Med.Over.Net

Odgovori: Helex; kako se rešiti krize in koliko traja?

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,
zelo enostavno, vi se morate dosledno izogibati jemanju pomirjeval in konzumaciji alkohola. Vaši možgani so na te substance občutljivi in se odvisnost razvije zelo hitro. To vam bo znal povedati vsak ki se je odvisnosti pozdravil. Torej, razen če gre za vprašanje življenja in smrti (torej zaradi nujne operacije, oživljanja ali prekinitve epileptičnega statusa) vi teh substanc ne smete uživati. Smrt v družini ni tak primer, in zato sem vam odsvetovala jemanje.

Lep pozdrav,
Citiraj
Polde12
Kdaj si ven iz tega sranja?
Citiraj
polde12
da se razumemo to ni govora o nekih dozah po 20 mg ampak je bilo jemanja vsak tretji dan po pol ali eno tableto po 1,5 mg in me zanima samo koliko časa traja kriza nič drugega ,hvala !!
Citiraj
Daniela_Fiket
Rztui je napisal/a:
Se strinjam z vami, vendar se to da tudi lepše povedati.

Lep pozdrav,
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

to vam zelo odsvetujem. Vi se morate vsekakor izogibati pomirjevalom in alkoholu, dosledno in doživljenjsko.

Lep pozdrav,
Citiraj
polde12
ali sedaj ko imamo smrt v družini lahko 1 teden začnem jemati laxaurin in potem preneham?
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

najhujše je za vami, po prvem mesecu so odtegnitveni simptomi lahko še prisotni, vendar postopno izzvenevajo.

Lep pozdrav,
Citiraj
polde12
kdaj popustijo simptomi po prenehanju jemanja pomirjeval-lexaurina meni še po 1 mesecu po glavi vse ščemi čudno počutje??
Citiraj
polde12
po prenehanju jemanja lexaurina imam hud odtegnitveni sindrom,ali kdo ve koliko časa je BZO prisoten v telesu in koliko časa traja ponavadi kriza? jemal sem 14 mesecev sedaj pa že 1 mesec brez pa mi še ni uredu??
Citiraj
vaupotich
Morski galeb je napisal/a:
Zal dokler je bzo prisoten v telesu (se dva meseca po prenehanju jemanja) naravna pomirjevala nimajo niti najmanjsega ucinka.
Citiraj
Morski galeb
Poskusi z tabletami, dobiš jih v lekarni brez recepta Baldrimed. Narejene so na osnovi zelišča baldrijana.

Sodelavka ga je jemala: 1. teden 3 x po 2 tableti, drugi teden 3 x po 1 tableto, 3. teden 1 zjutraj in 1 zvečer, 4. in 5. teden le še po 1 zvečer. Od tega je minilo že cca 3 mesece. Sedaj le občasno, če ima občutek, da ne bo mogla hitro zaspati, vzame 1 tableto 1 uro pred spanjem.

Naj ti uspe!
Citiraj
Makica
Pozdravljeni,
pred mesecem in pol sem dobila helex in sicer 3x na dan po polovico od 0,25 gr. Ker sem se ga navadila in se ne počutim dobro po njem..sem čisto fuč...Vas sprašujem,kako se ga lahko odvadim na najbolj hiter in varen način?
Najlepša hvala za Vaš cenjeni odgovor
Makica
p.s. res sem imela določene težave,ki so sedaj mimo, zato ne grem nazaj h zdravniku in tratim njegov čas.
Citiraj
+beny+
še nekaj o odvisnosti,bzo-tablet.kot veš-vemo povzročajo vse odvisnost,ki se pa razlikuje od vrste tablet.po mojih izkušnjah je najslabša odvisnost od diazepana-ov,apaurin,valium,minians.....zaradi tega,ker so to pomirjevala z mišičnim relaksantom,torej ti sprosti mišice....zato se ob pomanjkanju prav teh tablet nastanejo epi-napadi z mučnimi krči...sam sem to doživel in ko so me pripeljali v bolnico so mi dali ampulo-apaurin v tekočini v mišico in krči so po 30.sekudah izginili.to ne govorim o krčih,ki te primejo največkrat na nogah,ampak krči,ki ti obvladujejo celo telo in se ne moreš premikat,zame je bila ta bolečina najhujša stvar,kar sem jo doživel v življenju,glede zdravja in vsega tega povezanega z zlorabo bzo-jev.zato se jih izogibaj,kajti sicer lahko pričakuješ tudi ti iste situacije.imel sem srečo,da sem bil z 2.frendi,sicer nevem kaj bi bilo,če bi ostal kje sam,ker niti kričat''help me'' ne moreš zaradi bolečin.drž'se+
++revolution the only solution++
Citiraj
Leiito
Gaggy je napisal/a:
Benzodiazepini so res bad news. Odtegnitveni sindrom ni le neugoden, ampak potencialno smrtno nevaren. Če se ne moreš zanesti na črnoborzijanske dobavitelje pojdi v center za zdravljenje odvisnikov.

