Odgovori: marihuana

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

za seminarsko nalogo bi se jaz osebno bolj poglobila v osnove. Tega, namesto vas, ne more nobeden. Za Metadon vam lahko rečem, da je to odvisno od uporabe. Če se uporablja pod nadzorom zdravnika, ga uporabljamo v nadomestnem zdravljenju in je registriran kot zdravilo. Če se zlorablja, je nedovoljena droga.

Lep pozdrav,
Citiraj
nikicapiki
delam seminarsko nalogo o nedovoljeni drogi in me zanima kašna je razlika med morfijem in morfinom če sploh je kakšna. zanima pa me tudi ali je metadon nedovoljena droga
hvala
Citiraj
D.P.
hm... KOPRIVA!
Citiraj
I love MARIHUANA
A gdo pazna kakšno krajše ime za mrihuano
Citiraj
smoker
Uradno stališče ameriške vlade: cannabis ubija rakave celice

http://www.unilad.co.uk/articles/u-s-ad ... cer-cells/
Citiraj
420
Če človek kadi travo za sprostitev, zabavo, to ni nič slabega, sam kadim približno 1x na teden s prijatli, sem na gimnaziji, počutim se super, sem umirjen, ocene imam dobre(brez problema). Samo da boste vedli.. alkohol ima veliko hujše dolgoročne posledice kot trava...
Lp
Citiraj
laaik
Meni osebno je zelo zanimivo to da proti marihuani se govori in slisi toliko slabega a vendar n8 zabeleženega niti enega smrtnega primera v vseh desetletjih njenega obstoja, medtem ko zaradi alkohola že v sloveniji letno umre velik odstotek ljudi.Pod drugo tocko bi rad povedal da obstaja ogromno študij glede travce in pa njenih blagodejnih efektov ..Pravo vprašanje pa je komu verjeti, farmacevtskim lobijem ki bi svet filali s tableti kar po tekočem traku in tako še naprej služili milijarde na račun načrtnega pobijanja populacije ali posameznikom, ki od propagiranja marihuane ne zaslužijo čisto nič temveč opravljajo študije v dobrobit zdravju in širše razgledanosti...je za premislit
Citiraj
Đuro
Jebeš travo od začetka je fajn pol pa doživljaš take stvari u glavi da misliš da boš umrl rajš sm normaln koda se ga neki zakajam ni več to to treba se je zresnat pa z športom ukvarjat pa punce preganjat :)
Citiraj
D.P.
Spoštovania mama,

Upam, da ste ponosni nase, ko ste se odločili stopiti iz začaranega kroga. To vas krasi in zelo dobro ste se odločili, da ste podelili svoje zaenkrat nerešene primere.

Življenje je konkretno, kar ste opisali je tukaj in sedaj in ravno zaradi tega vas vabim, da pokličete na zavod Pelikan Karitas ali CENTER ZA BOLJŠI SVET Rogatec 040-591-260 za duhovno pomoč, da se okrepite in okrepljeni stopite na pot osvoboditve od tega stanja, ki je sedaj.

Verjamem, da vsi skupaj zmorete naslednji korak. POKLIČITE!
Citiraj
Mama aktivnega kadilca
Sin nama je pred letom in pol priznal, da redno kadi travo od 18 leta dalje. Zdaj jih ima 24. V petih letih je naredil dva letnika faksa, letos bo zgleda konec s statusom. Kot pravi, si bo poskušal najti delo na črno, redna služba, kakršna bi edino prišla v poštev glede na izkušnje(proizvodnja), ga ne zanima.
Zadnja leta je delal ravno toliko, da je zaslužil za svoje potrebe in po lastnih besedah je večino zapravil za travo. Zmeraj manj hodi iz domačega kraja, ne kupuje si ničesar, zdi se mi, kot da ne bi imel nobenih želja in ciljev. Najbolj me skrbi, ker se mi zdi, da se spreminja njegova osebnost. Ko je bil otrok in v puberteti smo se lepo razumeli, vsaj jaz sem tako mislila. Zdaj poslušava z možem očitke, kakšna grozna starša sva bila...Včasih sva res midva sprovocirala prepire, ker sva mu težila glede študija, zdaj pa, ko sva nad tem itak že obupala, jih sprovocira sam: kritizira hrano, politiko, karkoli, toliko časa, da se vsaj z enim od naju skrega. Večkrat sva mu že rekla, da ima pravico živeti po svoje, ampak ne more pričakovati, da bova v lastni hiši kar tiho.
Skrbi me, ali morda ne jemlje še kaj drugega , čeprav se tolažim s tem, da je fizično v dobri kondiciji in na telesu nisem nič opazila. Rada bi mu pomagala, včasih skupaj delava načrte in spodbujam ga pri tem, naslednji dan pa je spet prepir in zmerjanje.
Rada bi mu pomagala, samo res ne vem kako.
Citiraj
Aktivni kadilec
Zivjo,

