Med.Over.Net

Odgovori: tramal

Pregled teme
odnamra
tramal in heroin ni ISTO!!#
malo si preberite sestave.
Tramal in vsa ostala zdravila inajo posebne teste, na tramalih nisi pozitiven na opiate!!!!
Citiraj
Pozitiva
Ni hudo. Nekaj dni boš imela težave s spanjem, boleče noge, kakšno drisko. Te težave so praviloma največje tretji dan po zadnji dozi in ni nujno, da boš imela vse od naštetih, če jih boš sploh imela, ker si bila na mali dozici. Le vztrajaj.
Citiraj
rowtarr51
groza me je ko to berem. vsak večer pred spanjem vzamem eno tableto zaldiarja, imam boleće noge. to delam leto in pol, je to hudo.
Citiraj
Rafaelus
Ali imaš raka v zadnji fazi opravičljivo, ker pa to delaš že veliko let si navaden NARKOMAN. Imam scoliozo 89 % in ga redno jem 2 100 mg na dan, tvoja doza pa pove kar sem prej napisal, čeprav sumim da se samo ZAFRKAVAŠ, saj je takšne količine pri zdravniku nemogoče prejet, sploh pa ne če res nisi v sklepni fazi BOLEZNI !!!6
Citiraj
Davorini1
Ljudje božji, zdravniki dobijo 13sto plačo glede na količino zdravil. Vsak zdravnik se zaveda kako hitro se lahko zlorabi vsako psihoaktivno substanco. Njim najbolj ustreza da celo življenje lepo pridno jeste tablete on pa bojo dobili od farmacevtskih lobijev ustrezno nagrado. Bil sem priča kako kolega ni dobil zdravniškega ker občasno kadi, 15 minut prej pa ta ista zdravnica na veliko predpisuje droge močnejše od vsega kar se dobi na ulici. Jaz nimam več zaupanja v zdravstveni sistem, redko vidim da zdravijo dejanski problem. Največkrat vidim kako predpišejo neko drogo in je problem rešen.
Trava pa še vedno prepovadana čeprav dokazano 123124213213421312321421x bolj varna in manj zasvoljiva od jebenih painkillerjev in raznih drugih tablet od katerih si dobesedno zadet bolj od vsakega jointa. NPR: moj oče je imel en del vratence zlomlenje zdravnik mu je bil pripravljen do konca življenja pisat recept za tramale. Vendar na srečo smo doma premožnejši in smo odjebali prekletga dilerja v beli haliji in SAMO PO ENEM OBISKU SPECIALISTA (na lastne stroške) JE PROBLEM BIL REŠEN. Problem za katerega je prej skoraj dobil doživljensko tramale.
Ko smo bili mladi smo radi zlorabljali tablete, veliko rajši kot drogo z ulic. 1. ni ti bilo treba plačati, 2. točno si lahko prebral koliko nečesa rabiš za zadetost. 3. nobene potrebe po vpletanju v črni trg.
Rad bi povedal nekomu da največji dilerji ki jih poznam (pa poznam ogromno dilerjev takšnh in drugačnih) so zdravniki. Dejstva kot to da vpada prodaja heroina in kokaina, ker je pač lažje in cenje izpraznit omarico z zdravili od none. Slovenija kot veliko drugih držav ima problem. Ta problem je farmacevtski lobiji.
Citiraj
MaLaAnonimna44
jas sem tudi malo pretiravala z tramalom. in sem se skupaj imela 4 ure depresije in nenehno jokanje. vglavnem hudo je bilo . kot heroin .


L.p vsem
Citiraj
markan
za vse ki kaj rabite mi sporočite sem strokovj+njak na vseh področjih in vsakem bom vedno pomagal 100
Citiraj
Tanja S
Se popolnoma strinjam. Opozorila bi vas, da je to forum, ki je namenjen pomoči, ne pa preprodajanju in oglaševanju drog.
Hvala,
Špela A.
Citiraj
D.P.
Prosim, da odstranite neprimerno vsebino (dictius_tencare ). Namreč ne vidim, da se sto vsebino komer koli pomaga!
Hvala lepa!
Citiraj
anihors.:)
tramal to je opij.iz opija delajo hors an.ne pol primerjat da to ni isto.od usega si odvisn.use te na isti način pomiri.ne pol če zaužiješ 400mg tramala da nisi odvisnaa.ne poznam še bolbutast folk.ka sploh se spraulate v take stvari k ne veste ka vam bo.mal se prei pozanimite pol se pa spuste u take stvarii.
sam u škodo ste celi državi k tok porabmo na leto za odvisnike od heroina.ne grejo u ****** da s takih stvareh začnejo.pol jim pa lahk metadon kupujemo k se hočjo odvadit.
pa dej no noben horsič si ne zasluži metadona zakai je pa to začel nei se še sam odvadi.
.ti pa če tramale ješ dobro veš da ne boš šla čez noben zdravniški.kai šele če si horserka.!!!!.
Citiraj
zelišča
Ali bi lahko napisali imena teh zeliščnih zdravil in kje se kupijo? Hvala.
Citiraj
Leiito
Sansha je napisal/a:
Zdravo,
mogoče lahko kdo pomaga z nasvetom:
fant je pred mesecem dobil tramale od neke ženske, torej jih je začel jemat brez recepta. Zaradi "živcev", je rekel. Depresivni občutki ipd. Zdaj mu jih je zmanjkalo in začenjajo prihajat posledice ne-jemanja. Kaj lahko naredi sam, da bo lažje prenašal krizo? Kakršenkoli nasvet???

