nagrado za ves trud, ki ga vlagam v življenje.
Ko sem začel nazaj kaditi, sem po zgoraj omenjenih idealnih okoliščinah skadil vsak dan po šihtu že 3 jointe, pri čem se zavedam, da sem v času ko od sebe največ pričakujem (bom - ne bom, oziroma, če ne bom zdaj, kdaj potem bom kaj konkretnega naredil?) zabil ta čas, hkrati pa se zavedam, da mam vse možnosti, da postanem zagrenjen čičo, ki ga nihče noče prenašati, če s takim tempom kajenja nadaljujem tudi v prihodnje, ker ne bom izkoristil življenja na način kot bi ga po svojem mnenju lahko.

Stvari, ki bi se naj uživale so takšni uporabi tudi namenjene, zloraba pa ima v vseh pogledih skrajne posledice (glede na intenzivnost) in govorim o posledicah, ki ste jih večina že omenili, sicer pa odvisno od človeka do človeka.

Nasplošno pa ja .. iskanje prave/sredinske niti je izziv na vseh življenskih področjih in hkrati sploh življenju daje smisel in dogajanje. Ker isto kot skozi življenje ne odgovorimo 1x (pač pa na stotine krat) na eno in isto vprašanje (odvisno od življenskega obdobja) je odgovor vedno drugačen, sam s sabo bijem vsakodnevno bitko, če si bi skadil ali nebi (po moje tudi 20x v eni uri in odgovor je vedno drugačen) in je najbolje, če trave kar nimam doma, ampak kaj ko je dostopna res povsod.
Osebno mam problem, da najdem izgovor za nagrado v vsaki situaciji - pač ...se rad nagradim:) in ja, trenutno sem v fazi, ko iščem nagrade v drugih situacijah in delam na psihičnem odvajanju od tega sladkega, a obenem za življenje totalno stagniranega rituala (pri določenih ciljih bi brez kronične utrujenosti in demotivacije, ki jo prinaša zloraba trave 3x hitreje napredoval kot sem sicer)!

Že slabo leto sem v fazi ko skadim kakšnega čez teden in več za vikend (borbe s sabo imam nosntop) in tudi tole bom počasi razrečil ko v zavesti ritual nagrajevanja zamenjam s čim drugim in travico spet zamenjam za zdravilo, ki mi občasno res ustreza.

Ker življenje vidim dolgo se mi zdi, da bo to spet eno obdobje dokler se življenska ampliudia spet ne spremeni in bom ob koncu tega obdobja mogoče spet komentiral na to temo.

Osebno mislim, da bom skozi vse življenje počasi ostal v konfliktu s tem - včasih manj intenzivno, včasih bolj, odvisno koliko bom si pustil - mogoče celo ne bo konflikta, ampak koliko se poznam sploh ne vem, če je predmetno, da razmišljam o tem, da se pustim presenetiti.

Srečno vsem - nam
Citiraj
Klima
Zivijo!
Oo totalno te razumem, jaz imam sicer problem prav obraten. To kar ti dozivljas brez trave sem jaz z travo in zdaj ko sem normalna ne morem pridet vec iz tega obcutka! Nisem vec jaz, totalno sem se spremenila. Menite da bom postala spet stara jaz? Ker mi res ni prijetno. Dozivela sem res grozno izkusnjo s travo. Izven telesno. Cuden mi je obcutek biti v telesu, biti jaz...
Citiraj
Grg
A kako kaj spanje ?jaz kadim skoraj 20let in sem probal večkrat nehat samo zmeraj ne spim ko sem nehal za teden dva zato sem zmeraj začel nazaj.kako vam vspe nevem...
Citiraj
vse dobro je prepovedano
Tudi od kave si lahko odvisen. Vsako stvar je treba uživati omejeno.
Citiraj
thcjeKUL
Človek drogo v tekocinah ti na zdravniskih testih ne bojo gledali...razen ce firma izrecno to zahteva...test pa je zelo drag...s citronko se se ne boš "očistil"...Prej se boš očistil če boš jedel ameriške borovnice in podobno sadje...Je pa dobro da popiješ veliko tekočine...Ko greš na test ne daj jutranjega urina..poskrbi da boš šel par krat na wc preden boš dal urin...Veliko sreče.
Citiraj
jony
pozdravlen jst ne kadim trave zdj 5 dni. pa me zanima ce je res da se lahk spucaš thc-ja s citronko.pijem jo že pet dni v zelo velikih kolecinah.. in tudi veliko tekocine spijem.. stvar je taka da mam jutri pregled za službo.. bom se vedno pozitiven?? prosim ce mi lahk odvoriš čim prej.. drugače pa sem redni uživalec trave ze par let.. hvala za odgovor..
Citiraj
D.P.
kaki talenti ste ,
žal mi je, da je pri tebi tako.
Verjamem, da tudi ti zmoreš bolje do sebe in s seboj.
Citiraj
kaki talenti ste
SEDAJ PA DOSTA,kaj se obremenjujete no, či kadim travo jo pač kadim JA IN? če je ti neja kadiš si pač na izgubi TI, NE JAS, pa o zasvojenosti, če skadiš 10+ đonijov NE postaneš odvisn vse je v glavi.... tak da malo razmislite preden ko pišete.
Citiraj
D.P.
V enem izmed zapisov sem te zazumel, da ti Slovenija kljub tvojemu doživljanju, nekaj pomeni, zato te prijateljsko še posebej vabim, da jo pišeš z veliko začetnico, ker Slovenija je nekaj posebnega in dragocenega, ne glede na tvoje pomisleke in doživljanja.

