Odgovori: Impotenca zaradi marihuane

Pregled teme
Kristjan28
Kanabis sam po sebi ne povzroča impotence to je navadna neumnost. Lahko pa začasno impotenco povzročijo "psihični" učinki kanabisa. Kakšen psihični učinek ima kanabis pa je odvisno tudi od momentalnega počutja in PREDVSEM DOZE, se pravi če si bil na kanabisu vsa zaskrbljen glede seksa ti je zaradi psihičnega pritiska erekcija upadla ( in k temu je lahko pripomogla tudi trava, še posebej če si vzel malo preveč ).

NIKAKOR pa kanabis ne povzroča impotence ( impotenca pomeni trajno nesposobnost doseganja erekcije! ), ampak lahko povzroči samo začasno erektilno disfunkcijo, ki je povezana s psiho.

In še nekaj je: Tisti, ki seksate na kanabisu vam priporočam uporabo sative in ne indice. Sativa vam daje "up high" učinek, ki vas naredi budne in bolj pripravljene na seks, medtem ko te sorta indica naredi bolj uspavanega in lenega, kar pa ni ravno dobro za seks:)


Marijuana has been said to interfere with the production of hormones associated with reproduction, causing possible infertility among adult users and delayed sexual development among adolescents.

THE FACTS

There is no evidence that marijuana impairs male reproductive functioning.
The Jamaican and Costa Rican field studies detected no differences in hormone levels between marijuana users and non-users.

In epidemiological surveys of marijuana users, no problems with fertility have emerged as important.

In 1974, researchers reported diminished testosterone, reduced sexual function and abnormal sperm cells in males identified as chronic marijuana users. In a laboratory study, the same researchers reported an acute decrease in testosterone, but no chronic effect after nine weeks of smoking; they did not evaluate sperm volume or quality. In other laboratory studies, researchers have been generally unable to replicate these findings, although by administering very high THC doses—up to 20 cigarettes per day for 30 days—one study found a slight decrease in sperm concentrations. In all studies, test results remained within normal ranges and probably would not have affected actual fertility.

Severe adverse consequences have also been produced in male laboratory animals, although only with extremely high daily THC doses.

More importantly, in both the human and animal laboratory studies, all observed changes were reversed once THC administration was halted.
The claim that marijuana impairs female reproductive functioning in humans has no support in the scientific literature.
There have been no epidemiological studies indicating diminished fertility in female users of marijuana, and a recent survey found no impact of chronic marijuana use on female sex hormones.

Animal studies show hormonal changes and depressed ovulation following extremely high daily doses of THC. As occurs with males, these changes disappear once the experiment is completed. In addition, when THC was administered to female monkeys for an entire year, they developed tolerance to its hormonal effects and normal cycles were reestablished.
Almost immediately following publication of the few studies showing a marijuana impact on reproductive hormones, warnings about marijuana's potential impact on adolescent sexual development began to appear.

Other than one case report of a 16-year old marijuana smoker who had failed to progress to puberty, there has been nothing to indicate that such a potential exists. In whatever other ways one might consider marijuana to be bad for adolescents, it does not retard their sexual development.
Citiraj
D.P.
Leiito, če resno in odgovorno komentiraš ti odgovorim, da metoda (hagioterapija) nima popolnoma nobene veze z molitvijo nad pacienti, to je celo prepovedano.
Vsako leto so v Zagrebu mednarodna izobraževanja iz področja hagioterapije. (Rusija, Amerika, Slovenija, Koreja, Avstralija, Avstrija...in da ne naštevam, so prisotne na teh izobraževanjih, kjer je sprotni prevod izkušenih prevajalcev.
Takšen študij bo tudi letos od 04. do 09. julija. ( Več si lahko ogledaš na : google, Zajednica MiR). Tako se imaš priložnost sam prepričati o kakovosti in ne nasedati na nekaj česar ti nisi vreden - vreden si boljšega, realnejšega... in ne da žal razpolagaš z zmotnimi podatki s tega področja.
Upam, da si moje sporočilo sprejel dobronamerno, saj kot takšno je tudi mišljeno.
Želim ti "pax".
D.P.
Citiraj
Leiito
D.P. je napisal/a:
Hagioterapijo sem spoznal toliko, da razumem, da gre za priprošnjo določenemu svetniku, in da se kot terapija v okviru neke organizacije uporablja samo na Hrvaškem in pri nas.

