Odgovori: Urejenost moških in žensk

Pregled teme
ferbčna
tadej je napisal/a:
Jap, nekaj takega.
Citiraj
tadej
Ti kar grizi. :)
Citiraj
ferbčna
tadej je napisal/a:
Sklepam, da je minilo že svojih deset let a?
Citiraj
tadej
Če bi bila ti malo manj ferbčna, bi videla da sprašujem po biološki spremembi. Že v učbenikih se lahko prepričaš, da ženske niso poraščene.

Iz Cosmota pa res lahko sklepaš, da so ženske mutirale že pred kakim desetletjem ali dvema. In je to šlo mimo mene. In še danes bi stavil, da ženske niso poraščene.
Citiraj
ferbčna
tadej je napisal/a:
Povej, kdaj si nazadnje imel priliko videt žensko od blizu. Mislim pa, da je tale trend "kosmatink" aktualen že kako desetletje, dve.
Citiraj
Robi...
tadej je napisal/a:
A še nisi bral raznih tem o vraščenih dlakah...mozoljčkih, vneti koži....?
Citiraj
tadej
Žensko britje?! Kdaj so se ženske spremenile v take kosmatinke, pa da jaz nisem opazil? O moških, ki se brijejo po prsih, pa ne bom izgubljal besed. :)

Se je pa težko upirati trendom. To razumem. Nisem pa še srečal nobene, ki bi javkala pod tem bremenom, ampak poslušam kvečjemu slavospeve raznim trendom. Če se jim upiraš, si takoj iz srednjega veka, nazadnjak, in kaj vem kaj še.
Citiraj
Robi...
it je napisal/a:
Saj vse, karkoli delamo, delamo zaradi sebe. A to, kar je del našega notranjega sveta, je bil včasih zunanji svet. Nismo nič drugega, kot produkt okolice in njenih vplivov.
Ponotranjili smo določene vplive in jih vzeli za svoje, kot del sebe. In potem celo življenje delujemo na podlagi teh poosebljenih vplivov....
Skrbeti zase, zato v glavnem pomeni skrbeti za to, kar smo vzeli kot del sebe, kot neko resnico in dejstvo.
Zato, biti sebi všeč, pomeni biti uspešen pri izpolnjevanju družbenih norm, ki smo jih vzeli za svoje.

Namreč...Skrbeti zase in biti sebi všeč, je lahko v marsičem v nasprotju z našimi resničnimi potrebami.
Če ne bi bilo tako, potem ne bi nekatere ženske govorile, da je za lepoto treba po-trpeti...Saj si nobeno telo ne želi trpeti. To je le slaba tolažba in znak, da delamo proti sebi in ker delamo proti sebi, si ne moremo biti všeč. saj smo v konfliktu s telesnimi občutki.
Če že omenjaš britje...Marsikatera se brije, pa čeprav ima težave s kožo....Prav tako nanašanje umetnih barv in pudra, ni primerno za kožo. Saj koža ni prilagojena za takšno tretiranje.
Citiraj
Robi...
it je napisal/a:
Čakaj malo...Zgoraj je ena trdila, da se šminka zato, da poudari tisto, kar je lepo. Da šminkanje ni izraz nezadovoljstva.
Zdaj pa hočeš povedati, da to ni res ?

Tu pa tam bi že kaj spremenil, s čimer nisem zadovoljen...:)
Citiraj
it
Robi... je napisal/a:
Kakor katera. Nekatere tudi. Lahko pa tudi enostavno zato, da so sebi všeč.
A ti, Robi, pa si popolnoma zadovoljen s sabo, in se ne bi v ničemer spremenil, če bi se lahko, oz. se nisi nikoli trudil spremeniti se... Ali od svoje "drage" nikoli ne "pričakuješ" da bi na sebi kaj spremenila, če nič drugega, da se vsaj obrije...
Moški se tudi brijejo, naprimer, po prsih, da bi bili bolj všeč... hm, komu, ženskam... sebi...

Jaz osebno se tudi ne ličim. Pa ne zato, da bi komu bolj ugajala takšna, ampak enostavno zato, ker to potem več ne bi bila jaz... mi je pa všeč, če je katera rahlo naličena, diskretno, "damsko"...
Citiraj
Robi...
[quote=""za Robija""]
Dragi Robi, ženske se ne šminkamo zato, ker smo nezadovoljne s svojo naravno fasado, ampak ker bi rade poudarile kar je lepo!
[/quote]
Res je, da žensk nikoli ne bom razumel, a vseeno....:)
Rad bi povedal, da si lepoto predstavljam malo drugače. Na lepoto gledam celostno. Lepota je usklajenost potez in oblik. Na primer, da umetnik nariše neko sliko, ki mi je lepa, a vseeno mislim, da je avtor naredil nekaj napak, saj lepih stvari ni dovolj poudaril, zato grem sam popravljat in poudarjat določene dele slike.....

Predvidevam, da se rihtate zato, da bi ugajale moškim in jim bile všeč...Če pa jim niste, pa smo moški omejeni in primitivni ?
Ali se rihtate zaradi drugih žensk, da se lahko znašate nad tistimi, ki so natur ?
Citiraj
Robi...
matjazko je napisal/a:
Zgleda, da nimajo izkušenj z medvedi. :)
Citiraj
matjazko
Zakaj se toliko usajate na ubogega Robija, ni on nekje z dolenjskega konca, tam so Dolenjske bolj praktične, mu je bila mati za vzor - me zanima, kako bi se ve spoprijele z velikim črnim kočevskim medvedom, ki skoči iz grma, mu stežka uidete s petkami, tudi dolgi nohti se zlomijo pri samoobrambi. Menda ga lahko zaslepijo le s kislim pljunkom točno med očmi, pod pogojem, da je slina dovolj prepojena s cvičkom, kar pa ponavadi je, ker tam je že v zraku nekaj promilov. :)

lepotapo moje
So smešni nekateri, s kakšnimi pomisleki hodijo ven, ti samo moraš najti pravega, da ti ne bo treba:
- pripraviti lepljivega testa za peko piškotov za otroke in prisrčnega sladkosnedega moža
- pomiti posodo in dodatno osrečiti svojega ljubega moža, ker ste že prej odlično skuhale
- štihati na vrtu in posejati solato ter tako razveseliti slabokrvnega moža, ki mu manjkajo vitaminčki
- itd. !???

