Med.Over.Net

Odgovori: Odvisnost od tablet!

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

sicer lahko tudi mene tukaj vprašate, vendar bo potem sigurno potrebno se posvetovati s psihiatrom in narediti načrt kako se boste težave lotila. Upam, da sem razumela, gre za odvisnost od Sanvalov, a ne?

Lep pozdrav,
Citiraj
loredama
Rabim zdravnico da se pomenim o tem odvisna sm od danvals .ntez njega pa tu ne gre
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

v kafetinu samo kodein lahko provzroča odvisnot, vendar je to, ob običajni uporabi malo verjetno. Morda pa, so vaše težave povezane z odtegnitvijo od kafetina. Namreč, tisti ki redno pijemo kavo, vemo, kakšne glavobole dobiš če kave ne spiješ en dan. Na srečo, se težave v parih dnevih umirijo. To je samo moj vtis, na osnovi napisanega, ni rečeno, da imam prav.

Lep pozdrav,
Citiraj
Dorisalibegovic
Hej hej..
Nevem kje naj začnem iz otroštva sem imela glavobole ki so bli zmeraj bolj pogosto in zmeraj močnejši,zdravniki so rekli da je to tenziski glavobol,in da za to ni zdravkl .. Lekadol,brufen .. Nobena tableta mk ni več prjela .. Začela sem jemat cafetin ta mi je pomagu takoj .. Zdej ga jemlem xe par let in če te tablete ne pojem me začne bolet glava ful .. Dejansko nemorem brez njih. Lahko kdo pomaga ? Lp.
Citiraj
celly
Zdravo draga!

naj ti povem kako je bilo pri moji mami. Zaradi psihičnih težav se je napotila k psihiatru ta ji je predpisal 5 različnih tablet,to so bila uspavala,antidepresivi itd. Kaj se je zgodilo ?? mama je ta tableta jemala in jemala 10 let,mešala vse skupaj in to samo zaradi psihiatra ker ji je vse to predpisal in rekel naj ji kar je in je?! Sama se ni zavedala kaj se dogaja,mislila je da je to vse vredu nakar je spoznala da nekaj ni vredu in obiskala drugo psihiatrinjo ki ji je omenila da je ODVISNA OD TABLET. Takrat je bila v bolnici za odvajanje in sedaj je vredu. Največja ironija pa je da je TA PSIHIATER KATERI JO JE ZAFRKNU ZAPRU ORDINACIJO IN SPIZDIL,po domač povedan! Torej jaz nobenemu več ne zaupam,čeprav so oni tukaj ki ti pomagajo.vsak človek ve kako se počuti in imejmo življenje radi,tako bomo imeli tudi sebe radi in uživali v radostih življenja!

Lp
Citiraj
bilči
Pozdravljeni, vidim da že nekaj časa ni nihče nič napisal na to temo. Lejte, sama sem bila močno, močno odvisna od tablet. Imela sem hude težave v zakonu, bila na koncu z živci, zdravniki so mi predpisovali vse živo od Ansilana, do Helex-a, Xanax-a, Lexaurina...Apaurina.... lahko rečem da sem jemala kar mali "koktajl" teh zdravil..... pa hudičevo malo rešila z njimi. Edino kar se je zgodilo, sem postala do konca odvisna od njih. Ne znam opisati, kaj se mi je vse dogajalo, če nisem vzela pravi čas tablete...... Pa še priznati si nisem prvotno hotela, da je to odvisnost..... Ko pa si človek enkrat prizna.... takrat lahko šele nekaj ukrene zase. Lahko rečem, da sem se odločila.... naredila korak in razčistila trpljenje v zakonu.... naslednji korak pa je bil - da sem se odločila prenehati jemati zdravila. Kako? Zelo, zelo, zelo težko..... Kaj vse sem dala čez, kakšno krizo.... to vem samo sama. Potenje, tresenje, mlahavost mišic.... grozno. Res. A danes sem ponosna sama nase, da sem "splavala" sama ven iz vsega tega. Da sem bila tako zelo močna in mi je uspelo. Vsem vam ki ste v podobni situaciji svetujem, rešite najprej problem ki vas je pripeljal do odvisnosti. Potem vam bo lažje rešiti tudi problem z odvisnostjo. Težko bo, a če boste imeli močno voljo, vam bo sigurno uspelo. Kajti le s trezno glavo je človek sposoben treznih odločitev. Verjemite vase, imejte se radi in uspelo vam bo. Prepričana sem v to. Pa srečno!
Citiraj
cerebelj
Vsem predlagam obisk pri gospodu Boštjanu Topovšku;

tudi jaz sem šel skozi podobno, gospod mi je ogromno pomagal že v hitrem času;

stran: www.lepdanzaspremembo.si
http://www.lepdanzaspremembo.si/nacini- ... gramiranje

lpm
Citiraj
++beny++
volja+voljain potrpežljivost,nismo najboljši in brez napak.