Morda se motim in zadeva deluje, opišite nam prosim kako zdravljenje poteka in kakšna je stopnja uspešnosti (če upoštevamo standardno definicijo uspeha, torej % "čistih" po 12 mesecih samostojnega življenja).

Koncept sam je bil sicer testiran pri najvišji inštanci, direktno pri bogu; v znanem eksperimentu so v ugledni angleški bolnišnici vzeli skupino pacientov z enako diagnozo in prognozo ter jih razdelili v dve grupi; za eno je intenzivno molila ekipa nun + družina, znanci in prijatelji, za paciente v kontrolni grupi ni molil nihče.

Rezultat: hitreje in bolje so okrevali pacienti v kontrolni grupi, molitve niso pospešile okrevanja. (kar so si razlagali s "performance anxiety" pacientov v aktivni grupi).
Citiraj
agdi
Možno je, da se ti ne dvigne zaradi trave. Sploh če si kadil semenke ali štible zraven :)
Citiraj
D.P.
Spoštovani, koliko ste spoznali metodo hagioterapije, na katerem študiju, kaj konkretno ste spoznali kot navajate ( bizarna metoda).
V naprej se zahaljujem za odgovor.
Bodite dobro!
D.P.
Citiraj
Leiito
D.P. je napisal/a:
Če pustim ob strani vaš neprimerno pokroviteljski ton a la "Zapis je po svoje skrbno osmišljen in mi kljub vsem bolečinam, ki jih je moč razbrati pod vrsticami, deluje zelo iskren kar ga na drug način dela lepega in po svoje vrednega." ali "Tudi ti si opravičen do svojega prav." (hvala res, za dovoljenje, saj najbrž mislite upravičen, ne opravičen, ali pač?)

In če se ne spuščam v debato o bizarnih metodah, ki jih navajate kot učinkovite, npr. hagioterapija,

se želim dotakniti samo vaših navedb o "Nizozemski, kjer da so šle stvari resnično predaleč".

Ta grozna Nizozemska s svojo čudno politko do drog, ima bistveno manjši problem z resnično škodljivimi prepovedanimi drogami kot primerljive evropske države. Število smrti zaradi predoziranja npr. je 10-15 manjše kot na Švedskem, Norveškem, v Franciji, Španiji itd.

Odstotek mladih (15-34), ki vsaj 1x mesečno vzamejo t.i. mehko drogo:
Nizozemska 9.5%
V. Britanija: 13.8%
Francija: 16.7%
Španija: 18.8%
Italija: 20.9%

Odstotek občasnih uživalcev, ki postanejo problematični: 0.30%, kar je daleč pod evropskim povprečjem 0.52% in je podatek, ki mimogrede razblini še mit o tem, da večina tistih, ki poskusijo travo postanejo odvisniki. 1 na 200 je Evropsko povprečje, 1 na 333 v Holandiji.

Da ne omenjamo dokazane uspešnosti pionirskih programov legalizacije heroina pod zdravniškim nadzorom, ki bistveno zniža stopnjo kriminala in strooške za davkoplačevalca, med odvisniki pa dvigne % zaposlenosti itd,

Toliko o Nizozemski, "kjer da so šle stvari resnično predaleč", in ki, da "je začela priznavati svoje zmote" (vse kar je, je to, da je pod pritiskom EU omejila coffee shop turizem in, v nekaterih mestih, tovrstne lokale v bližini šol). Holandski Gedogen koncept tolerance namreč dokazano deluje, vsaj za njih, veliko bolje kot druge rešitve in ne obetajo se nobene bistvene spremembe v smislu manj tolerantne politike, nasprotno, nadaljujejo z omenjenimi programi.