Ljudje imamo svobodo odločanja, drži toda, to ni cel, celovit človek.

Človek ima razum, um, voljo, modrost, talente, darove.
Kaj in kako delamo s temi dragocenostmi? je Trava več vredna od uporabljanja vsega tega kar me ohranja in dela Človeka?

ČLOVEK, RESNICA TE BO OSVOBODILA?

Kaj pa je to osvobojenost? Je zaznavanje svoje resničnosti v tem kar sem in postajam.
V želodu je mogočen hrast, čeprav tega z telesnimi očmi ne vidimo.
Nekdo zna kolesariti nekdo ne, tega s telesnimi očmi ne vidimo, ko si stojimo s človekom drug proti drugemu.
Človek, nimaš samo telesnih oči, imaš tudi duhovne oči, in te vidijo to, kar je telesnim zakrito. TO JE BISTVO IN SMISEL TVOJEGA OBSTOJA!

To ti želim, da odkriješ, kajti tam sem našel za slehernega človeka dovolj Ljubezni, miru, dobrote...
Citiraj
ZelenNarod
Zivio

Prijatelj tako pač je kalifornija.V sloveniji imate krave in mleko v Cali pa so še priboljški zraven...Svoboda odločanja jaz temu rečem.Ko je vse narazpolago in se po lastni volji odlocis kaj bi tisti trenutek rad.brez predsodkov ljudi :D
Citiraj
D.P.
"Zelennarod", prav imaš, res smo legende, zato pa se ne damo ujeti v past, kjer bi v vsakem stavku razmišljali pokadil, ne pokadil, koliko pokadil, kdaj pokadil, kdaj sem nazadnje pokadil... To je za nas beda, zguba časa, zguba sebe, zguba odnosov, ...
Sicer pa se zavedamo, da smo odvisni od, (kot omenjaš) trave, kajti krave mlekarice, ki se pasejo po travnikih, nam dajo vrhunsko mleko na katerega smo ponosni. No ja, mati narava in njene zakonitosti...
Bodi dobro
Citiraj
ZelenNarod
Hej slovenci!

Hej zviivim v kaliforniji kjer je dovoljena medicinska marihuana.Vsak dan pokadim priblizno 5 gramov marihuane na bong..In ja to delam ze vrsto let in nisem odvisen tudi nobene depresije ne cutim...Nazadnje sem bil na dopustu na baliju 2 mesca kjer nisem pokadil niti enega jointa...tudi nobene potrebe nisem čutill...Vsi v ulici kadijo marihuano in so sproščeni..To je to iz kaliforniji v sloveniji pa se ze od nekdaj dogajajo cudne reci ne cudno da ste odvisno še od trave hahahah...legende ste res...
Citiraj
Keki
Z veseljem bi spoznal eno pot-headko :)
Citiraj
D.P.
SAM SMEJEM SE VAM, je podpis enega izmed prispevkov.
Kakšen je torej SMISEL tega smeha?
No ja, upam da avtor išče kaj dobrega in gleda v to dobro, ki je trajno in brez stranskih učinkov.