Jaz kadim travo ze 6 let non stop 365 dni v letu po 7 jointov na dan ali vec star sem 21 let. Trava ima vleiko pozitivnih ucinkov kot tudi negativnih. Z mojega vidika je to odvisno od usakega posameznika kako si to uzame kaksno razmerje ima doma, s prijatelji, odvisno od karakterja, zafrostriranosti, koliko casa kadis travo itd itd... Pri travi je res da ti niha pocuje ko nisem high sem zivcen, malo v slabsem stanju itd. Ce si znas prilagoditi lajf + travo ne bo noben imel nobenih problemov. Poleg tega se zravn se ukvarjam s sportom in nimam nobenega problema tudi sola mi ni trpela zaradi trave a sem 24/7 high. Negativni ucinki trave pa so spet pri usakem posamezniku drugacni (pozablanje besed, sviganje misli, utrujenost, in se bi lahko nastel)
Ne priporocam aktivnega kajenja trave ker ocitno nekateri si res ne znate porihtat v glavi kako to stvar uporablat itd, da v rlifu ne trpi nobena stvar zaradi tega. Tisti, ki mislite, da trava vodi v propad cloveka se moti.
Vse je v glavi in tega nam ne more noben uzet - odvisno od posameznika kako se prepusti temu flowu!
Citiraj
D.P.
Hvala za tvoj prispevek.

Trava je naravna, tukaj se oba strinjava, tudi solata, tudi jabolka, grozdje, jagode...

Konflikt s samim sabo ima človek takrat, ko izgubi, ali misli, da je izgubil, razsodnost o tem, kako naravne dobrine uporabljati.
Preprosto gledano, če grem jest ne zrelo jabolko dobim skomino, če grozdje uporabim za brisanje ta zadnje, mi nič ne pomeni ali je grozdje takšno in drugačno, dejstvo je da je dobrina zlorabljena, zlorabljena je takrat, ko je ne uporabljamo primerno njenemu namenu.

Se gremo:
1. jutri bom vzel rolo Wc papirja in se s svojim prehladom odpravil na vlak, v trgovino ... in si z njim brisal nos
2. ker sem slišal, da je tropotec zdrav ga bom jutri pripravil kot solato za obisk, bi vi tudi?
3. sosed si je kupil čudovito strešno kritino, ponoči si jih bom nekaj vzel, da jih podvržem tesu in... samo, da me ne vidi, da se nebi zaskrbel nad manjkom
4. TEMU SE REČE NAROBE OBRNJEN SVET!

