Avto.Over.Net

Odgovori: Neplačana polica

Pregled teme
ZavarovalnicaTriglav
Pozdravljeni,

konkretno v Zavarovalnici Triglav ( postopkov ostalih zavarovalnic ne poznamo) obvestimo sklenitelja zavarovalne police prvič 14 dni po zapadlosti plačila premije. V tem obvestilu stranko pozovemo, da mora najkasneje v 30 dneh od prejema tega obvestila plačati obveznosti iz naslova premije za avtomobilsko zavarovanje, sicer bo polica prekinjena.

Prakse glede obveščanja upravne enote se od zavarovalnice do zavarovalnice razlikujejo. V vsakem primeru pa upravna enota pozove uporabnika vozila, da mora po preteku 30 dni od datuma, ko bi moral obnoviti registracijo vozila, vrniti tablice na upravno enoto. V primeru da tablic ne vrne, mu grozi denarna kazen. Torej, tako tisti ki sklene avtomobilsko zavarovanje in registrira vozilo, kot tudi uporabnik vozila ( naveden v prometnem dovoljenju kot uporabnik) imata enake dolžnosti in obveznosti iz naslova obnove registracije na upravni enoti.

Svetujemo vam, da se v vašem primeru obrnete tudi na prstojno upravno enoto (oddelek za promet ) kjer vam bodo znali pomagati.

Lep pozdrav
Služba za avtomobilska zavarovanja
Citiraj
KatarinaKatka
Pozdravljeni,

Bila sem zelo naivna in sem za prijatelja na svoje ime registrirala vozilo. Ker ni plačeval zavarovanja, sem od zavarovalnice prejela obvestilo, da je 30. 7. polica prekinjena. Sama si od njega ne upam zahtevati tablic in prometne, da bi vozilo odjavila, ker sem medtem ugotovila, da se mu je zelo nevarno zameriti, kaj šele da bi prijavila krajo. Zanima me, ali bo zavarovalnica sama obvestila upravno enoto, da naj se vozilo odjavi, in kdaj se bo to zgodilo? Prijatelj je vozilo tudi zavaroval pri svojem znancu, tako da se tudi na zavarovalnico ne upam obrniti, da mu ta znanec ne bi povedal za mojo intervencijo.

Zelo bi bila hvaležna za podatek, koliko časa traja, da zavarovalnica obvesti EU, naj odjavi vozilo, ali pa za kakršen koli drug nasvet, če ga morda imate zame.

Najlepša hvala in lep pozdrav,
Katarina
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.