Odgovori: Darovanje spolnih celic na GK UKCL

Pregled teme
bpinter
Spoštovani,

darovanje v lastnem ciklusu je možno, vendar šele po tem, ko vidimo, kakšen je odziv jajčnikov in kako se oplodijo celice. Želimo namreč preprečiti, da bi pacientka morda kasneje obžalovala darovanje, če v ciklusu, ko je darovala jajčne celice, sama ne bi zanosila, ker bi bilo manj kvalitetnih zarodkov. Če je celic in dobrih zarodkov v predhodnih postopkih dovolj, potem se lažje odločimo za istočasno darovanje jajčnih celic v lastnem postopku IVF. Verjetno je na konziliju prišlo do nesporazuma, za kar se vam v imenu vseh opravičujem.

Lepo pozdravljeni
Citiraj
Ana2018
Pozdravljeni,

V lastnem postopku ivf sem zelela darovati jajcne celice ampak so me na konziliju zavrnili ces da to ni primeren cas za darovanje in da se moram odlociti ali zelim sama otroka ali hocem pomagati drugim. Sokirana nad odnosom sem utihnila in nisem vec pomislila na to. Zal mi je parov, ki cakajo na celice, ker vidim da nas zdravstveni sistem vse skupaj namerno upocasnjuje. Glede na to da je stevilo darovalk tako majhno bi morali biti veseli vsake, ki je pripravljena darovati. Med postopkom so mi odstranili 18 jajcnih celic. Zalostna in razocarana sem nad nasim zdravstvom. Raje usposobite zaposlene in boste lahko privarcevali pri kaksni reklami, ker darovalke obstajamo ampak nas zavracate.

Lp
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

če koordinatorke za IVF ne dobite na telefon, predlagam, da pošljete mail na [email protected], da bomo lažje vzpostavili kontakt.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Anonimen123
Sem v zadnjih dneh že nekajkrat poskusila poklicati, pa je non-stop zasedeno. Ali je res takšen naval darovalcev?
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

z veseljem sprejmemo vašo pobudo. Lahko darujete v vašem postopku, vendar moramo vse pravočasno pripraviti. Za dodatne informacije prosim pokličite na naš naslov: 01-522-6074.

Lepo pozdravljeni
Citiraj
Anonimen123
Pozdravljeni,

z možem sva imela konzilij za postopek umetne oploditve - moška neplodnost. Jaz imam menda zelo veliko zalogo jajčec, zato obstaja verjetnost hiperstimulacije. Ce bo veliko jajčec me zanima, ce lahko presežek teh darujem med samim postopkom? Ker nimam problema s tem, da bi darovala svoje celice, ne bi pa v svoje telo vnašala hormonov samo s tem namenom - torej rada bi darovala med lastnim postopkom. Ali je to mogoče?
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

Kriterij za prejem darovanih spolnih celic je odsotnost spolih celic pri enemu od partnerjev neplodnega para. Preden Državna komisija za OBMP odobri tak postopek na predlog Centra za OBMP, mora par opraviti pravno in psiho-socialno svetovanje. Načeloma se darovaleci strinjajo, da se seme dodeli paru, ki mu je najbolj podoben po zunanjih lastnostih: barva oči, las..., izobrazba in drugi dejavniki pa se ne upoštevajo.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
vp23
Pozdravljeni zanima me ali je možno podati kriterije glede prejemnikov v primeru če daruješ spolno celico.Govorim o izobrazbi prejemnikov pa o minimalnih dohodkih tisti ki bi prejeli spolno celico...
Če ne me zanima, če obstajajo kakšni kriteriji glede prejemnikov ali je edini pogoj samo neplodnost...
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

na leto potrebuje moške darovane spolne celice od 20 do 30 parov, ženske spolne celice pa od 10 do 20. Čakalna doba za moško spolno celico je nekaj mesecev. Čalakne doba za ženske pa je nepredvidljiva, ker imamo samo eno do dve darovalki na leto.
Za darovanje semena je potrebnih tri do pet obiskov pri nas, ter še kontrola čez pol leta na spolno prenosljive okužbe.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
darovalec
Pozdravljeni,

Zanima me koliko parov v Sloveniji caka mosko spolno celico in koliko zensko spol o celico? Kaksne so predvidene cakalne dobe? Koliko obiskov na kliniki je potrebnih za oddajo sperme?

L.p
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

trenutno je čakalna doba za darovano jajčno celico nepredvidljiva, več let, ker pridobimo le eno ali dve darovalki na leto.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
enasedem
Kakšna je trenutna aktualna čakalna doba za žensko spolno celico?
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

darovalka v vašem primeru je lahko katerkoli ženska. Pred odobritvijo postopka pa je pri vas potrebno opraviti še dodatne preiskave za oceno zdravstvenega stanja. Tako da vam svetujem, da se naročite na posvet k specialistu za neplodnost.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Bibaa
Živjo. Imam turnerjev sindrom in zelo si želim otroka. Namreč zanima me kako poteka zanositev. Je darovalka lahko kdorkoli ali so kakšne posebne zahteve?
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

če bi se odločilil za darovanje, bi bilo potrebno pred postopkom stimualcije odtraniti Mireno. Potem po postopku darovanja pa bil lahko vstavili novo.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
vsakdansekajlepegazačne
Pozdravljeni!
Zanima me...Ali lahko pomagam z darovanjem, če imam vstavljen maternični vložek- mireno?
Hvala in lep pozdrav...
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

najlepša hvala za vaš pripravljenost darovati. Nekaj informacij lahko najdete na
http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna ... nih-celic/

Sicer pa nas lahko pokličete na 01-522-6074, kjer se boste lahko dogovorili za podroben posvet z našim andrologom dr. Drobničem.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
NekdoTam
Spoštovana g. Pinter,

Opazil sem da tukaj aktivno odgovarjate pa me zanima če je pri vam možno tudi darovanje sperme - namreč imam željo nekako pomagati, vendar ne poznam niti kaj je treba storiti prej ipd.

Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
Citiraj
bpinter
Spoštovani,

Darovanje semenskih celic ne poteka s kirurško ekstrakcijo, ampak z običajnim samozadovoljevanjem. Pri tem postopku ni tveganj ali komplikacij.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
Mirko Mirko
Star sem 30 let in bi rad daroval spolne celice, Prebral sem kako pride do ekstrakcije spolnih celic, zanima me kakšna tveganja so ali do kakšnih komplikacij lahko pride pri tem postopku?

Lep pozdrav!

by: Mirko
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.