Mir in dobro želim prav vsem.
Citiraj
SAM SMEJEM SE VAM
LoL. Kadim travo skoz... in kadarkoli hočem neham... za 1 mesec 2... skadim tut po 10 jointu na dan in kadim ze par let.... to je vse v glavi... Ko je , je, ko ni ni!
Citiraj
ex_jointLover
Pozdravljeni vsi skupaj...
Za začetek morm povedat, da sm tudi jaz kadil travo kar lepi čas...Začelo se je z 19-im letom kot občasno kajenje in to res samo 1-2 x na teden. Pa sem kasneje začel kadit pogosteje ob večerih in tudi kdaj pozno popoldan. No po 2 dobrih letih sem začel vključevat že tudi jutra in dopoldneve, skratka trenutke ko sm bil brez obveznosti. Kajenje je postalo zloraba in ne uporaba. Dokler sem to uporabljal je bilo vse vredu. Kmalu sem začel opažat, da nimam več dobrega kratkotrajnega spomina, postajal sm bolj impulziven in odrezav do ljudi, ki jim po mojem mnenju, če nebi kadil nikoli nebi ničesar pripomnil. Izogibal sem se svoje lastne družine, v smislu, da mi ni bilo do pogovorov o prihodnosti, denarju ali kar koli temu podobnega. Po 5-ih letih kajenja sem se prvič lotil odvajanja z razlogom - služba!!! In bilo je uspešno----> za nekaj časa. Po dobrih 9-ih mesecih sem padel nazaj "noter" =( . Pa ok , men je blo spet dobr in vse lepo, ker sem sam seb lagal, da že zmorem očitno brez droge . Pa sem 1 leto po zopet rednem uživanju droge-"trave" spet pršu do zaključkov, da mi ni več. Vest me je preveč pekla in sem vse skupaj zaupal svojemu očetu (takrat sva postala prava prijatelja!!!). To sem doživel, kot nekakšno varovalko, da sedaj, ko ima finančni minister poznavanje moje strategije mi pa on prepreči, če si že ne sam. Pa je zaleglo za nekaj časa. Par mesecev če sem iskren.Torej do tega trenutka moje zgodbe je minilo 7 let lepega življenja, ker sem mislil, da vem kaj delam. No pa to še ni vse. V naslednjem letu ----> torej osmem letu psihične odvisnosti , sem prenehal in začel kar nekajkrat. Vsaj 5x z tedenskimi obdobji kajenja in abstinence. Kaj me je prešinilo nazadnje in kako dolgo je trajalo, da je dejansko prišel ta dan ko sem postal nekadilec droge, še sam ne vem točno...žalost,osamljnost,grde rdeče oči,občutek zapostavljenosti,manjvrednosti,upočasnenosti , needinstvenosti... preprosto dosti tega sprenevedanja, ker želim jaz svoje znanje prenest naprej in pomagat ljudem. No uspel mi je nehat kadit po 8 dobrih letih...še sam komaj verjamem ko pišem...=/... Pa nisem sedaj srečen in poln energije. Sedaj sem v obdobju, v katerem si ne morem odpustit, da sem bil takšen "malomiselnež" in sem življenje jemal tako neresno. Sem zdravstveni-medicinski delavec in študent. Zavedal sem se vsega pa sem vseeno to počel. Prihajam iz, bi jaz rekel urejene socialno dobre družine, bi temu jaz rekel, ki je obkrožena z zdravstvom, medicino in socialo. Kako dolgo ne kadim, sploh ni pomembno, zame je pomembno, da imam jaz te ljudi, ki me obkrožajo rad in da imajo oni radi mene. Da ljubim in dobim ljubezen nazaj. Pa ne zaradi trave in ne zaradi občutka svobode , ki ti ga da droga. Ampak zaradi ljudi, ki se trudijo in me sprejemajo četudi jim velikokrat nisem po godu in tudi oni meni niso. Pa se imamo radi. Preden se spet kdo "vžge", da lahko kadi in živi, naj pomisli, da nestrpnost nas spreminja in poneumlja. Smo individum in vsako stvar doživimo drugače. Jaz sem travo doživel skoraj katastrofalno...ampak ker sem trmast in si želim živeti kar najlepše, bom z vsakim dnem naredil nekaj da se temu približam in z vsakim dnem bo cilj večji in neskončnejši-----> tekom te življenske operacije pa postajam srečen, na momente in teh momentov je počasi in počasi več in več...še vedno malo, ampak jih je VEČ !!! ;) (sorry če sm komu zamoril, ampak jaz sem zlil srce ven na ekran, ker ste mi to omogočili vi z svojimi zgodbami)...