Hvala lepa!
Strinjam se s halluc1n0genom, da se po enem mesecu jemanja Tramala resna fizična odvisnost še ne razvije. Problem utegne biti tu ravno depresija, zaradi katere je Tramal sploh začel jemati. Opiati so namreč najbolj učinkovit anti-depresiv in pred pojavom triciklikov po 2. vojni in SSRI-jev v 90ih, drugega zdravila za melanholijo kot malo opija oralno niti ni bilo.

Če je fant dejansko depresiven mu bodo opiati gotovo všeč. Zelo nevarno. Večina odvisnikov ima t.i. dvojno diagnozo; 1. odvisnost 2. depresija/anksioznost. Živeti z depresivno in/ali anksiozno motnjo ni prijetno, a odvisnost od Tramala je skoraj vedno še slabša alternativa.

Najbolje je poskusiti z napadom na treh frontah:

1) Obstaja kar nekaj zeliščnih zdravil, ki so po učinkovitosti podobne SSRI-jem tipa Prozac ali Zoloft, ne povzročajo odvisnosti in nimajo stranskih učinkov.

2) Zelo pomembna je tudi prehrana. Prehod k živilom z nizkim glikemičnim indeksom, poenostavljeno rečeno, čim manj preprostih ogljikovih hidratov, nič belega sladkorja, nič bele moke, nič sladkarij itd., po pravilu prinese občutno izboljšanje osnovnega hedoničnega tona in emocionalnega zdravja.

3) Aerobna telesna vadba. Po cca 30 minutah intenzivne kardio vadbe (orbitrek, kolo, tek, plavanje, boks...) začne telo izločati masivne količine endorfinov, naravnih morfinov, kemično in po učinku identičnim opiatom. Ljudje, ki prakticirajo redno telesno vadbo niso nikoli depresivni, pa še težav s samopodobo (ki je še en pogost vzrok, da opiati osebi "pašejo") nimajo.

S Tramalom se definitivno ni igrati. Toleranca narašča hitro, ima vse slabe lastnosti pravih opiatov, ne pa tudi vseh "dobrih", pri večjih dozah prihaja do grand mal epileptičnih napadov ipd., Tramal je res bad news.
Citiraj
halluc1n0gen
sansha - od tramalov ni tako zelo močne krize tako da bo najbrž kmalu že vse uredu..najbol mu pa lahko ti pomagaš da si z njem, mu stojiš ob strani, brez obtožb, pejt vn k ko lep dan, na sonce, kšno pivo spijta, pa bo...pa spolnost tut ZELO pomaga
ne obupat kul bo use;)
Citiraj
Tanja S
Spoštovana Marjana,

hvala za iskreno izpoved in pohvalo.

Ninelle kako ti gre?
Citiraj
Sansha
Zdravo,
mogoče lahko kdo pomaga z nasvetom:
fant je pred mesecem dobil tramale od neke ženske, torej jih je začel jemat brez recepta. Zaradi "živcev", je rekel. Depresivni občutki ipd. Zdaj mu jih je zmanjkalo in začenjajo prihajat posledice ne-jemanja. Kaj lahko naredi sam, da bo lažje prenašal krizo? Kakršenkoli nasvet???

