Odgovori: nizek AMH?

Pregled teme
bpinter
Spoštovani,

vrednosti FSH lahko v tej starosti nihajo od povišanih do normalnih vrednosti, kar pomeni, da so še lahko prisotna jajčeca in ovulacije. Sam AMH ne more napovedati, da ne morete zanositi. Vse dokler imate cikluse lahko še zanosite.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
srečamojegaživljenja
Pozdravljeni!

Stara sem 43 let. S partnerjem sva se pozno spoznala in si srčno želiva otročka. Glede na nizek AMH (0,12 ng/L) in visok Fsh (34,75 IU/L),je še kakšna možnost zanositve? Se te vrednosti v ciklusu kaj spreminjajo v ciklusu,oz. jih je mogoče kaj spremeniti z zdravili? Menstruacijo sem do zdaj imela kar redno,ovulacijo sem si merila s Clearblu in naj bi bila prisotna.

Hvala za odgovor!
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

Seveda so še možnosti. Dokler folikli še zrastejo so še možnosti zanositve.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Ba_29
Amh je zelo nizek 0.10 zanima me ali je sploh kaj moznosti. Kako naprej? Hvala.
Citiraj
bpinter
Spoštovani,
Smiselno je ponoviti FSH in narediti AMH. Slabi izvidi kljub vsemu ne izključujejo možnosti zanositve. Vsekakor pa nadaljujte s postopki.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Ba_29
Hvala za odgovor. Izvid FSH 7.2, LH 3.8, prolaktin 4.8 pred enim letom AMH mi niso testirali. Je smiselno ponoviti vse ali samo AMH. Seje lahko v enem letu tako zelo use spremenilo? Na Uz pred enim letom je bilo use bp veliko foliklov. Ali je lahko vzrok se kje drugje?
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

V primeru slabega odziva jajčnikov se ponovijo preiskave, kot sta FSH in AMH iz z UZ preštejejo folikli v jajčnikih. Če so ti podatki že znani, se običajno poskusi z dolgim protokolom, če bi na ta način dozorelo več foliklov.

Lep pozdrav,
Citiraj
Ba_29
Pozdravljeni...bila sem v 1. IVF postopku z Bemfolo 225ie 8. dan stopka.
Pridelala sem samo en folikel v katerem ni bilo celice. Pri nama gre za moško neplodnost z mano naj bi bilo vse ok pa očitno ni. Kaj mi svetujete. Kakšne dodatne preiskave bi bilo potrebno opraviti? Stara sem 30, imela sem histeroskopijo zaradi manjše pregrade. Dodatne pozornosti mi niso posvečali.
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

mešanice antioksidantov, ki jih omenjate, in zdrava prehrana bi morda lahko izboljšale izid postopka, je pa težko potrditi, za koliko.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Pika_Celje
Hvala za nasvet. Samo tole mi še povejte prosim. Mislite, da se da kaj glede kvalitete spremeniti z raznimi vitamini (npr. Fertilup) in zdravo prehrano? Upam, da bo to vsaj malo izboljsalo rezultate. Lep dan, lp.
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

Tudi to se lahko zgodi, da ne pride do oploditve ali da so jajčne celice nezrele. Najbolje je, da se o vseh podrobnostih vaših postopkov pogovorite z ginekologom, ki vas zdravi zaradi neplodnosti.

Lepo pozdravljeni
Citiraj
Pika_Celje
Hvala za zelo hiter odgovor.
Ja, povprečno pridelam okrog 6 celic, enkrat več, drugič manj. Doktor pravi, da imam nižjo jajčno rezervo. Težava je, ker celice očitno niso dovolj kvalitetne in se slabo oplodijo. Nazadnje so bile izmed 6 celic zrele samo 3, od katerih se ni nobena oplodila, zato prvič v teh postopkih ni prišlo do prenosa, zaradi česar sem pričela razmišljati o drugih možnostih. lp
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