HVALA !!! ---in evo še en trenutek sreče....
Citiraj
8840
Ja vsaka stvar ma svojo temno pa svetlo stvar tud svet v katerem živijo sami egotripi pa če lahka preživim svet ko ima zelo več temne strani kot trava ki mi pomaga že od 11 12 leta,imel sem zgubljen občutek tesnobe v sebi odkar se zavedam zase in kaj naj bi zdravniku šel? Tudi sem a kaj ko so prisegli hipokratovo prisego pa vseeno zastrupljajo s kemijo namesto da bi zdravili kot da še nikoli niso slišali za naravo ob enem pa obstaja naravno zdravilo za vse človeku znane bolezni ampak ni jih za obsojat ker vsak dela tako kot najbolje ve in zna kakorkoli in vsakega vodi njegov pravi jaz tako da vsak točno počne kot mu je namenjeno noben mi ni tako pomagal kot trava v življenju zdej se zavedam realnosti tako da ste lahko hvaležni da vam sploh pišem tole tule zato ker jaz nisem tukaj da koga obsojam da koga prepričujem vem da vse kar obstaja je ljubezen da smo vsi eno one love pa da je sovraštvo iluzija da je biti bolan je iluzija pa aauuuuuuuuuuuuuu strah je iluzija hm to je dobro vedet v tem današnjem svetu polnem straha in vse kar je iluzija bo izginilo zelo zelo kmalu to pa tako vsak ve in ima v sebi ker smo vsi isti! lol peace
Citiraj
Janez
Ja newem kako bi ti povedal...pač PRDNI...
Citiraj
D.P.
Pozdravljen Dido!
Sam sem v življenju spoznal in še spoznavam, da je včasih dobro stopiti "na balkon" in od tam pogledati na zgodbo, ki jo živim. Takrat se najbolj približam resnici.
Kaj hočem reči?
Vabim te, da tudi ti stopiš "na balkon" in malo bolj od daleč pogledaš na svojo zgodbo. Upam, da boš takrat zmogel videti dejstva, ki govorijo o suženskem, lažnem, človeku ne dostojnem življenju, ki ga živiš.
Poglejmo dejstva: zapisal si: (lol kak ste te lahko zasvojeni s travo ze 10 let kadim vec petard na dan (v sluzbi doma na cesti pred gostilno ) na cajte si vzamem pauzo tudi po 6 mesecev se niti enkrat se mi ni zazdelo da bi biu psihicno zasvojen oz kaka depresija tesnoba ali kaj podobnega to kaj vi opisujete razn hitrejsi utrip).
Glede na to, da je zapisano kajenje skoraj vsepovsod, mi stavek (na cajte si vzamem pauzo tudi po 6 mesecev ) deluje lažno, saj ni utemeljen z razlogom niti v skladu s prejšnjim zapisom.

Sicer pa, kako je biti tako okupiran, zaseden z rečmi, ki ti dajejo lažno, ne trajno lagodje, kako v tem ne svobodnem vsakdanu (kje dobiti, kako plačati, kje pokaditi...) Je to tvoj smisel življenja, si res preveril vse svoje možnosti in ne najdeš pri sebi nič bolj vrednega, človeku dostojnega, osvobajajočega, sproščenega kjer koli kadar koli?
Sam sem namreč danes ponosen nase,ko uzrem v vsak dan sproščen, neobremenjujoč, svoboden, odgovoren, ljubezni vreden, spoštovanja vreden... človek. Kako pa je pri tebi na tem področju?
Lep, poln svežine dan, ti želim!
D.P.
Citiraj
Dido
lol kak ste te lahko zasvojeni s travo ze 10 let kadim vec petard na dan (v sluzbi doma na cesti pred gostilno ) na cajte si vzamem pauzo tudi po 6 mesecev se niti enkrat se mi ni zazdelo da bi biu psihicno zasvojen oz kaka depresija tesnoba ali kaj podobnega to kaj vi opisujete razn hitrejsi utrip. na matejino izjavo pa mam kup pripomb sicer vidim zaj da je 8 let stara ampak popolnoma mimo vpisi se na partis pa si poisci vsaj 10 dokumentarcov o travi in ce bos v 1 cula kaj podobniga , to kaj si ti naklobasala ala ti vera!!!!!!!!!!! morda je tebe peglalo od tistih drugih substanc??!!! :)
ferbc1:
thc v urinu 7 do 14 dni normalno z veliko kolicine tekocine, citronko oz veliko limon skuris ven ze v 3 -4 dneh vcasih se majn
thc kri 48-72 ur max
thc lasne korenine ufff to pa je zelo dolgo !!!

Dajte si malo dokumentarce o travi pogledat jih je zelo veliko ne pa neumnosti pisat!!!!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.