VSE KAR OBSTAJA SLUŽI SVOJEMU NAMENU, TUDI TEMA!
Citiraj
ZelenNarod
Pozdravljen človek

Všeč mi je kaj si napisal in tvoj način razmišljanja.Če mislis da si svoboden probaj iti nekam brez denarja! :D
Zagovarjam marihuano kot rastlino in njene zdravilne učinke.Zato pišem v obrambnem položaju kot praviš...
Da nekoga premlatis se mi zdi blesavo in slabo za karmo...s tem ga poškoduješ in svoj bes pretvoriš v bolečino na drugi osebi... :) z marihuano ne škodiš nikomur.Ne skodis planetu in nobenemu zivemu bitju!Si v sozitju z naravo ker je 100% naravna!
Jaz se ne zdravim z marihuano in jo kadim za hobi...To je moj način zivljenja.Taksen nacin zivljenja imajo tudi mnoga plemna ki so odmaknjena od "normalnega sveta".In jaz zivim po teh zakonih kot plemena!Zakoni narave prijatelj!Živali in ljudje oboji se radi zadenemo!Poglej koalo ko zveči eukaliptus na vejici kako je zadeta...zakaj ni prišel mimo volk in rekel "koala to ni za tebe, vrži vstran ju3 bomo to rastlino prepovedali" :D Občutek ko si "trezen" je super in ga občudujem in zivim res srečno zivljenje.Če pa pokadim marihuano pa je zadovoljstvo še večje in ne vem kaj je tu spornega če nekdo uziva v tem na maximalno.
Ne zanima me zapravljanje in šopingi ter moderen svet.Ne pijem alkohola in nisem zasvojen z nobenim kapitalisticnim izumom.Rad imam druzino,svoj vrt,naravo in seveda da s prijatelji kaksnega pokadimo..Malo mi je edino zdaj čudno ker pridem drugo leto nazaj v slovenijo in bom pogresal to okolje in ljudi s katerimi sem navezal fantasticna prijatljstva.
Bedno se pocutim ko blatite to rastlino.Jaz sem dozivel to rastlino v popolnoma drugačni luči kot jo vi tukaj opisujete mogoče ima zato tudi na mene takšen vpliv.Vstopila je naravno in tako jo tudi prebavljam.Uzivaj človek fajn je bilo prebrat tvoj prispevek.
Citiraj
D.P.
"Zelen narod", občudujem tvojo zavzetost za spoznanja za katera verjameš da so o.k., tudi naziv si si dal zanimiv: "Zeleni narod".
Iz zapisa sem dobil vtis, kot, da bi se postavil v položaj obrambe, kot, da si se počutil napadenega, ogrožanega. Jaz ne vidim razlogov za to.
Strinjam se s teboj, ko ugotavljaš, kako ima stroka različna mnenja, eni trdijo , da je nekaj O.K. drugi da ta ista zadeva ni O.K., kaj je torej vredu. Hm, to kar posameznik čuti da je vredu in to dela. In zopet, pa je potem to res O.K.? Je, če se posameznik dobro počuti. In zopet, je potem to O.K.?
No, no tnekoliko v razmislek o tem je vredu, ni vredu.
Srečal sem ljudi, ki so človeka v besu, jezi... stolkli s pestmi do krvi in so nato rekli, kakšno olajšanje so čutili, torej, ker je čutil olajšanje je po tvojih merilih O.K., kaj ne?
Nekateri psihoterapevti zagovarjajo, da imamo kje boksarsko vrečo in nanjo stresamo bes, jezo... in si predstavljamo, da tolčemo po osebi, ki nas je "razjezila". Seveda, tolčemo, da stresamo bes, jezo... medsebojni odnosi, ki jih je treba rešiti v besedi in dejanjih pa bodo reševali drugi...?!?!
Po mojem zapisu bi morda kdo pomislil, da to pisanje nima nobene veze z marihuano. IMA, PA ŠE KAKO!
Tudi če najdemo kakšno znanstveno trditev je na nas, na posamezniku, da se vprašamo, če je to v sozvočju z naravnimi zakonitostmi, ki so edino nepristransko merilo pristnosti našega obstoja.
1. človek ko se rodi ne potrebuje marihuane, alkohola, cigaret...
2. ko človek spoznava, zaznava prostor v katerem živi, je jasno, da je vpet v določene zakonitosti, ki izhajajo iz področja fizike, psihologije, duhovnosti
3. pomen spoznavanja zakonitosti na vseh področjih je v tem, da lahko z upoštevanjem zakonitosti, bolje in smiselno živimo, ne le kot posamezniki , tudi družba
4. kdor zanika, ne le kakšno zakonitost ampak celo celo prej našteto področje, bodi si duhovno, fizikalno, psihološko, živi v laži, v neresnici in ni svoboden.

