Odgovori: ODVISNOST OD MARIHUANE

Pregled teme
BrezLogikeTrpisGlupost
Nehajte si ga bluzit vsi pa bit pametni.. Da otrok zacne travo kadit ste krivi starsi ker nimate porihtanega doma in odnosa do svojih otrok zato zacnejo kadit travo in zaradi vašega obnašanja in grožnjami z komuno in nevem kaj vse se sam tiscite svojega otroka k hujšimi drogami! Cist enostavno in preprosto. Ce bi vedli kaj delate nebi imeli vasi otroki globokega trplenja in praznine v sebi. Ki jo hocejo nadoknaditi z drogo a je luknja v njih večja od vse droge na svetu. Rajše razmislite preden mate otroka kako delat z njim namesto da imate otroke tako hitro da se sami niste dovolj zreli za njih a mislite da ste. To je vedno večji problem dan danes!
Citiraj
Andreja
Pohc,
hvala za tvoje izkušnje iz prve roke.
Ob epidemiji zasvojenosti s travo je neprenljivo prebrati zgodbo, ki imam dober konec in daje upanje, da se da.
Citiraj
Pohc
Star sem skoraj 23 let. Pohat (kadit travo) sem začel pri 16 tam nekje od 17. leta naprej pa jo kadim vsak dan... Res res redko se zgodi da ne prižgem vsaj enega zvečer (ponavadi 3/4 v dnevu)
Tu bi lahko pisal cel dan, pa bi še imel dosti za povedat zato bom probal biti čim bolj kratek.

Trava zagotovo ŠKODUJE uspehu v šoli (seveda nekaterim dosti manj kot drugim, škoduje pa vsem čeprav si tega ne priznajo oz. se niti ne zavedajo), kajenje hitro preide v vsakodnevno navado.
Če mi marihuane zmanjka jo takoj spet kupim, ker ko vem, da danes ne bom mogel skaditi enostavno nisem zadovoljen. Na vašo srečo (če sta starš zakajenca) vsi kadilci trave tega ne počnejo tako pogosto kot jaz, a to ne pomeni da enkrat bodo.

Mislim da 1 do 3 jointi v mesecu nič ne škodijo ali celo pozitivno vplivajo na človeka. Res verjamem da ta "sveta rastlina" lahko zdravilno vpliva na duha, pomaga proti bolečinam itd..

Ob zlorabi oz. ob težki zlorabi v mojem primeru trava s seboj prinese nemalo negativnih posledic.... - Denarne krize (pred leti sem zato da sem lahko kupil ganjo celo vzel limit na banki ki sem ga plačal z obrestmi), opustitev treningov (pa sem bil v Olimpiji!!!) in s tem počasi tudi vseh ostalih športnih aktivnosti, slabi rezultati v šoli, preveč zamujenih/neizkoriščenih priložnosti za sex ali zmenke (to za nazaj verjetno še najbolj obžalujem haha).

No na srečo se počasi spravljam k pameti (nisem še tam) in zame ni treba skrbeti. Upam da ne...

Ta komentar pa pišem zato, da vam iz lastnih izkušenj podam par informacij, ki mi osebno pomagajo... Da se odvadiš od vsakodnevnega kajenja oz. prepogostega kajenja marihuane je potrebno dejansko malo preurediti svoje življenje.
Marsikdo kadi predvsem iz dolgčasa. Torej potrebno je poiskati čim več aktivnosti. Nekako je treba svoje misli usmerit drugam, se z nečem zaposlit... Vsak pri sebi se mora odločiti ali želi stvari izboljšati.
-delo
-ukvarjanje s hobiji.
-šport
-sex (verjemite ali ne, sploh pri najstnikih je to lahko rešitelj)
-v pomoč so nam lahko naše punce/fanti
-neobtožujoča družina
-iskrenost do samega sebe
-VOLJA

Če bo moj komentar komurkoli kaj pomagal super, če ne se pa vsaj vidi, da smo tudi Fužinci pismeni.