Če se ne spuščamo v debato kakšna hipokrizija je tolerirati najbolj škodljivi drogi, namreč alkohol in tobak, preganjati pa npr. marijuano ali celo na filozofsko področje s kakšno pravico država sploh lahko določa kaj kdo sme početi s svojim telesom.
Citiraj
D.P.
O jej, g. Leiito, z zapisa pod tem psevdonimom je zaznati precej ogorčenosti, sovražnosti, nestrpnosti, striktnega nasprotovanja.
Zapis je po svoje skrbno osmišljen in mi kljub vsem bolečinam, ki jih je moč razbrati pod vrsticami, deluje zelo iskren kar ga na drug način dela lepega in po svoje vrednega.
Na tej sceni sem bolj ali manj sam in kdaj priporočam nekaj, kar vem, da je dobro (super ni nikjer nič). Kako vem, da je nekaj dobro, npr. kakšna komuna?
Z ozdravljenimi, z njihovimi svojci imam precej iskrenih pogovorov, kjer me zanimajo dobri programi v realnem svetu, ne le na papirju. Brez dlake na jeziku lahko na podlagi tega trdim, da so dobri programi v Cenakolo, Skupnost Srečanje, Hagioterapija... Zaenkrat imam največ konkretnih podatkov "iz terena" na tem področju, zato si dovolim tudi slednje priporočati.
Zanimivo pa je, da mi nekatere ustanove kot so šole, izobraževalni centri poročajo o dobrih izkušnjah z društvom Projek človek.
Nikjer ne iščem popolnosti, iščem čim več kakovosti. Kaj hočem reči? Od vseh ustanov, ki se ukvarjajo zoper odvisnost se najde kaj dobrega kakor kqaj slabega, odvisno kaj iščemo.
Tam, kjer se tehtnica nagne v plus in je na tisti strani več dobrega, je to za me dobro.
Priznam, da je lažje ogovarjati, "kazati sprstom" na nekaj slabega in še kaj dodati , kot pa spregovoriti o vsem dobrem trudu in dobrih rezultatih. Sam se odločam za povdarjanje dobrega, ker se preprosto zavedam, da le od dobrega lahko pričakujem nekaj dobrega.

Torej Leiito, hvala, ker nisi obupal nad mojimi prispevki, občudujem te, da si vstrajen v tem kar si in prav je tako. Tudi ti si opravičen do svojega prav.
Ajt, imej se.
"pax"
D.P.
Dodam še prispevek tretje osebe, ki zgovorno govori o... odkrijte sami.
---> Toni-NM
Re: ODVISNOST OD MARIHUANE

01.09.06 12:20
Pred štirimi meseci sem se na Uradu za droge srečal z gospodom iz Nizozemske, ki se že 40 let ukvarja z raziskovanjem oz. analizo stanja na področju rabe/zlorabe drog v evropskem prostoru.

Na vprašanje, kako je kaj z legalizacijo marihuane na Nizozemskem mi je iskreno odvrnil, da je šla zadeva resnično predaleč (končno nekdo iskren z resnim odgovorom), saj imajo obupno veliko število mladoletnikov, odvisnih od trave, pri katerih se po prenehanju uživanja trave poleg psihološke pojavlja tudi telesna kriza, seveda manj efektivno kot pri trdih drogah. Zato so na Nizozemskem intenzivno začeli ustanavljati terapevtske programe za pomoč predvsem mladoletnikom (14 - 18 let starosti), ki postajajo odvisniki. Vesel sem, da je tudi vsemogočna Nizozemska, mati svobodnjaštva in "odprtih idej" počasi začela priznavati svoje zmote, saj so jih posledice napačnih odločitev v preteklosti začele dušiti.