Tvoj problem je, kot najbrž veš tudi sam, zloraba teh zdravil in ne bo lahko prenehati. Na youtube-u imaš predavanja Dr Ashton, vodilne specialistke za detoksikacijo od benzodiazepinov, njen, t.i. Ashton Protocol je standardna metoda za prenehanje jemanja teh zdravil

http://www.youtube.com/watch?v=UsjhqdE7-6A

Zdravila, ki jih ne poznaš, kot Rivotril, vtipkaš v google in wikipedia ti pove kaj je to. Rivotril je znan kot Klonipin, najbrž najbolj razširjen generični benzo v ZDA.

Helex je balkanski generik Xanaxa, alprazolam. Vse na -zolam, -zepam oz. bolj natančno rečeno vsi benzodiazepini delujejo več ali manj podobno; anksiolitično, sedativno, uspavalno..., abstinenčno krizo bo odpravil katerikoli.
Citiraj
++beny++
no vidiš,točno tako kot sem že miljonkrat opisal situacijo bzo-odvisnosti.kot sem jaz dojel od zdravnikov in kvazi psihiatrov nobeden noče imeti opravka s to odvisnostjo,kajti bojijo se posledic in sploh nimajo kaj dosti izkušenj s to odvisnostjo.v večini primerov te napotijo v centre za preprečevanje odvisnosti od drog,kjer pa imajo ravno toliko pojma in razuma za se spopasti z tem problemom.odvisnost od bzo tablet je dokaj nova in v zadnjih letih prišla na plan in to zaradi visoke cene in slabe kakovosti drog tako da novodobni uživalci drog v tričetrt primerov posegajo po tabletah,ki jim nekako nadomestijo drogo....v končni fazi pa prav nekateri psihiatri so začeli z predpisovanjem teh tablet,zdaj ko so videli,da se je to razširilo in postal biznis nočejo odgovarjat za situacije,ki nastanejo ko ti ona-on predpiše recept,kajti takrat si njegov pacient.počasi se te rešijo z antidepresivi in antipsihotiki in prepričujejo,da je to edina rešitev za kar pa smi vedo,da ti s temi tabletami povzročijo depresijo in psihozo in te iz tvojega problema z bzo-ji porinejo na drugo stran v psihotike.in kaj potem....odvisnik kupuje tablete na črnem trgu in od kvazi psihiatrov dobiva še anti-depresive,psihotike.zanimivo je pa to,da največ tablet predpišejo prav tistim,ki jih sploh ne potrebujejo in jih nato prodajajo za masten denar,sicer ne bi bilo na ulici toliko tablet.sam poznam ducat primerov ko hodijo psihiatru po tablete samo zato,da jih nato prodajo odvisnim od njih,vsem pa,ki jih res potrebujejo dvignejo roke..sam sem z urinom dokazeval mojo odvisnost od bzo-ja in sem vedno imel problem jih dobit,nekaterim pa sploh brez pogovora napišejo kot bonbone.samo pridejo v ordinacijo se usedejo,minutka da zdravnik napiše recept in se vidimo ko ti zmanjkajo...izračunano koliko tablet na dan deljeno koliko jih je v škatlici in se spet vidimo...vem da mnogi psihatri to dobro vejo,ampak njim jih dajejo,ker vedo da jih ne uživajo in nimajo posledic in odgovornosti zanje,če se kaj zgodi....lahko bi pisal štorje cel dan,ampak toliko da opišem situacijo vsaj na goriškem koncu....in verjamem,da je drugje isto..++revolucion++
Citiraj
Gaggy
Pozdravljeni!
Obisk pri zdravniku ni zalegel, napotil me je do psihiatra v našem zdravstvenem domu, ta pa me je potem, ko sem se mu povedal svojo zgodbo kratko malo odslovil z izgovorom, da ona nima izkušenj z narkomani in da mi lahko edino da telefonske številke raznih centrov, ki se ukvarjajo z odvisnostjo in narkomani (metadonski program, detoksikacija,...). Tako, da sem spet prepuščen črnem trgu tablet, ki pa je tak kokr je ++benny++ napisal, enkrat dobiš, drugič ne.
Pa še nekaj, slišal sem za tablete RIVOTRIL, ki naj bi bile benzodiazepin.
Zanima me, če lahko Rivotril ali npr. Apaurin, Lexourin ali Xanax na kakšen način ublaži krizo od Helexa?
Hvala in LP!
Citiraj
Gaggy