Hvala lepa!
Citiraj
ALJO
za mocne bolecine zal ni drugega zdravila ki nebi povzrocal odvisnost kajti ko se navleces na opiate kar tramal v bistvu je te ne resi druga kot odvadit se na zalost je kriza zelo huda sam sem navlecen tramalov,helexov in apaurinov ter metadona tako da najboljsa pomoc pri tej situaciji je zdravljenje v kaksni ustanovi,...srecno
Citiraj
aligator
tudi jaz sem odvisen od tramala oz. tadola , jemljem tudi benzodiatepine - helex , xanax , apaurin ,lexaurin , kar pač kupim ali kje dobim. to traja že par let . zdravil sem se zaradi odvisnosti od tablet in to klinično pred tremi leti , "čist", če temu lahko tako rečeš , sem bil morda samo v času zdravljenja . takrat mi je bil predpisan antipsihotik Prazine in od takrat naprej je še to občasno dodano v moj meni .
pojem tudi do deset na dan in to 100 mg tramal retard , če nimam zraven npr. apaurina , drugače do pet na dan plus pomirjevala . vse je mogoče kupit in žalostno je da sem iz zdravljena potegnil samo naslov lokalnega dilerja tablet , ki seveda nima nobenih pomislekov glede prodaje , seveda za velike vsote denarja !!
kriza je huda in ne morem reči , da je dovolj samo , da se skineš ! tu so bolečine po vsem telesu , vročice , potenje , zmrzovanje , nevolja , nespečnopst - tudi do tri tedne!! IN KO POMISLIM , DA SE MORAM , PONAVLJAM MORAM IN HOČEM REŠITI TEGA PROBLEMA , VEM OB TEM , KAJ ME ČAKA . NE VEM KAJ JE HUJŠE , VSE FIZIČNE BOLEČINE ALI PSIHIČNE , KI TO SPREMLJAJO!!
morda so najhujše obtobže iz oklice , ki tega probleme ne poznajo niti nočejo imeti opravka s tem in če pozna lokalno mesto tvoj problem , se je kasneje še težje rahibilitirati nazaj v družbo .
ampak vem , da takšno življenje ni vredno človeka in jaz si vsekakor želim živeti , apak strah pred krizo in vsemi psihičnimi problemi ob njej , preprosto ne premaga poželenja po tabletah . sedaj niso več za lajšanje bolečin , ampak so že način življenja . in kdor tega ne pozna in soočen z problemi odvisnosti , nikakor ne bi smel , NE BI SMEL , OBSOJATI ODVISNIKA ALI NJEGOV NAČIN ŽIVLJENEJA , ČE MU NE ŽELI POMAGATI ALI GA SPREJETI PO ZDRAVLJENJU!!
IN VSEKAKOR , tramal je škodljiv v večjih odmerkih in zdravniki ga ne bi smeli prepisovati tako zlahka , ker ravno to je tudi velik razlog za mojo odvisnost. zaldiara , lexaurin -tako se je začelo.
sedaj tudi večje količine ne pomagajo , še vedno je tu kronična nespečnost , bolečine , migrene , nihanje razpoloženeja in še povečanje psihoz zaradi dolgotrajne odvisnosti . pojavlajo se tudi že fizične posledice kot je npr. moteno delovanje ledvic . in želim si , da nikoli v življenju ne bi bil seznajnjen s temi tabletami , ker sedaj preprosto ne znam ,. niti fizično ne zmorem živeti brez njih . ogledujem si že komune , ker hočem zopet biti svoboden in iti kamorkoli hočem , kadarkoli hočem , brez da si pred tem moram najprej nabaviti in seveda določiti čas kje sem , samo zaradi dobave . tu razumem besedo odvisnost , ni svobode niti fizično nito psihično , niti krajevno , niti denarno........ni je več!!!!!!!!!!!
poznam življeneje brez odvisnosti , sedaj poznam samo svojo stanovanje in tablete . telo je že prekleto oslabljeno , ne želim si ničesar tako v življenju kot biti in živeti brez odvisnosti in kdor ne pozna in ni niti pripravljen tega razumeti kaj človek čuti v takšnem stanju , nikakor ni usposoljen igrati sodnika in te izriniti na rob družbe več kot si se že sam . zavedam se vseh posledic in jih tudi že imam , a kljub temu še jemljem naprej . sedaj zmanjšujem , da učinki krize ne bi bili tako močni , amapk kjub temu jih čutim in je naporno.
ljudi hočem seznaniti s tem problemom in mnenja sem , da se ta problem premalo izpostavlja v naši družbi in preseneča me , da obsataja toliko ljudi , ki imajo isti in še večji problem z uživanjem tablet brez drugih prepovedanih substanc, kjub temu , da se v tej naši , visoko razviti " cvivilizaciji" , ljudje proti odvisnilkom obnašajo tako zviška , da se človek s tem problemom hoče le skriti pred njimi in zaradi tega še globje zabrede!!!!!!!
in odgovor - definitivno boš pozitivna na opiate in na benzodiazepine , vendar pri nas tega pregleda ni za službo, razen če to ne zahteva delodajalec , kolikor jaz to vem vem .