Trava s svojimi učinki v obdobju zorenja v življenje odvrača od osebnostnega napora, potrebnega za doseganje tistega najboljšega, kar življenje nudi.
To pa je zadosten razlog, da je kot takšna odveč.
Oziroma, ali zdrave oči rabijo očala, da bi lažje spregledale?!
Citiraj
Woland
Leiito, škoda časa!
Citiraj
Leiito
D.P. je napisal/a:
Spet vrednostne sodbe in moraliziranje. Zanimivo bo videti, če ta metoda res deluje, kot trdite, če bo delovala pri Mateju27, ki je po vaše "odtujen od sebe", kar naj bi bilo razvidno iz njegovega pisanja. Poleg tega seveda, da je suženj samemu sebi in kar je še takih neizogibnih in tragičnih posledic jemanja gandže.

Ali ne ugotavljate hkrati, da je vsak človek "unikatno in neponovljivo" bitje? Morda pa na Mateja27 gandža nima tako groznega učinka in jo bo, kot mnogi pred njim, sčasoma preprosto prerasel ali pa do konca življenja kadil brez hujših posledic in odtujenosti od sebe.

Ali so odtujeni od sebe in sužnji tudi milijoni ljudi, ki marijuano dobivajo na recept za lajšanje težav pri glavkomu, kemoterapiji, bolečinah ? Kaj pa tisti, ki dobivajo za svoje bolečine še močnejša zdravila, ali pa ljudje, ki si z zdravili lajšajo psihične težave? Ali so tudi oni od sebe odtujeni sužnji, ali je pač edina razlika v tem ali dobijo npr. travo legalno ali ne?

Sprašujete se zakaj nekdo poseže po marihuani ali alkoholu, ne omenjate pa veliko bolj pogoste in nevarne droge, namreč belega sladkorja, ki nesporno povzroča spremembe psihičnega stanja, veliko fiziološko škodo in odvisnost primerljivo z ostalimi drogami.

Naši otroci so vedno bolj debeli, karies se pojavlja pri vedno mlajših, insulinska rezistenca je vedno višja, preprodajalci belega strupa pa svojo drogo pakirajo v privlačno embalažo in ga na televiziji reklamirajo celo kot zdravo prehrano, pri čemur gre posebej izpostaviti preprodajalce Nutelle in Kinder jajčk, ki so pri svoji propagandi še posebej perfidni.
"
In konec koncev, ali ste v svojem moraliziranju na teh straneh povsem krščansko altruistični, ali vas delno vodijo tudi posvetni motivi reklamiranja kontroverznih Don Pierinovih komun, ki jih priporočate kot učinkovito metodo zdravljenja bolezni odvisnosti.

Droge in odvisnost so predvsem biznis, donosna dejavnost, ki prinaša dobiček ne le proizvajalcem in preprodajalcem, marveč tudi celi plejadi "strokovnjakov", "neprofitnih" organizacij in raznih "dobrodelnih" skupnosti, ki dobivajo denar najprej od davkoplačevalcev, nato od svojih neposrednih odjemalcev, in se ob tem redno uspevajo zapletati še v škandale, od finančnih do spolnih, pri čemur Don Pierinove komune niso izjema.

Tudi vam, D.P. (Don Pierino osebno?), vse dobro.
Citiraj
D.P.
Zanimiv zapis Matej 27, toda ne dovolj utemeljen. Vse kar pa je zanimivo ali kar bi naj bilo zanimivo pa ni dovolj, da je človek v harmoniji s seboj, da je v sozvočju s seboj in posledično z okolico. To je dejstvo.
Žal me ne preseneča, takšen zapis in povdarek na pojem ZANIMIVO, saj pisec sam o sebi poroča o uživanju mamila, o odtujenosti od sebe.
To mi je dovolj prepričljiv argument, ki govori sam o sebi in , oprostite izrazu, "dela reklamo" proti uživanju Marihuane saj so posledice 10 letnega uživanja dovolj razvidne že iz besedila pod-
- Matej 27.
Moj namen svojega tukaj besedila - prispevka je, podajanje stališča iz drugega zornega kota, v katerem ni omame.

