Med.Over.Net

Odgovori: z možem imava probleme s socijalno

Pregled teme
Gia1
moja izkušnja je,da čim se csd vtakne v family je vse skupaj ena huda štala ki pelje samo v razdore krvice odvzem otrok zaradi korupcij...
Citiraj
Jerneja Dimec, spec. ZDT
Pozdravljeni, spelaar!

Iz vašega pisanja je razbrati polno stiske, zmede, nemoči in jeze. Doživljate situacije v katerih se ne znajdete, vanje pa je vpletena tudi vaša hčerka in mož ter CSD. Problemi se vam pojavljajo na več področjih, za vsako posebej bi potrebovali veliko časa in zato vam tu ne moremo dati samo kakega uporabnega nasveta. Na vašem mestu bi si poiskala strokovno pomoč najbližjega zakonskega in družinskega terapevta (seznam centrov je objavljen na www.zdt.si). S pomočjo terapevta, ki si ga lahko poiščete sami,( najbolje pa bi bilo, da kar oba z možem), boste počasi, korak za korakom, predelovali vse vaše boleče in težke teme.

Verjamem, da je situacija za vas težka, toda vi zmorete kljub mladosti in neizkušenosti narediti marsikaj in se naučiti še kaj novega, če se boste tako odločili. Prepričana sem, da boste korak k iskanju terapevtske pomoči naredili zase, še posebej pa še zato, ker ste mati, ki ji ni vseeno za otroka. Prav je, da vse svoje moči usmerite v to kako postati še bolj mati, ki bo delala v dobro otroka in mati, ki zmore otroka in sebe zaščititi pred nasiljem (četudi »samo« vpitjem moža, ki pa je ravno tako nasilje). To je tudi vaša odgovornost. Da najprej poskrbite zase (si poiščete terapevta) in za otroka še na drugačen način kot ste skrbeli doslej, urediti pa bo potrebno tudi vajin odnos z možem.

Vse dobro vam želim.
Citiraj
spelaar
NAPREJ
Moj mož je šel na socijalno poiskati rešitev in je najdel. Z mojim možem sem morala oditi na socijalno in so me ošteli zaradi takega vedenja. So mi zagrozili kljub dobri in veseli mami vzeli otroka in dali drugi družini. Jaz vsa obupana kako mora eno tako reči. Ponudili so mi pomoč na domu za urejanja partnerske in družinske zadeve. Meni so dali urnik od kdaj do kdaj sem lahko odzunaj s hči.
Potem se je nekaj pred tem nekaj zgodilo z možem.
.ož se je poškodoval in pokrivil hrbtenico in je padel u globoko depresijo in hči je začutila na tej gospej negativne točke. Ni hotela dfa ona prihaja in ji je to tudi povedala.
Začeli so tudi in to prej veliki finančni problemi tako da je zčel zmanjkati tudi za hrano in druge osnovne potrbščine za preživet. Začeli so tudi napadati mojega moža da je to njegova krivica.
Potem so mi dali navodila ki se moram držati in če ne mi bojo uzeli otroka. Iščejo vsako malo napako na moji hčeri in to delajo tudi v vrcu. Jaz sem sprejela svojo kivico in vestno delam. Še vedno m vlječejo za nos. Jaz iščem od njih kar mi po zakonu pripada tudi tisto kar je zelo težko in nevarno. Mogoče nisem bila dovolj zrela zdaj počasi se dvigujem in bom z vso silo naredila napreden korak. Nočem izgubiti tisto kar mi največ pomeni. Tudi če sem mlada in neizkušena ki se nima na nekoga obrniti dajte mi prosim kakšne nasvete .
Citiraj
spelaar
Zdravo sem .... in imam z možem hči. Zelo jo imava rada in se zanjo močno boriva.
Jaz sem ne zaposlena in imam moža ki nas hrani. Hči hodi v vrtec in je ena najbolj priljubljenih otrok v vrtcu. Jaz skozi z njo in noben drug mi ne pomaga paziti otroka da bi šla delat tudi popldne in da bi zaslužila in možu pomagala financirati hišo.
In! pred kakšnim letom sem jaz preveč hodila ven po igriščih, sprehodih, kolesarit,...
in ne samo to sem bila z njo npr. v soboto in nedeljo od 9 - 12 ure odzunaj
potem pridem domav pojeva kosilo in potem se doma
igrava in učiva se računati, šteti, pisati kakšno črko, uporaba računalnika.
Dobro to traja s kosilom do 16 ure in greva se kopat in potem prideva domaov pojeva malico in greva še malo na igrišče in sva tam do 21 ure odzunaj. -To je bil prejšnji moj urnik.skozi se je nekaj dogajalo vse do zdaj.
Moj mož je starejši od mene 23 let in se, kar se tiče ne razumeva. On je prej skozi delav in prenašal denar. Jaz sem rez bila preveč odzunaj in sem pospravljala hišo in kuhala hrano, hodila v trgovino. Jaz sem bila zelo odvisna od moža in socijalne. Socijalna mi je dajala naročilnice za hrano in moj mož ni imel časa hoditi z mano po trgovinah in po sprehodih , ter bil z nami doma doma in se znami ukvarjal in nam delal družbo. Moj mož je veliko krat depresiven in slabevolje včasih agresiven ni me tepel. On je postavljal pred mano in dvigoval roke brez udarcev keer se jaz nisem dovolila. Potem je govoril grde besede in kričal. Potem je bil tudi tak do otroka in potem je začel padati in ležati in zapirati v hišo. Samo je razmišljal na probleme in kaj se bo jutri zgodilo in naprej. Jaz in moja hči sva to gledale in sva še bolj hodile ven in bežale pred njegovim kričanjem in začela vse manj poslušati in delala vse posvoje.
.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.