PS
Poznam mnogo starejših ljudi od mene, ki pohajo že desetletja in živijo normalno, a trave vseeno ne bi priporočal.
Citiraj
Koper12
Nemogoce da nemore naredit vozniski ispit samo ker kadi travo in tudi zdravniski za delo lahko naredi ker ni razloga da bi ga testirali za travo
Citiraj
Jezn marihuana user
Vi niste normalni od trave NE moreš bit odvisen, odvisn si od ALKOHOLA ki je najvecji problem na celem svetu ne pa trava. Skratka vaš sin NE more bit odvisen od marihuane ker preprosto ta RASTLINA (trava sploh ni droga) ker vsebuje samo kanabinoide ki jih naše telo tako ali tako že proizvaja samo ne v tolikih količinih kot jih mi vnesemo z kajenjem. Ljudje prosim vas da preden obtožujete rastlino in jo označujete z besedo droga in s tem da si od nje odvisen se o tem mal pozanimate. In vaš sin z vsem spostovanjem nebo izpadel iz faksa zato ker kadi travo ampak zato ker je len in neumen po moznosti.

Hvala lp. <3
Citiraj
zelenaglava
pozdravljeni.

star sem 24 leti in travo kadim že 10 let vse skupaj pa se je začelo ,ker doma ni bilo urejenih razmer in sem rastel samo z mamo po končani osnovni šoli so mi prijatelji ,ki niso niti cigareta pogledali kaj šele druga govoril da imam velik talent za fuzbal in da naj pustim to bedarijo cigarete,trava,alkohol in se podam v nogomet nekaj časa je bilo vr edu potem pa sem se čedalje bolj začel družiti z kolegi ,ki so redno kadili travo,ker sem podzavestno iskal neko uteho zaradi razmer doma pa tudi "frajer" sem hotel biti . "rezultati" so bili vidni povsem sem opustil šport srednje šole nisem dokončal.ne vem več kaj naj storim ne vem ali bi bili reto center rešitev,ker v sebi še vedno nosim željo po športu .
Citiraj
secufin
Vse kar je bilo napisanega o odvisnosti od konoplje je ena velika bedarija. Največja bedarija od vsega pa je, da te neumnosti še vedno širijo zdravniki.
Citiraj
corleon
Pozdravljeni sem star 24 let in travo kadim že pet let in ni res da bi kradel glede trave jas travo kadim za radi bolečin v glavi in mi pomaga in kadim jo še zdaj in to nič ne vpliva na spomin bar meni ne
Citiraj
jenez novak
pa kaj je z vami ljudje vaš sin si z tem da kadi travo ne dela nobene škode če ne mora nardit šole je to zaradi tega ker je dumpast ali len ne pa zaradi kajenja marihuane. pri mariuhuani ni nobene odvisnost ov je odvisnost na stopnji čokolade ali kaj takega sam kadim mariuhuana že vrsto let se zelo uspešen v službi nimam nobenih zdravstvenih ali prishičnih ali kakašnih koli drugih težav zato prosim vas ne zbijajte norosti o travi če niti ne veste ka natančno je to

lp
Citiraj
sid
Se strinjam!
Kljub temu, da ima konoplja določene zdravilne učinke, ima še vseeno preveč negativnih.
Tist ko kadi in si tega zgoraj napisanega dejstva ne prizna, pač živi na luni.
Sicer ima pa tako ali tako vsako zdravilo na recept poled pozitivnih lastnosti še en kup negativnih(tramal,apavrin itd...)
Na koncu je vse odvisno od karakterja osebe, kot pri vseh stvreh v življenju.
Citiraj
Vesna Pečelin
In če ne poizkusiš, se ti ni potrebno soočati z vsemi negativnimi posledicami, ki ti jih lahko kajenje prinese. Če ne poizkusiš, zagotovo ne boš sprožil tistega trigerja, ki povzroči zmedenost, pozabljivost in tudi duševne bolezni. Kot praviš, trava različno vpliva na človeka. Ampak če ne poizkusiš, se ti v primeru, da spadaš v skupino, na katero zelo slabo vpliva, ne bo potrebno ukvarjati s tem in prihraniš si veliko veliko let životarjenja, problemov in prepirov.
Tveganje je preveliko.