pozdrav vsem skupaj , lp
Citiraj
Sestra
Žal se moram tudi sama vključiti v to temo.
Tudi moja sestra je postala odvisna od tramala in sicer od kapljic. Nekajkrat je bila v bolnici zaradi napadov slinavke in so ji tam dajali tramal. Sedaj že leta vsakodnevno jemlje tramal kapljice in dozo povečuje. Sedaj je prišla že tako daleč, da porabi mesečno tudi do 8 večjih stekleničk kapljic.
Že cel čas jo skušam prepričati, da bi nehala, vendar enostavno ni dovolj močna. Poskušala je že, vendar jo vedno zlomijo stranski učinki in si zrihta novo dozo, da jih premaguje.
Ali pozna mogoče kdo kak način, da bi se s čimmanj stranskimi učinki odvadila tega opiata, saj sem resno v skrbeh za njeno zdravje. Morda obstaja kakšno zdravilo, ki je manj škodljivo in se nanj ne navadiš, s katerim bi premagala začetne težave?

Hvala za pomoč in lep dan vsem.
Citiraj
BOY 23
sanval deluje slabo pri več kot 40% ljudi ali ne deluje ali slabo prenašajo!!!!!!!!

sanval prime tako ko prau se ze uležeš zapreš oči in takrat moraš uzet takoj in začet spat.. in pol al prime al ne...

meni nikoli ni nevem kako pomagau,
raje reci zdravnici naj ti predpiše ali cerson je dober za spat če ti sanval ne zaleze,
ali pa dormicum 7,5mg bele.. po temu boš zaspala ko otročiček ti jst garantiram, sam naj ti ne da od 15mg plave ki se jih hitro navlečeš....

dormicum od 7.5 so meni edini pomagali res in zbudiš se naspan poven energije

ko pa nimam dormicuma uzamem helex 1mg 2 tbl!!!... in je tudi cool
kar se tiče pa če se hitro utrudiš pri delu če te boli in tramala rabiš več... probi jemat tramundin
ali tramal RS RETARD!!!!!!!!!!! so od 100 200 300... JST OSEBNO BI TI REKU DA SI NABAVIŠ TRAMUNDIN KI SO RES PROTI BOLEČINAM ZAKON IN DELUJEJO S DODATNIM SPROŠČANJEM........... SANVAL ČE TI NE POMAGA PA RES RAJE NE PIT KER KOT SM REKU ENIM POMAGA ENIM NE RAJE NE PIT KI UNO SPLOH NE SPADA U BAZO BENZODIAZEPINOV....IN ŠE NEKAJ JST SEM U TRSTU U LEKARNI KUPU TABLETE ZA SPAT OTI SE KLIČEJO
IN JIH DOBIŠ BREZ RCP-JA ,

IN SO COOL UPAM DA SEM TI KAJ POMAGAL...


SAM NE PREVEČ BILO ČESA KER SE OD BENZODIAZEPINOV HITR NAVLEČEŠ TABLETO DORMICUM UZET KADAR NE MOREŠ SPAT ČE PA TRPIŠ ZA NESPEČNOSTJO JIH JEMLJI 2 TEDNA IN POL BI MOGLO SE TELO NAVADIT NA SPANJE...

ADIJO
Citiraj
boy 23.
ODVISNICA NE TRAMAL NE POKAŽE TEST NA OPIJ ALI HERS...
SEM SAM BIVŠI ODVISNIK IN KO SM ČAKU NA DOBO ZA DETOKSIKACIJO SM ČOPAU ČEU 1500 TRAMALOW DNEVNO IN TABLICO XANAXA 1 MG IN APAURINE , LORAME, HELEXE, IN ZVEČER DORMICUME IN SANVALE...
TKO DA TI POVEM KER MAM IZKUŠNJE S TEM TRAMAL NE POKAZE TEST POZITIVA

SAM RAJE DEJ ZMANJŠAT TRAMAL NA POLOVICO SJ VEM JE COOL FEELENG KINKADA ITD
SAM JST SE SDJ GA JEMLJEM SAM KO ME KAJ BOLI NE
PREJ KO SM BIU HARD TABLETOMAN NISEM MOGU SCAT ZRAD TRAMALOW KI SM JIH FULL ČASA USAK DAN ČOPAU NE
RES IN SM TRPEU IMAŠ POVEN MEHUR IN NEMOREŠ SCAT TE TIŠČI IN DA GA JEBEŠ NE GRE IN PRIDEJO FUL ŠE HUJŠE FRKE...