5 do 9 pridobljenih celic je odlično, tudi izvidi so odlični. Zagotovo še obstaja možnost zanositve.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Pika_Celje
Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje o hormonskih izvidih. Stara sem 38 let, za mano je 5 neuspešnih postopkov umetne oploditve, pri katerih sem pridelala od 5 do 9 celic:
- LH (1,55 IU/L),
- FSH (4,46 IU/L),
- prolaktin (19,51),
- TSH (1,89),
- AMH (1,30 - merjen pred dvema letoma, zato je vrednost verjetno še nižja).
Zanima me, ali glede na izvide in neuspele postopke še obstaja možnost zanositve ali naj začnem razmišljati o darovani celici. Hvala za vaš odgovor, lep dan.
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

izvid kaže, da je rezerva jajčec v jajčnikih zmanjšana. Dobro bi blo že ultrazvočno oceniti število foliklov. Če bi bila zmanjšanja rezerva jajčnikov potrjena, se z ginekologom, ki vas je poslal na preiskave, dogovorite o nadaljnjih postopkih glede na vaše načrte glede morebitne zanositve.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Mojcar
Pozdravljeni

Tudi jaz bi vas prosila za mnenje izvida, saj moram na pregled čakati še nekaj časa. In sicer me najbolj zanima glede vrednosti AMH, ki je 0.6 ng/ml (ref. Vrednost pa je 0.7-7.6). Prolaktin je 467.8 uIU/mL (ref. Vrednost 102-496).
Lh je 8.8(ref.vrednost:folik.faza je 2.4-12.6;ovul.faza je 14.0-95.6;luteal,faza:1.0-11.4;postmeno.faza je 7.7-58.5).
Fsh pa je 12.4 mIU/mL (refern. Vrednost je folik. Faza: 3.5-12.5;ovul.faza: 4.7-21.5; luteal. Faza: 1.7-7.7;postmeno.faza: 25.8-134.8). Stara pa sem 31let.
Hvala za mnenje oziroma odgovor.
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

na prenos zarodkov lahko greste ali avgusta ali septembra ali kasneje, kakor vam ustreza.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
prihajapomlad
Pozdravljeni.
Mi lahko prosim svetujete, za mano je neuspešen IVF v juliju, menstruacijo sem dobila 20.07. Imam enega zamrznjenčka, pa me zanima ali naj grem na transfer po avgustovski menstruaciji, se pravi po 20.08 ali naj počakam na septembrsko? Rekli so mi, da bom imela transfer v spontanem ciklusu, ker imam svoje ovulacije.
hvala vam
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

IVF je boljša metoda, če je seme dobre kakovosti. Izgleda, da je bilo seme tokrat tako dobre kakovosti, da so raje naredili IVF kot ICSI, ker je uspešnost postopka v teh primerih večja.

Nastanek triploidij, torej da istočasno dve semenčiči oplodita jajčno celico, je odvisen tudi od kakovosti jajčne celice. Pri ICSI do triploidij ne pride, ker vnesemo le eno semenčico. V vašem primeru je vprašanje, kaj bi bilo s to jajčno celico, pri kateri je bila triploidija. Po vsej verjetnosti je ta celica že tako bila na nek način okvarjena, da je prišlo do nepravilne oploditve - triploidije in se ne bi oplodila ali razvijala dalje, tudi če bi naredili ICSI. Tako da nimate razloga za skrb. Dve oplojeni celic od treh je odličen izid.

Estrofem vam ne bo nič škodil, ker prekomeren razrast endometrija omejuje progesteron, ki ga tvorijo jajčniki. Nosečnost sama pa bo zdravilo za endometriozo.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
prihajapomlad
Pozdravljeni,
sem po transferju IVF in me nekaj skrbi oz. imam dve vprašanji. Na konziliju mi je bilo rečeno, da bova imela postopek ICSI (malenkost slabša morfologija), tako naj bi bilo tudi zabeleženo v kartonu. Na odpustnici pa vidim, da je bil delan IVF, tudi ena celica je bila triploidna, čemur bi se lahko izognili, če bi delali ICSI, če prav razumem. Dve celici sta se lepo oplodili in me ne moti, da so delali IVF, samo zanima me, zakaj so se, po vašem mnenju, odločili za IVF in ne ICSI? Lahko bi imela 3 lepo oplojene celice, ne samo 2?
Pa še vprašanje: predpisano imam jemanje Estrofema 3x2, ali mi lahko škodi, glede na to, da imam endometriozo? Ali to pomeni, da se bo endometrij še bolj razraščal?
vnaprej hvala za odgovor in lepo pozdravljeni
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.