Odgovori: posvojitev samske osebe :-)

Pregled teme
Mamica dveh punck
Kitty,

res je, da bi v Sloveniji samska oseba zaman cakala na domaco posvojitev, saj bi socialne sluzbe absolutno dale prednost parom. Razen v primeru, ko so okoliscine take, da je to za otroka najbolje. Navadno gre za sorodnico ali znanko pokojnih starsev.

Vprasanje je tudi, kako bodo socialne sluzbe pripravljale porocila o primernosti samskih oseb, tudi ce bo slo za drzave, kjer je taka posvojitev mozna. Upam, da pozitivno.
Citiraj
k i t t y
Ma sej sem jih brala in upoštevala :-) Samo žal dokler je obstajala samo nacionalna posvojitev je bila realnost drugačna. V Sloveniji je še vedno neizvedljiva, ker je parov preveč.
Citiraj
Mamica dveh punck
Kitty, dobronamerno: me veseli, da si ugotovila, da slovenski zakon ne prepoveduje posvojitev samskim. Ce bi brala moja sporocila in jih upostevala, tega ze nekaj casa ne bi vec trdila .... :)

Kot sem ze napisala, pa mora to dovoljevati tudi tuja dezela. Kitajska dovoljuje posvojitve samskim zenskam, pod pogojem, da niso istospolno usmerjene.

Kot sem ze veckrat napisala na tem forumu, se take posvojitve izvajajo tudi v Sloveniji, predvsem za posvojitve v sirsi druzini (npr., samska sestricna posvoji osirotelega otroka).
Citiraj
k i t t y
Malo dobrih novičk. Danes sem dobila sicer povsem neuradno in nepreverjeno novičko, pa bo vseeno najbrž koga zanimalo. To sicer za nacionalno posvojitev ne bo ravno aktualno, ker imajo vedno pari prednost in zato lahko posvojitev samskih oseb v Sloveniji preštejemo na prste ene roke.

Je pa možno iti v mednarodno posvojitev. Csd pripravi študijo in oceni osebo kot primerno za posvojitev in ta lahko posvoji v tujini.

Ponavljam pa da je to neuradno in nepreverjeno. Je pa glede na to, da zakon posvojitve samske osebe ne omenja, možno in izvedljivo.

Upam, da bo komu to prišlo prav :-)
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.