++benny++ in Pavle najprej bi se vama zahvalil za koristne in predvsem nasvete iz "prve roke", tako vsaj človek spozna, da ni sam in da so ljudje, ki so pripravljeni pomagati s svojimi izkušnjami, v tem primeru odvisnostjo od BZO. Moram priznati ++benny++, ko sem prebiral tvoj post sem se pošteno usral (epileptični napadi, intenzivni oddelek, krči, nezavest...res grozno).
Pri meni tako hude krize na srečo še ni, vendar če bom nadaljeval s sedanjim tempom je skoraj 100%, da to čaka tudi mene. Zato sem se odločil, da grem do zdravnika, mu povem za mojo "novo" odvisnost in se skupaj odločiva za naprej. Upam samo, da bo dovolj razumen in me ne bo imel za še enega džankija, ki žica zastonj tablete.
Hvala še enkrat in LP!
Gaggy
Citiraj
Pavlo
Gaggy: Svetujem ti, da nujno greš k zdravniku in vse to poveš, če metadon dobiješ uradno, oziroma si prijavljen v centru za odvajanje, najbolje, da to poveš zdravniku, pri katerem si v programu. Ker Helexi so vrsta bezodizapenov in kriza je lahko smrtna nevarna, sploh pa če si navlečen na takšne doze...S časoma ti bo toleranca rastla in potreboval boš vedno več Helexa. Nujno pejdi zdravniku, da se zmenita za zniževanje, sam tega ne počni, ker je nujna zdravniška pomoč.Zdravnik ti bo dal dozo in postopoma zniževal,tudi kupovat ti nebo treba Helexa na črno. Verjemi mi...odvisnost od BZO je veliko hujša kot od opijatov, ker je smrtno nevarna. Vso srečo ti želim in začni se reševati tega strupa, BZO ni za zlorabljat...Pavle
Citiraj
++beny++
oj,v mojih prejšnjih postih sem dolgo in široko pisal o tem predvsem o tabletah z bzo delovanjem.kot ti se tudi jaz borim z tabletami 10 let poleg drugih drog,ampak heroin,kokain sem opustil pijem mtd tako da o tem ne bom razglabljal.pri mojem uživanju tablet ni bilo meje npr škatla dormicumov,xanax pa apaurin dokler nisem več vedel zase........posledica da izgubiš vse predmetne stvari,ki jih imaš pri sebi,tel,ključi....in čustvene punca,prijatelji,starši.......zaradi krize od omenjenih tablet,ko ni bilo več bzo-ja v krvi me je 3 popadel epileptični napad,2. hospitaliziran v bolnici,intezivni odelek.vzrok pomanjkanje bzo posledično epi napad--grand mal-najmočnejši v kategoriji napadov,torej popolna nezavest in krči.tudi jaz sem jamral psihiatrom in jim z urinom dokazeval mojo odvisnost od bzo tablet,a me niso jebali....uturil mi je neke antipsihotike...pa nevem kaj še,kar bi pa potreboval ne.tako te pot vodi na črni trg tablet,in če si jih fajn navlečen porabiš ravno toliko denarja kot za gram heroina plus to da imajo visoke cene jih ne dobiš kadar si zaželiš ampak takrat
ko veš da so na razpolago moraš uganiti čas in imet ravno tisti dan denar,sicer jih poberejo drugi...to veš kaj mislim...glede kriz pa ti svetujem,da ne odrezat na suho pri meni je to sprožilo epi napade in nikoli več v življenju neveš kdaj te lahko spet ''strese''.če se hočeš nekako rešit--kar pa vem da je jebeno hudo,kajti omenjene tablete sprožajo več dopamina na receptorje kot vse ostale droge in deluje cel dan v veliki količini tudi do 3.dni.po mojih izkušnjah je najboljše da si tablete razdeliš in z zniževanjem preideš na minimalno potem pa z psihiatrom to pripeljeta nekako do konca.ne smeš razmišljat o zadetku tablet,ampak kaj ti to prinaša.sam vem,da je zadetek od tablet cool stvarca--pomiri,ni problemov,pozabiš vse,lepo spiš.....jaz pravim preveč lepo,da bi to lahko trajalo....ponavadi se konča če malo hororiziram--tragično....čaw.prebrskaj malo nazaj in imaš kar nekaj zgodb in nasvetov,ter vprašanj,ki ti lahko pridejo prav.
++revolucion++
Citiraj
Gaggy
Pozdravljeni!