Tadeja Janežič
Citiraj
sid
Sem kadil travo 10let, vsak dan po gram ali dva,tri...v glavnem, zelo sem kadil, pa še kaj več občasno. Uspešno končal šolo, se športal, delal..Bil sem kot vsak drug človek, le da sem bil 24ur na dan zadet.
Hočem povedet, odvisno je, ali imš za kolege prave prjatle ali pa naključno golazen po cesti, predvsem v fazi odraščanja, takrat ko pač ponavidi začneš kadit. Od družbe je odvisno, kakšen postaneš. Moja klapa je bla pač takšna, da smo ga žurali in se zakajali ter drogirali, a vseeno smo imeli nek cilj v življenju, nekaj postati, za nekaj živeti. In vsi iz med mojih kolegov, smo danes uspešni ter bolj ali manj še vseeno kadimo (: Imam kolege ki so stari 50 let, kadijo celo življenje kot nori, imajo življenje, delo, so uspešni...nič jim ne manjka.
Na drugi strani imaš pač ljudi, ki do navadni socialni luzerji ki so leni in zažirajo državo, brez motivacije....kr neki..pač golazen..Če bi se takrat začel zakajt zraven teh ljudi, bi tudi moje mišljenje bilo drugače in bi bil danes brez dela ter vlekl socialno ter vsak vikend strašil z flašo poceni vina po mestu.

A je treba povdarit, da NI vsak narejen za drogo..čist tako...Na nekatere osebe vpliva nevtralno(nikoli pozitivno), se pravi, da ne vpliva na njih negativno, niso zmedeni ali čudni itd...pa lahko uživajo travo po 30let ali več, postane del vsakdanjega življenja.
Na drugi strani so osebe, ki jih dobesedno opere možgane, so pozabljivi, zmedeni, čudni.Nemotivirani in predvsem leni in niti približno nimajo cilja kaj bi počeli čez 10 let...jim je vseeno..

Kakšen vpliv ima trava na človeka, je nemogoče predvidevati. To oseba sama opazi čez leta. Problem je, če se oseba ne zaveda da gre na slabše.
Sam sem po 10letih nehal kadit, kljub temu da večina kolegov kadi...Enostavno mi ni več pasalo...postajal sem zmeden, ko sem bil klofjen nisem imel veselja še govorit ne več...in to šele po 10 letih rednega kajenja. Naredil sem pavzo za 2 meseca...takšno "čiščenje" sem vedno naredil vsako leto, predvsem za to, da se telo malo spuče ter se zbije toleranca...se pravi, da ima kajenje malo večji efekt že spet...Ker ko orng kadiš bi že lahk skadil boga in pol pa ti nič kaj extra ni...
No po pavzi sem začel že spet kadit a enostavno ni blo več tapravega občutka, nisem se počutil vredu...in tako sem nehal kadit, v družbi samo motam še, in tu pa tam naredim dim..bolj za okus.
To kar govorite, da si od trave odvisen..HAHAHA...larifari...cigareti so 10x večja razvada, ki se jo težje odvadiš. In toje govora samo v psihični odvisnosti, ker fizične ni...Mogoče potenje, a to samo zaradi nervoze..a to traja max par dnni oz veliko veliko manj kot pa pri cigaretih.
Pri travi mora pač oseba, sama pri sebi najti vzrok, tisti ZAKAJ BI NEHAL KADIT TRAVO, ČE JE PA LEPO??? No, in če ne najdeš pravega vzroka, se ne trudiš in ne boš nehal kadit...simpl ko pasul.
Že to, da oseba ni sposobna 1x v življenju nehat kadit za 2 meseca, tolk da naredi zdravniški pregled in začne delat, za boljšo prihodnost, pove več kot preveč o osebi sami...
socialni luzr, ki pri 30 živi na račun mame.
Citiraj
Vesna Pečelin
Dokazana dejstva so, da lahko uživanje marihuane sproži različne duševne bolezni kot so na primer shizofrenija, tesnoba, panični napadi in to ne glede na način konzumiranja. To so doživljenjske in neozdravljive posledice. Taka oseba mora pogosto do konca življenja redno uživati tablete, da lahko svoje stanje normalizira in je aktivno vključena v vsakdan. Zaposleni Zavoda Pelikan se pri svojem delu vsak dan srečujemo z ljudmi in njihovimi svojci, ki so zaradi zasvojenosti z marihuano v stiski, saj poleg duševnih bolezni redno uživanje marihuane sproža tudi splošno apatijo. Posamezniku postane vseeno za službo, medosebne odnose, kasneje tudi vsakodnevno higieno in ostale osnovne stvari nujne za preživetje. Nemalokrat zaidejo v hude dolgove.
Ne podcenjujte je.
Citiraj
kajenje škodi
Ne škodi tobak ali konoplja v resnici škoduje kajenje. Zakaj imajo pa hiše dimnik. Iz nje dobiš krasne kavbojke kajenje pa povzroča raka, ker ga povzroča dim. Tudi rudarji, ki so žvečili tobak niso dobili raka. Ga pa dobijo alkoholiki. Ne pusti se odvisnosti.
Konoplja se je najbrž razvila v srednji Aziji, kjer je bila ena prvih rastlin, ki so jih gojili zaradi vlaken. Za bombaž iz Indije in lan iz Sredozemlja se je prvič zvedelo šele tisoč let kasneje. Konoplja je bila ena od niti, ki je na tej otroški stopnji civilizacije povezovala skupnosti. Ljudje so pred njo že udomačili kulture (in tudi konopljo), ki so jim dajale hrano, toda konoplja jim je ponudila gradivo, ki je bilo kot nalašč za spretnosti, ki so se jih začenjali učiti. Množice so se od konoplje nadejale snovi za vsa svoja oblačila; samo premožni so si lahko privoščili razkošje svile. Konoplja in murva (hrana sviloprejk) sta bili tako pomembni in razširjeni kulturi, da je postalo reklo "dežela murv in konoplje" sinonim za Kitajsko.