:))
Citiraj
lepotapo moje
O bog....

Se mi je kar dvignil pritisk ob branju....(kar je dobro ker imam sicer prenizkega haha)
Ne bom se spotikala ob par omejencev, ki ima striktno zakoreninjeno mnenje, da so urejene ženske (v kavbojkah ali krilcu-vidi se, kdaj je ženska za svoj stil porabila več kot 5 minut) lene in nesposobne pa nesamozavestne.

Pač pa me je zmotilo, predvsem to, kako netolerantni ste do drugih stilov! Priznam, predvsem zato, ker se sama zadnje čase kar velikokrat znajdem v družbi, kjer je najbolj spoštovana....trenirka, proti kateri nimam nič proti, a jaz jo nosim doma in za šport in ne glede na moje prepričanje jaz ne kritiziram. Pa pade kak kozarček, dva in mi kdo v obraz vrže kakšno v stilu, da sem lepa ampak ubogi moj bodoči mož, ker bo za vse delo sam. In mi zavre!!!!!!!

No, pa bo padel komentar: "ker si nesamozavestna, bla bla bla". Prav, morda sem res, ampak bojim se, da bom zaradi takih in drugačnih komentarjev vedno bolj. Zaradi kupa omejencev, ki nimajo pojma o meni, se počutim nelagodno v (npr) petkah, ki jih sicer obožujem. Ja, najbrž sem res nesamozavestna! Ostali pa čudaki, ki ne vidijo dlje od svojega stila, ki je pač popoln in uporaben za vse priložnosti (trenirka...hm, predvsem udoben haha)

Pa še to, ne ne grem s petkami v njivo, niti na kmečko veselico ne. Lahko trdim da se znam obleči priložnosti primerno. Fitnesu, hribom, teku, plezanju (uživam v športu), pa tudi sprehodu po mestu, večerom s prijatelji....

Mah....sedaj ko to pišem. Jap, res moja samozavest je edini problem
Citiraj
japkica
zanima me, kje za vraga živite tisti, ki pišete, kot bi obstajale samo ženske, ki nimajo na sebi niti trohice ličila in ženske, ki imajo obraz, kot jocker in najmanj 2cm nohte (nalakirane seveda vsaj z živo rdečim ali modrim lakom)?
Citiraj
japkica
nebuloze in lastni nos je napisal/a:
ti pa bodisi zelo površno bereš ali imaš pa zelo bujno domišljijo, da si vse tole (kar pišeš spodaj in hkrati ovrednotiš z ojri) prebrala v mojem sestavku. :)

ps; meni osebno je popolnoma vseeno koliko stanejo tvoje kavbojke
Citiraj
Robi...
tadej je napisal/a:
Mene prav tako odbijajo napudrane, pa našminkane, pa z dolgimi nohti....

Rajši imam "natur", pa čeprav ima tu in tam kakšen mozolj. Kaj mi pomaga, če se mi čez dan kaže spedenana, ko pa se zjutraj zbudi razkuštrana....pa brez šminke....
Citiraj
tadej
Kolk je katera zagledana vase bom preskočil. Ostaja pa, da ko vidim "spedenano" žensko me to odbija. Kanček make-upa je vredu. Razne minice, petke, hlače (celo v hlačah in petkah, to je pa že smešno) pa sporoča "povsem nekoristna sem", razen (morda) v postelji.
Citiraj
za Robija
Dragi Robi, ženske se ne šminkamo zato, ker smo nezadovoljne s svojo naravno fasado, ampak ker bi rade poudarile kar je lepo! Šminka še nikoli ni naredila grdega lepega! Zanimivo potem,zakaj so se naprimer že v starem Egiptu ličili in urejali frizure-tako moški kot ženske, 3000 let nazaj.
Ženska postori po hiši kolikor je treba in točno pol tega, kar mora tudi moški. Ženske bi očitno po tvojem mnenju moškemu morale predstavljati servis za njegove potrebe, pa še vpadljive ne bi smele biti, ker potem pač ne bi mogle opravljati fizičnih in drugih del zanj. Dragi Robi, očitno živiš v kameni dobi, ali pa še dlje nazaj, take misli od nekega tipa me dobesedno strašijo, ker vidim, kakšni ljudje se sprehajajo med nami.

Najbolj vase zagledane ženske so prav tiste, ki ne dajo niti grama kozmetike nase, to pa zato, ker mislijo da so lepe, tudi če imajo obraz poln mozoljev, mastne lase in ostalo. Vsak dober gospodar za svojo hišo poskrbi, da ima lepo urejen vrt, veliko rožic, pospravljeno in urejeno - dvomim, da kdo uživa v pogledu na napol razsuto kolibo, zanemarjeno in točno tako kot je - naravno. Saj plevel je tudi naraven, pa ga vsi ruvajo ven :)
Pa lep pozdrav, Robi, pa malo poglej še onkraj svoje luže... lp
Citiraj
nebuloze in lastni nos
Slovenci smo bojazljiv narod in imamo radi predalčke.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.