Sicer pa, vsaka oseba je identična, enkratna, neponovljiva... in ni človeka, ki bi lahko trdil ali zanikal takšna in drugačna ugibanja o vplivu Marihuane na spoolno življenje. ZAKAJ?
Predstavljajmo si, da že več kot 40 let smemo uporabljati ob določenih boleznih različne antibiotike in nismo alergični na prav nič, sedaj po toliko časa pa postanemo alergični na ta zdravila.
Spomnimo se, da lahko več oseb dobi enako predpisano zdravilo, a to zdravilo različno prenesejo.
In, da ne naštevam.
Dejsvo, da Marihuana ima negativne učinke 100% drži in čeprav to drži ni slednja glavni problem uživalca, temveč uživalčeva roka, ki jo nese k ustom.
To je seveda napisano zelo preprosto. Dejstvo je, problem je Človekov odnos do samega sebe in posledično do okolice. Vprašanje je, čemu nekdo poseže po Marihuani, alkoholu... Čemu misli, da to potrebuje? Čemu Človek "potrebuje" biti suženj samemu sebi? Čemu Človek misli, da ne zmore svobodno živeti?
Vsem želim notranji mir in vse dobro.
D.P.
Citiraj
Matej27
Majhna verjetnost je, da marihuana povzroča impotenco.

To je še en veliki mit o marihuani, ki ne drži. Večina kadilcev marihuane, marihuano kadi celo življenje oz. tudi po več kot 20 let redno vsak dan in nimajo teh težav in imajo celo veliko otrok. Ne verjemi, da se ti ne dvigne zaradi trave to je lari fari. Vse je v glavi! Edino to je res, da ko enkrat kadiš resno moraš enega spalit preden greš seksat in bo vse OK, ker je res, da če si reden kadilec brez trave ne moreš tako seksati kot s travo.

Eno dobro sativo si upali in bo korenjak tako trd kot že dolgo ne:)

Sam uporabljam marihuano že 10let in nimam težav z erekcijo, razen takrat ko dolgo ne kadim. Pač ko kadiš si obsojen kadit ali pa za vedno nehat :) Če si reden kadilec trave rabiš dozo pred seksom, zato, ker tvoji receptorji ne čutijo ugodja kadar ne kadiš in je zato erekcija temu primerno slabša ( zadeva je psihičnega izvora ).
Citiraj
milan
Hvala za tvoje pismo, ki je zelo dobrodošlo ravno v času ko mladi razmišljajo o marihuani drugače. Marihuana povzroča tudi težave v tej smeri. Priporočil bi ti, da takoj nehaš uporabljati marihuano in se začneš ukvarjati s športom in živiš zelo redno, kar ti bo omogočilo ponovno vzpostavitev biroitma, ki je zelo pomemeben pri človeku. Lahko pa so tudi drugi problemi, zato bi ti svetoval krajši razgovor na kliniki za pshiatrijo, kjer imajo tudi specialiste za to področje. Potem boš bolj miren, ker boš vedel pri čem si.
Citiraj
anonymus
zelo na hitro bom opisal problem...

travo sm kadil 3 leta, zadnje leto precej redno. pri punci zadnje case opazam da mi na trenutke ne stopi, ce pa ze pa precej hitro usahne. star 17 let, ze 14 dni ne kadim vec pa tudi vec ne mislim...to se ne dogaja redno ampak na trenutke. zanima me ce ma kdo podobne izkusnje s tem in pa ce se stvar spravi v red po nekem casu ko ne kadis vec... bral sm da je zelo nevarno v teh letih ko se se razvijamo...

hvala za morebitno pomoc
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.