RAJE PRAŠI DOKTORCO NAMESTO TRAMALA ZA TRAMUNDIN, ALI ZALDIAR

JE PODOBNO MIX PARACETONOL IN TRAMADOL JE ZALDIAR A TRAMUNDIN SO BELE KI SO FULL DOBRE ODPRAVIJO USE BOLEČINE

JST SM ZGUBU ENKRAT METADON ZA DOMOU ZA ČEZ VIKEND IN SM SI POMAGAU S TRAMALOM IN APAURINI JE BLO TEZKO AMPAK SM ZDRZU SDJ SM SE REŠU TEGA SM PRIDEN
USAK TOLKO VZAMEM KAK HELIČ ZA SPAT KO NEMOREM IN TKO


FOLK ONA JE SAM UPRAŠALA ČE SI POZITIVEN ČE VZAMEŠ TRAMAL, NE PA DA JE ZABREDLA V TEZAVE, POMOJEM ZE VE SAMA, DA NI TO DOBRO-A....


NA FORUMIH TAKIH JE FUL FOLKA KI HOČEJO TI POMAGAT AMPAK JE TREBA POMAGAT NA PRAVI NAČIN


BEZ ZAMERE... ADIJO

ODVISNICA, VELIK SREČE... UPAM DA SI NA PRAVI POTI,

ČE NEVEŠ KJ KKO LEJ DTO JE ZAKON TI NIZAJO POČASI IN SO KUL SKUPINE RES ZAKON ZA SE SKINIT PRAVA STVAR JST SM RES BIU GRAVE TBL NE IN SM MISLU NE MENI JE DOBRO JST NERABIM POMOČI DOK ME NI ZGRABU NAPAD TREBUŠNE SLINAVKE KI SM JEDU PREVEČ TABLET IN BENZOTOV.... IN SM SKORI RIKNU SO ME REŠLI
IN OD TAKRAT KO MMI JE LAJF VISEU NA NITKI SM U INTENZIVNI SOBI PREMIŠLJEVAU
IN KO SM PRŠU VEN MI JE DOKTOR REKU DA PO ČASU JEMANJA TABLET BILOKERIH SE NARDIJO KAMENČKI NA ŽOLČNNIKU NE, KI JE ZRAVEN PANKREASA.TREBUSNE SLINAVKE... IN TABLETE KI MAJO KREDO ČE JIH JEŠ FULL SE TO USAK DAN KOPIČI INN SE ZAČNE DELAT BISER KOT V SKOLJKI IN KO DOZORI TA BISER IMAŠ TI ZE POVEN ŽOLČNIK KAMENJEV IN POL JE UPRAŠANJE UPERACIJE ČE MAŠ DOVOLJ ZDRAVO TELO JETRA ITD ZA OPERACIJO... DA TE REŠIJO ČENE TE NEMOREJO TKO JE

IN KO SO MI TO REKLI SM PRŠU K PAMETI
IN SM MOGU PRESTAT PEKLENSKE BOLEČINE VAM POVEM VSKI KI TO BERETE BOLEČINE DA SE BOLEČINE KOT JE ZOBOBOL SKRIJEJO RES RES... SO MI OPERIRALI LAPRASKOPSKO SO MI MOGLI VZET KOMPLET ZOLČ VEN VSE ZOLČNIK , ZOLČEVOD.. IN SM RES DAU SKOZI DA SDJ SM RES PREKLEU USE TABLETE KI SM JIH JEDU IN UFFFFFFFFF... ****** OFF RESS....


SDJ SM PRIDEN JEM ZELENJAVO KI KO TI ODSTRANIJO ZOLČ NESMEŠ JEST VEČ POLOVICO STVARI MASTNO MESO SLADKO JAJCA IN USE KI JE DOBRO
KRUH STAR 3 DNI EDINO

JST JEM PREPEČENCE IN JUHICE DRUGE NI ČE POJEM ME BOLI


SAM SEM SI ZAKUHAU NE SDJ PLAČUJEM JEBIGA


UPAM DA USI KI STE TO PREBRALI ČE JE MED VAMI KDO KI PIJE FUL TABLET DA VE DA NAJ NE PRENEHA TAKOJ AMPAK PROBAT ZMANJŠAT ANE

TREBA BIT MOČEN. DA NE MISLIŠ DA SI ZAJEBAU KER ZIVLJENJE JE KAČA, KAR TE NE UBIJE TE OJAČA IN ZAPOMNI SI TO IN POMISLI NASE IN NA NOVE ČASE KER USE POPRAVITI DA SE!!! BYE.....
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.