Biti ne svoboden pomeni biti suženj. Biti suženj po svoji želji pomeni ne zavedati se, da smo vredni nečesa boljšega, ki tudi obstaja in je med nami.
Spoštovani bralec, vabim te, da si priznaš, da si vreden resnično dobrega, kjer je ohranjeno tvoje dostojanstvo, kjer si ti potrjen kot dragocenost temu svetu, da si v globini poln dobrega, ki komaj čaka, da se aktivira in ti stem omogoči radostno življenje.
Biti radosten, svoboden, okušati dotik vesoljne Ljubezni zaradi katere sme človek obstajati... je nekaj realnega, le priznati si je potrebno, da smo ljudje vredni dobrega, resničnega, ki traja in je zastonj.
Notranji mir in zavedanje o tem, da si človek, vreden resničnega dobrega , ti želim.
Citiraj
Zelen_Narod
Pozdravljeni janezi.

Ker je slovenija tako majhna in nerazgledana bom še jaz kaj napisal to temo.
Zivim v californiji kjer je dovoljena medicinska marihuana.Tukaj so zdravniki ,ki ti predpišejo MARIHUANO kot ZDRAVILO za te bolezni ki pravite da jih mariuana povzroča...
NOBENIH RAZISKAV NA LJUDEH ŠE NI BILO, DA BI DOKAZALI DA MARIHUANA ŠKODI!.Raziskave so delali na podganah...V komoro so stiskali nenormalne količine dima in na taki način delali raziskave....Isto kot bi človeka zaprl v sod in mu dovajal 3 ure dim v katerem bi se dušil...valda da ti po dveh letah zdravje upeša in zboliš....
Tukaj v Cali kadijo vsi ljudje...Stari,mladi,upokojenci,direktorji,...Ker je nadzor nad to čudovito rastlino v tej državi ni slabe kakovosti...Samo vrhunska kvaliteta!OG KUSH,SKYWALKER KUSH,FIRE KUSH sama huda medicina...Sam kadim na vaporizer in bong ne mešam s tobakom in sem zdrav kot riba!Rastafarjanec z ulice kadi travo ze 45 let od 13 leta dalje...ima druzino,sluzbo,otroke je zdrav in še vedno kadi in goji!
Tukaj ste eni taki laznivci z nekih zavodov ,kjer zdravite svoje narkomane in mislite, da so kadilci trave tudi narkomani...Dej no,...vsi ste šolani pa nimate pojma o čem se gre...vse teorije ste prebrali v 20 let starih knjigah...Drugod po svetu uporabljajo to cudovito rastlino za zdravilo,hrano,oblačila v vaši sloveniji pa ste odvisni od marihuane in vam skodi...RES STE POSEBNI :D:D:D Grem pokadit enega na bong,ker je sostanovalec dobil v lekarni res posebno travo...Fire OG ;) lp
Citiraj
sicko22222222221
Družba vam je skozi leta oprala možgane in ker ste nesposobni misliti sami zase trdite, da je marihuana škodljiva. škodljivo je kajenje, škodljivo je zelo veliko prekomerno uživanje, marihuana kot taka pa ni škodljiva. zlorabljaš lahko vsako stvar - tudi marihuano. zlorabiš lahko tudi vilico-porineš jo nekomu v oko; ali naj zato prepovemo vilice? če so ljudje idijoti in ne poznajo svojega telesa in psihe ni kriva marihuana, saj na vsakega vpliva drugače. sama rastlina je vsemogoča in bi iz trga izpodrinila nafto, zdravila, ipd., zato je ilegalna. priporočam vam, da namesto kozarca ali dveh vina, kakšen večer raje uživate marihuano. kakovost življenja se vam bo povečala. vam zagotavljam.
Citiraj
Vesna Pečelin
Pozdravljeni!