Helex sem jemal občasno (2 do 3 krat tedensko ali manj) in to od 12 do 14 1mg tablet naenkrat (to je okoli pol škatle 1 mg Helexa) največkrat pozno popoldne iz preprostega razloga, zato da bi bil zadet. To sem počel približno 2 leti in do pred približno teden dni nazaj nisem imel nobenih težav. Potem pa sem se tisto jutro zbudil in začutil, bolečine in občutek podoben ali še hujši kot metadonska kriza (sam sem namreč že več kot 10 let na metadonu in sicer 120 mg dnevno). Komaj sem vstal in spil svojo dozo metadona, misleč, da bo boljše, da sem le malo "bolan". Pomagalo ni nič, tudi po eni uri, ko je metadon "zagrabil" nič. Na to, da bi to bila lahko kriza od Helexa, še pomislil nisem
Ker mi moja zdravnica Helexa ni hotela predpisati z izgovorom, da me noče iz ene odvisnosti pahniti v drugo, sem ga pač nabavljal na črno in kot sem že zapisal, občasno.
Misleč, da je to le prehoden virus ali kaj podobnega sem, tudi drugo jutro spil svoj metadon in spet isto, metadon kot, da ne bi "prijel". Potem pa sem se spomnil, da bi to bila lahko kriza od Helexa. Sklenil sem, da se ga več ne dotaknem v življenju, vendar sem se včeraj "pregrešil" in vzel sicer manjšo dozo (10 kom. po 1 mg) od običajne pa vendar sem še zvečer vzel še preostalih 5 tablet, ki so mi ostale v tabli, predvsem zaradi psihe. Tako, da zgleda, da je šlo tistih 5 ali 6 dni, ko sem abstiniral v nič. Zdaj, ko me zagrabi kriza (verjetno jutri, ker ko to pišem se počutim dokaj normalno) bo treba trpeti vse znova. Pa, da ne dolgovezim imam par vprašanj:
Zanima me, kako bi lahko omilil krizo, ker čudno, da jo metadon ne (nimam pa kar mi je čudno metadonske krize, namreč metadon začutim, da prime normalno po 45 minutah)?
Koliko časa traja kriza od Helexa in ali je odvisno na kakšno dozo si navlečen in kako ga ješ in kdaj (jaz naprimer 2 do 3 krat tedensko, včasih pa sem bil brez tudi po 2 tedna brez težav)?
Ali je bolje vzeti naenkrat recimo 10 tablet ali si to razdeliti na 3 dele zjutraj, popoldne in zvečer?
Kako to, da se je kriza pri meni pojavila šele zdaj in ne prej, ker pred kakšnim letom ko sem imel neke probleme sem jih en teden jedel vsak dan, dnevno tudi celo tablico 1 mg-skih (15 kom) naenkrat, pa se mi ni zgodilo nič podobnega?
Upam, da mi bo kdo na tem forumu znal pomagati z odgovori na moja vprašanja ali z nasvetom in se hkrati vsem v naprej zahvaljujem!
Lep pozdrav!
Gaggy
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.