Obilica dokazov iz grobov in drugih najdišč širom Kitajske govori o vztrajnem gojenju azijske konoplje vse od prazgodovine. V dvanajst tisoč let starem najdišču iz neolita, ki so ga odkrili v Yuan-Shanu (v sedanjem Tajvanu), so našli ostanke preprostih, peščenih loncev, katerih površino so krasili vzorci konopljenih trakov, poleg njih pa še gravirane, kamnite tolkače, s katerimi so trli konopljo. V pozno neolitskem najdišcu (okoli leta 4000 pr. n. š.) v pokrajini Zheijang so našli dokaze o tkaninah iz konoplje in svile. Ko so izkopavali na najdišču kulture Shang (1400-1100 pr. n.š.) blizu vasi Taixi v pokrajini Hebei, so odkrili ostanke delavnic za tkanje konoplje, nekaj kosov ožgane konopljene tkanine in na trinajst delov raztrgan svitek konopljenega blaga.

V grobiščih Chou pri Hsin-Ts'unu blizu An-Yanga so odkrili več kot tisoč pogrebnih predmetov. Na popisu so se poleg zlata, žada, marmorja, svile, laka in drugih dragocenih snovi znašli tudi izdelki iz konoplje. Krsta, ki je bila v notranjosti, je bila narejena iz lesenih desk, ojačanih s sponami iz konopljenega blaga, ki so jih z lakom pritrdili na krsto. Grob iz časov pozne zahodne dinastije Chou, ki so ga odkrili v pokrajini Shaanxi, je vseboval bronaste posode, orožje, žad, lonce in gosto stkan kos blaga iz konoplje. Na drugih grobiščih dinastije Chou so izkopali bronaste predmete, ki so jih varovali iz svile in konoplje stkani ovoji.
Citiraj
scoop
Gospod Jereb, me preseneca da enako gledate na uzivalce marihuane kot na uzivalce heroina, kokaina in ostalimi trdimi drogami ki jih uzivajo na razlicne nacine,... Samo to bi povedal,... Lahko vam je prat mozgane takim ovcam, ki na vas gledajo kot na boga, ker ste zakljucili neko solanje,... Koliko let ste kadili marihuano in koliko let ste uzivali trde droge, da tako na veliko razlagate in poucujete o njih ? ....
Citiraj
WIZ KHALIFA MOFOS
Kak pametujete zaradi trave, da mi je kar slabo. Ko mate sinove na horsu jim dajete podporo in vse dobro, ko pa spoha kak joint al pa 2 na teden pa ga podite v ŠPANIJO(!!).

Ne rečem, da je to 4 jointi na dan, ker to je res preveč, ampak od 3-5 na teden pa je čisto sprejemljivo, nikoli nisem občutil demotivacije za karkoli, samo ne da se ti premikat. Res pa je da to ni primerna droga za delovno mesto, saj res ne boš produktiven :D