++only the good die young++
Citiraj
andreXx
Pozdravljena Goldi.

Zelo lepo, da si zmanjšala odmerek in, da se boš posvetovala še z psihologom kajti to ti bo zelo pomagalo. Dosti pomembno je če zaupaš težave osebi, ki je za to poučena(psiholog).

Napisala si še, če sem imel enake težave. Enake ravno ne, sem pa bil odvisnik od heroina in se že dve leti zdravim z metadonom. Z 160mg sem prišen na 10mg. Tako, da gre vse proti koncu. Sicer pa to nima veze odvisnost je odvisnost. Napisal bi ti še to, da če imaš voljo in če si sama pri sebi v glavi razčistiš kaj hočeš v življenju potem obstaja možnost. Dosti je pomembno tudi, če ti kdo stoji ob strani(starši, partner, prijatelji...). Najpomembnejše je pa kot sem že napisal lastna volja. Zdaj si res na pravi poti in upam da boš vztrajala do konca.

Lep pozdrav in sporoči kak si.
Citiraj
Goldi
Hvala lepa za vaše nasvete.Imam veliko prijateljic s katerimi se pogovarjam o svojih težavah,vendar
mi ne morejo pomagati,ker nimajo izkušenj.
Sem pa zelo vesela,ker sem se obrnila na ta forum.Lahko povem,da sem danes vzela samo 1tableto in sem bila veliko bolj razpoložena.
Doma že imam napotnico za psihologa.Hvala ray84 in andrexx,ker sta tako hitro odgovorila na moje sporočilo.
Hvala še enkrat in lep pozdrav

P.S.Zanima me,če sta vidva tudi imela enake težave in sta se izvlekla iz tega?
Citiraj
andreXx
Spoštovana Goldi!

Nevem, če vam bom kaj dosti pomagal oz. svetoval, ker že to mogoče sami veste.
Vidim da imate zelo resne težave. Rad bi vam svetoval, če si še niste, da si poiščete strokovno pomoč pri zdravniku(k njemu vrjetno že hodite ker vam piše recepte za tablete). Dobro bi se bilo posvatovati tudi z psihologom in mu povedati vaše težave. Lahko vam napišem tudi to kar sem prebral. Vrjetno ste z tem že seznanjeni ampak vseeno bom napisal:

Trajanje zdravljenja predpiše zdravnik. Sami ga ne smete prekiniti, saj obstaja možnost pojava odtegnitvenih simptomov. Odmerek zdravila zmanjšujte postopno, in sicer tem počasneje, čim dlje je trajalo zdravljenje, in ne več kot po 0,5 mg vsake tri dni.

Več informacij boste našli na spletni strani Krka, d. d., Novo mesto: http://www.krka.biz/si/izdelki/recept/pil/helex/

Sporočite kako ste napredovali in upam da vam bo uspelo.

Lep pozdrav.
Citiraj
ray84
LP, Goldi.
Samo povem ti da čim bolj počasi zmanjšuješ dozo tablet ki si jih navleččena.....s tem daješ svojemu telesu in možganom (zdravi pameti) več možnosti za uspeh...pa še s pogovori o težavah ti bo olajšalo razne težave glede tega. Pa ne pozabi... pridna bodi ;)

Veliko sreče ti želim...
Citiraj
Goldi
En teden se že trudim in sem prišla iz 3tablet (helex 0.5mg)na 2tableti dnevno.Vam pa lahko povem,da sedaj pa komaj vstanem iz postelje,nimam nobene moči in volje do ničesar.Vstanem toliko,da skuham kosilo,ko pride otrok iz šole.Potem pa nazaj ležat.Nimam nobene druge pomoči,sem sama v stanovanju tako da mislim ,da je bil ves trud zaman.Vrtoglavice so ostale iste,le da me še zdaj vsak dan boli glava.
Citiraj
leiito
Helex res ni najboljša novica, generični Xanax. Za odvajanje od vseh vrst benzodiazepinov velja za vodilno svetovno avtoriteto Dr Ashton iz Avstralije, njen t.i. Ashton Protocol pa je iz odvisnosti od pomirjeval pomagal že mnogim. Odvisnost od tovrstnih tablet je namreč veliko bolj razširjena kot bi si mislili, Hrvati so ne nekem seminarju konec 90ih navajali, da je 90% populacije na apaurinih ipd.