Sumite, da vaša hči uživa marihuano in ne veste, kaj storiti. Dejstvo, da ste pri njej že opazili spremembe kaže na to, da se z njo v resnici nekaj dogaja. Marihuana je veliko bolj nevarna substanca, kot jo nekateri želijo predstaviti. Verjetno je to razlog, da vaša hčerka svojega početja ne jemlje resno in kajenja ne zaznava kot ogrožujočega zanjo in za njen razvoj. Za začetek jo lahko soočite s spremembami, ki jih opažate pri njej in se poskušate z njo odkrito pogovoriti. Predstavite ji posledice uživanja trave, ki so zasvojenost in s tem povezane težave (nezmožnost abstinence), pa tudi težave z duševnim zdravjem (na primer shizofrenija, halucinacije, preganjavica) ter različne telesne težave, ki jih povzročajo substance v dimu in v konoplji (težave z dihalnimi potmi, motnje pri zaznavanju vida in sluha, slabši spomin). Če bo kajenje zanikala, vi pa sumite, da vam laže lahko opravite urinski test THC, ki ga dobite v lekarni in tako sum 100% preverite. Če želite, se lahko vključite tudi v našo skupino za starše, kjer se boste srečali z drugimi starši, ki se soočajo z podobnimi problemi. Za več informacij glede skupine nas lahko pokličite na številki 051-339-725 ali 01-548-03-63.

Lep pozdrav,
Tadeja Janežič, univ.dipl.soc.del.
Citiraj
Zaskrbljena mati
Pozdravljeni! Prosila Vas za pomoč glede hčerke. Hodi v osmi razred in mislim da kadi travo. Prihaja domov zelo čudna. Včasih zaspi v postelji že ob 18h in tudi domov je ni po 2 , 3 ure čeprav je že zdavnaj končala s poukom. Tudi povečan apetit ima, rdeče oči... zasledila sem tudi da uporablja kaplice za oči. Kaj naj storim?
Citiraj
domino6x6
Tu je še eden, ki se ne more rešiti iz tega začaranega kroga. Star 23 let, kadim že 6 let. Čeprav sem že tri leta nazaj jokal po tem forumu, je danes stanje čisto isto. Spremenilo se ni čisto nič. Čeprav si vsak večer rečem, da je tale zadnji in se vsako jutro zbudim z mislijo "spet si šel zadet spat", nič ne pomaga. Iz dneva v dan lažem samemu sebi, postajam čedalje bolj anksiozen (blesave misli), najbolj me je pa strah, kako se bom brez tega sranja sploh znašel v družbi. Danes sem si na veliko zapisal današnji datum, ga okrasil s klicaji in spodaj zapisal eno pozitivno misel. Nekaj trave še je v predalu, poskušal bom abstinirati kljub temu, da je na dosegu. Ker živeti z občutkom, da si suženj neke posušene rastline, oziroma suženj svoje lastne psihe, je grozno. Samozavest na psu, ves čas sekiranje, a hkrati nobenega dejanja za izboljšanje.

Za tiste, ki abstinirate, za večjo motivacijo lestvica izboljšanj, ki so jih opazili abstinenti.