Od ganje si lahko zasvojen, lahko pa tudi nisi. Vse je odvisno kak karakter si. Pred 1 mesecem sem pohal skoraj vsak dan, zdaj pa sem že 1 mesec čist in včasih razmišljam, kdaj ga bom spet prižgal, ampak ne čutim nobene odvisnosti, niti ne potrebe po travi!
Citiraj
UNKNOWN
pa dajte no sam sem se brez pomoči komune ali teh ustanov odvadil veliko hujših stvari kot je marihuana. vse brezposelne sinčke pošljite delat, če pa ne dobijo dela jim pa doma naložite toliko dela, da ne bodo časa imeli niti pomisliti na špinel. mogoče se vasi otroci zakajajo zaradi dolgčasa, ker pač nimajo kaj drugega početi, sicer pa trava ni problem še vedno jo kadim ampak kadim travo, ki jo pridelam jaz ali pa prijatelji za sebe, tako da vsaj vem kaj kadim. ampak je treba imeti mejo, kar se pa volje do dela... tiče pa trava ali pa brez trave lahko človek izgubi voljo do dela in do drugih stvari, ki so ga prej zanimale ali pa jih je rad počel. upam da bodo vaši otroci našli pravo pot, kajti do določenih spoznanj mora priti vsak sam.
lp
Citiraj
D.P.
Rastlina je res prečudovita, zato sme obstajati,dejstvo pa je, da je človeštvo ne uporablja le v plemenite, dobre, zdravilne namene, pač pa jo zlorablja, ŠE VEČ, S TEM KO SE ZLORABLJA RASTLINO SE ZLORABLJA ČLOVEKA - ČLOVEŠTVO.
O tem, da se počaka, da človeka pač mine, to kar ste napisali pa sledeče-
Predstavljajte si, da sva midva v parku na sprehodu in vas izza grma napade pes, drži vas za nogo, jaz pa čakam, da ga mine ne glede NA POSLEDICE. Prepričan sem, da zdrav razum (pri katerem ni sedaj niti v preteklosti prisotne travce) ravna povsem drugače.
Hm, vaše izgovore in zagovore žal vidim kot nekaj lahkega kar vas žal ne krasi. Nobene podlage niti pravice nimate trditi, da noben človek nima možnosti brez trave spoznati nekaj drugega drugačnega razmišljanja...
Obstaja več pristopov do sebe samega in do bližnjega, zato...
Prepričan sem, da je v vas ogromno lepega, ki komaj čaka da ga odkrijete in živite v njem- to vam tudi želim.Razvijajte dobro, ki je v vas!
Citiraj
mbobi
Po naključju sem pristala na tem forumu in žal si ne morem pomagat, da ne bi dodala komentarja. Ob nekaterih pametovanjih se mi bruha in res ne morem verjet, da o tej drogi pametujejo ljudje, ki zadeve ne poznajo...

Mamam bi rekla samo to - vaše sinove in hčere bo minilo. tako kot jih je minila igra s punčkami ali igra z legokockami. Nekaj možnosti pa je, da trave nikoli ne bodo opustili, kar pa sploh ni tako velik problem, seveda, če gre za zdrave in avtonomne posameznike, ki imajo v življenju jasne cilje in ambicije in se njihovo življenje ne vrti le okoli pohanja jointov. Če tega nimajo, jim bo trava le še potencirala občutek praznine in brezvezja in manj ko bodo imeli stvari (hobiji, šola, služba, prijatelji) okoli trave, bolj bodo od nje psihično odvisni.

S travo lahko funkcionira le določen vzorec ljudi. Tisti, ki pravijo, da jim marihuana udari na bed (na slabo), žal niso primerni uporabniki, ker ne znajo nadzorovati zadetosti in ne znajo zatreti ali sprejeti učinkov trave, ki včasih lahko delujejo kot psihaža. U bistvu ne izkoristijo učinka, ker jih ta straši. Za take ljudi je alkohol, ki je ego trip, trava pa to žal ni. Ljudje, ki imajo psihične ali čustvene težave tudi niso primerni uporabniki. Srečnim ljudem pa trava ne škoduje. Ljudje velikokrat naredijo to napako, da na travi začnejo razmišljati o resnih problemih in situacijah, ki pa se takrat zdijo mnogo večji, težji in nerešljivi, saj ti trava daje nek kratkotrajen občutek paranoje. Zelo je pomembno v kakšnem psihičnem stanju je človek preden pokonzumira joint. In to "udarlo na bed" je le posledica predhodnjega strahu pred travo, prav tako kronična zaskrbljenost in depresivnost. Človek lahko postane depresiven in len, ker ima slabo vest sam pred seboj, ker ga psihira, da vsak dan pokadi joint. Ker ga skrbi.. In bolj ko ga to žre, bolj si joita želi, bolj si jointa želi, bolj ima slabo vest...in tako nastane začaran krog. Trava ni za utapljanje žalosti. Trava je za zadovoljne ljudi. Drugače je psihouničujoča.