Ashton protocol (lahko si pomagate sami) poiščite na netu, osnovne informacije o odvajanju od benzodiazepinov pa Dr Ashton v svojem kratkem predavanju:
http://www.youtube.com/watch?v=UsjhqdE7-6A
Citiraj
Goldi
že 10let jemljem Xelex in sem postala odvisnica.Zdaj sem prišla že tako daleč da mi ne pomagajo več.Imam tako hude vrtoglavice da ne zdržim več.Pošiljajo me na zdravljenje v Vojnik.Dobila sem informacije da se lahko odvadim Xelexa ampak da bom za nadomestilo dobila še več drugih tablet.Kaj mi svetujete?Naj grem na zdravljenje za 3 mesece ali si lahko sama kako pomagam?
Citiraj
xar
Ja sorry za še en post. Rad bi povedal še naslednje. edino Dormikum zadane u nulo.. sam vsem priporočam da se nespuščajo v to, ker res kot je rekel tiln neveš kaj delaš (tak močno zaspiš da bi te lahko nekdo z benzinom polil in prižgal pa se neb zbudu)

LP
Citiraj
xar
Imam tudi tablete helex in lexaurin ampak nevem zakaj vsi pišete da te to zadane jas ko sem pojedel 5 ali pa še več tablet ni nobenega efekta.. kar neki... nekaj malo zadane če še spijen 1l whiskeya al pa vodke gor.. res če kdo neverjame se lahko dobimo pa dokažem...
Citiraj
tiln
punca jz ti recem da besss od tablet so pa tak strup ... glej jz sm biu na heroinu in sm se hotu spucat s tabletam na koncu sm mau hero. in se mal tablet anee ...ampak ug ej strup te posusijo ne ves kaj delas ress sm jedu use najvec dormikum 15.mg po tablco sm fotra doma pretepu ... s policajm u begne so me pelal s punco sm grdo delov usee .. sam problemi najvecja fora pa je da se sploh nc od tega ne spomnem ... na koncu sm mu vecjo krizo po tableth kukr po horoi. in res ne se zatekat u tablete k so ejj .... jz sm biu pr dohtarjuu pol sm pa se h psihiatru hodu pa lahovv na use nacine .. da sm prsu na dozooo ... od helixa do apourina dormikum ....leponex in ress ... ne se igrt to je res tablet za konja .... mene je tko pospravl da nism nc vedu ncc pa traparije sm delov .... uglavnm usi k se ga zadevate s tabletm ... vedite DA DOBRO TRAJA MAU CASA IN SE NE SPLACA POSLEDICE ŠPA ZNAJO BIT HUDEE ...IN SE NE SPLACAA .... puste tooo ... lp tiln
Citiraj
andrej28
Čao Lana!

Pri tebi cenim to,da si si priznala,da si odvisna!Praviš da jemleš Helex,ki spada v skUpino BZO,benzodiazepami.Kriza je grda,psihično hujša kot heroinska,ker lahko traja tudi leto ali več,
Jaz sem jemel heroin 2 leti in BZO-je,skoraj vsak dan 13let,predvsem (Apavrin,Helex,XanaX,Dornicum,Cerson,Loram,lexavrin)predvsem te,ker sem jih imel skoraj pri roki,sam keš sem rabu.Heroina sem se odvadil z Tramali,to so analgetiki delani na bazi opijatov in BZO-jiNikoli si pa nisem priznal da sem odvisen,od BZO-ja čeprav sem vedel.Jaz sem pojedel po 3-4 škatle Helexov 0,5mgali Apavrinov 5mg.To je od 90 do 120 tablet.Leta 1994 sem pa
prvič vzel 5 0,25mg Helexov,da sem bil zadet,nato se je toleranca večala,zmerom sen rabil več.
Potem sem moral iti na zdravljenje odvisnikov,kjer so mi dali dnevno dozo 16 Helexov na dan,in so mi vsake 14 dni znižali za 1 tableto na koncu po 3 tednih In sem počasi nižal tako do nule.Lahko bi si kupil,ampak ne dosti je blo sem rekel.Preživljal sem pekel!Sedaj imam antidepresive Cipralex.
Ti hvala bogu nisi jemala leta,ampak bo malo nespečnosti,razdražljivosti! Počasi,vsak teden ali 14 dni počasi zmanjšuj,pa ne jih jemati vsak dan,samo če boš res nuja,samo počasi znižuj dozo Helexov.Poskusi z nižanjem!!!

ŽELIM TI SREČO,IN BODI MOČNA!!!
Citiraj
leiito
Miha je napisal/a:
Zoloft, Aurorix, Seroxat, Efectin in drugi antidepresivi vas ne bodo zasvojili, kvečjemu pomagali odpraviti depresijo. Pomirjevala (Apaurin, Helex...) pa močno zasvajajo in se jih je najbolje izogibati.
To je sicer res, kar se benzodiazepinov tiče, ampak tudi SSRI-ji tipa Prozac, Zoloft... niso ravno nedolžni in vsaj poskusiti bi veljalo z zeliščnimi oz. naravnimi zdravili, ki načelno dosegajo primerljiv učinek brez nepredvidljivih stranskih učinkov.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.