A list of benefits from being free of cannabis:
1. Clear thinking;
2. Breathe better;
3. Smoother mood transitions;
4. Sharper mental dexterity;
5. More articulate;
6. Better memory;
7. Working through stress more effectively;
8. Increased energy levels;
9. Reduced depression (after the first few weeks off);
10. Deeper interactions with others;
11. No "bottomless pit" munching out;
12. Boosted confidence;
13. No social anxiety;
14. Better focus on task at hand;
15. Enjoying simple pleasures more deeply;
16. Clear lungs;
17. No concern about hiding something from my son;
18. Less stress; increased faith in my ability to control myself;
19. No risk of arrest or legal troubles;
20. Increased joy;
21. Renewed self-respect;
22. More free time;
23. Need to sleep less;
24. More free cash;
25. Confidence to try new things;
26. Increased humility:
27. Asking others for help;
28. Better partnership with my girlfriend;
29. Better ability to learn and remember new songs;
30. Can travel without paranoia of border checks;
31. Safer driving;
32. No hassles of finding good weed;
33. No need to associate with shady dealers;
34. Not supporting organized crime;
35. True bonds with friends rather than co-dependent drug abuse ties;
36. Better fitness level;
37. Reduced consumption of resources (ex. hydro power to grow the weed, chemical sprays and fertilizers, lighters/matches, rolling papers);
38. New doors opening to spirit world (somewhere I only used to get to via cannabis);
39. Increased self-confidence to be "alternative" in ways other than drug use;
40. Confidence to take on any task I set my mind to;
41. Ability to strike up conversation with anyone I choose without fear or insecurity;
42.no paranoia;
43 increased motivation for self-improvement;
44. Feeling of wholeness that is not reliant on an external source
45. Not being enslaved by the need for weed,
46. No more feeling guilty
47. The most amazing dreams which I never have when I toke
48. Saving time
49. Communicating more
50. I’ve got another half of me that had been missing
51. I look a lot better rested
52. If I'm in a good mood, there is no predetermined "time limit"
53. Improved sense of smell
54. I have so much more energy than before
55. Deeper philosophical thinking (some of which still makes sense when explained to someone else!)
56. I have way more patience
57. I actually have the brainpower and mental endurance to answer my son’s seemingly endless questions without scorn or irritability.
58. I have the focus to finish one job before starting the next one.
59. Waking up in the morning feeling rested.
60. The return of wit
61. The ability to relate: I actually fully hear what people are saying, so my responses are more appropriate.
62. There is now way less stress in my life
63. I do a better job at work, so I have less to take home with me.
64. All of my relationships seem more vibrant.
65. I seem to have stronger mental control over my own moods and thought processes.
66. If there is a crisis, I have the presence of mind to do what needs to be done.
67. Experiencing natural highs
68. Have money to treat others and myself.
69. The ability to inspire other people.
70. The development of healthy habits.
71. A sharper mental game.
72. Increased muscle tone
73. Heightened sense of humour develops
74. Clearer voice (speaking and singing)
75. I have so much more love in my life now.
76. My son seems so much more responsive to me now
77. I feel like I am establishing new neural networks for coping with emotionally charged situations.
78. I have a renewed sense of life, waking up to greet the morning sun and air.
79. It is only through doing the work of staying balanced (riding both highs and lows) that I am able to offer a hand to others.
80. Life is easier without pot.
81. The return of emotional ‘seasons’
82. I can leave the house without having to get all my ‘stuff’ ready.
83. Easier to tune an instrument
84. Easier to get out of bed
85. Finding more inspiration in life
86. Developing mature, competent coping mechanisms.
87. Learning to enjoy to the fullest our families, jobs, free time, hobbies, and passions.
88. Feeling in control.
89. I have a stronger sense of optimism about my life than has ever existed previously.
90. I am finally reading all those books that I bought but never read.
91. I'm better at controlling other aspects of my health: I cook healthier meals; I exercise more.
92. The quality of my work is better.
93. I am more present for my family and friends.
94. I can carry on an intelligent conversation with other people instead of stumbling over my words and feeling like I sound like an ******.
95. I don't have to stress every day about wanting to stop smoking weed.
96. I don't have to worry about hiding the smell
97. I am not constantly craving something every time I get bored or stressed.
98. My health is better, so I get sick less often.
99. When I get stressed out, I am a lot more likely to actually deal with the thing stressing me out, resulting in a lot less stress overall
100. I think I’m a better, less angry person with the people I love

Tu je sto prednosti, našteli so jih dvesto. Splača se naučiti lestvico na pamet. In če se še enkrat kdo drzne zapisati, da je trava nedolžna in da ne zasvoji, ga bom počil po ušesih. Če lahko zasvoji računalnik, kako ne bo neka substanca, ki ima dejansko vpliv na počutje.
Citiraj
nema veze
@ Kumi ...


ne bluzi :)
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.