Kar se tiče odvisnosti, je psihična odvisnost kar huda, in težave nastanejo, če uporabnik svoje življenje skoncentrira le na dogajanje okoli kajenja trave. To pomeni, da hodi le še na kraje, kjer se kadi in se druži le še z ljudmi, ki kadijo. Tako čas teče, in človeka povozi in tako pride do t.i. amotivacijskega sindroma, ki je po mojem mnenju največja posledica kajenja marihuane.

Sama sem bila uporabnik marihuane 5 let približno vsak dan. V OŠ in SŠ sem bila odličnakinja in tudi fax sem že končala. Ko sem pričela z uporabo, mi je vse v življenju šlo na bolje. Mislim, da bi bila prikrajšana, če ne bi nikoli stopila v stik s to drogo. Včasih sem bila strogo proti, zato po eni strani razumem zagovornike, ki se tako borijo proti tej odvisnosti, medtem ko alkoholizem mirno prenašajo samo zato ker je legalen. Nikoli si ne bi mislila, da bom nekoč zagovarjala uporabo marihuane...Pa jo na nek način bom. Trava lahko človeka odpre, obogati, sprosti, znebi se nekatrih oklepov. tako jasne postanejo nekatere stvari. Ko pričneš z uporabo, se ti v glavi odprejo povsem nova vrata v povsem drugačen način razmišljanja. Tega žal nihče, ki ni bil nikoli uporabnik ne razume. Zmotne predstave so, da se na marihuani samo smeje in govori bedarije.

Menim, da o tej drogi lahko pametuje le tisti, ki ima s tem dejansko izkušnje. In povem vam-trava bo minila, ko boste zamenjali svoje kratkotrajne cilje z dolgotrajnimi. In vsem 'normalnim' enkrat ne znese več uporaba (služba, materinstvo, finance, drugi cilji) in jo omejijo ali prekinejo. Noben 080 ne bo pomagal, dokler se človek v svoji glavi za to ne odloči. Svetujem vam samo to - kadite brez slabe vesti, samo kadar ste zadovoljni. Pazite, da ohranjate krog prijateljev, ki niso uporabniki te droge. Poskušajte biti disciplinirani in poskušajte najti čim več dejavnosti, ki niso povezane s travo. Ne boste mogli verjeti, da boste na drogo dobesedno pozabili. Če seveda želite. Če travo dobro prenašate in nimate večjih psihičnih posledic, prosim širite tudi lepo besedo o tej prečudoviti rastlini!

Seveda pa vsaka odvisnost ni dobra..Teh je pa kar precej. In vsak človek je odvisen vsaj od ene...

toliko.
Citiraj
sem kar sem
ne bi rad komurkoli preveč solil pameti, ampak po 9 letih skoraj redne uporabe marihuane, je ta zima prva da sem brez volje in tudi delo sem izgubil zaradi tega, ampak sam dovol dobro poznam razlog da je prvič tako,.... tisti ki se vam zdi da ni volje zaradi trave.... meni je to neumnost, sicer le zato ker imam u glavi dovol da sem u useh teh letih tokrat prvič opazil da mi pri nečem škodi. še to zato ker sem imeu probleme lani tako u službi kot doma in sem biu popoulnoma pasiven prvič u življenju, prejšnja leta pa ko ni bilo zunanjih dejavnikov sem se čez celo poletje in dokler je vreme dopuščalo ukvarjau ali z tekom ai pa z nogometom ali odbojko usak prosti čas,sem pa tudi umes pokadil, pa sem useeno 3 ure neprestano tekal za žogo,....

Moje mnenje je da realno gledani thc na usakega upliva drugače, zato tudi uporabe ne zagovarjam, vem pa da posledice ki jih razlagate na forumu so precej manjše in blage če si človek sam naredi tudi neki zase, za svoje telo in energijo.

Tisti ku živite s tako osebo poskusite ga spravit v naravo, hodit itd ... jst se pučutim prow v k... letos zto komaj čakam da se vreme izbolša in da enka zmotam in grem na fuzbal s klapo in uživam in ko pridem domou, najprej pod tuš in potem kak film pol pa si tolk zmartran da sam še sladko zaspiš,...

res pa je FINANČNO nikakor ni + in če nisi previdn lahko hitro zabredeš, tko da ravnajte odgovorno, tisti ki pa vidite da vam ŠKODI prekinite z uporabo. tudi alkohola e prenaša vsako telo dobro, to pa najbrž vsi vemo... lp pa oprostite za nakladanje
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.